Aspiravi Energy is een elektriciteitsleverancier en dochterbedrijf van één van de grootste groenestroom-producenten in Vlaanderen, de Aspiravi-holding. Dankzij de investeringen van het moederbedrijf in voornamelijk windenergie, kan Aspiravi al zijn coöperanten lokaal geproduceerde groene stroom garanderen. In dit artikel geven we je alle informatie over Aspiravi Energy.

Aspiravi Energy tariefkaart en tarieven

Aspiravi biedt formules aan met variabele of vaste tarieven. De variabele tarieven worden elk kwartaal aangepast aan de evolutie van de groothandelsprijzen op de Belgische Belpex ‘Day Ahead’-index. De vaste tarieven worden gegarandeerd gedurende één jaar.

Wat Aspiravi onderscheidt van de meeste andere traditionele energieleveranciers is dat het bedrijf graag wilt dat zijn klanten mee participeren in de ontwikkeling van hernieuwbare energieproductie in Vlaanderen.

Heb je een vraag over Aspiravi Energy? Neem dan met Aspiravi Energy contact op.

Aspiravi Energy aanbod elektriciteit

In de onderstaande tabel zijn de verschillende Aspiravi tarieven weergegeven. Op dit moment biedt Aspiravi, net zoals veel andere energieleveranciers, enkel variabele energietarieven aan. We verwachten dat zodra de energieprijzen weer gaan dalen, het weer mogelijk is om te kiezen voor een vast tarief.

Overzicht Aspriavi tariefkaarten
Eco Life Flex Eco Plus Flex
Soort tarief Variabel Variabel
Looptijd 1 jaar 1 jaar
Klantendienst Telefonisch + online Telefonisch + Online
Factuur ontvangen per Per post Per e-mail
Betaling Overschrijving of domiciliëring Overschrijving of domiciliëring

Actuele Aspiravi tarieven elektriciteit

In de onderstaande tabel zijn de actuele tarieven van Aspiravi Energy weergegeven. De getoonde prijzen zijn inclusief btw en gelden in heel Vlaanderen.

Aspiravi tarieven elektriciteit
Aspiravi Eco Life Flex Aspiravi Eco Plus Flex
Soort tarief Variabel Variabel
Looptijd 1 jaar 1 jaar
Enkelvoudige meter
Vaste vergoeding (€/jaar) - 38.500000
Energiekost (in €cent/kWh) - 19.76600
Tweevoudige meter
Vaste vergoeding (€/jaar) - 38.50
Energiekost (in €cent/kWh) Dagtarief / piekuren - 22.42500
Energiekost (in €cent/kWh) Nachttarief / daluren - 17.11000

Aspiravi Energy aardgas

Bij Aspiravi is het enkel mogelijk om elektriciteit af te nemen. Indien je gebruik maakt van aardgas voor het verwarmen van je woning of koken, zal je een contract af moeten sluiten bij één van de gasleveranciers in België.

energie-vergelijken
energie vergelijken

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

Bel CallMePower om gratis te veranderen van energieleverancier of voor advies over contracten. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie-vergelijken
energie vergelijken

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract in Vlaanderen?

Dien een terugbelverzoek in of bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Aspiravi Energy klantendienst contact

Als relatief kleine energieleverancier is de klantendienst van Aspiravi Energy niet zeer uitgebreid. De Aspiravi klantendienst is echter wel goed te bereiken via de beschikbare kanalen.

Aspiravi Energy telefoonnummers en meer

Hieronder geven we een overzicht van alle Aspiravi Energy telefoonnummers en overige belangrijke contactgegevens. Heb je last van een stroompanne? Neem dan contact op met Fluvius en niet met Aspiravi.

Aspiravi Energy contact overzicht
Reden contact Telefoonnummer Openingsuren
Algemene Aspiravi klantendienst 📞 011 63 60 43 Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur
Aspiravi e-mail [email protected]
Stroompanne (Fluvius) 📞 078 35 35 00 24/7 bereikbaar

Voor vragen over facturen en energiecontracten bij Aspiravi, neem je contact op met het telefoonnummer of e-mailadres van de algemene klantendienst.

Wat is het Aspiravi Energy adres?

Het kantoor van Aspiravi is te vinden in Genk. Dit is tevens het adres voor al je briefverkeer gericht aan deze leverancier. Dit kantoor is geen bezoekadres. Aspiravi is te vinden op het onderstaande adres.

Aspiravi Energy
Thor Park 8300
Poort Genk 8300
3600 Genk

Mijn Aspiravi Energy klantenzone

In de Aspiravi klantenzone kan je een aantal zaken zeer gemakkelijk regelen, waardoor het minder vaak nodig is om telefonisch contact op te nemen met deze leverancier. Wij adviseren dan ook om eerst in de Mijn Aspiravi Energy klantenzone te kijken voordat je contact opneemt met deze leverancier.

In de klantenzone kan je onder andere je voorschotbedrag aanpassen, persoonlijke gegevens inzien en je energiefacturen downloaden.

Aspiravi Energy verhuis regelen

Bij een verhuis komt veel kijken en het regelen van je energiecontract is wellicht snel vergeten. Het doorgeven van je verhuis aan Aspiravi en het invullen van het overnamedocument is echter zeer belangrijk. In dit onderdeel leggen we uit hoe je een Aspiravi verhuis regelt.

Invullen Aspiravi Energy overnamedocument

De energiemeters van de woning moeten worden overgedragen aan de nieuwe bewoners. Dit gebeurt met het energieovernamedocument.

In het overnamedocument dien je de actuele meterstanden op het moment van overdracht en de EAN-codes van de energiemeters te noteren. Deze codes vind je in de meeste gevallen op de zijkant van de meters of op je energiefactuur. Vervolgens dien je dit document te ondertekenen en op te sturen naar Aspiravi Energy. Dit kan via het bovenstaande e-mailadres.

Het Aspiravi overnamedocument download (door CallMePower) je gratis met de onderstaande knop.

Gas en Licht Verhuizen
Energie verhuis

Gas en / of elektriciteit nodig in je nieuwe woning?

Bel CallMePower om gratis een energiecontract in Vlaanderen af te sluiten voor je nieuwe woning en de energiemeters over te nemen.

Gas en Licht Verhuizen

Gas en / of elektriciteit nodig in je nieuwe woning?

Bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur of laat je gratis terugbellen.

Ervaringen Aspiravi Energy en review

Als zeer kleine energieleverancier, zijn er slechts een aantal beoordelingen over Aspiravi te vinden. Over het algemeen zijn klanten positief over Aspiravi en zeer te spreken over de geleverde diensten.

Aspiravi Energy review door CallMePower

Persoon met tekstwolk

Aspiravi Energy is een energieleverancier die net wat anders functioneert dan de meeste leveranciers. Klant worden bij Aspiravi is door het aanschaffen van het verplichte aandeel een stuk lastiger dan bij overige aanbieders. Dit is dan ook zeker een energieleverancier voor de consument die zeer geïnteresseerd is in (groene) energie.

Bovendien is het bij Aspiravi Energy enkel mogelijk om elektriciteit af te nemen. De meeste huishoudens zullen dus een extra energiecontract voor aardgas moeten afsluiten bij een andere leverancier.

Groen is Aspiravi Energy zeker. Alle elektriciteit van deze leverancier is volledig afkomstig uit groene energiebronnen. Hierdoor ontvangt deze leverancier ook goede beoordelingen van milieuorganisaties, zoals Greenpeace.

Aspiravi aandelen aanschaffen en verkopen

Om klant te worden bij Aspiravi Energy dien je een coöperant te worden. Om energie af te nemen moet je minstens vier Aspiravi aandelen bezitten en meerderjarig zijn. De Aspiravi aandelen kosten € 125 per stuk. Eén persoon kan aandelen kopen voor een maximumbedrag van € 3.250, oftewel 26 aandelen.

Vergelijk voordat je overstapt. Vergelijk energietarieven voordat je gaat veranderen van energieleverancier.

Wie is Aspiravi Energy?

De geschiedenis van elektriciteitsleverancier Aspiravi Energy is uiteraard nauw verbonden met die van moederbedrijf Aspiravi. Toen dat bedrijf in 2002 werd opgericht beschikte het over vijf werknemers en een aantal windturbines met een gezamenlijk vermogen van een kleine 10 megawatt.

Het bedrijf had het windmolenpark in de haven van Zeebrugge geërfd van de Limburgse intercommunale Interelectra, dat al enige tijd met enkele andere intercommunales aan het investeren was in de productie van groene, hernieuwbare energie. Aan het begin van het nieuwe millennium werd monopolie over de verkoop en distributie van elektriciteit echter opgeheven onder impuls van de Europese Unie.

Vier intercommunales met investeringen in hernieuwbare elektriciteit richtten op dat moment de NV Aspiravi op om er deze activiteiten in onder te brengen en nog steeds wordt Aspiravi via 4 holdings feitelijk gecontroleerd door 96 Belgische gemeenten. Deze gemeenten investeren mee in hernieuwbare energie en ze profiteren uiteraard ook mee van eventuele winsten bij Aspiravi.

Aspiravi Energy en groene windenergie

Windmolen

Aspiravi heeft altijd sterk ingezet op hernieuwbare elektriciteitsproductie dankzij windenergie. Het bedrijf geloofde niet erg in de subsidiesystemen voor zonnepanelen en het wilde ook niet investeren in biomassacentrales. Toch beschikt Aspiravi vandaag ook over enkele biomassa- en biogascentrales.

Door zijn totale productiecapaciteit is Aspiravi één van de grootste producenten van groene stroom in Vlaanderen en wil zich dus duidelijk onderscheiden met een ecologisch en ethisch verantwoordelijke manier van ondernemen. Het is er trots op dat alle geleverde elektriciteit lokaal geproduceerd wordt en dat het dus geen vervuilende elektriciteit moet opkopen om zijn klanten te kunnen bedienen.

Beoordeling Aspiravi Energy door Greenpeace

Dankzij de inspanningen van Aspiravi op het gebied van hernieuwbare elektriciteitsproductie krijgt de leverancier in het recentste Greenpeace-rapport over Belgische elektriciteitsleveranciers een zeer positieve beoordeling en een score van 19/20. Aspiravi kan dus met recht als een groene energieleverancier worden gezien! Er worden alleen wat punten verloren omdat ze ook gebruik maken van biomassa, wat iets minder duurzaam is.

Dat komt, zo schrijft de milieuorganisatie, door "een heel mooie verandering in de strategische keuzes van Aspiravi Energy, dat de aanbevelingen van Greenpeace heeft gevolgd". Aspiravi Energy koopt geen energie meer op de markt noch van andere producenten, maar voorziet zichzelf uitsluitend met hernieuwbare energie die het zelf produceert. Dit wordt ook bevestigd door de VREG.

Aspiravi wil ook nog op een andere manier een steentje bijdragen aan een betere wereld. Het rekent alle klanten een klein bedrag aan (standaard ongeveer drie tot vier euro per jaar, afhankelijk van het exacte verbruik) dat rechtstreeks aan een goed doel wordt gestort. Klanten kunnen er zelf voor opteren om het bedrag te verhogen.

energie-vergelijken
energie vergelijken

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

Bel CallMePower om gratis te veranderen van energieleverancier of voor advies over contracten. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie-vergelijken
energie vergelijken

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract in Vlaanderen?

Dien een terugbelverzoek in of bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Lees meer over Aspiravi Energy