gas en elektriciteit

Energieleverancier Poweo is nu Lampiris!

Overstappen? Bel ons voor gratis energieadvies en bespaar!

gas en elektriciteit

Energieleverancier Poweo is nu Lampiris!

We bellen je gratis terug tijdens onze openingsuren of bel op werkdagen tussen 8 en 19h.

Poweo wordt Lampiris!

Energieleverancier Poweo zal binnenkort Lampiris heten. Het bedrijf is nog maar sinds enkele jaren actief in ons land maar biedt in Frankrijk z’n diensten al aan sinds 2005 (Direct Energie). Poweo zet in op een eenvoudig aanbod van aardgas en 100% groene elektriciteit aan vaste tarieven. Klanten kunnen bijkomende kortingen krijgen als ze bepaalde services niet nodig hebben en ze kunnen een bijkomende korting ontvangen door vrienden of familie te laten intekenen op het Poweo-aanbod.

logo van Poweo

Wie is Poweo?

Met drie partners creëerde Charles Beigbeder in juni 2002 een nieuwe elektriciteitsleverancier op de Franse markt. Waar tot op dat moment EDF een vrijwel monopolie had lanceerde Poweo vanaf 2005 z’n aanbod op het gebied van de levering van gas. Het elektriciteitsaanbod volgt enige tijd later. 

In 2006 wordt een samenwerkingsverband gesloten met het Oostenrijkse Verbund voor de productie van elektriciteit. Poweo verwerft ook een voet aan de grond op de markt van zonne-energie en het krijgt een aandeel in enkele Franse kerncentrales. In 2009 wordt het aandeel van Poweo in z’n productieafdeling echter aan Verbund verkocht wegens financiële problemen.

Fusie Direct Energie

In 2012 volgt dan de fusie met Direct Energie waardoor een sterke derde speler op de energiemarkt voor particulieren ontstaat in Frankrijk. De naam Poweo werd in Frankrijk vervangen door Direct Energie maar werd terug opgevist toen het bedrijf vanaf 2014 zijn activiteiten uitbreidde naar België. Onder de merknaam Poweo biedt het sinds 2014 z’n diensten aan in Wallonië en sinds 2015 in Vlaanderen en Brussel. Eind 2016 telde het bedrijf 50.000 klanten in België.

Aanbod van Poweo

Poweo is zeker geen klein energiebedrijf, voornamelijk dankzij het opgebouwde marktaandeel in Frankrijk dan, maar toch doet de naam niet zo snel een belletje rinkelen bij de gemiddelde Belgische consument. Dat komt omdat het aanbod van Poweo nog maar sinds 2015 in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest beschikbaar is. Een jaar minder dan in Wallonië, waar Poweo reeds sinds 2014 actief is.

Aardgas en elektrciteit van Poweo

elektriciteit en aardgas aanbod

Om snel meer naamsbekendheid te verwerven zet Poweo sterk in op een onderscheidend aanbod. Het levert 100% groene elektriciteit en/of aardgas, maar enkel aan vaste tarieven die in Vlaanderen en Wallonië gedurende één jaar kunnen worden vastgelegd. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bedraagt de looptijd van een contract 3 jaar.

Een energiecontract kan steeds kosteloos worden stopgezet. Daardoor is het aanbod van Poweo erg overzichtelijk. De enige opties die de klanten zelf nog moet kiezen is of ze per overschrijving of domiciliëring willen betalen (met een extra korting van 10 euro voor domiciliëring) en of ze facturen per post willen ontvangen of per e-mail (met een korting van 5 euro voor wie kiest voor elektronische facturen). De klantendienst is voor iedereen telefonisch te bereiken, dit is met andere woorden geen betalende optie.

Wil je de exacte prijs van elektriciteit en/of aardgas inclusief distributiekosten, taksen en heffingen voor jouw situatie kennen? Dan kun je best een onafhankelijke prijsvergelijking uitvoeren, bijvoorbeeld via onze online vergelijker.

Extra diensten Poweo

moersleutel installatie

Poweo biedt ook extra diensten aan op het gebied van onderhoud en herstelling van installaties en apparaten die werken op elektriciteit of aardgas. Daarvoor betalen klanten een vast maandelijks bedrag, afhankelijk van de services waar ze behoefte aan hebben. Dit aanbod staat volledig los van het gas- en elektriciteitsaanbod van Poweo en we zulllen het hier dan ook niet in detail bespreken. Het aanbod lijkt wel sterk op dat van enkele andere grote energieleveranciers in ons land. 

Tenslotte merken we voor de volledigheid ook nog op dat Poweo een interessante ‘Peterschapsactie’ aanbiedt waarbij klanten tot 400 euro extra korting per jaar kunnen ontvangen als ze vrienden en familie overtuigen om in te tekenen op het aanbod van Poweo. De details en voorwaarden vind je uiteraard terug op de website van de energieleverancier.

Prijzen en tarieven Poweo

Om gas of elektriciteit tot bij jou thuis te kunnen leveren moet Poweo gebruikmaken van het distributienet dat eigendom is van de netbeheerders. Daarvoor moet Poweo een vergoeding betalen en die wordt vervolgens via jouw energiefactuur verrekend. Ook betaalt Poweo via jouw factuur de overheidstaksen en -heffingen op elektriciteit en aardgas, en deze kunnen per regio en gemeente verschillen.

Daarom zie je in de tabel met prijzen enkel de energiekost zoals die door Poweo aan jou wordt aangerekend. Daarmee is het eenvoudig om de verschillen in tarieven tussen Poweo en andere leveranciers te vergelijken. Je kunt het volledige en actuele tarievenoverzicht raadplegen op de prijzen- en tarievenpagina van Poweo.

Poweo is nu Lampiris! Poweo is nu Lampiris geworden. Wil je klant worden bij Poweo? Check dan de actuele energietarieven bij lampiris.

Contactgegevens Poweo

Wens je meer informatie over het aanbod en de voorwaarden van Poweo en wil je deze energieleverancier contacteren? Neem dan een kijkje op de contactpagina of neem uiteraard telefonisch contact op met de klantendienst.

Adres Poweo

Poweo beschikt niet over klantenloketten waar een medewerker je te woord kan staan. Gebruik het onderstaande adres dus enkel voor briefwisseling.

Hoofdzetel / hoofdkantoor Poweo:

Poweo (Direct Energie)
Louizalaan 149/24
1050 Brussel
telefoon

Telefoonnummer klantendienst Poweo

De klantendienst van Poweo is zowel voor nieuwe als bestaande klanten telefonisch bereikbaar op het telefoonnummer ☎ 0800 291 91.

Openingsuren klantendienst: bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9 tot 19 uur en op zaterdag van 9 tot 13 uur.

My Poweo: online klantenzone

My Poweo is het digitale klantenportaal of de online klantenzone van Poweo. Als verlengde van de telefonische dienstverlening heb je als klant met een inlog van My Poweo direct en online inzage in je energie. Veel zaken, zoals het inzien van je actuele verbruik, het downloaden van je energiefacturen of het voorschotbedrag aanpassen kun je er zelf regelen. Klanten van Poweo kunnen zich eenmalig gratis registreren en vervolgens steeds inloggen.