Eneco is sinds 2011 actief op de Belgische energiemarkt en is uitgegroeid tot een van de grootste spelers. Op deze pagina vind je alle informatie over energieleverancier Eneco, zoals de tarieven, contactgegevens, aanbod van aanvullende diensten en beoordelingen. Zo weet je zeker dat Eneco de beste energieleverancier voor jouw situatie is!

Overzicht Eneco tariefkaart en tarieven

Eneco zet sterk in op hernieuwbare energie. Alle stroom die Eneco levert, is volledig groene stroom opgewekt door windenergie of zonne-energie in België. Door de grote investeringen is deze leverancier ook een belangrijke, groene energieproducent geworden. Deze inspanningen worden beloont met goede beoordelingen van versschillende milieuorganisaties, zoals Greenpeace.

De tarieven van Eneco zijn gemakkelijk te begrijpen en overzichtelijk weergegeven. We bekijken het gehele Eneco aanbod hieronder.

De zakelijke Eneco tarieven en voorwaarden voor professionelen en kmo’s zijn te vinden op onze Eneco zakelijk pagina.

Heb je een vraag over Eneco? Bel CallMePower 📞 02 585 31 31 om Eneco klant te worden of informatie te ontvangen over het aanbod. Andere vraag? Navigeer dan naar de Eneco contactpagina.

Eneco aanbod elektriciteit en aardgas

Op dit moment biedt Eneco twee verschillende contracten aan: het

 1. Eneco Zon en Wind Flex
 2. Eneco Zon en Wind Vast

Kijk voor een overzicht van alle tarieven, de voorwaarden en de prijzen per kWh op onze Eneco tarieven pagina.

Extra diensten van Eneco

Eneco heeft naast energie een zeer uitgebreid aanbod van Eneco diensten. De diensten die Eneco aanbiedt, zijn uiteraard wel gerelateerd aan energie. Je kan deze diensten afnemen bij een Eneco energiecontract en in sommige gevallen ook als je geen Eneco klant bent. Alle Eneco diensten zijn er om energie te besparen en worden daarom ook “energieoplossingen” genoemd. Eneco biedt de volgende energieoplossingen aan:

 • uitvoering van verplicht ketelonderhoud;
 • isolatie van een woning;
 • installatie en onderhoud van Eneco zonnepanelen;
 • installatie van een thuisbatterij;
 • installatie van een laadpaal voor elektrisch rijden.

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco klant worden of extra informatie ontvangen?

Neem contact met ons op voor advies over de Eneco tarieven of om een energiecontract af te sluiten.

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco klant worden of informatie ontvangen?

Een Eneco-expert van CallMePower belt je gratis terug tijdens onze openingsuren.

Met de Eneco klantendienst contact opnemen

Eneco staat bekend om haar goede klantendienst. Op de website geven ze zelf ook aan ‘fan van de klant’ te zijn. Het bedrijf is op een groot aantal manieren te bereiken, waardoor contact opnemen zeer gemakkelijk is. Maar hoe neem je met Eneco contact op?

Eneco telefoonnummers en meer

Hieronder gegeven we je een overzicht van de belangrijkste Eneco telefoonnummers. Heb je last van een stroompanne of vermoed je een gaslek? Neem dan contact op met de verantwoordelijke distributienetbeheerder en niet met Eneco. In Vlaanderen is Fluvius de netbeheerder.

Eneco klantendienst contact
Reden contact Telefoonnummer Openingsuren
Eneco klant worden* Maandag tot vrijdag van 8:00 tot 19:00 uur en zaterdag van 8:30 tot 17:30 uur
Energie verhuis*
Informatie over Eneco tarieven*
Algemene klantendienst Eneco 📞 015 25 66 66 Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00 uur
Gratis terugbellen* Bel mij terug! Terugbellen gebeurt tijdens de openingsuren

*Telefoonnummers met een ster behoren tot CallMePower, een gratis vergelijkingsdienst voor energiecontracten in België. Het is mogelijk om een contract af te sluiten bij Eneco of informatie te ontvangen via CallMePower (gratis dienst) door een samenwerkingsverband.

Wat is het Eneco adres?

Eneco heeft twee kantoren in België, namelijk in Mechelen en Gent. Het Eneco kantoor in Gent is van Eneco Solar Belgium. De Eneco hoofdzetel is te vinden in Mechelen op het onderstaande adres. Dit is tevens het adres voor al je postverkeer gericht aan deze leverancier.

Eneco Belgium
Battelsesteenweg 455
2800 Mechelen
België

Informatie over Eneco per stad

Eneco is als energieleverancier actief in Vlaanderen en Wallonië. Voor meer specifieke informatie over Eneco bij jou in de buurt, ga je naar één van de onderstaande pagina’s:

My Eneco online klantenzone

My Eneco is het digitale klantenportaal of online klantenzone van Eneco. Met My Eneco heb je als klant direct en online inzage in je energie. Veel zaken, zoals het inzien van je actuele verbruik, het downloaden van je Eneco facturen of het voorschotbedrag aanpassen kun je er zelf regelen. Klanten van Eneco kunnen zich eenmalig gratis registreren en vervolgens steeds inloggen via de inloglink My Eneco.

Eneco klant worden

Met het groene en aantrekkelijke aanbod, de goede klantendienst en een groot aantal extra diensten, heeft Eneco al veel huishoudens weten te overtuigen. Over de afgelopen jaren is het marktaandeel van Eneco dan ook sterk toegenomen. Neem contact op met CallMePower om gratis klant te worden bij Eneco via: 📞 02 585 31 31.

Eneco voordelen: de Comfort Bonus

Trouwe klanten worden bij Eneco beloond met de Eneco Comfort Bonus bijstand. Deze werd in januari 2021 vernieuwd, maar het concept blijft hetzelfde. Het mooie is, je betaalt niets extra voor de Comfort Bonus! Waar heb jij recht op? Dat lees je in onderstaand overzicht:

Langer dan één maand klant:

 • Fietsbijstand in heel Europa;
 • Bijstand voor je eigen elektrische wagen;
 • 24/7 toegang tot een netwerk van vakmannen, bijvoorbeeld voor het oplossen van een waterlek of sleutelprobleem.

Langer dan één jaar klant:

 • Alle bovenstaande voordelen;
 • Aanvullende bijstand op witgoed na fabrieksgarantie;
 • Gedeeltelijke tussenkomst in de betaling van de energiefactuur bij onvrijwillige werkloosheid.
telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco klant worden of extra informatie ontvangen?

Neem contact met ons op voor advies over de Eneco tarieven of om een energiecontract af te sluiten.

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco klant worden of informatie ontvangen?

Een Eneco-expert van CallMePower belt je gratis terug tijdens onze openingsuren.

Een Eneco verhuis regelen

Bij een verhuizing komt veel kijken. Eén van de belangrijke zaken die geregeld moet worden, is het energiecontract en de energieovername. De energiemeters zullen op naam van de nieuwe bewoners moeten worden gezet en je zal moeten beslissen of je klant wilt blijven of wilt overstappen naar een andere leverancier.

Invullen Eneco energieovernamedocument

Het overnemen van de meters moet met het Eneco energieovernamedocument. In dit document moet je de EAN-codes en de actuele meterstanden van de energiemeters invullen. Onderteken dit document en verstuur het naar Eneco via het contactformulier op de website of via de My Eneco klantenzone.

Het energiecontract op het nieuwe adres afsluiten kan je ook regelen via de My Eneco klantenzone. Zo is je Eneco verhuis snel geregeld!

Ervaringen Eneco en review

Van de energieregulator VREG ontvangt Eneco de maximale score voor haar klantendienst, namelijk 5/5 sterren. Al langere tijd staat de klantendienst van Eneco bekend als zeer professioneel en van een hoge kwaliteit. Niet zo gek dat Eneco veel positieve reviews ontvangt.

Eneco review door CallMePower

Beoordeling Eneco

Eneco is de enige grote energieleverancier in België die enkel groene stroom aanbiedt. Daarnaast investeert deze leverancier ook sterk in groene energie, waardoor het ook een energieproducent is geworden. Eneco draagt met haar grote omvang dus zeker bij aan de energietransitie.

Verder is het Eneco aanbod zeer overzichtelijk en zijn de contracten aantrekkelijk geprijsd. Hoewel de tarieven niet de goedkoopste energietarieven op de markt zijn, is Eneco zeker geen dure leverancier. Bovendien zijn de reviews van Eneco over het algemeen een stuk positiever dan bij goedkopere concurrenten.

Meer Eneco beoordelingen? Lees dan alle Eneco reviews.

Eneco Belgium op de energiemarkt

Eneco is tegenwoordig een bekende naam geworden op de Belgische energiemarkt. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf trad in 2011 toe tot de Belgische markt en is sindsdien uitgegroeid tot de twee na grootste aanbieder van elektriciteit en aardgas. Een zeer knappe prestatie!

Eneco biedt elektriciteit, aardgas en haar diensten aan in Vlaanderen en Wallonië. Eneco is dus nog niet actief in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Of en wanneer Eneco de energiemarkt van Brussel gaat betreden, is nog niet bekend.

Aantal klanten Eneco België 2022

Over de afgelopen jaren is Eneco Belgium zeer snel gegroeid. In juni 2022 had Eneco een marktaandeel in Vlaanderen van 12,20 % op de elektriciteitsmarkt en 13,64 % op de gasmarkt. Hiermee is Eneco de twee na grootste aanbieder in Vlaanderen, na ENGIE en Luminus.

Met deze marktaandelen had Eneco in juni 2022 in Vlaanderen ruim 420.000 particuliere klanten voor elektriciteit en 300.000 particuliere klanten voor aardgas.

Ook klant worden? Bekijk de Eneco klant worden pagina voor meer informatie!

Veelgestelde Eneco vragen

Hoe Eneco contacteren?

De algemene Eneco klantendienst is te bereiken op: 📞 015 25 66 66. Voor vragen over het aanbod of om klant te worden bel je CallMePower op: 📞 02 585 31 31

Hoeveel klanten heeft Eneco?

In Vlaanderen heeft Eneco ruim 420.000 klanten die elektriciteit afnemen en ruim 300.000 klanten die aardgas afnemen. Hiermee is Eneco de twee na grootste aanbieder op de Vlaamse energiemarkt.

Waarom kiezen voor Eneco?

Eneco is een van de snelstgroeiende energieleveranciers van België. Door het aanbod van groene stroom in combinatie met voordelige tarieven en beloningen voor klantentrouw, is Eneco voor veel consumenten en kmo's een zeer aantrekkelijke leverancier.

Wat doet Eneco allemaal?

Eneco is een belangrijke energieproducent en leverancier in meerdere landen in Europa. Daarnaast biedt Eneco ook een groot aantal energie-gerelateerde diensten aan.

Lees meer over Eneco