Ebem levert elektriciteit en aardgas in Vlaanderen en is de enige Vlaamse energieleverancier die volledig in handen is van een (gemeentelijke) overheid. Het bedrijf levert zelf geproduceerde groene stroom of aangekocht bij veelal kleinschalige, onafhankelijke producenten. In dit artikel leggen we je alles uit over energieleverancier Ebem merksplas!

Overzicht Ebem tarieven en de tariefkaart

Energieleverancier Ebem focust zich enkel op het leveren van elektriciteit en aardgas. Het is dus niet mogelijk om extra diensten bij deze leverancier af te nemen, zoals dat wel bij enkele grotere energieleveranciers kan. De Ebem contracten zijn af te sluiten voor zowel particulieren als zakelijke klanten.

Heb je een vraag voor Ebem? Neem dan met Ebem contact op.

Tarieven Ebem elektriciteit

Ebem heeft drie verschillende elektriciteitstarieven, namelijk Ebem Groen Variabel, Ebem Groen Basic en Ebem Groen Solar. Let bij het kiezen van een Ebem tarief goed op de voorwaarden, deze kunnen namelijk verschillen.

Het Ebem Groen Variabel tarief is het enige tarief van deze leverancier met een volledige klantendienst. Enkel bij dit tarief kan je dus gebruik maken van de Ebem telefoonnummers. Het Ebem Basic tarief heeft doorgaans de laagste tarieven.

Ebem tarieven elektriciteit
Ebem Variabel Ebem Basic
Soort tarief Variabel Variabel
Contractduur Onbepaalde duur 1 jaar
Enkelvoudige meter
Vaste vergoeding (€/jaar) 80.000000 65.000000
Energiekost (in €cent/kWh) 18.57750 18.36550
Tweevoudige meter
Vaste vergoeding (€/jaar) 80.00 65.00
Energiekost (in €cent/kWh) Dagtarief/ piekuren 19.65850 18.36550
Energiekost (in €cent/kWh) Nachttarief/ daluren 17.18760 18.36550

Huidige tarieven in maart 2023

Tarieven Ebem gas

Ebem heeft twee verschillende gastarieven. Het Ebem Solar tarief is enkel beschikbaar voor elektriciteit. Gebruikers van zonnepanelen die ook aardgas willen gebruiken zullen dus moeten kiezen voor een ander energiecontract voor aardgas. De voorwaarden van de Ebem gastarieven zijn hetzelfde als de voorwaarden van de elektriciteitstarieven.

Ebem tarieven aardgas
🔥 Ebem Variabel Ebem Online
Soort tarief Variabel Variabel
Contractduur Onbepaalde duur 1 jaar
Vaste vergoeding (€/jaar) 65.000000 50.000000
Energiekost (in €cent/kWh) 6.35350 6.30050

Huidige tarieven in maart 2023

Methodologie vergelijking tarieven Ebem

De hierboven getoonde Ebem prijzen betreffen de energiekost en zijn inclusief btw. Bijkomende nettarieven en heffingen zijn niet inbegrepen in de getoonde prijs, omdat deze verschillen per regio en bij alle leveranciers gelijk zijn. De prijzen zijn afkomstig van de tariefkaarten van Ebem en betreffen de huidige prijzen in deze maand.

Gebruik de CallMePower energievergelijker om alle contracten te vergelijken.

De getoonde prijzen gelden in heel Vlaanderen.

Houtbriketten en pellets voor Ebem klanten

Hoewel Ebem zelf geen houtbriketten en houtpellets produceert en verkoopt, kunnen klanten van Ebem deze producten met korting kopen. Ebem heeft namelijk een samenwerking met Ecopower, die deze producten wel produceert. De houtbriketten en pellets zijn te bestellen in de webshop van Ecopower.

Meer weten over de tarieven van Ebem? Bekijk dan onze pagina met uitgebreide informatie over de Ebem tarieven.

Met de klantendienst van Ebem contact opnemen

Dat Ebem een zeer kleine energieleverancier is betekent niet direct dat dit ook ten koste gaat van de klantendienst. De Ebem klantendienst is namelijk via een groot aantal kanalen te bereiken en ontvangt van de energieregulator VREG 5/5 sterren voor haar dienstverlening.

Ebem contact overzicht

In de onderstaande tabel zijn verschillende contactmogelijkheden weergegeven om met de Ebem klantendienst in contact te komen.

Ebem contactgegevens overzicht
Reden contact Contactgegevens Openingsuren
Algemene klantendienst Ebem 📞 014 43 10 31 Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 17:00 uur
Ebem e-mail [email protected] Reactie binnen enkele werkdagen

Let op, het Ebem telefoonnummer is enkel beschikbaar voor klanten met het Ebem Groen Variabel tarief. De overige klanten van Ebem moeten gebruik maken van het bovenstaande e-mailadres voor vragen of problemen.

Ebem Merksplas openingsuren

De de klantendienst van Ebem is geopend van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 17:00 uur. Op weekenden en feestdagen is de klantendienst gesloten. Je kan uiteraard altijd inloggen in de online klantenzone of een e-mail sturen. Je zal dan uiterlijk binnen enkele werkdagen een reactie ontvangen.

Wat is het Ebem adres?

In tegenstelling tot vele andere energieleveranciers, is het bij Ebem mogelijk om als klant het klantenkantoor te bezoeken. Het Ebem kantoor is geopend van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 17:00 uur. Informeer voordat je bij het kantoor langsgaat of een bezoek op jouw voorkeurstijd schikt.

Dit is tevens het adres waar je de post gericht aan Ebem naartoe gestuurd kan worden. Je kan het Ebem kantoor vinden op het onderstaande adres.

Ebem bvba
Industrieweg 3-5
2330 Merksplas

Mijn Ebem: de online klantenzone van Ebem

Voordat je met Ebem contact opneemt, kan het handig zijn om eerst de online klantenzone van deze leverancier te bekijken. Hier kan je namelijk een groot aantal energiezaken gemakkelijk en snel online regelen. Dit is vooral handig voor klanten met een volledig online klantendienst. Met Mijn Ebem is het onder andere mogelijk om:

  • energiefacturen in te zien;
  • persoonlijke gegevens te bekijken en wijzigen;
  • energiecontract en voorwaarden te bekijken;
  • de betaalmethode aan te passen;
  • een Ebem verhuis te regelen.

energie-vergelijken
energie vergelijken

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

Bel CallMePower om gratis te veranderen van energieleverancier of voor advies over contracten. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie-vergelijken
energie vergelijken

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract in Vlaanderen?

Dien een terugbelverzoek in of bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Wie is Ebem energie?

Sinds de vrijmaking van de energiemarkt in België zijn er veel meerdere energieleveranciers toegetreden tot de markt. Er is echter één energieleverancier die volledig in handen is gebleven van een (gemeentelijke) overheid: Ebem, oftewel Elektriciteitsbedrijf Merksplas.

Kort voor de vrijmaking van de energiemarkt werd Ebem opgericht om elektriciteit en aardgas te kunnen leveren aan de inwoners van Merksplas en aan de rest van Vlaanderen. Aanvankelijk zou Ebem zelf elektriciteit gaan produceren dankzij een stortgasmotor die biogas recupereert.

Tegenwoordig produceert Ebem zelf elektriciteit uit projecten met zonnepanelen en windturbines en nemen ze elektriciteit af bij lokale bedrijven en van de elektriciteitsmarkt.

Wat is de Ebem groene stroom?

Groene stroom

Door de gedecentraliseerde en op het eerste aanzicht milieuvriendelijke methode van produceren, voorkomt Ebem naar eigen zeggen 975 ton aan CO2-uitstoot, waardoor het bedrijf nu al een de Kyoto-doelstellingen inzake broeikasgassen voldoet.

Dankzij de decentrale productie en het afnemen van elektriciteit bij kleine leveranciers werkt EBEM naar eigen zeggen onafhankelijk van de grote, Europese energiebedrijven en kan het 100 % groene stroom leveren.

Uit het herkomst rapport van de VREG blijkt dat alle geleverde stroom van Ebem afkomstig is uit hernieuwbare energiebronnen. In 2021 kwam verreweg het merendeel van de elektriciteit uit biogas en biomassa. Volgens Greenpeace gebruikt Ebem echter garanties van oorsprong om grijze stroom ‘groener’ te maken.

De Ebem Greenpeace score

Ebem is het afgelopen jaar sterk gestegen in het Greenpeace groene stroom rapport. Waar Ebem bij het voorlaatste rapport nog maar 7/20 punten behaalde, ontvangt deze leverancier nu 15/20 punten. Hiermee scoort Ebem net onder Eneco en boven Mega in de Greenpeace ranking.

Hoewel Greenpeace aangeeft dat biogas geen duurzame oplossing is, erkennen ze wel dat biogas een positieve bijdrage levert aan de energietransitie. Ebem ontvangt geen maximumscore doordat het bedrijf nog steeds ongeveer 78 % van de elektriciteit inkoopt op de groothandelsmarkt. Een aanzienlijk gedeelte van deze elektriciteit is afkomstig uit kernenergie en fossiele brandstoffen.

Wil je écht groene stroom thuis? Bekijk dan alle groene energieleveranciers van België.

Ebem ervaringen en reviews

Ebem is al een lange tijd actief op de Vlaamse energiemarkt. In al deze jaren heeft Ebem slechts een marktaandeel van 0,31 % op de elektriciteitsmarkt in Vlaanderen kunnen opbouwen. Komt dit doordat het aanbod van Ebem niet goed is? Of doordat de klantendienst niet goed te bereiken is?

Ervaringen met Ebem van klanten en de VREG

Over het algemeen zijn de Ebem ervaringen zeer positief. Klanten zijn zeer te spreken over de bereikbaarheid van de klantendienst en de tarieven zijn vaak voordelig. Daarnaast ontvangt de energieregulator en de Ombudsdienst energie slechts 2,07 klachten per 5.000 klanten. Hoewel dit niet de beste score is van alle energieleveranciers, ontvangt Ebem wel 5/5 sterren voor haar klantendienst van de regulator.

Meer lezen over de Ebem ervaringen? Bekijk dan de Ebem reviews pagina.

energie-vergelijken
energie vergelijken

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

Bel CallMePower om gratis te veranderen van energieleverancier of voor advies over contracten. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie-vergelijken
energie vergelijken

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract in Vlaanderen?

Dien een terugbelverzoek in of bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Lees meer over Ebem