Proximus is één van de grootste telecom providers in België. Naast dat ze een MVNO (Mobile Virtual Network Operator) zijn, waardoor ze geen gebruik hoeven te maken van de netwerken van Telenet / BASE, Orange of VOO, bieden ze ook Proximus abonnementen aan voor internet, TV, vaste telefonie en mobiele telefonie.


Proximus abonnement: welke producten biedt Proximus aan?

Proximus biedt abonnementen aan voor zowel internet als TV, vaste telefonie en mobiele telefonie. In het geval van internet en mobiele telefonie, kun je abonnementen los afsluiten, maar het is ook mogelijk om het in een pakket af te sluiten. Vaste telefonie en TV kun je enkel in een pakket afsluiten.

Proximus abonnement overzicht
Product Hoe afsluiten?
Internet
 • Los;
 • Samen met TV;
 • Samen met TV en vaste telefonie;
 • Samen met TV en mobiele telefonie;
 • Samen met TV, vaste telefonie en mobiele telefonie.
TV
 • Samen met internet;
 • Samen met internet en vaste telefonie;
 • Samen met internet en mobiele telefonie;
 • Samen met internet, vaste telefonie en mobiele telefonie.
Mobiele telefonie
 • Los;
 • Samen met internet en TV;
 • Samen met internet, TV en vaste telefonie.
Vaste telefonie
 • Samen met internet en TV;
 • Samen met internet, TV en mobiele telefonie.

Scarlet abonnement Zoek je een telecom provider met een eenvoudig aanbod en met scherpe tarieven, neem dan eens een kijkje bij het aanbod van de dochteronderneming van Proximus: Scarlet.

Proximus Pack: de combinatie abonnementen Proximus Flex en Epic

Proximus abonnement: Proximus Pack

Bij Proximus heb je de mogelijkheid om combinatiepakketten af te sluiten. Het Proximus Pack is bovendien de enige manier om een Proximus abonnement voor vaste telefonie of TV af te sluiten.

Proximus pack abonnementen
Pack Producten Prijs / maand
Flex Internet + TV € 59,99
Internet + mobiel + TV € 74,99
Flex Netflix Internet + mobiel + TV + vaste telefonie € 98,49
Epic combi Internet + mobiel + Light TV € 64,99
Internet + mobiel + Full TV € 79,99

Maandelijkse prijzen in januari 2022 exclusief bijkomende kosten. Eventuele promoties zijn niet meegenomen.

Proximus Flex

Het Proximus Flex abonnement is te krijgen voor internet, mobiele telefonie en TV of voor internet en TV. Daarnaast heb je de keuze om tegen betaling ook vaste telefonie te krijgen. Wanneer je voor dit pakket kiest, zul je een keuze moeten maken uit een aantal opties:

 • De hoeveelheid mobiele data. Je hebt de keuze tussen 5 GB, onbeperkt (20 GB) of onbeperkt met 5G (tot 40 GB op de maximale snelheid). Je kunt daarnaast onbeperkt bellen en SMS'en. Optioneel kun je tegen betaling tot maximaal zes extra Proximus gsm-abonnementen afsluiten.
 • De basis Proximus Pickx is in beide Proximus Flex pakketten inbegrepen. Je kunt er echter voor kiezen om extra Pickx-pakketten toe te voegen tegen betaling. Tegen betaling kun je ook kiezen voor TV Replay+ (in plaats van TV Replay) en een extra TV Boxen.
 • Proximus internet is bij beide opties inbegrepen. Je kun hierbij onbeperkt surfen (tot 3 TB op de maximale snelheid) met een maximale downloadsnelheid van 100 Mpbs en een maximale uploadsnelheid van 20 Mbps. Daarnaast ontvang je 10 GB opslagruimte in jouw persoonlijke Proximus Cloud en Smart Wi-Fi. Tegen betaling kun je voor een uitgebreider Proximus internet pakket kiezen, met een Wi-Fi Booster en toegang tot de Family life Premium app.
 • Vaste telefonie is niet vast inbegrepen bij deze abonnementen, maar krijg je wanneer je voor een uitgebreider Proximus internet pakket kiest. Je kunt dan in België onbeperkt bellen van een vaste lijn naar een andere vaste lijn en je krijgt 1.000 belminuten om van een vaste lijn naar een gsm-nummer te bellen. Tegen betaling ontvang je bovendien 2.000 belminuten om gratis, internationaal te bellen.

Het Proximus Flex Netflix abonnement verschilt op een aantal punten van de andere Flex abonnementen. Zo is Netflix inbegrepen bij dit abonnement. Daarnaast ontvang je het uitgebreidere Proximus internet pakket, waarbij je van onder andere vaste telefonie gebruik kunt maken.

Proximus Flex Fiber Indien er fiber mogelijk is op jouw adres, dan kun je ook kiezen voor een Proximus Flex Fiber pack waardoor je van nog sneller internet gebruik kunt maken.

Proximus Epic Combo

Bij het Proximus Epic Combo pakket ontvang je internet, mobiele telefonie en TV, waarbij je kunt kiezen voor Light TV of Full TV:

 • Internet: Je kunt thuis onbeperkt surfen (tot 3 TB op de maximale snelheid) met een maximale downloadsnelheid van 100 Mpbs en een maximale uploadsnelheid van 20 Mbps.
 • Mobiel: Je ontvangt 40 GB om te gebruiken voor sociale media, muziek en video applicaties. Voor andere applicaties ontvang je 4 GB. Daarnaast kun je onbeperkt bellen en SMS'en.
 • TV: Je kunt de keuze maken tussen Light TV of Full TV. Light TV maakt geen gebruik van een decoder, waar Full TV dat wel doet.

Proximus internet

proximus internet

Voor Proximus internet heb je de keuze tussen twee abonnementen. Bij beide abonnementen krijg je Smart Wi-Fi, 10 GB opslagruimte in de Proximus Cloud en een mailbox van 50 GB.

 • Internet Start: 100 GB per maand met een maximale downloadsnelheid van 50 Mbps en een maximale uploadsnelheid van 4 Mbps voor € 27,50 per maand.
 • Internet Maxi: Onbeperkt internet (tot 3 TB op de maximale snelheid) met een maximale downloadsnelheid van 100 Mbps en een maximale uploadsnelheid van 20 Mbps voor € 51,99 per maand.

*Maandelijkse prijzen in januari 2022 exclusief bijkomende kosten. Eventuele promoties zijn niet meegenomen.

Proximus abonnement gsm

Proximus biedt een aantal Proximus gsm-abonnementen aan, die onderling van elkaar verschillen in de hoeveelheid data, het aantal belminuten en het aantal SMS'en.

 • Mobilus: Een mobielabonnement waarbij je de keuze hebt uit vier tarieven. Alle tarieven hebben een onbeperkt aantal SMS'en en de keuze voor een favoriete applicatie waar je onbeperkt gebruik van kunt maken. De prijzen variëren van € 15,99 per maand tot € 49,99 per maand.
 • Epic: Een mobielabonnement waarbij je de keuze hebt uit drie tarieven. Alle tarieven hebben een onbeperkt aantal SMS'en en 4 GB internet voor de niet inbegrepen applicaties. De prijzen variëren van € 19,99 per maand tot € 39,99 per maand.

*Maandelijkse prijzen in januari 2022. Eventuele promoties zijn niet meegenomen.

Het is tevens mogelijk om een mobiel abonnement af te sluiten in een Proximus Pack, waarbij je bij het Proximus Flex Pack tot maximaal zes extra gsm-abonnementen kunt afsluiten voor maar € 9 per maand. Daarnaast is het ook mogelijk om een abonnement met smartphone af te sluiten, waarbij je als bonus extra internet kunt ontvangen.

Proximus herladen

Wil je geen Proximus gsm-abonnement afsluiten, dan is het ook mogelijk om een Pay & Go+ prepaidkaart aan te schaffen. Hierbij schaf je een prepaidkaart aan waar een krediet op staat. Zodra je door dat krediet heen bent, zul je jouw kaart moeten herladen.

Initieel kost de Pay & Go+ prepaidkaart € 10, waarbij je € 10 krediet en 3 GB internet krijgt. Zodra je hier doorheen bent, zul je de kaart moeten herladen. Dit kan door een herlaadbeurt van € 10, € 15 of € 25. Hierbij ontvang je krediet om te bellen of SMS'en (dat gelijk is aan het herlaadbedrag) en eventueel bonussen zoals extra belminuten, SMS'en of internet.

Proximus TV: Proximus Pickx en Netflix

Proximus Pickx

Proximus Pickx is het TV platform van Proximus. Wanneer je een Proximus pack abonnement afsluit met TV, zul je Proximus Pickx ontvangen. Het standaard Luminus TV aanbod biedt jou de mogelijk om:

 • nationale en internationale zenders te bekijken;
 • live, op aanvraag, uitgesteld of via stream programma's te bekijken;
 • programma's op te nemen, te pauzeren en te herbekijken;
 • programma's in de gehele Europese Unie te bekijken via de Pickx applicatie of website.

Het is daarnaast mogelijk om extra opties aan je abonnement toe te voegen. Zo kun je toegang krijgen tot nog meer series, films, muziek en sport en creëer je een abonnement dat volledig aansluit op jouw wensen. Ook heb je de keuze om Netflix toe te voegen aan jouw abonnement, evenals TV Replay+ in plaats van de standaard TV Replay.

Sociaal tarief Proximus Het is bij Proximus mogelijk om een sociaal tarief te ontvangen indien je hiervoor in aanmerking komt.

Proximus contact: hoe kan ik de Proximus klantendienst contacteren?

De Proximus klantendienst contacteren kun je op verschillende manieren doen, zowel online als offline.

Proximus contact
Contactmogelijkheid Informatie
Telefoon klantendienst Van maandag tot vrijdag van 8:00 - 20:00 uur en op zaterdag van 9:00 - 17:30 uur kun je Proximus bereiken op: ☎ 0800 22 800.
Telefoon technische probleem Van maandag tot vrijdag van 8:00 - 22:00 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen van 9:00 - 22:00 uur kun je Proximus bereiken op: ☎ 0800 22 800.
Telefoon verloren / gestolen gsm In het geval van een verloren / gestolen gsm, kun je 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 Proximus bereiken op: ☎ 0800 22 800.
Telefoon vanuit het buitenland Vanuit het buitenland kun je tijdens de openingstijden Proximus bereiken op: ☎ +32 475 15 60 00.
Online contactformulier Je kunt via de website van Proximus een e-mail sturen.
Online chat Via de website van Proximus kun je 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 via de chat contact opnemen met Proximus.
Support pagina Proximus beantwoord op hun website al veel vragen.
My Proximus In My Proximus kun je chatten met Proximus.
Sociale media Proximus is actief op Twitter en Facebook.
Proximus Forum Via het online forum van Proximus kun je antwoorden op veel vragen vinden, vragen stellen en op de hoogte blijven van nieuws.
Proximus winkel Stel jouw vraag aan een medewerker in een Proximus winkel.
Telecom tarieven vergelijken Bel van maandag tot vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en op zaterdag van 8:30 - 17:30 uur naar: ☎ 02 588 92 38.

My Proximus: het online klantenportaal van Proximus

My Proximus

Alle klanten van Proximus hebben toegang tot My Proximus. De online klantenzone kun je via de website of via de applicatie, die in de Google en Apple Play Store te downloaden is, bereiken.

In My Proximus kun je:

 • jouw facturen inzien, downloaden en betalen;
 • op elk moment extra opties en data toevoegen en activeren;
 • gemakkelijk in contact komen met Proximus;
 • een vervangingstoestel regelen indien jouw gsm kapot, kwijt of gestolen is;
 • jouw verbruik inzien;
 • genieten van voordelen met Enjoy!;
 • jouw Smart Wi-Fi beheren.

Meer info over Proximus