Proximus is één van de grootste telecom providers in België met hun eigen netwerk voor internet en mobiele telefonie. Ontdek in dit artikel alles over het Proximus pakket, de Proximus tarieven voor internet en mobiele telefonie en hoe je met Proximus contact kunt opnemen.

Hoe ziet het Proximus pakket er uit?

Wil je zowel internet, TV als telefonie bij Proximus afsluiten? Dan kan in een Proximus Flex pack. Het Proximus pakket is bovendien de enige manier om bij deze telecom provider een abonnement voor vaste telefonie of TV af te sluiten.

Proximus Flex
Proximus internet
Standaard ervaring Inbegrepen in de prijs Onbeperkt internet (tot 3 TB), 100 Mbps downloadsnelheid, 30 Mbps upload snelheid.
Superiere ervaring € 12 meer Onbeperkt internet (tot 3 TB), 100 Mbps downloadsnelheid, 30 Mbps upload snelheid, WiFi booster, vaste lijn.
Proximus gsm (maximaal zes abonnementen)
5 GB € 15,00 5 GB mobiele data, onbeperkt bellen en SMS'en, mogelijkheid tot 5G.
20 GB € 26,00 20 GB mobiele data, onbeperkt bellen en SMS'en, mogelijkheid tot 5G
50 GB € 33,00 50 GB mobiele data, onbeperkt bellen en SMS'en, mogelijkheid tot 5G
Unlimited € 50,00 Onbeperkt data (tot 300 GB), bellen en SMS'en, in Europa 62 GB data, mogelijkheid tot 5G
Proximus TV
Light TV € 9,00 TV kijken zonder decoder, 32 TV-zenders, tot 36 uur terugkijken, programma's opnemen, op maximaal vijf schermen tegelijkertijd TV kijken.
Pickx Inbegrepen in de prijs TV kijken met en zonder decoder, meer dan 80 TV-zenders, tot 36 uur terugkijken, programma's opnemen en pauzeren.

Bij het Proximus pakket kun je optioneel TV toevoegen. Kies je voor de superieure internetervaring, ontvang je bovendien een vaste lijn van Proximus. Hiermee kun je in België onbeperkt bellen naar vaste lijnen en je krijgt 1.000 belminuten om naar gsm-nummers te bellen. Tegen betaling ontvang je bovendien 2.000 belminuten om gratis, internationaal te bellen.

Het Proximus Flex pack is tevens voor Proximus business klanten beschikbaar. Als Proximus fiber mogelijk is op jouw adres, kun je ook kiezen voor een Proximus Flex Fiber pack, waardoor je van nog sneller internet gebruik kunt maken.

Hulp nodig bij het kiezen van het beste internet-, tv- of telefoonabonnement voor jou?

Krijg gratis advies van de telecom experts van CallMePower en vind het abonnement dat het beste bij jou past!

Hulp nodig bij het kiezen van het beste internet-, tv- of telefoonabonnement voor jou?

Laat CallMePower jou terugbellen, krijg gratis advies van onze telecom experts en vind het abonnement dat het beste bij jou past!

Wat zijn de Proximus tarieven voor internet?

Voor Proximus internet heb je de keuze tussen vier abonnementen, twee met en twee zonder fiber. Bij alle abonnementen is Smart WiFi, 10 GB opslagruimte in de Proximus Cloud en een mailbox van 50 GB inbegrepen.

€ 25,00 per maand

Proximus Essential

 • Surfvolume: 100 GB
 • Downloadsnelheid: 50 Mbps
 • Upload snelheid: 4 Mbps
€ 54,99 per maand

Proximus Maxi

 • Surfvolume: Onbeperkt (3 TB)
 • Downloadsnelheid: 100 Mbps
 • Upload snelheid: 30 Mbps
€ 42,95 per maand

Proximus Start Fiber

 • Surfvolume: 150 GB
 • Downloadsnelheid: 120 Mbps
 • Upload snelheid: 20 Mbps
€ 59,99 per maand

Proximus Maxi Fiber

 • Surfvolume: Onbeperkt (3 TB)
 • Downloadsnelheid: 350 Mbps
 • Upload snelheid: 50 Mbps

Transitie naar fiber Proximus zal gedurende dit jaar op verschillende locaties in België de toegang tot VDSL ontzeggen. Het is vanaf dan nodig om een fiber abonnement te hebben. Bel CallMePower op 02 588 71 43 voor meer informatie en gratis hulp bij het afsluiten van een fiber abonnement.Advertentie - Dienst CallMePower

Wat zijn de Proximus tarieven voor mobiele telefonie?

Er worden een viertal Proximus gsm abonnementen aan geboden, die onderling van elkaar verschillen in de hoeveelheid data, het aantal belminuten en het aantal SMS'en.

€ 15,99 per maand

Proximus Mobilus S

 • 3 GB data
 • 120 belminuten
 • Onbeperkt SMS'en
€ 26,99 per maand

Proximus Mobilus M 5G

 • 12 GB data
 • Onbeperkt bellen & SMS'en
 • Mogelijkheid tot 5G
€ 42,99 per maand

Proximus Mobilus Maxi 5G

 • 50 GB data
 • Onbeperkt bellen & SMS'en
 • Mogelijkheid tot 5G
€ 49,99 per maand

Proximus Mobilus Unlimited Premium 5G

 • Onbeperkt data (300 GB, 62 GB in Europa)
 • Onbeperkt bellen & SMS'en
 • Mogelijkheid tot 5G

Het is mogelijk om bij Proximus een abonnement met smartphone af te sluiten, waarbij je als bonus extra internet kunt ontvangen. Voor het aanschaffen van een Proximus abonnement met smartphone kun je in een winkel of de webshop van Proximus terecht.

Proximus review Ben je geïnteresseerd in het afsluiten van een Proximus abonnement? Lees dan eerst onze Proximus review door zodat je weet waar je aan toe bent.

Hoe werkt een herlaadkaart en Proximus herladen?

Wil je geen Proximus gsm abonnement afsluiten, dan is het ook mogelijk om een Pay & Go+ prepaidkaart aan te schaffen. Hierbij schaf je een Proximus prepaidkaart aan waar een krediet op staat. Zodra je door dat krediet heen bent, zul je jouw kaart moeten herladen.

Initieel kost de Pay & Go+ prepaidkaart € 10,00, waarbij je € 10,00 krediet en 3 GB internet krijgt. Zodra je hier doorheen bent, zul je de kaart moeten herladen. Dit kan door een herlaadbeurt van € 10,00, € 15,00 of € 25,00. Hierbij ontvang je krediet om te bellen of SMS'en (dat gelijk is aan het herlaadbedrag) en eventueel bonussen zoals extra belminuten, SMS'en of internet.

Wat zijn de Proximus tarieven voor TV?

Proximus Pickx is het TV platform van Proximus. Wanneer je een Proximus pakket afsluit met TV, zul je Proximus Pickx ontvangen. Het standaard Proximus TV aanbod biedt jou de mogelijk om:

 • meer dan tachtig nationale en internationale zenders te bekijken;
 • live, op aanvraag, uitgesteld of via stream programma's te bekijken;
 • programma's op te nemen, te pauzeren en te herbekijken;
 • programma's in de gehele Europese Unie te bekijken via de Pickx applicatie of website.

Bovendien kun je verschillende opties aan je Proximus TV abonnement toevoegen. Zo kun je toegang krijgen tot nog meer series, films, muziek en sport en creëer je een abonnement dat volledig aansluit op jouw wensen. Ook heb je de keuze om via Proximus Netflix of Disney+ te betalen en kun je TV Replay+ in plaats van de standaard TV Replay toevoegen.

Sluit je een Proximus Flex pakket met internet en mobiele telefonie af, dan kun je voor € 9,00 per maand de Light TV optie activeren, waarbij je TV kunt kijken zonder TV decoder. Je ontvangt bij dit Proximus abonnement 32 TV-kanalen die je live, opgenomen of tot 36 uur terug kunt kijken. Je kunt op maximaal vijf schermen tegelijkertijd TV kijken en je ontvangt bovendien 5 GB data extra voor het gebruik van de Proximus Pickx app.

Hulp nodig bij het kiezen van het beste internet-, tv- of telefoonabonnement voor jou?

Krijg gratis advies de onze telecom experts van CallMePower en vind het abonnement dat het beste bij jou past!

Hulp nodig bij het kiezen van het beste internet-, tv- of telefoonabonnement voor jou?

Laat CallMePower jou terugbellen, krijg gratis advies van onze telecom experts en vind het abonnement dat het beste bij jou past!

Hoe kun je de Proximus klantendienst contacteren?

Wil je met de klantendienst van Proximus contact opnemen? Je kunt dit telefonisch, in persoon of via digitale manieren doen. Er zijn twee telefoonnummers beschikbaar waarop je de Proximus klantendienst kunt bellen.

Proximus contact
Proximus klantendienst Proximus telefoonnummer
Proximus telefoonnummer klantendienst 0800 22 800
Proximus telefoonnummer vanuit het buitenland +32 475 15 60 00

Je kunt daarnaast ook met Proximus contact opnemen via het online contactformulier of de online chat op de Proximus website. Ook kun je gebruik maken van de chat in My Proximus, via Twitter of Facebook met de Proximus klantendienst contact zoeken of bij een Proximus winkel langsgaan.

Ervaar je Proximus problemen met één van je abonnementen? Dan kun je het beste eerst bij de veelgestelde vragen kijken en op het Proximus Forum kijken. Kom je er hierbij niet uit, neem dan met Proximus contact op.

Hoe kun je Proximus opzeggen?

Het is mogelijk om zelf bij een andere telecom provider een abonnement af te sluiten. Door tijdens het bestelproces aan te geven dat je van Easy Switch gebruik wilt maken en / of dat je jouw huidige Proximus nummer wilt behouden, regelt je nieuwe provider dat Proximus opgezegd wordt.

Wil je hier gratis hulp bij ontvangen? Je kunt voor gratis en vrijblijvend advies en hulp bij het veranderen van telecom provider CallMePower bellen op: 02 588 71 43. Onze telecom experts helpen jou met het vergelijken van providers, het afsluiten van een nieuw abonnement en zeggen je Proximus abonnement voor je op.

Zelf je abonnement van Proximus opzeggen doe je in MyProximus. Ga hiervoor naar "Mijn producten" en klik vervolgens op "Je abonnement opzeggen" bij het abonnement dat opgezegd moet worden.

Wil je veranderen van telecom provider?

Eén van de experts van CallMePower helpt je de beste deal op de markt te vinden op basis van je behoeften en jouw abonnementen bij je huidige provider beëindigen.

Wil je veranderen van telecom provider?

Laat CallMePower jou terugbellen! Eén van onze experts helpt jou de beste deal te vinden op basis van je behoeften en zegt je abonnementen bij je huidige provider op!

Hoe regel je een Proximus verhuis?

Als je gaat verhuizen, moet je drie tot vier weken voor de verhuis via MyProximus aan Proximus je verhuizing door te geven. Als je de aanvraag voor de Proximus verhuis hebt ingediend, zul je binnen twee uur worden teruggebeld door de Proximus klantendienst om een afspraak te maken.

Het is belangrijk om zo snel mogelijk erachter te komen of je op je nieuwe adres al een Proximus aansluitpunt hebt of niet. Als dat niet het geval is, dan zul je na moeten gaan of een Proximus verhuis wel mogelijk is of dat je moet veranderen van provider. Is er een Proximus dekking, dien je nog eerder je verhuis door te geven zodat de aansluiting ook ingepland kan worden.

Heb je enkel een Proximus gsm abonnement? Het is in dit geval niet nodig om je Proximus verhuis door te geven. Het is bij enkel een gsm abonnement al voldoende om in MyProximus een adreswijziging door te voeren. Hier is namelijk geen installatie in je nieuwe woning voor benodigd.

Je overige contracten verhuizen Denk er bij een verhuis ook aan dat je andere contracten zult moeten verhuizen, bijvoorbeeld je energiecontracten. Voor gratis hulp bij het verhuizen van al je andere contracten, bel je CallMePower op: 02 588 44 02.Advertentie - CallMePower dienst

Hoe kun je het Proximus sociaal tarief aanvragen?

Als je voor het sociaal tarief bij Proximus in aanmerking komt, kun je het sociaal tarief aanvragen door met de klantendienst van Proximus contact op te nemen. Zij zullen de aanvraag dan doorsturen naar het BIPT voor goedkeuring.

Heb je vragen over het Proximus sociaal tarief, dan dien je direct met de Proximus klantendienst contact op te nemen op: 0800 22 800.

MyProximus: het online klantenportaal van Proximus

Alle klanten van Proximus hebben toegang tot MyProximus. De online klantenzone kun je via de website of via de MyProximus applicatie, die in de Google Play Store en Apple Play Store te downloaden is, bereiken.

In MyProximus kun je:

 • jouw Proximus facturen inzien en downloaden;
 • op elk moment extra opties en data toevoegen en activeren;
 • gemakkelijk in contact komen met Proximus;
 • een vervangingstoestel regelen indien jouw gsm kapot, kwijt of gestolen is;
 • alle details van je abonnement, zoals je verbruik, inzien;
 • genieten van voordelen met Enjoy!;
 • jouw Smart WiFi beheren.

In de MyProximus app is het bovendien mogelijk om een Proximus speedtest uit te voeren op je mobiele telefoon of tablet.

Wie is Proximus?

Proximus is één van de grootste en oudste telecom providers in België. Naast het aanbieden van abonnementen voor internet, mobiele telefonie en packs, heeft Proximus ook hun eigen netwerk voor internet en mobiele telefonie. het is hierdoor voor hen mogelijk om in vrijwel heel België hun diensten aan te bieden.

Daarnaast is Proximus een voorloper op het gebied van fiber en 5G in België. Van de verschillende operatoren, is Proximus het verst met de uitrol. Bovendien kun je bij hen verschillende fiber en 5G abonnementen afsluiten.

Logo Proximus

Algemene informatie

Actief in België sinds: 1994
Beschikbaarheid: Vrijwel heel België
Internet: Los en in een pack
Mobiele telefonie: Los en in een pack
TV: Enkel in een pack
Vaste telefonie: Enkel in een pack
Herlaadkaart: ✔️
Netwerk: Proximus
Fiber: ✔️
5G: ✔️
Sociaal tarief: ✔️

Voordelen Proximus

 • Goede kwaliteit van de diensten.
 • Snelle en goede service van de klantendienst.
 • Internetverbinding in vrijwel heel België.
 • Grote hoeveelheid nevendiensten.
 • Proximus Forum als extra contactoptie.

Nadelen Proximus

 • Lastig te bereiken klantendienst.
 • Problemen met de facturatie en installatie.
 • Vaak problemen met internet / WiFi.
 • Behoren tot de duurdere abonnementen.

* Prijzen in februari 2023 zonder eventuele bijkomende kosten en promoties.

Lees meer over Proximus