gas en elektriciteit

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

Bel om gratis te veranderen van energieleverancier of voor energieadvies!

gas en elektriciteit

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

Dien een terugbelverzoek in of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Officiële mazoutprijs: wat is momenteel de stookolieprijs?

mazoutprijs

De recente ontwikkelingen op het wereldtoneel en de uitbraak van het Coronavirus hebben ertoe geleid dat de mazoutprijs gedaald is. Voor wie zijn woning met mazout verwarmt, is het van groot belang om te weten wat de actuele literprijs is. Slim je mazout bestellen bij de goedkoopste verdeler op een gunstig moment scheelt honderden euro's. Volg de mazoutprijzen op de voet, dat is goed voor jouw portemonnee!


Officiële mazoutprijs

mazoutprijs

Weten wat de officiële mazoutprijs is? Als je thuis met mazout stookt, heb je ook een mazouttank. De stookolie in je reservoir raakt wel eens op en zeker indien je tijdens de winter de verwarming vaker aanzet. Het is voor jou van belang om te weten wat de actuele mazoutprijs is, dalen de prijzen of stijgen ze? De Federale Overheidsienst (FOD) legt de officiële mazoutprijs voor heel België dagelijks vast, ook wel de maximumprijs voor mazout.

Wat is de stookolieprijs?

De stookolieleveranciers bieden verschillende soorten mazout aan. Waaronder Mazout normaal (Gasolie-verwarming). De officiële dagprijs voor Mazout normaal wordt dagelijks aangepast. Dit zijn de officiële en actuele maximumprijzen voor vandaag:

Officiële mazoutprijs 'mazout normaal'
hoeveelheid stookolie maximale literprijs in €cent
< 2000 L. 1.19890
> 2000 L. 1.16700

Officiële mazoutprijs van vandaag volgens Informazout en maximum stookolieprijs inclusief btw.

Wat is de prijs van Mazout extra?

Een ander type mazout is Mazout Extra. De officiële dagprijs voor mazout extra, ook wel Gasolie-diesel genoemd, wordt dagelijks aangepast. Zo verschillen de brandstofprijzen stookolie van dag tot dag en loont het om op het juiste moment jouw mazout te kopen. Dit is de officiële huisbrandolieprijs van vandaag.

Officiële mazoutprijs 'mazout extra'
hoeveelheid stookolie maximale literprijs in €cent
< 2000 L. 1.22730
> 2000 L. 1.1955

Officiële mazoutprijs van vandaag volgens Informazout en maximum stookolieprijs inclusief btw.

Zo verschillen de brandstofprijzen voor stookolie van dag tot dag. Het verschil is meestal niet zo heel groot, maar op het juiste moment bestellen kan soms veel geld schelen.

De uitbraak van het Coronavirus en de recente ontwikkelingen tussen Rusland Saudi-Arabië hebben wereldwijd de olieprijs laten dalen. Hierdoor is mazout voor jou voordeliger geworden. We volgen de mazoutprijzen (gasolie) altijd op de voet!

Mazoutprijs Evolutie

Wat gaat er gebeuren met de mazoutprijs in de toekomst? Wat zijn de vooruitzichten, gaan de stookolieprijzen stijgen of dalen? De prijzen schommelen altijd, ze stijgen licht en dalen vervolgens weer een beetje.

Sinds de huidige prijsdaling van maart, vanwege de wereldwijde coronacrisis en de onrust in het Midden-Oosten is volgens onze analyse de literprijs voor mazout sterk gedaald. Een jaar geleden (31 mei 2019) betaalde je volgens de officiële stookolieprijs 0.6966 euro voor een liter normale stookolie indien je meer dan 2000 liter bestelde. Op 30 januari 2020 was de prijs nog 0.6175 per liter en exact 3 maanden later op 30 april was de literprijs 0.3113 euro.

We hebben opgemerkt dat indien je op het juiste moment en bij de goedkoopste verdeler je voorraad mazout inslaat, je tot wel 600 Euro kan besparen op een volle tank (2000 liter)*. Van dat bedrag kan je een hoop andere dingen mee doen! Maar wat veroorzaakt deze schommelingen van de officiële stookolieprijs?

* De berekening is gebaseerd op de literprijs van 30-01-2020 en 30-04-2020 bij afname van meer dan 2000 liter mazout.

Welke factoren zijn van invloed op de mazoutprijs?

oliewinning

Verschillende factoren worden meegenomen bij het berekenen van de officiële mazoutprijs. De evolutie van de stookolieprijs houdt voornamelijk verband met de ontwikkeling van de olieprijs op de internationale markten. Geen wonder, want stookolie komt uit aardolieraffinage. De olieprijs omvat de distributiemarge van oliebedrijven, een reeks heffingen en accijnzen, evenals BTW.

De evolutie van de olieprijs is een kwestie van de wet van vraag en aanbod, maar verder kunnen oliespeculaties ook de brandstofprijzen in het algemeen opvoeren. Ook weegt de geopolitieke context van de olieproducerende regio's mee bij het bepalen van de prijzen.

De aankoop en verkoop van olie gebeurt feitelijk in Amerikaanse Dollars, waardoor de variatie van de Euro ten opzichte van de Dollar van invloed is op de evolutie van de uiteindelijke verkoopprijs van stookolie in België. Op dit moment is de Euro sterker dan de Dollar, wat olie speculatie aanmoedigt.

 • Waarom daalt de (ruwe) olieprijs nu?
 • Een wereldwijd sterk afgenomen vraag door de coronacrisis;
 • Een ruzie tussen Rusland en Saoedi-Arabië over productiebeperkingen;
 • Het beleid van de olieproductie en die van de OPEC en zijn geallieerde landen zijn niet in lijn met elkaar;
 • De productie van Amerikaanse schalieolie zorgt voor een toename in de wereldwijde olieproductie.

Tot slot, met alle achtergrondinformatie die je nu hebt, bepaalt de Belgische staat, via de Federale Overheidsdienst Economie, de maximale mazoutprijs.

Informazout

Het bedrijf Informazout is in 1977 opgericht om de Belgen te informeren over het verwarmen en stoken op mazout, ze richten zich tot de verbruiker. Het is een kennis- en informatiecentrum waar mazoutverwarmers en geïnteresseerden in stookolie zich kunnen inlezen op vele thema's omtrent stookolie en te helpen aan mazout en een goede dienstverlening. Op de website van Informazout kom je alles te weten over:

prijs
 1. de actuele mazoutprijs;
 2. de prijsevolutie;
 3. de marktvooruitzichten;
 4. de mazoutleveranciers in ons land;
 5. Informatie en onderhoud over je mazoutketel;
 6. Mazouttank: tips en informatie.

Huisbrandolie bestellen

Voordat je mazout gaat bestellen is het misschien een goed idee om de mazoutprijzen te checken. Bestel je jouw stookolie altijd bij dezelfde verdeler? De mazoutprijzen verschillen per leverancier en per dag. Het vinden van een voordelige verdeler met gunstige stookolieprijzen hoeft niet moeilijk te zijn. We nemen met je door waar je terecht kan voor het kopen van jouw mazout. Op de websites van de leveranciers zelf is het mogelijk om prijzen te checken en door het invullen van een online bestelformulier!

Laagste stookolieprijs

Wie heeft de goedkoopste mazout bij jouw in de buurt of woonplaats? We denken aan je portemonnee en daarom geven we je hieronder een overzicht van de verdelers van stookolie bij jou in de regio, zodat je goed kan vergelijken en de goedkoopste optie kan kiezen.

Online bestellen

Online stookolie kopen heeft zo zijn voordelen. Makkelijk vanuit je luie zetel de prijzen van de verdelers vergelijken en een bestelformulier invullen.

 • Vergelijk prijzen online en vind de laagste stookolieprijs in België!
 • Vind de goedkoopste mazoutleveranciers in Vlaanderen
 • Vind de beste prijs van stookolie in Brussel!
 • Op zoek naar de laagste mazoutprijs in Wallonië?
mazoutlevering camion

Prijzen bij mazoutleveranciers

Hieronder tonen we je een selectie van de belangrijkste mazoutleveranciers in heel België. Je kunt de actuele dagprijzen stookolie checken op de website van de desbetreffende verdeler bij jou in de regio.

Mazoutonline

Je zoektocht naar mazout en de beste mazoutprijs deal begint online op het internet bij mazout-on-line.be. Deze partij is weliswaar geen leverancier, maar ze vinden en vergelijken voor jou de goedkoopste en dichtstbijzijnde verdeler van stookolie. In een paar muisklikken weet jij wat je betaalt voor je mazout en kun je in het overzicht zien welke voorwaarden er gelden.

Mazoutaanbod

Mazoutaanbod.be is inmiddels een begrip voor de digitale mazoutbestellers onder ons. Deze online leverancier staat bekend om z'n scherpe mazoutprijzen. Aan de hand van je postcode kun je zien of deze verdeler van huisbrandolie bij jou thuis in staat is om stookolie te leveren en tegen welke prijs. Mazout bestellen is een kwestie van het online bestelformulier invullen.

Mazoutvoordeel logo

Mazoutvoordeel

Mazoutvoordeel.be staat bij de Belgen al meer dan 5 jaar bekend om z'n goedkope mazoutprijzen. Aan de hand van je postcode kun je zien of Mazoutvoordeel.be huisbrandolie bij jou thuis tegen een scherpe prijs kan leveren.

Q8 Mazout

Q8 Mazout is reeds 45 jaar een begrip in heel België. Naast de gunstige stookolieprijzen kent deze leverancier een uitgebreid netwerk met snelle levertijden. Is je mazouttank leeg en heb je snel mazout nodig? Contacteer dan deze verdeler voor het bestellen van mazout!

Comfort Energy Mazout

Comfort Energy

Comfort Energy is al jaren een betrouwbaar en bekend adres voor het bestellen van mazout en onderhoud aan je verwarmingsketel. Tot voor kort leverde Comfort Energy ook elektriciteit en aardgas. Maar sinds december 2018 levert deze aanbieder alleen nog mazout. Bekijk het aanbod van Comfort Energy en de mazoutprijzen.

Octa+ Mazout

Octa+

Wie mazout zegt, roept Octa+! Naast stookolie en tankstations verspreid over heel België, levert deze leverancier ook gas en. Check de stookolieprijs bij deze verdeler en wat Octa+ voor jou kan betekenen.

Geactualiseerd op