Ebem levert elektriciteit en aardgas in Vlaanderen en is de enige Vlaamse energieleverancier die volledig in handen is van een (gemeentelijke) overheid. Het bedrijf levert zelf geproduceerde groene stroom of aangekocht bij veelal kleinschalige, onafhankelijke producenten. Bekijk alle informatie over energieleverancier Ebem merksplas.

Ebem in het kort

Ebem

Actief in Vlaanderen
Gas en groene stroom
Zie meer Zie minder kenmerken

Wie is Ebem?

 • Ebem = Elektriciteitsbedrijf Merksplas
 • Volledig in handen van de gemeente Merksplas
 • Focus op groen aanbod

Het aanbod en de voorwaarden

 • Variabele en dynamische energiecontracten
 • Telefonische klantendienst beschikbaar bij geselecteerde contracten
 • Kleinschalige klantenzone beschikbaar
 • Groene stroom is standaard
Actief in Vlaanderen
Gas en groene stroom

energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst energie België

Bel CallMePower voor advies over energiecontracten of om over te stappen. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst gas en elektriciteit België

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren of vergelijk gratis met onze energievergelijker.

Overzicht Ebem tarieven en de tariefkaart

Energieleverancier Ebem focust zich enkel op het leveren van elektriciteit en aardgas. Het is dus niet mogelijk om extra diensten bij deze leverancier af te nemen, zoals dat wel bij enkele grotere energieleveranciers kan. De Ebem contracten zijn af te sluiten voor zowel particulieren als zakelijke klanten.

Heb je een vraag voor Ebem? Neem dan met Ebem contact op.

Ebem biedt een aantal verschillende soorten tarieven aan. In de tabel hieronder zijn de tarieven weergegeven die op dit moment beschikbaar zijn met de belangrijkste voorwaarden. Bekijk voor uitgebreide informatie over het aanbod de Ebem tarieven pagina.

Naam contract Voorwaarden contract
EBEM Groen B@sic Soort tarief: Variabel
Looptijd: Onbepaalde duur
Telefonische dienstverlening: ❌
Groene stroom: ✔️
EBEM Groen Variabel Soort tarief: Variabel
Looptijd: Onbepaalde duur
Telefonische dienstverlening: ✔️
Groene stroom: ✔️
Ebem Groen Dyn@mic Soort tarief: Dynamisch
Looptijd: Onbepaalde duur
Telefonische dienstverlening: ✔️
Groene stroom: ✔️

Huidig aanbod in 04/2024. Gebruik de CallMePower energievergelijker om alle contracten te vergelijken.

Houtbriketten en pellets voor Ebem klanten

Hoewel Ebem zelf geen houtbriketten en houtpellets produceert en verkoopt, kunnen klanten van Ebem deze producten met korting kopen. Ebem heeft namelijk een samenwerking met Ecopower, die deze producten wel produceert. De houtbriketten en pellets zijn te bestellen in de webshop van Ecopower.

Klantendienst Ebem contacteren

De klantendienst van Ebem is op verschillende manieren te bereiken. In de tabel hieronder zijn de belangrijkste contactgegevens van de Ebem klantendienst weergegeven.

Ebem contactgegevens overzicht
Reden contactContactgegevens
Algemene klantendienst Ebem📞 014 43 10 31
Ebem e-mail[email protected]

Let op, het Ebem telefoonnummer is enkel beschikbaar voor klanten met een energiecontract waarbij telefonische dienstverlening is inbegrepen. De overige klanten van Ebem moeten gebruik maken van het bovenstaande e-mailadres voor vragen of problemen.

energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst energie België

Bel CallMePower voor advies over energiecontracten of om over te stappen. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst gas en elektriciteit België

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren of vergelijk gratis met onze energievergelijker.

Ebem Merksplas openingsuren

De de klantendienst van Ebem is geopend van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 17:00 uur. Op weekenden en feestdagen is de klantendienst gesloten. Je kan uiteraard altijd inloggen in de online klantenzone of een e-mail sturen. Je zal dan uiterlijk binnen enkele werkdagen een reactie ontvangen.

Wat is het Ebem adres?

In tegenstelling tot vele andere energieleveranciers, is het bij Ebem mogelijk om als klant het klantenkantoor te bezoeken. Het Ebem kantoor is geopend van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 17:00 uur. Informeer voordat je bij het kantoor langsgaat of een bezoek op jouw voorkeurstijd schikt.

Dit is tevens het adres waar je de post gericht aan Ebem naartoe gestuurd kan worden. Je kan het Ebem kantoor vinden op het onderstaande adres.

Ebem bvba
Industrieweg 3-5
2330 Merksplas

Mijn Ebem: de online klantenzone van Ebem

Voordat je met Ebem contact opneemt, kan het handig zijn om eerst de online klantenzone van deze leverancier te bekijken. Hier kan je namelijk een groot aantal energiezaken gemakkelijk en snel online regelen. Dit is vooral handig voor klanten met een volledig online klantendienst. Met Mijn Ebem is het onder andere mogelijk om:

 • energiefacturen in te zien;
 • persoonlijke gegevens te bekijken en wijzigen;
 • energiecontract en voorwaarden te bekijken;
 • de betaalmethode aan te passen;
 • een Ebem verhuis te regelen.

Wie is Ebem energie?

Sinds de vrijmaking van de energiemarkt in België zijn er veel meerdere energieleveranciers toegetreden tot de markt. Er is echter één energieleverancier die volledig in handen is gebleven van een (gemeentelijke) overheid: Ebem, oftewel Elektriciteitsbedrijf Merksplas.

Kort voor de vrijmaking van de energiemarkt werd Ebem opgericht om elektriciteit en aardgas te kunnen leveren aan de inwoners van Merksplas en aan de rest van Vlaanderen. Aanvankelijk zou Ebem zelf elektriciteit gaan produceren dankzij een stortgasmotor die biogas recupereert.

Tegenwoordig produceert Ebem zelf elektriciteit uit projecten met zonnepanelen en windturbines en nemen ze elektriciteit af bij lokale bedrijven en van de elektriciteitsmarkt.

Wat is de Ebem groene stroom?

Door de gedecentraliseerde en op het eerste aanzicht milieuvriendelijke methode van produceren, voorkomt Ebem naar eigen zeggen 975 ton aan CO2-uitstoot, waardoor het bedrijf nu al een de Kyoto-doelstellingen inzake broeikasgassen voldoet.

Dankzij de decentrale productie en het afnemen van elektriciteit bij kleine leveranciers werkt EBEM naar eigen zeggen onafhankelijk van de grote, Europese energiebedrijven en kan het 100 % groene stroom leveren.

Uit het herkomst rapport van de VREG blijkt dat alle geleverde stroom van Ebem afkomstig is uit hernieuwbare energiebronnen. In 2021 kwam verreweg het merendeel van de elektriciteit uit biogas en biomassa. Volgens Greenpeace gebruikt Ebem echter garanties van oorsprong om grijze stroom ‘groener’ te maken.

De Ebem Greenpeace score

Ebem is het afgelopen jaar sterk gestegen in het Greenpeace groene stroom rapport. Waar Ebem bij het voorlaatste rapport nog maar 7/20 punten behaalde, ontvangt deze leverancier nu 15/20 punten. Hiermee scoort Ebem net onder Eneco en boven Mega in de Greenpeace ranking.

Hoewel Greenpeace aangeeft dat biogas geen duurzame oplossing is, erkennen ze wel dat biogas een positieve bijdrage levert aan de energietransitie. Ebem ontvangt geen maximumscore doordat het bedrijf nog steeds ongeveer 78 % van de elektriciteit inkoopt op de groothandelsmarkt. Een aanzienlijk gedeelte van deze elektriciteit is afkomstig uit kernenergie en fossiele brandstoffen.

energie vergelijken
energie vergelijken

Energieleveranciers vergelijken?

Bel CallMePower voor een gratis telefonische vergelijking of vergelijk online. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie vergelijken
energie vergelijken

Energieleveranciers vergelijken?

Vergelijk prijzen met onze gratis energievergelijker of dien een terugbelverzoek in.

Ebem ervaringen en reviews

Ebem is al een lange tijd actief op de Vlaamse energiemarkt. In al deze jaren heeft Ebem een marktaandeel van 0,32 % op de elektriciteitsmarkt en een marktaandeel van 0,37 % op de gasmarkt in Vlaanderen opgebouwd. In het totaal heeft Ebem ongeveer 7.600 klanten die die elektriciteit afnemen en 6.700 klanten die gas afnemen.

Op Google heeft EBEM een gemiddelde waardering van 4 uit 5, gebaseerd op 12 beoordelingen. Greenpeace beoordeelt EBEM met een score van 10 / 20. VREG waardeert de klantendienst van EBEM met een 5 / 5.

 Meer lezen over de Ebem ervaringen? Bekijk dan de Ebem reviews pagina.

Lees meer over Ebem