Energieleverancier TotalEnergies, voorheen Lampiris, levert groene elektriciteit en aardgas aan particulieren en zakelijke klanten in heel België. TotalEnergies is een van de grootste energieleveranciers op de Belgische markt en biedt op dit moment variabele en vaste energiecontracten aan.

TotalEnergies in het kort

Officiële CallMePower-partner

TotalEnergies België

Actief in Vlaanderen, Wallonië en Brussel
Gas, elektriciteit en energie-gerelateerde diensten
Zie meer Zie minder kenmerken

Wie is TotalEnergies?

 • Marktaandeel van ongeveer 10% in België
 • Onderdeel van Franse TotalEnergies SE
 • Focus op een breed aanbod met veel diensten
 • Aantrekkelijke tarieven met applicatie als hulpmiddel om te besparen

Het aanbod en de voorwaarden

 • Variabele en vaste energiecontracten
 • Telefonische klantendienst beschikbaar bij geselecteerde contracten
 • Slimme TotalEnergies applicatie gratis inbegrepen
 • Standaard groene stroom
Actief in Vlaanderen, Wallonië en Brussel
Gas, elektriciteit en energie-gerelateerde diensten

Aanbod TotalEnergies gas en elektriciteit

TotalEnergies heeft een overzichtelijk en gemakkelijk te begrijpen aanbod voor elektriciteit en aardgas. Het meest populaire energiecontract van deze leverancier is het TotalEnergies Pixel Blue contract. Dit tarief heeft namelijk de volgende aantrekkelijke kenmerken:

 • Standaard groene stroom uit België;
 • Klantendienst is online en telefonisch te bereiken;
 • Aantrekkelijke prijzen per kWh en een gunstig injectietarief;
 • Mogelijkheid om de factuur per post te ontvangen;
 • Mogelijkheid om zelf je betaalmethode te kiezen;
 • Kortingen op diensten van TotalEnergies, waaronder de installatie van zonnepanelen.

Daarnaast kun je ook kiezen voor het TotalEnergies Pixel tarief; een variabel energiecontract met een looptijd van één jaar en een volledige online dienstverlening.

Naam contract Voorwaarden contract
TotalEnergies Pixie Soort tarief: Variabel
Looptijd: 1 jaar
Telefonische dienstverlening: ❌
Groene stroom: ❌
TotalEnergies Pixel Soort tarief: Variabel
Looptijd: 1 jaar
Telefonische dienstverlening: ❌
Groene stroom: ✔️
TotalEnergies Pixel eDrive Soort tarief: Variabel
Looptijd: 1 jaar
Telefonische dienstverlening: ✔️
Groene stroom: ✔️
TotalEnergies Pixel Next Variabel Soort tarief: Variabel
Looptijd: 1 jaar
Telefonische dienstverlening: ✔️
Groene stroom: ✔️
TotalEnergies Pixel Next Vast Soort tarief: Vast
Looptijd: 1 jaar
Telefonische dienstverlening: ✔️
Groene stroom: ✔️

Huidig aanbod in 06/2024. Gebruik de CallMePower energievergelijker om alle contracten te vergelijken.

TotalEnergies telefoon
totalenergies telefoon

TotalEnergies informatie aanbod

Neem contact met ons op voor informatie over het TotalEnergies aanbod of om een contract af te sluiten.

TotalEnergies telefoon
totalenergies telefoon

TotalEnergies informatie aanbod

Laat je gratis terugbellen door een TotalEnergies-expert van CallMePower.

Extra diensten van TotalEnergies

Naast het aanbod van energie, biedt TotalEnergies ook een groot aantal energie gerelateerde diensten aan. Denk hierbij aan ketelonderhoud, de installatie van zonnepanelen en een laadpas voor elektrische auto’s. Het is ook mogelijk om bij TotalEnergies mazout te bestellen.

In sommige gevallen is het mogelijk om korting te ontvangen op deze diensten als je klant bent bij TotalEnergies. Informeer bij deze leverancier voor meer informatie.

Klantendienst TotalEnergies contacteren

TotalEnergies heeft verschillende contactmogelijkheden waardoor het zeer gemakkelijk is om contact op te nemen met deze leverancier.

Hieronder geven we een overzicht van de TotalEnergies telefoonnummers. Heb je last van een stroompanne of gaslek? Neem dan contact op met de verantwoordelijke netbeheerder en niet met TotalEnergies. In Vlaanderen is Fluvius verantwoordelijk.

TotalEnergies contactgegevens
Reden contactTelefoonnummerOpeningsuren
TotalEnergies klant worden* Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 19:00 uur en zaterdag van 8:30 tot 17:30 uur
Informatie over TotalEnergies tarieven*
Energie verhuis*
Algemene klantendienst TotalEnergies📞 02 486 22 00Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 19:00 uur en zaterdag van 9:00 tot 14:00 uur
Stroompanne (Fluvius)📞 078 35 35 0024/7 bereikbaar
Gasgeur (Fluvius)📞 0800 65 0 65

*Telefoonnummers met een ster behoren tot CallMePower, een gratis vergelijkingsdienst voor energiecontracten in België. Het is mogelijk om een contract af te sluiten bij TotalEnergies of informatie te ontvangen via CallMePower (gratis dienst) door een samenwerkingsverband.

Bekijk de TotalEnergies contactpagina voor een volledig overzicht van alle contactgegevens.

TotalEnergies klant worden

Ben je overtuigd van het aanbod van TotalEnergies? Dan kan je gaan veranderen van energieleverancier! Een TotalEnergies klant worden is zeer gemakkelijk en kan binnen 10 minuten worden geregeld. Bovendien kun je direct een korting ontvangen op je factuur door de TotalEnergies verwijs een vriend promotie.

Overstappen naar TotalEnergies? Navigeer naar onze pagina over TotalEnergies klant worden voor meer informatie.

Wat is het TotalEnergies adres?

Het hoofdkantoor van TotalEnergies is te vinden in Luik. Dit is tevens het adres voor al het briefverkeer, hoewel TotalEnergies de voorkeur geeft aan online contact via e-mail. Het adres van de TotalEnergies hoofdzetel is:

TotalEnergies
Rue St. Laurent 54
4000 Luik

My TotalEnergies klantenzone en applicatie

Net zoals een groot aantal andere energieleveranciers, heeft TotalEnergies een online klantenzone. In deze klantenzone kan je een hoop zaken gemakkelijk en snel zelf regelen. Zo is het minder vaak nodig om contact op te nemen met de klantendienst.

In de TotalEnergies klantenzone kan je bijvoorbeeld energiefacturen inzien en het voorschotbedrag aanpassen. Daarnaast is het ook mogelijk om je verbruik op te volgen door je digitale energiemeter te koppelen aan de applicatie van TotalEnergies. Zo heb je meer inzicht in je verbruik en kosten.

Ervaringen TotalEnergies en review

Een belangrijk onderdeel van energie vergelijken zijn uiteraard de energieprijzen. De dienstverlening van leveranciers is echter in veel gevallen net zo belangrijk. Deze kan namelijk sterk verschillen per leverancier en kan ervoor zorgen dat je een prettige of juist zeer onprettige ervaring hebt.

Op Trustpilot heeft TotalEnergies een gemiddelde waardering van 1.2 uit 5, gebaseerd op 208 beoordelingen. Greenpeace beoordeelt TotalEnergies met een score van 6 / 20. VREG waardeert de klantendienst van TotalEnergies met een 1 / 5.

TotalEnergies review door CallMePower

De TotalEnergies reviews zijn over het algemeen positief. Klanten geven aan tevreden te zijn over de tarieven en de klantendienst is van goede kwaliteit. Daarnaast zou de TotalEnergies klantenzone en applicatie voor mobiele telefoons zeer goed werken. Iets dat niet bij alle leveranciers het geval is.

Bovendien is TotalEnergies een van de weinige grotere energieleveranciers die standaard groene stroom levert aan al haar klanten. De tarieven van deze leverancier zijn aan de andere kant gemiddeld geprijsd en vergelijkbaar met enkele concurrenten.

Wie is TotalEnergies?

Lampiris werd in 2003 opgericht door twee Belgische investeerders die in de vrijmaking van de Belgische energiemarkt een gelegenheid zagen om te starten met een alternatieve leverancier. Ondanks een mislukte poging tot overname van concurrent Nuon in 2011 bleef Lampiris jarenlang groeien.

In de loop der jaren heeft Lampiris onder meer een bedrijf voor woningisolatie opgericht en de coöperatieve Lampiris Coop, die consumenten de mogelijkheid geeft mee te investeren in hernieuwbare energie.

Lampiris werd ook eigenaar van de hydro-elektrische centrale bij het meer van Plate Taille in Wallonië en het verwierf een (kleine) capaciteit in de productie van windenergie.

Nieuwe naam Lampiris: TotalEnergies

Persoon met tekstwolk

In 2016 werd Lampiris overgenomen door de Franse groep TotalEnergies. Sindsdien worden de activiteiten in Frankrijk uitgebaat onder de naam Total, in België is de naam Lampiris echter blijven bestaan.

Door de overname van de Total groep stijgt Lampiris ook in het Greenpeace klassement voor groene energie. Lampiris krijgt bij de laatste beoordeling een score van 8/20 door de grote investeringen van het moederbedrijf, al gebruikt die ook nog steeds veel fossiele brandstoffen.

Toch is Lampiris nooit een grote producent van groene stroom geweest. TotalEnergies is dit echter aan het veranderen. Na de overname en de naamsverandering wordt steeds meer elektriciteit van TotalEnergies lokaal geproduceerd en gebruiken klanten van deze leverancier dus écht groene stroom!

Aantal klanten TotalEnergies

Hoewel in de eerste jaren waarin Lampiris actief was het marktaandeel sterk steeg, is het TotalEnergies marktaandeel de afgelopen jaren relatief stabiel.

Begin 2023 had TotalEnergies een marktaandeel van 5,96 % op de elektriciteitsmarkt en 7,19 % op gasmarkt in Vlaanderen. In Vlaanderen levert TotalEnergies aan ruim 220.000 huishoudens elektriciteit en aan bijna 200.000 huishoudens aardgas. Hiermee is TotalEnergies de drie na grootste leverancier van energie in België.

TotalEnergies telefoon
totalenergies telefoon

TotalEnergies informatie aanbod

Neem contact met ons op voor informatie over het TotalEnergies aanbod of om een contract af te sluiten.

TotalEnergies telefoon
totalenergies telefoon

TotalEnergies informatie aanbod

Laat je gratis terugbellen door een TotalEnergies-expert van CallMePower.

TotalEnergies energieleverancier België