AECO informatie en overstappen na faillissement

AECO is een Belgische, cöoperatieve energieleverancier dat sinds 2021 als handelsnaam wordt gebruikt voor de groep Clean Power Europe SCE en Energie 2030. Ze leveren 100% groene stroom, maar je kunt ook bij hen terecht voor gas en een professioneel contract.


AECO heeft per 1 maart 2022 alle bedrijfsactiviteiten gestaakt. Het is dus niet meer mogelijk om klant te worden en alle AECO klanten moeten overstappen naar een andere energieleverancier. Bel CallMePower om gratis een energiecontract bij een leverancier naar keuze af te sluiten op: 📞 02 588 92 38.

Wie is AECO?

Sinds 2021 is AECO actief op de Belgische energiemarkt als energieleverancier die enkel stroom levert uit milieuvriendelijke energiebronnen. Als onderdeel van de groep Clean Power Europe SCE en Energie 2030 investeert AECO daarnaast in wind-, zon- en waterenergie.

In 2021 is de naam van deze energieleverancier veranderd van Energie 2030 naar AECO. Hiervoor is gekozen omdat de doelen van de groep verder reiken dan de milieudoelstellingen van 2030. Ondanks de nieuwe naam, zijn de doelstellingen, de missie en de geleverde energie niet veranderd.

Eén van de manieren om een verschil te creëren, is door klanten de mogelijkheid te bieden zich ook financieel te engageren voor milieuvriendelijke, hernieuwbare en lokaal geproduceerde elektriciteit. Voor €1000 kunnen klanten één aandeel kopen bij Clean Power Europe SCE of voor €250 bij Energie 2030, waarbij leden van de coöperaties voordelen kunnen ontvangen als zij een energiecontract bij AECO afsluiten.

Klant worden bij AECO

Alle klanten krijgen bij AECO dezelfde service: een klantendienst die telefonisch bereikbaar is via een lokaal telefoonnummer, facturen per post of e-mail en betaling via overschrijving of domiciliëring. Het is echter momenteel wel noodzakelijk om een aandeelhouder te zijn van de coöperatie voordat je een energiecontract bij AECO kunt afsluiten, dit is één van de negatieve punten die in de AECO reviews naar voren komt.

Als je al aandelen in bezit hebt, dan kun je klant worden bij AECO door het online formulier in te vullen op de website van AECO of door het contract uit te printen en op te sturen, via de mail ([email protected]) of post (Breite Wege 1, 4730 Raeren), naar AECO.

AECO aandeel kopen: hoe doe ik dat?

Een aandeel verwerven in de coöperatieve van Energie 2030 of Clean Power Europe SCE is eenvoudig, je hoeft enkel het formulier op de website van de coöperatie in te vullen en het juiste bedrag over te maken. Voordat je een aandeel koopt, moet je een keuze maken voor de coöperatie waarvan je aandeelhouder wordt: Energie 2030 of Clean Power Europe SCE.

Verschillen Energie 2030 en Clean Power Europe SCE
  Energie 2030 Clean Power Europe SCE
Prijs aandeel €250 €1000
Aantal aandelen Minimaal 1, geen maximum Minimaal 1, maximaal 5
Jaarlijks dividend Maximaal 6% van de inleg Maximaal 6% van de inleg
Je investeert in: Duurzame projecten, zoals de ontwikkeling van hernieuwbare energieën Duurzame projecten, zoals de ontwikkeling van hernieuwbare energieën
Voordelen bij energiecontract AECO Ja, zie de tariefkaart Ja, zie de tariefkaart

Als je een keuze hebt gemaakt tussen de twee coöperaties, dan dien je een aandeel aan te schaffen. Hiervoor kun je het volgende stappenplan doorlopen:

  1. Lees de statuten door zodat je van alle rechten en plichten van de leden op de hoogte bent.
  2. Vul het toetredingsformulier in. Dit kan via de online of door het formulier af te drukken en op te sturen naar [email protected] / [email protected] of naar Breite Wege 1, 4730 Raeren.
  3. Zorg ervoor dat binnen acht dagen het bedrag, met vermelding van jouw naam en adres, overgemaakt is naar de coöperatie.
    Voor Clean Power Europe SCE kun je het bedrag overmaken naar: TRIODOS België – IBAN: BE66 5230 8082 6943 – BIC: TRIOBEBB.
    Voor Energie 2030 kun je het bedrag overmaken naar: TRIODOS België – IBAN: BE55 5230 4585 8544 – BIC: TRIOBEBB.

Nadat je dit stappenplan doorlopen hebt, zul je een bevestiging van jouw lidmaatschap ontvangen.

AECO contact

Het is mogelijk om op verschillende manieren in contact te komen met AECO. AECO beschikt namelijk over twee telefoonnummers en twee e-mailadressen voor digitaal contact. Daarnaast is het ook mogelijk om via de post in contact te komen met deze energieleverancier.

AECO telefoonnummer

AECO beschikt over twee telefoonnummers waarop je hen kunt bereiken. Voor de telefonische klantenservice kun je bellen naar: 📞 +32 (0)87 63 24 44. Heb je een ecologische vraag, dan kun je AECO bereiken via: 📞 09030 2030 (€1,50 per minuut).

De telefonische klantendienst van AECO is geopend op alle werkdagen. Van maandag tot donderdag kun je AECO telefonisch bereiken tussen 09:00 - 12:00 uur en tussen 14:00 - 17:00 uur. Op vrijdag is de telefonische klantendienst van 09:00 - 14:00 uur geopend.

AECO e-mail

Het is ook mogelijk om AECO via één van de twee e-mailadressen te contacten. Als je al klant bent bij AECO, dan kun je een mail sturen naar [email protected]. Ben je nog geen klant bij AECO, dan kun je mailen naar [email protected].

AECO adres

De laatste optie om met AECO in contact te komen, is via de post. Contracten, toetredingsformulieren voor de coöperaties en andere briefpost kun je naar het volgende adres sturen.

AECO
Breite Wege 1
4730 Raeren

MyEnergy: de online klantenzone van AECO

AECO beschikt ook over een online klantenzone. Alle klanten van AECO kunnen in MyEnergy gratis alle details van hun energiecontracten en -facturen inzien, persoonlijke gegevens wijzigen, de betalingsmethode wijzigen en de manier waarop je de energiefactuur ontvangt wijzigen.

Nadat je klant bent geworden bij AECO, zul je zelf een account aan moeten maken. Dit kun je via de website doen met behulp van jouw e-mailadres. Je zult daarnaast een wachtwoord aan moeten maken om elke keer mee in te kunnen loggen.

Greenpeace groene stroom score AECO

AECO groene stroom

Alle geleverde stroom van AECO is groene stroom dat afkomstig is uit milieuvriendelijke energiebronnen. Er wordt bij AECO dus geen energie opgewekt uit kernenergie en fossiele bronnen.

Hoewel AECO wel gas levert, wat niet duurzaam en hernieuwbaar is, proberen ze hun klanten echter wel aan te moedigen om duurzaam met energie om te gaan en denken ze na over nieuwe manieren om het gasverbruik te verminderen.

Dat AECO een groene energieleverancier is, wordt ook door Greenpeace bevestigd. In hun groenste stroom klassement geven ze AECO namelijk de maximale score van 20/20.

AECO wordt door Greenpeace "een voorbeeld voor andere leveranciers" genoemd doordat zij enkel in hernieuwbare energie investeren. Een klein smetje op de goede score is de hoge prijs voor een aandeel en de levering van aardgas.

Geactualiseerd op