Ecopower is een Vlaamse coöperatieve elektriciteitsleverancier en producent met als doel om een democratisch, decentraal en duurzaam energiesysteem te creëren. Ecopower is uitgegroeid tot een relatief grote organisatie, waarbij alle coöperanten mede-eigenaar zijn. In dit artikel geven we je alle informatie over Ecopower en de tarieven.

Overzicht Ecopower tarief en tariefkaart

Hoewel Ecopower de afgelopen jaren sterk is gegroeid, is het aanbod van deze leverancier nog relatief eenvoudig. We geven je hieronder een overzicht van alle contracten en specialiteiten van de Ecopower tarieven.

Let op dat Ecopower uitsluitend elektriciteit aanbiedt. Indien je gebruikmaakt van gas, zal je een extra contract moeten afsluiten bij een andere energieleverancier.

Heb je een vraag over Ecopower?

Neem met de Ecopower klantendienst contact op.

Ecopower tarief elektriciteit

Ecopower biedt twee verschillende soorten elektriciteitstarieven aan:

  1. Ecopower Variabel
  2. Ecopower Dynamisch

De tarieven zijn momenteel niet beschikbaar of nog niet gepubliceerd.

Het variabele tarief van Ecopower is niet helemaal variabel. Een gedeelte van de energieprijs is vast gedurende de looptijd van het contract en een ander gedeelte is variabel. De prijs beweegt dus mee met de marktprijzen van energie, maar de aanpassingen zullen nooit extreem zijn.

Verder biedt Ecopower sinds kort ook een dynamisch energiecontract aan. Met dit type contract is het mogelijk om de uurprijzen te betalen die op de energiebeurs gelden. Door je verbruik aan te passen aan de prijzen, kun je potentieel veel besparen op je factuur. Dit is vooral handig voor eigenaren van een elektrische auto of andere apparaten die veel stroom verbruiken, waarvan het verbruik is in te plannen.

Overzicht Ecopower aanbod

Bekijk de Ecopower tarieven voor meer informatie over het aanbod en de actuele prijzen.

Extra diensten van Ecopower

Net zoals de meeste energieleveranciers, biedt Ecopower enkele energie gerelateerde producten aan. De producten van Ecopower zijn echter anders dan je bij de meeste energieleveranciers zal zien.

Bij Ecopower is het mogelijk om producten te kopen voor het verwarmen van een woning, zoals pellets en briketten. De Ecopower pellets en briketten zijn te bestellen op de website van deze leverancier, in de Ecopower webshop.

energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst energie België

Bel CallMePower voor advies over energiecontracten of om over te stappen. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

Advertentie - CallMePower
energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst gas en elektriciteit België

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren of vergelijk gratis met onze energievergelijker.

Advertentie - CallMePower 

Met de Ecopower klantendienst contact opnemen

Heb je vragen over je Ecopower contract, wens je meer informatie te ontvangen of wil je een Ecopower klant worden? Bij Ecopower is het altijd mogelijk om telefonisch of online contact op te nemen met de klantendienst. Maar hoe neem je met Ecopower contact op?

Ecopower telefoonnummer en meer

In de onderstaande tabel geven we een overzicht van de Ecopower telefoonnummers en overige contactgegevens. Heb je een stroompanne of vermoed je een gaslek? Neem dan contact op met de netbeheerder en niet met Ecopower. In Vlaanderen is Fluvius de netbeheerder.

Ecopower telefoonnummer en meer
Reden contactTelefoonnummerOpeningsuren
Algemene klantendienst Ecopower📞 03 287 37 79Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 13:00 uur
Stroompanne (Fluvius)📞 078 35 35 0024/7 bereikbaar
Gasgeur (Fluvius)📞 0800 65 0 65

Wat is het Ecopower adres?

Het Ecopower kantoor is te vinden in Berchem. Dit is tevens het adres voor al je briefverkeer gericht aan deze leverancier. Dit is geen bezoekadres. Informeer daarom voordat je een bezoek wilt brengen aan dit kantoor bij Ecopower of dat mogelijk is. Het Ecopower kantoor vind je op het onderstaande adres.

Ecopower cv
Posthoflei 3 bus 3
2600 Berchem

MijnEcopower online klantenzone

Net zoals de meeste energieleveranciers, heeft Ecopower een online klantenzone, genaamd MijnEcopower. In deze klantenzone kan je een aantal zaken betreffende je energiecontract snel en gemakkelijk online regelen.

Door de klantenzone is het steeds minder vaak nodig om met de Ecopower klantendienst contact op te nemen. Wij adviseren dan ook om altijd eerst te kijken in de klantenzone, aangezien je zo een hoop tijd kan besparen!

Een Ecopower verhuis regelen

Bij een verhuis zal je een aantal zaken betreffende je energiecontract moeten regelen, zoals het doorsturen van het overnamedocument. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je een Ecopower verhuis regelt.

Geen klant blijven na Ecopower verhuis

Ecopower is enkel in Vlaanderen actief als energieleverancier. Indien je gaat verhuizen naar Wallonië of Brussel zal je dus een contract af moeten sluiten bij een andere leverancier. Ook als je in Vlaanderen blijft wonen is het mogelijk om te veranderen van energieleverancier als je niet tevreden bent met Ecopower of teveel betaald.

Invullen Ecopower overnamedocument

Indien je klant wilt blijven bij Ecopower na je verhuis, zal je het energieovernamedocument in moeten vullen en door moeten sturen naar deze leverancier.

In het Ecopower overnamedocument zal je de meterstanden en de EAN-code van de energiemeter moeten noteren. Deze code vind je op de zijkant van de energiemeter of op je energiefactuur. Vervolgens dien je het document te ondertekenen en op te sturen naar Ecopower of te uploaden in de MijnEcopower klantenzone.

Download het Ecopower overnamedocument gratis met de onderstaande knop.

Gas en Licht Verhuizen
Energie verhuis

Gas en elektriciteit overzetten bij verhuis (Gratis dienst)

Contacteer de energie-experts van CallMePower om gratis alle stappen voor je verhuis door te lopen en een nieuw contract af te sluiten.

Gas en Licht Verhuizen

Gas en elektriciteit overzetten bij verhuis (Gratis dienst)

Laat je terugbellen door een energie-expert van CallMePower om gratis alle stappen voor je verhuis door te lopen en een nieuw contract af te sluiten.

Ecopower ervaringen en review

Op Trustpilot heeft Ecopower een gemiddelde waardering van 4 uit 5, gebaseerd op 3 beoordelingen. Greenpeace beoordeelt Ecopower met een score van 20 / 20. VREG waardeert de klantendienst van Ecopower met een 5 / 5.

Ecopower review door CallMePower

Indien je kiest voor Ecopower als energieleverancier ben je verzekerd van groene stroom. Bovendien zijn de Ecopower tarieven ook nog voordelig geprijsd, betaal je geen vaste vergoeding en ontvangt de klantendienst een zeer goede beoordeling.

Een groot nadeel van Ecopower is dat deze leverancier geen gascontracten aanbiedt. Indien je gebruik maakt van aardgas voor het verwarmen van een woning of koken, zal je een extra contract af moeten sluiten bij een gasleverancier in België.

Meer Ecopower beoordelingen lezen? Lees dan alle Ecopower reviews.

Wie is energieleverancier Ecopower?

Groene energie

Ecopower is opgericht in 1991 met als doel om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij de financiering van groene stroom. Oorspronkelijk investeerde Ecopower vooral in de bouw of renovatie van kleine waterkrachtcentrales. Een eerste bod werd ook uitgebracht op het windmolenpark van Zeebrugge maar op dat moment nog zonder succes.

Dankzij nieuwe overheidsmaatregelen voor het stimuleren van hernieuwbare energieproductie kreeg Ecopower de wind in de zeilen. Vanaf 1999 begon Ecopower zijn investeringen op te drijven, beginnende met windturbines in Eeklo, waterkrachtcentrales in Brabant en een participatie in het windmolenpark bij het Kluizendok in Gent.

In 2014 kwam daar zelfs een pelletfabriek bij. Ondertussen baat Ecopower ook honderden installaties met zonnecellen uit. Het bedrijf heeft dus een diverse productiecapaciteit ontwikkeld die steunt op verschillende vormen van hernieuwbare energie.

Groene energie Ecopower

Van Greenpeace krijgt Ecopower heel veel lof voor Ecopowers aanpak. Het is één van de weinige elektriciteitsleveranciers in ons land die een perfecte score krijgt van de milieuorganisatie in de Groene Stroom Ranking.

In haar jaarlijkse rapport over hernieuwbare energie schrijft Greenpeace dat het Ecopower ‘sterk aanbeveelt’. Het bedrijf krijgt applaus voor zijn grote investeringen in windenergie en zonne-energie, waardoor het bedrijf een ‘voorloper in Europa’ genoemd.Ook in het onderzoek van CallMePower komt Ecopower naar voren als een van de groenste energieleveranciers.

Leveranciers vergelijken? Energie vergelijken doe je met CallMePower!

Lees meer over Ecopower