Contact ENGIE Electrabel: telefoonnummer, klantendienst en overige contactgegevens

gas en elektriciteit

Heb je een vraag of wil je ook besparen op je energiefactuur?

CallMePower belt je gratis terug of bel ons tijdens de openingsuren.

energieleveranciers engie electrabel contact klantendienst

Wil je ENGIE Electrabel contacteren met een prangende vraag? Óf wil je klant worden bij ENGIE? Of het nu om een probleem betreffende jouw gas- en elektriciteitscontract is of het over je factuur gaat. Als ENGIE Electrabel klant dien je contact op te nemen met de klantendienst. In dit artikel vind je het telefoonnummer van de klantendienst en handige informatie van de klantendienst. Daarnaast vind je hier ook de noodnummers waarop je een gasgeur of een stroompanne kan melden. Alle contactgegevens van alle leveranciers vind je op één plek!


Contactgegevens van ENGIE Electrabel

Op deze pagina verstrekken we jou alle contactgegevens van ENGIE Electrabel. De klantendienst van ENGIE Electrabel is zowel telefonisch als via de website van ENGIE Electrabel te bereiken, maar klanten kunnen ook terecht bij één van de 40 klantenloketten van ENGIE Electrabel in de kantoren van Bpost. Zo is een klantenloket of een ENGIE Electrabel-shop gemakkelijk bij jou in de buurt te vinden. Daarnaast werkt ENGIE Electrabel samen met een netwerk van verdelers die de producten en diensten van het bedrijf aanbieden.

ENGIE Electrabel contract opzeggen

contract-verbreken-annuleren

Wil je ENGIE Electrabel contacteren om je energiecontract stop te zetten? ENGIE Electrabel heeft een aparte webpagina voor het annuleren van je energiecontract. Wil je echter veranderen van energieleverancier of ga je overstappen? Dan is het niet nodig om je contract op te zeggen!

Overstappen naar een andere energieleverancier

Wil je contact opnemen met ENGIE Electrabel omdat je wil overstappen naar een andere energieleverancier? Al is overstappen of veranderen van aanbieder vrijwel risicoloos, informeer je goed van tevoren en lees je daarom goed in om achteraf niet voor verrassingen komen te staan.

Tip! Vergelijk het aanbod van alle Belgische energieleveranciers. Maak in onze online tool een persoonlijke prijsvergelijking voor gas en elektriciteit en stap over!

Overstappen naar een andere energieleverancier dan ENGIE? Je hoeft ENGIE Electrabel niet te contacteren. Je energiecontract opzeggen bij ENGIE Electrabel doet namelijk de nieuwe energieleverancier van jouw keuze. Houd rekening met de wettelijke opzegtermijn van 1 maand voor huishoudelijke klanten.

Klant worden bij ENGIE Electrabel

Contact opnemen met ENGIE Electrabel om klant te worden? Wie zijn of haar energietarieven al heeft vergeleken kan daarvoor terecht bij de klantendienst. Je kan ook een contract aanvragen op de website van ENGIE Electrabel. Ben je al klant bij ENGIE maar ga je verhuizen? Dan kan je je energie gewoon meenemen!

energie vergelijken

ENGIE Electrabel tarieven vergelijken!

Vergelijk het aanbod, kies het best passende tarief, stap over en bespaar op je energiefactuur!

ENGIE Electrabel contact telefoonnummer

De telefonische klantendienst van ENGIE Electrabel is tijdens de openingsuren steeds bereikbaar op één 078-nummer. Overzichtelijk en simpel. Je kan op dit nummer contact opnemen met ENGIE Electrabel voor alle vragen of problemen in verband met je contract of je energiefactuur of dat nu elektriciteit en/of gas is bij ENGIE Electrabel. Je betaalt als je naar de klantenservice van ENGIE belt het tarief voor een zonaal nummer.

ENGIE Electrabel Telefoonnummers
Telefoonnummer Informatie over
078 35 33 33 ENGIE klanten en niet-klanten
078 35 33 33 Franstalige klantendienst
☎ 02 588 92 38 Energietarieven van alle leveranciers vergelijken

Klantendienst van ENGIE Electrabel

klantendienst-engie-contact

ENGIE Electrabel noemt haar klantendienst de ENGIE klantenservice. Bij de telefonische klantendienst (Energielijn en contact center) van ENGIE Electrabel kan het regelmatig druk zijn. Bij aanvang krijg je een kort keuzemenu om je beter en sneller van dienst te kunnen zijn. Hoewel de energieleverancier belooft dat wanneer je telefonisch contact opneemt met de klantendienst de wachttijd minder dan een minuut zal zijn voor in totaal 80% van de binnenkomende oproepen. Is de wachttijd toch lang? Als je eventuele wachttijden aan de telefoon wilt vermijden dan kun je je ook laten terugbellen door een medewerker van de klantendienst.

Benieuwd naar wat men schrijft over ENGIE Electrabel? Bekijk de reviewpagina voor het lezen van beoordelingen over de grootste energieleverancier van ons land.

Openingsuren klantendienst van ENGIE Electrabel

De openingsuren van de klantendienst van ENGIE Electrabel zijn ruim te noemen. Deze klantenservice is telefonisch te contacteren van maandag t/m vrijdag van 8u tot 20h. In het weekend is de klantendienst van ENGIE op zaterdag geopend van 9u tot 13u. Het nummer is: ☎ 078 35 33 33 (Zonaal tarief).

Wil je een storing, een onderbreking van de gas- en elektriciteitslevering of een stroompanne melden? Neem dan contact op met je netbeheerder.

Contact ENGIE Electrabel via e-mail

contact-engie-email-online

Wil je contact opnemen met ENGIE Electrabel per e-mail? Dat is mogelijk, alleen wel middels het contactformulier op de contactpagina van ENGIE Electrabel. De marktleider heeft geen direct e-mailadres gepublideerd voor klanten. Het voordeel van een contactformulier is dat dit 24/7 te raadplegen is en dit kan in minder urgente gevallen een prima optie zijn om je klacht of vraag kenbaar te maken aan de klantendienst van ENGIE Electrabel.

Overige contact mogelijkheden ENGIE Electrabel

Wil je naast het contactformulier of de telefonische optie via een andere mogelijkheid contact opnemen met ENGIE Electrabel? Bij een grote energieleverancier als ENGIE Electrabel is dat mogelijk. Je kunt ook gebruik maken van de live chat op de de contactpagina van ENGIE Electrabel. De live chatfunctie is rechtsonder in het scherm open te klappen.
De chat is bereikbaar van: maandag tot vrijdag van 8 tot 22u en op zaterdag van 9 tot 17:30u.

Adres ENGIE Electrabel

Het is ook mogelijk om ENGIE Electrabel een brief te schrijven of om het hoofdkantoor in Brussel te bezoeken. Het adres van de hoofdzetel van ENGIE Electrabel is:

ENGIE Electrabel N.V.
Simon Bolivarlaan 34
1000 Brussel

Noodnummers ENGIE Electrabel

Kom je ’s avonds na het werk thuis en merk je dat de elektriciteit is uitgevallen, zonder dat er zich een storing voordoet in de eigen woning? Dan wil je uiteraard niet tot de volgende dag wachten om dit probleem op te lossen. Voor het melden van een storing kun je daarom 24 uur per dag en 7 dagen per week terecht bij de netbeheerder. Jouw netbeheerder heeft ook een speciaal noodnummer waarop je een verdachte gasgeur kunt melden.

Ook als je klant bent bij ENGIE Electrabel blijft de lokale distributienetbeheerder immers verantwoordelijk voor alle mogelijke problemen in verband met het elektriciteits- en gasnet en met je aansluiting. Jouw netbeheerder beschikt daarom over een aantal speciale telefoonnummers die 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar zijn voor dringende gevallen.

Hieronder vind je de noodnummers van de verschillende distributienetbeheerders in Vlaanderen, Wallonië en Brussel voor het melden van een gaslek of het melden van een onderbreking van de gaslevering of stroompanne.

Gasgeur of gaslek ENGIE Electrabel

noodnummer gaslek

Bij het waarnemen van een gasgeur waarvan je de oorzaak niet kunt vaststellen of waarvan je vermoedt dat het om een gaslek gaat, neem je uiteraard onmiddellijk contact op met de bevoegde diensten van jouw netbeheerder. Dus in geen geval met ENGIE Electrabel!

Je kent je distributienetbeheerder niet? Hieronder vind je de beheerders per regio:

  • Fluvius is de netbeheerder in Vlaanderen
  • De twee grootste distributienetbeheerders in Wallonië zijn Ores en Resa
  • De distributienetbeheerder in Brussels Hoofdstedelijk Gewest is Sibelga

Weet je al wie de distributienetbeheerder is? Neem dan meteen contact op:
Voor inwoners van het werkgebied van:

☎ Noodnummers Gasgeur / Gaslek
☎ telefoonnummer Regio en Netbeheerder
Bel: 0800 65 065 Fluvius
netbeheerder in Vlaanderen
Bel: 0800 19 400 Sibelga
Netbeheerder in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Bel: 0800 870 87 ORES
Netbeheerder in Wallonië
Bel: 04 362 98 38 (FR) of 087 74 20 18 (DE) RESA
Netbeheerder in de provincie Luik

Neem deze preventiemaatregelen om het risico op een brand of een explosie te verkleinen:

  1. Ramen en deuren openen zelfs als het gaslek zich op straat of in een ander gebouw bevindt.
  2. Buren verwittigen.
  3. Geen lichtschakelaars of andere elektrische apparaten gebruiken.
  4. Maak geen vuur, dit houdt in niet roken en maak geen gebruik van kaarsen.
  5. Als het mogelijk is dit te doen zonder het gebruik van een zaklamp of lichtschakelaar dan mag je de hoofdkraan van de gasleiding afsluiten.

Contact informatie bij storingen

Wat als er zich een stroompanne voordoet of als de gaslevering onderbroken werd? Uiteraard controleer dan eerst de eigen elektriciteits- en gasinstallatie. Het heeft enkel zin je lokale distributienetbeheerder te contacteren wanneer duidelijk is dat het om een algemene storing bij je in de wijk of in de straat gaat (of in de heel uitzonderlijke situatie dat jouw gas- of elektriciteitsmeter niet correct werkt).

Het is dus niet nodig ENGIE te contacteren bij een dergelijke storing. ENGIE Electrabel is enkel verantwoordelijk voor je contract en de facturatie, niet voor problemen op het distributienet.

☎ Telefoonnummers storingen
☎ telefoonnummer Regio en Netbeheerder
Bel: 078 35 35 00 Fluvius
netbeheerder in Vlaanderen
Bel: 02 274 40 66 Sibelga
Netbeheerder in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Bel: 078 78 78 00 ORES
Netbeheerder in Wallonië
Bel: 04 220 12 11 of 04 263 18 80 RESA
Netbeheerder in de provincie Luik

Wat te doen bij een stroomstoring aan mijn elektrische installatie?

technieker-storing-reparatie-oplossen

Als de elektriciteit bij jou thuis niet werkt dan zal dit meestal het gevolg zijn van een storing op de elektrische circuits in de woning, ofwel een kortsluiting. Gelukkig kan in een moderne elektrische installatie de oorzaak van een storing meestal snel gevonden worden.

Controleer in de eerste plaats de zekeringkast(en). Zie je dat één of meerdere zekeringen gesprongen zijn dan weet je meteen op welk circuit de storing zich bevindt (op voorwaarde dat de zekeringen gelabeld zijn natuurlijk).

Verwijder het apparaat (of de verlengkabel, contactdoos…) dat de storing veroorzaakt en probeer daarna de zekering van het circuit en eventueel de hoofdzekering terug in te schakelen. Een gesprongen zekering is altijd een teken van overbelasting of kortsluiting.

Bij verliesstroom kan het ook zijn dat de verliesstroomschakelaar (differentieelschakelaar) zichzelf uitschakelt. Ook deze kun je zelf terug inschakelen van zodra het apparaat of de kabel die het stroomlek veroorzaakt is afgekoppeld.

Voer in elk geval nooit zelf herstellingen uit aan een elektrische installatie als je daar geen ervaring mee hebt. Elektriciteit kan levensgevaarlijk zijn voor wie niet de juiste voorzorgsmaatregelen neemt.

energieverbruik berekenen

Bereken je gas- en stroomverbruik

Bereken en check je verbruik met de energiecalculator!

Geactualiseerd op