gas en elektriciteit

Energieleverancier Poweo is nu Lampiris!

We bellen je gratis terug tijdens onze openingsuren of bel op ma-vr van 8-19h en za van 8:30-17:30h.

Poweo is nu onderdeel van Lampiris!

De energieleverancier Poweo is inmiddels volledig overgenomen door Lampiris, dat is je wellicht niet ontgaan als Poweo je eigen leverancier was. Poweo is slechts enkele jaren actief geweest onder de huidige naam in ons land, maar biedt in Frankrijk z’n diensten al aan sinds 2005 onder de naam Direct Energie. Poweo zette zich in voor een eenvoudig aanbod van aardgas en 100% groene elektriciteit aan vaste tarieven. Lampiris heeft ook een groen karakter en houdt het graag simpel, dus dat was een goede match.


Logo Lampiris
logo van Poweo

Poweo is nu LampirisDe energieleverancier Poweo is in april 2019 overgenomen door de grotere speler Lampiris. Indien je klant was van Poweo, verzorgt Lampiris nu de levering van jouw energie.

Hoe is Poweo ontstaan?

Met drie partners creëerde Charles Beigbeder in juni 2002 een nieuwe elektriciteitsleverancier op de Franse markt. Waar tot op dat moment EDF een vrijwel monopolie had lanceerde Poweo vanaf 2005 z’n aanbod op het gebied van de levering van gas. Het elektriciteitsaanbod volgde enige tijd later.

In 2006 wordt een samenwerkingsverband gesloten met het Oostenrijkse Verbund voor de productie van elektriciteit. Poweo verwerft ook een voet aan de grond op de markt van zonne-energie en het krijgt een aandeel in enkele Franse kerncentrales. In 2009 wordt het aandeel van Poweo in z’n productieafdeling echter aan Verbund verkocht wegens financiële problemen.

Fusie Direct Energie

In 2012 volgde de fusie met Direct Energie waardoor een sterke derde speler op de energiemarkt voor particulieren ontstaat in Frankrijk. De naam Poweo werd in Frankrijk vervangen door Direct Energie maar werd terug opgevist toen het bedrijf vanaf 2014 zijn activiteiten uitbreidde naar België. Onder de merknaam Poweo biedt het sinds 2014 z’n diensten aan in Wallonië en sinds 2015 in Vlaanderen en Brussel. Eind 2016 telde het bedrijf 50.000 klanten in België.

Aanbod van Poweo naar aanbod Lampiris

Poweo was zeker geen klein energiebedrijf, voornamelijk dankzij het opgebouwde marktaandeel in Frankrijk, maar toch doet de naam niet zo snel een belletje rinkelen bij de gemiddelde Belgische consument. Dat komt omdat het aanbod van Poweo nog maar sinds 2015 in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest beschikbaar was tot en met april 2019 toen het werd overgenomen door Lampiris. Een jaar minder dan in Wallonië, waar Poweo reeds sinds 2014 actief was.

Aardgas en elektriciteit van Poweo naar Lampiris

elektriciteit en aardgas aanbod

Om snel meer naamsbekendheid te verwerven zette Poweo sterk in op een onderscheidend aanbod. Het levert 100% groene elektriciteit, maar enkel aan vaste tarieven die in Vlaanderen en Wallonië gedurende één jaar kunnen worden vastgelegd. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bedraagt de looptijd van een contract standaard 3 jaar. Poweo stond voor een overzichtelijk aanbod en met de overname door Lampiris bleef dit gehandhaafd voor de huidige klanten van Poweo.

Wil je de exacte prijs van elektriciteit en/of aardgas inclusief distributiekosten, taksen en heffingen voor jouw situatie kennen? Dan kun je best een onafhankelijke prijsvergelijking uitvoeren, bijvoorbeeld via onze online vergelijker.

Extra diensten Poweo naar Lampiris

moersleutel installatie

Poweo en nu onder Lampiris, biedt ook extra diensten aan op het gebied van onderhoud en herstelling van de verwarming of bij een elektriciteitsprobleem. Daarvoor betalen klanten een vast maandelijks bedrag, afhankelijk van de services waar ze behoefte aan hebben. Dit aanbod staat volledig los van het gas- en elektriciteitsaanbod, we zulllen het hier dan ook niet in detail bespreken.

Prijzen en tarieven Poweo naar Lampiris

Om gas en/ of elektriciteit tot bij jou thuis te kunnen leveren moet Poweo oftewel Lampiris gebruik maken van het distributienet dat eigendom is van de netbeheerders. Daarvoor moet Lampiris een vergoeding betalen en die wordt vervolgens via jouw energiefactuur verrekend. Ook betaalt de leverancier via jouw factuur de overheidstaksen en -heffingen op elektriciteit en aardgas, en deze kunnen per regio en gemeente verschillen.

Voor een overzicht van de energiekosten van Lampiris kan je het volledige en actuele tarievenoverzicht raadplegen op de prijzen- en tarievenpagina. In de tabellen zie je enkel de prijzen van de energiekost zoals die door Lampiris aan jou wordt aangerekend. Daarmee is het eenvoudig om de verschillen in tarieven tussen leveranciers te vergelijken.

Poweo is nu Lampiris! Poweo is nu Lampiris geworden. Wil je klant worden bij Poweo? Check dan de actuele energietarieven bij lampiris.

Contacteer Lampiris

Wens je meer informatie over het aanbod en de voorwaarden van Lampiris (voorheen Poweo) en wil je deze energieleverancier contacteren? Neem dan een kijkje op de contactpagina of neem telefonisch contact op met de klantendienst.

Adres gegevens

Nu dat Poweo overgenomen is door Lampiris, beschikken ze over klantenloketten waar een medewerker je te woord kan staan.

Hoofdzetel / hoofdkantoor Lampiris:

Het adres waarop je Lampiris kunt schrijven is:

Lampiris
Rue St. Laurent 54
4000 Luik

Klant worden bij Lampiris

Wil je Lampiris contacteren in verband met een contract aanvragen bij Lampiris? Verhuis je naar een nieuwe woning en maak je gebruik van de mogelijkheid om te veranderen van leverancier? Of wil je gewoon overstappen van je oude leverancier naar Lampiris? Dan kun je telefonisch contact opnemen op het volgende telefoonnummer:
☎ 0800 40 123.

Reviews Lampiris

Wil je weten wat klanten en oud-klanten vinden van Lampiris? Lees hier alle reviews en klantenbeoordelingen over deze energieleverancier.

Meer infos op Poweo