Tina Energy is een nieuwe energieleverancier die nucleaire energie en hernieuwbare energie combineert tot één energiecontract. Tina Energy levert elektriciteit aan consumenten via Mega en aan kmo’s via Elindus in Vlaanderen en Wallonië. In dit artikel geven we alle informatie over deze leverancier, inclusief de tarieven en de Tina Energy contactgegevens.

Overzicht Tina Energy tarieven en tariefkaart

Tina Energy heeft momenteel een relatief klein aanbod, met slechts één elektriciteitstarief en één gastarief. Beiden betreffen variabele energietarieven met een looptijd van één jaar. Bij Tina Energy ontvang je standaard een hernieuwbare elektriciteit, aangevuld met kernenergie. Officieel betreft dit dus geen groen energiecontract.

Wie zijn de groene energieleveranciers in België? Lees ons artikel over de groenste energieleveranciers in België.

Aanbod Tina Energy elektriciteit en aardgas

Doordat je bij Tina Energy de keuze hebt uit slechts één soort energietarief, is het maken van een keuze bij deze leverancier erg gemakkelijk. Het grote nadeel van het kleine aanbod is dat deze energietarieven niet voor elk huishouden een aantrekkelijke keuze zijn. Hieronder geven we een samenvatting van de Tina Energy tariefkaart.

Tina Energy tariefkaart
⚡🔥 Tina Energy elektriciteit Tina Energy aardgas
Soort tarief Variabel Variabel
Looptijd 1 jaar 1 jaar
Groene energie? Deels
Klantendienst Online Online
Factuur ontvangen per E-mail E-mail

Extra diensten in het Tina Energy aanbod

Een grote hoeveelheid energieleveranciers bieden aanvullende diensten aan, die gerelateerd zijn aan energie. Denk hierbij aan ketelonderhoud of de installatie van zonnepanelen. Bij Tina Energy is het momenteel nog niet mogelijk om dergelijke diensten af te nemen. Het is ook niet bekend of Tina Energy deze diensten in de toekomst gaat aanbieden.

energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst energie België

Bel CallMePower voor advies over energiecontracten of om over te stappen. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst gas en elektriciteit België

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren of vergelijk gratis met onze energievergelijker.

Met Tina Energy contact opnemen

Als nieuwe energieleverancier heeft Tina Energy een klantendienst die nog maar beperkt beschikbaar is. In dit onderdeel bekijken we hoe je met de Tina Energy klantendienst contact op kunt nemen.

Tina Energy klantendienst contactgegevens

Hieronder geven we een overzicht van de belangrijkste Tina Energy contactgegevens. Heb je last van een stroompanne of een gaslek? Neem dan contact op met de verantwoordelijke netbeheerder en niet met Tina Energy. De netbeheerder van Vlaanderen is Fluvius.

Tina Energy contact klantendienst
Reden contact Contactgegevens Openingsuren
Tina Energy klantendienst contact Tina Energy contactformulier Antwoord binnen enkele dagen
Stroompanne (Fluvius) 📞 078 35 35 00 24/7 bereikbaar
Gaslek (Fluvius) 📞 0800 65 0 65

De klantendienst van Tina Energy is enkel online te bereiken. Naast het contactformulier, is het ook mogelijk om met de Tina Energy klantendienst contact op te nemen via de social media kanalen van deze leverancier.

Wat is het Tina Energy adres?

Tina Energy is een handelsmerk van ENBRO n.v. en het kantoor van Tina Energy is om deze reden te vinden onder het adres van ENBRO. Dit is tevens het adres voor al je briefverkeer gericht aan deze leverancier. Let op, dit is geen bezoekadres.

Het Tina Energy kantoor is te vinden op het onderstaande adres.

Tina Energy (ENBRO n.v.)
Harelbeke 8530
Kortrijksesteenweg 387

Tina Energy verhuis regelen

Het regelen van een Tina Energy verhuis is iets lastiger dan bij andere leveranciers, doordat Tina Energy geen online klantenzone heeft waar je alle informatie kunt doorsturen. Daarnaast heeft Tina Energy geen pagina met veelgestelde vragen waar je de procedures met betrekking tot een verhuis kunt regelen. Hieronder leggen we uit hoe je een energie verhuis regelt.

Invullen Tina Energy energieovernamedocument

Bij een energie verhuis zal je allereerst het energieovernamedocument in moeten vullen. In dit document noteer je de actuele meterstanden en de EAN-codes van de energiemeters. Deze codes vind je op de zijkant van de meter of op je energiefactuur.

Vervolgens vul je het document in met de persoonlijke gegevens van de nieuwe en oude bewoners en dienen beide partijen het document te ondertekenen. Nadat het document is ingevuld, kun je deze opsturen naar Tina Energy.

Het Tina Energy overnamedocument download je gratis met de knop hieronder.

Geen klant blijven na een Tina Energy verhuis

In België is het mogelijk om op elk moment te veranderen van energieleverancier, dus ook bij een verhuis. Ben je niet tevreden met Tina Energy als energieleverancier of betaal je teveel? Stap dan over naar een andere aanbieder!

Vergelijk voordat je overstapt! Energie vergelijken doe je met CallMePower.

Hoe Tina Energy klant worden?

Klant worden bij Tina Energy is zeer gemakkelijk. Op de website van Tina Energy kun je al je gegevens invoeren, waarna je een voorstel zult ontvangen. Zodra je met dit voorstel akkoord bent gegaan, zal de overstap in gang worden gezet. Je zult een bevestiging ontvangen per e-mail en sms.

Het opzeggen van je oude energiecontract zal niet nodig zijn. Dit doet Tina Energy automatisch zodra de overstap is voltooid.

energie vergelijken
energie vergelijken

Veranderen van energieleverancier?

Bel CallMePower om gratis een energiecontract af te sluiten bij een energieleverancier naar keuze in België. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie vergelijken
energie vergelijken

Veranderen van energieleverancier?

Dien een terugbelverzoek in of vergelijk prijzen online met de CallMePower energievergelijker.

Tina Energy reviews en beoordelingen

Doordat Tina Energy nog maar een zeer korte tijd actief is op de Belgische energiemarkt, zijn er weinig reviews te vinden over deze leverancier. Ook de Vlaamse energieregulator VREG heeft nog geen beoordeling gepubliceerd.

Tina Energy review door CallMePower

Persoon met tekstwolk

Tina Energy is de enige energieleverancier die openbaar aangeeft kernenergie te leveren. De meeste energieleveranciers die kernenergie leveren staan niet te springen om dat openbaar te maken. Hiermee onderscheidt Tina Energy zich van andere aanbieders en kan de consument kiezen voor een nieuw soort energiecontract.

De tarieven van Tina Energy zijn over het algemeen normaal geprijsd. De Tina Energy tarieven zijn niet de goedkoopste energietarieven op de markt, maar ook zeker niet de duurste tarieven. Bovendien wordt de energie aan consumenten geleverd door energieleverancier Mega, waardoor Tina Energy een ervaren partner op de energiemarkt heeft.

Met Tina Energy contact opnemen is een stuk lastiger dan bij andere leveranciers. De enige contactmogelijkheid is het contactformulier op de website van Tina Energy. Het is dus niet mogelijk om telefonisch contact op te nemen met deze leverancier. Daarnaast beschikt Tina Energy niet over een online klantenzone, waardoor het bereiken van de klantendienst nog lastiger wordt gemaakt.

Wie is Tina Energy?

Tina Energy is een nieuwe energieleverancier opgericht om, naar eigen zeggen, de consument een stem te geven in de kernuitstap. Volgens Tina Energy zijn de meeste groene energiecontracten niet volledig groen, doordat er veel gebruik wordt gemaakt van onder andere biomassa. Bij elektriciteitsproductie met biomassa komt CO2-uitstoot vrij, terwijl dit bij kernenergie niet het geval is.

Volgens Tina Energy biedt deze leverancier dan ook het enige CO2-vrije energiecontract aan.

Leveringen energie Tina Energy

Op dit moment levert Tina Energy elektriciteit en aardgas aan particulieren en kmo’s in heel Vlaanderen en Wallonië. Tina Energy is nog niet actief in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en heeft ook geen plannen bekend gemaakt om in Brussel te beginnen met het leveren van energie. Het is wel mogelijk om je in te schrijven op de website van Tina Energy, zodat je een melding krijgt zodra er plannen openbaar worden gemaakt voor het leveren van energie in Brussel.

energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst energie België

Bel CallMePower voor advies over energiecontracten of om over te stappen. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst gas en elektriciteit België

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren of vergelijk gratis met onze energievergelijker.

Lees meer over Tina Energy