Eneco is sinds 2011 actief op de Belgische energiemarkt en is uitgegroeid tot een van de grootste spelers op deze markt. Met haar aantrekkelijke aanbod van 100% groene stroom en aardgas heeft Eneco een hoop particulieren en KMO’s kunnen overtuigen. Maar wie is Eneco, wat zijn de Eneco tarieven, de extra diensten en hoe kan je klant worden? We leggen het je in dit artikel uit!


Overzicht van de Eneco tariefkaart

Gas en elektriciteit Eneco

Eneco zet sterk in op hernieuwbare energie. Alle stroom die Eneco levert is 100% groene stroom opgewekt door windenergie of zonne-energie. Daarnaast investeert Eneco ook sterk in het opwekken van hernieuwbare energie.

Deze inspanningen worden beloont met goede beoordelingen van milieuorganisaties, zoals Greenpeace. Daarnaast komt Eneco in onze groene leveranciers ranking naar voren als de groenste energieleverancier van België.

In de onderstaande tabel is een overzicht weergegeven van de vier meest populaire Eneco tarieven. Elk tarief is net weer iets anders en daarom hebben we voor elk tarief aangegeven wat de specialiteit is. Kijk voor een overzicht van alle tarieven en de prijzen per kWh op onze Eneco tarieven pagina.

Overzicht Eneco tariefkaart
Eneco tarief 🔥⚡ Zon en Wind Vast Zon en Wind Flex Zon en Wind Go Zon en Wind Plus
Soort tarief Vast Variabel Vast Vast
Looptijd 1 jaar Onbepaalde tijd 1 jaar 3 jaar
Comfort bonus Ja Ja Nee Ja
Klantendienst Volledig Volledig 100% online Volledig
Keuze energiebron Ja Ja Nee Ja
Groene stroom Ja Ja Ja Ja
Eneco klant worden of informatie ontvangen
 02 585 31 31

Eneco en jouw bedrijf Eneco heeft ook een groot aantal tarieven voor professionelen en KMO’s. Kijk voor een overzicht van deze tarieven op onze Eneco bedrijf pagina.

Wat zijn de extra Eneco diensten?

Eneco heeft naast energie een zeer uitgebreid aanbod van Eneco diensten. De diensten die Eneco aanbiedt zijn uiteraard wel gerelateerd aan energie. Je kan deze diensten afnemen bij een Eneco energiecontract en in sommige gevallen ook als je geen Eneco klant bent. Alle Eneco diensten zijn er om energie te besparen en worden daarom ook “energieoplossingen” genoemd. Eneco biedt de volgende energieoplossingen aan:

 1. Bijstandsverzekeringen genaamd Home Assistance ;
 2. Uitvoering van verplicht ketelonderhoud ;
 3. Isolatie van een woning ;
 4. Installatie en onderhoud van Eneco zonnepanelen ;
 5. Installatie van een thuisbatterij ;
 6. Installatie van een laadpaal voor elektrisch rijden.

Met Eneco contact opnemen doe je zo!

Heb je een vraag voor deze energieleverancier of wil je een Eneco klant worden? De Eneco klantendienst is op veel verschillende kanalen te bereiken, zoals telefonisch, e-mail en social media. Kijk voor een compleet overzicht van alle contactgegevens op de Eneco contactpagina. Hieronder geven we een overzicht van de belangrijkste contactgegevens en Eneco telefoonnummers.

Eneco contact overzicht
Reden contact Telefoonnummer Openingstijden
Algemene klantendienst Eneco ☎ 015 25 66 66 Ma t/m vr van 08:00 tot 18:00h
Eneco klant worden  02 585 31 31 Ma t/m vr van 08:00 tot 19:00 en za van 08:30-17:30h
Eneco verhuishulp  02 588 03 92 Ma t/m vr van 08:00 tot 19:00 en za van 08:30-17:30h
Gratis terugbellen Bel mij (gratis) terug! Je zal worden teruggebeld tijdens de openingstijden

My Eneco: de online klantenzone van Eneco

My Eneco is het digitale klantenportaal of online klantenzone van Eneco. Met My Eneco heb je als klant direct en online inzage in je energie. Veel zaken, zoals het inzien van je actuele verbruik, het downloaden van je energiefacturen of het voorschotbedrag aanpassen kun je er zelf regelen. Klanten van Eneco kunnen zich eenmalig gratis registreren en vervolgens steeds inloggen via de inloglink My Eneco.

My Eneco registreren doe je zo!

My Eneco registreren is zeer gemakkelijk. Om een account aan te maken bij de Eneco klantenzone is het niet eens verplicht om een Eneco klant te zijn. Een My Eneco account registreren kan dus altijd! Indien je al een Eneco klant bent, kan je het klantnummer dat je bij je energiecontract hebt ontvangen of bovenaan je Eneco factuur staat invullen. Vul je e-mailadres in, bevestig deze en je hebt toegang tot je My Eneco account!

Eneco verhuis regelen met de gratis verhuishulp

Eneco verhuis

Bij een verhuizing komt veel kijken. Een van de belangrijke zaken die geregeld moet worden is het energiecontract en de energieovername. De energiemeters zullen op naam van de nieuwe bewoners moeten worden gezet en je zal moeten beslissen of je klant wilt blijven of wilt overstappen.

Het overnemen van de meters moet met het Eneco energieovernamedocument. In dit document moet je de EAN-codes en de actuele meterstanden van de energiemeters invullen. Onderteken dit document en verstuur het naar Eneco via het contactformulier op de website of via de My Eneco klantenzone.

Het energiecontract op het nieuwe adres afsluiten kan je ook regelen via de My Eneco klantenzone of telefonisch via het volgende telefoonnummer: ☎ 02 585 31 31. Zo is je Eneco verhuis snel geregeld!

Eneco voordelen voor trouwe klanten: de Comfort Bonus

Trouwe klanten worden bij Eneco beloond met de Eneco Comfort Bonus bijstand. Deze werd in januari 2021 vernieuwd, maar het concept blijft hetzelfde. Het mooie is, je betaalt niets extra voor deze service! Neem dit ook mee in je beslissing als je Eneco wilt opzeggen Waar heb jij recht op? Dat lees je in onderstaand overzicht:

Langer dan één maand klant:

 • Fietsbijstand in heel Europa ;
 • Bijstand voor je eigen elektrische wagen ;
 • 24/7 toegang tot een netwerk van vakmannen, bijvoorbeeld voor het oplossen van een waterlek of sleutelprobleem.

Langer dan één jaar klant:

 • Alle bovenstaande voordelen ;
 • Aanvullende bijstand op witgoed na fabrieksgarantie ;
 • Gedeeltelijke tussenkomst in de betaling van de energiefactuur als je onvrijwillige werkloos wordt.

Eneco klant worden en besparen op je energiefactuur

Heb je interesse in energieleverancier Eneco? Bekijk dan eerst goed de Eneco reviews en alle tarieven van deze leverancier voordat je beslist om te gaan overstappen. Vergelijk deze tarieven ook met andere energieleveranciers, zodat je zeker weet dat je niet teveel gaat betalen. Kijk naast de prijzen per kWh ook naar de vaste vergoeding en de voorwaarden van het contract. Deze kunnen namelijk ook sterk verschillen.

Eneco klant worden kan gratis door contact op te nemen met het volgende telefoonnummer: ☎ 02 585 31 31.

Waarom klant worden bij Eneco?

Met zoveel spelers op de Belgische energiemarkt is dat een goede vraag. Veel energieleveranciers lijken namelijk sterk op elkaar en een onderscheid maken kan soms best lastig zijn. Eneco probeert zich te onderscheiden van de rest door als enige grote energieleverancier 100% groene stroom aan te bieden. Daarnaast heeft Eneco ook een zeer goede klantendienst. En met aantrekkelijke tarieven kan Eneco een zeer goede optie zijn als nieuwe energieleverancier!

Over Eneco Belgium

Eneco is tegenwoordig een bekende naam geworden op de Belgische energiemarkt. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf trad in 2011 toe tot de Belgische markt en is sindsdien uitgegroeid tot de twee na grootste aanbieder van elektriciteit en aardgas. Een zeer knappe prestatie.

Eneco biedt elektriciteit, aardgas en haar diensten aan in Vlaanderen en Wallonië. Eneco is dus nog niet actief in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Of en wanneer Eneco de energiemarkt van Brussel gaat betreden is nog niet bekend. Eneco heeft een kantoor staan in Eneco Gent en in Eneco Mechelen.

Veelgestelde vragen over Eneco Belgium

Wat is het Eneco marktaandeel?

Eneco heeft na haar toetreding op de Belgische energiemarkt een relatief groot marktaandeel opgebouwd. In Vlaanderen heeft Eneco een marktaandeel van 11,36% op de elektriciteitsmarkt en 12,08% op de aardgasmarkt.

Is Eneco de goedkoopste energieleverancier?

Dat hangt sterk af van welk tarief je bij Eneco kiest. Eneco heeft enkele zeer aantrekkelijke tarieven die vaak behoren tot de goedkoopste energietarieven van België.

Hoe weet ik welk contract ik heb bij Eneco?

Je kan de naam van je contract vinden op je energiecontract of op de energiefactuur. Alle contracten van Eneco heten tegenwoordig Eneco Zon en Wind. Het laatste gedeelte geeft aan welk contract je hebt, zoals Flex of Go. Je kan dit ook zien in de online klantenzone.

Hoe lang loopt mijn contract bij Eneco?

De Eneco contracten hebben verschillende looptijden. Hoe lang je Eneco contract loopt hangt dus af van het soort contract dat je hebt afgesloten. Je kan dit terugvinden in de My Eneco klantenzone.

Wanneer begint het dag en nachttarief bij Eneco?

Dat hangt af van de regio waar je je in bevindt. Over het algemeen geldt het Eneco nachttarief van 22:00 tot 07:00 en het dagtarief van 07:00 tot 22:00. In het weekend gelden altijd de daluren. Kijk voor de uitzonderingen op de dag en nachttarief pagina.

Meer info over Eneco