verhuizen water
verhuizen water

Ga je verhuizen en heb je hulp nodig met het regelen van je wateraansluiting?

CallMePower helpt je stap voor stap om de procedures met jouw waterleverancier gratis telefonisch af te ronden.

verhuizen water
verhuizen water

Ga je verhuizen en heb je hulp nodig met het regelen van je wateraansluiting?

Laat je telefoonnummer achter, en een van onze CallMePower adviseurs belt je gratis terug om samen met jou de stappen te zetten.

Water overnamedocument - gratis PDF

watercontract banner

Wanneer je verhuist, dien je de verhuis door te geven aan zowel je oude als je nieuwe waterleverancier. In de meeste gevallen kun je hiervoor gebruik maken van het water overnamedocument. Op deze pagina download je het water overnamedocument, leggen we je uit hoe je deze invult en ontdek je hoe je hem vervolgens opstuurt naar jouw waterleverancier.


Download het water overnamedocument PDF

contract met pen

Elke waterleverancier in Vlaanderen heeft een eigen document waarmee je de overname van het waterleveringscontract regelt. Denk eraan dat je een overname moet regelen voor zowel het oude als het nieuwe adres. Wanneer de waterleverancier in je huidige gemeente een andere is dan in de gemeente waarnaar je verhuist, dien je dus verschillende documenten te downloaden.

In onderstaande tabel kun je het water overnamedocument van verschillende waterleveranciers in Vlaanderen vinden en downloaden als PDF bestand.

 

Download het water overnamedocument
Download Link Water overnamedocument per leverancier

Water overnamedocument PDF

 • Water overnamedocument de Watergroep

Water overnamedocument PDF

 • Water overnamedocument Farys

Water overnamedocument PDF

 • Water overnamedocument water-link

Water overnamedocument PDF

 • Water overnamedocument Vivaqua

Water overnamedocument PDF

 • Water overnamedocument AGSO Knokke-Heist

 

verhuizen water
verhuizen water

Ga je binnenkort verhuizen?

CallMePower helpt je in één telefoongesprek met het verhuizen van al je contracten: water, gas, elektriciteit, telecom en verzekeringen.

verhuizen water
verhuizen water

Binnenkort een verhuis en hulp nodig met je water- en energiecontracten?

Wanneer je je telefoonnummer achterlaat zal CallMePower je gratis terugbellen om je te helpen met al je contracten.

Wat is het water overnamedocument?

Wanneer je verhuist, kun je in veel gevallen je gas- en elektriciteitscontract met je meenemen naar het nieuwe adres. Dit is omdat je zelf je energieleverancier kunt uitkiezen - deze is niet adresgebonden. Hetzelfde geldt niet voor je watercontract. Welke leverancier bij jouw thuis drinkwater levert, is afhankelijk van de gemeente waarin je woont.

Wanneer je verhuist moet je dus altijd een watercontract overname regelen, ook wanneer je dezelfde waterleverancier behoudt. Je gebruikt het overnamedocument als bewijs dat beide partijen, zowel de huidige bewoner als de nieuwe bewoner, akkoord gaan met de meterstand. Het is dus ook belangrijk dat het document door alle twee partijen wordt ingevuld en ondertekend.

Welke waterleverancier is actief in mijn gemeente? Om erachter te komen welke waterleverancier actief is in je huidige gemeente, of de gemeente waar je heen verhuist, bel je CallMePower op 📞 02 588 46 56 (doordeweeks van 8 tot 19 uur)!

Wanneer gebruik je het water overnamedocument

Je hoeft niet altijd gebruik te maken van het water overnamedocument. Een overname van het water leveringscontract kun je namelijk vaak ook digitaal regelen. Dit is echter volledig afhankelijk van de leverancier waarbij je een contract hebt. Je maakt gebruik van het papieren water overnamedocument in de volgende gevallen:

 • Je kunt de overname niet digitaal regelen. Bij de meeste waterleveranciers heb je de keuze om de overname van het watercontract online door te geven. Is dit bij jouw leverancier niet het geval? Dan regel je de overname van het waterleveringscontract digitaal.
 • De overname van het waterleveringscontract ligt in het verleden. Ligt de overname van het waterleveringscontract al meer dan dertig dagen in het verleden? Ook dan dien je bij de meeste leveranciers gebruik te maken van het overnamedocument.

Hoe vul je het water overnamedocument in

Welke gegevens je invult op het overnamedocument is deels afhankelijk van de waterleverancier waarbij je een contract hebt. Echter komen de gegevens vaak redelijk overeen. Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat zowel jij als de nieuwe eigenaar van het contract het document moeten invullen en ondertekenen. Houd in ieder geval rekening met de volgende dingen tijdens het invullen van het overnamedocument:

 • Je klantgegevens. Het is belangrijk dat je jouw klantgegevens zo volledig mogelijk invult. Weet je niet zeker wat je klantgegevens zijn? Je kunt deze meestal terugvinden op een waterfactuur of post van de waterleverancier.
 • De meterstand. De meterstand is een belangrijk onderdeel van het overnamedocument. Op onze pagina over watermeters lees je meer over het correct aflezen van de meterstand.
 • Laat de andere partij het document invullen. Het is belangrijk dat alle betrokken partijen het document volledig invullen. Je kunt dit eventueel digitaal regelen door bijvoorbeeld het document via e-mail te sturen naar de andere partij. Voeg hierbij een foto toe van de meterstand.
 • Handtekeningen. Zowel jij als de oude/nieuwe eigenaar dienen het document te ondertekenen. Pas wanneer alle betrokken partijen het document hebben ondertekend kun je het water overnamedocument opsturen naar de waterleverancier.

De meterstand invullen

huis en sleutels

Wanneer iemand jouw waterleveringscontract overneemt, zal diegene ook de bijbehorende meterstand overnemen. Om een watercontract overname te regelen, moet je dus de huidige meterstand aflezen en doorgeven aan de waterleverancier. Deze meterstand vind je op de watermeter. Zowel analoge als digitale watermeters kunnen ter plaatse worden afgelezen.

Op de watermeter staat een rij van zeven of acht cijfers lang. De zwarte cijfers geven het waterverbruik weer in kubieke meters, de rode cijfers in liters. De waterleverancier is geïnteresseerd in je waterverbruik in kubieke meters. Je noteert dus alleen de zwartkleurige cijfers (aan de linkerkant).

Waar is de watermeter? Weet je niet waar de watermeter zich in jouw huis bevindt? Dit is in elk huis anders. Neem een kijkje in de meterkast, in de kelder of bij de voor- of achterdeur. Mocht je de watermeter daar niet hebben gevonden, dan kan hij zich ook bevinden in de badkamer of keuken.

Het overnamedocument doorsturen

Wanneer zowel jij als de andere partij het water overnamedocument volledig hebben ingevuld, kun je het document doorsturen naar jouw waterleverancier. Je kunt dit doen op een van de volgende twee manieren:

 • Digitaal. Meestal is er een formulier waar je het document kunt uploaden als PDF-bestand.
 • Per post. Download en print het overnamedocument uit, om het vervolgens naar de waterleverancier te sturen per post. Het postadres kun je vinden op de contactpagina van de leverancier.

Wij hebben voor verschillende waterleveranciers in Vlaanderen een overzicht gemaakt van hun contactgegevens. Raadpleeg de contactpagina van jouw leverancier om erachter te komen hoe je het document zo snel mogelijk opstuurt.

Een overname regelen bij de Watergroep Ben jij, of wordt jij klant bij de Vlaamse waterleverancier de Watergroep? Op onze pagina over het regelen van een overname bij de Watergroep lees je precies hoe je het water overnamedocument kunt invullen en doorsturen.

Betaal de eindfactuur

blauwe waterdruppel

Wanneer je het water overnamedocument hebt opgestuurd ontvang je een bevestiging van je waterleverancier. Tevens zal de leverancier een datum vermelden waarop je de eindfactuur kunt verwachten. Op deze eindfactuur kun je precies zien hoeveel drinkwater je hebt verbruikt vanaf de laatste gebruiks factuur tot op het moment van de sleuteloverdracht.

Wanneer je daadwerkelijke waterverbruik minder is dan wat je door het jaar heen hebt betaald door middel van de tussentijdse facturen, dan krijg je geld terug. Vice versa dien je bij te betalen als het verbruik hoger uitvalt.

Verhuis checklist

Ga je binnenkort verhuizen? Dan moet je naast het regelen van de overname van de waterleveringscontract nog aan een heleboel andere dingen denken. Zo moet je verhuisdozen kopen, je energiecontracten regelen en aan je verzekeringen denken. Om ervoor te zorgen dat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet, heeft CallMePower een verhuischecklist voor je gemaakt. In deze checklist heb je een duidelijk overzicht van alle stappen die je moet nemen ten tijde van een verhuis.

verhuizen water
verhuizen water

Ga je verhuizen en heb je hulp nodig met het regelen van je wateraansluiting?

CallMePower helpt je stap voor stap om de procedures met jouw waterleverancier gratis telefonisch af te ronden.

verhuizen water
verhuizen water

Ga je verhuizen en heb je hulp nodig met het regelen van je wateraansluiting?

Laat je telefoonnummer achter, en een van onze CallMePower adviseurs belt je gratis terug om samen met jou de stappen te zetten.

Geactualiseerd op