Met een groot verleden in het leveren van brandstof en nu ook elektriciteit en aardgas, is OCTA+ een gevestigde naam in ons land. Op deze pagina vind je alle informatie over de energieleverancier OCTA+.

OCTA+ tarieven en tariefkaart

Op dit moment heeft OCTA+ een aanbod van drie verschillende tarieven voor gas en elektriciteit. De verschillen tussen deze tarieven zijn vooral te vinden in de voorwaarden.

In dit onderdeel worden de drie verschillende OCTA+ contracten weergegeven en vergelijken op alle voorwaarden.

Vraag over OCTA+? Neem dan met OCTA+ contact op.

Aanbod OCTA+ elektriciteit en gas

In de onderstaande tabel zijn de verschillende OCTA+ contracten voor elektriciteit en aardgas met elkaar vergeleken. Voor uitgebreide informatie over de tarieven, voorwaarden en prijzen, kijk je op de informatiepagina over de OCTA+ tarieven.

Overzicht OCTA+ tariefkaart
  OCTA+ Smart Variabel OCTA+ Clear OCTA+ Eco Clear
Soort tarief Variabel Variabel Variabel
Looptijd 1 jaar Onbepaalde duur Onbepaalde duur
Groene stroom? Optie Nee Ja
CO2-neutraal gas? Nee Nee Ja
Klantendienst Telefonisch + online Telefonisch + online Telefonisch + online
Factuur per Post of e-mail Post of e-mail Post of e-mail

OCTA+ klant worden
logo octaplus

Word nu klant bij OCTA+!

Navigeer naar de website van OCTA+ om direct een contract af te sluiten voor gas en / of elektriciteit.

Klik hier om een OCTA+ contract af te sluiten

OCTA+ mazout bestellen en gebruiken

OCTA+ is naast een leverancier van elektriciteit en aardgas ook een leverancier van mazout. Op dit moment zijn er drie verschillende OCTA+ mazouttarieven beschikbaar. Bekijk onze pagina over OCTA+ mazout voor meer informatie en de voorwaarden.

OCTA+ tankkaart voor onderweg

De HybridCard is de OCTA+ tankkaart die gebruikt kan worden voor klassieke tankbeurten, maar ook voor het opladen van een elektrische auto. Deze kaart kan bij alle Belgische tankstations gebruikt worden. Ook in Nederland en Luxemburg kun je bij verschillende tankstations terecht.

Het voordeel van deze kaart is dat alle brandstofkosten in één gedetailleerde factuur worden verzameld. Het is zelfs mogelijk om hierin onderscheid te maken tussen verschillende chauffeurs, nummerplaten of kaartnummers. Als onderneming kun je met behulp van deze factuur gemakkelijk btw terugvorderen.

Met deze kaart is het door de split billing optie bovendien mogelijk om energie die thuis wordt verbruikt voor het opladen van de auto te factureren aan de werkgever.

Met de OCTA+ klantendienst contact opnemen

De OCTA+ klantendienst is op meerdere manieren te bereiken. Net zoals bij andere leveranciers kan je zowel online als telefonisch met OCTA+ contact opnemen. Maar hoe neem je met OCTA+ contact op?

OCTA+ telefoonnummer en meer

In de onderstaande tabel is het OCTA+ telefoonnummer en de overige contactgegevens weergegeven. Heb je last van een stroompanne of vermoed je een gaslek? Neem dan contact op met de netbeheerder en niet met OCTA+. De verantwoordelijke netbeheerder in Vlaanderen is Fluvius.

Overzicht OCTA+ contactgegevens
Reden contact Telefoonnummer Openingsuren
Algemene OCTA+ klantendienst 📞 02 851 01 51 Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00 uur
Stroompanne (Fluvius) 📞 078 35 35 00 24/7 bereikbaar
Gaslek (Fluvius) 📞 0800 65 0 65

Hoe OCTA+ klant worden?

Consumenten en kmo’s staan in België geheel vrij om te veranderen van energieleverancier. Je dient enkel rekening te houden met een opzegtermijn van één maand.

Om klant te worden bij OCTA+ zal je op de website van deze leverancier een contract moeten aanvragen. Vervolgens zal je een voorstel ontvangen waarmee je akkoord kunt gaan. Zodra je akkoord bent gegaan zal je overstap in gang worden gezet.

OCTA+ klant worden
logo octaplus

Word nu klant bij OCTA+!

Navigeer naar de website van OCTA+ om direct een contract af te sluiten voor gas en / of elektriciteit.

Klik hier om een OCTA+ contract af te sluiten

Wat is het OCTA+ adres?

Het kantoor van OCTA+ Energie is te vinden in Vilvoorde. Dit is tevens het adres waar je al je briefverkeer gericht aan deze leverancier naartoe kan sturen. Je vindt het OCTA+ kantoor op het onderstaande adres.

OCTA+ Energie NV
Schaarbeeklei 600
Vilvoorde 1800

My OCTA+ klantenzone

Net zoals de meeste energieleveranciers, heeft OCTA+ een online klantenzone, genaamd My OCTA+. In deze klantenzone is het mogelijk om een aantal zaken betreffende je energiecontract gemakkelijk en snel online te regelen. Hierdoor is het minder vaak nodig om met de OCTA+ klantendienst contact op te nemen.

Wij adviseren om eerst de My OCTA+ klantenzone te raadplegen voordat je contact opneemt met de OCTA+ klantendienst.

Een OCTA+ verhuis regelen

Bij het regelen van een verhuis komt een hoop kijken. Betreffende je energiecontract zal je eerst OCTA+ op de hoogte moeten stellen van je verhuis en vervolgens het overnamedocument in moeten vullen. OCTA+ op de hoogte stellen van je verhuis kan in de online klantenzone.

Hieronder leggen we uit hoe je een OCTA+ verhuis regelt.

Invullen OCTA+ overnamedocument

Bij een OCTA+ verhuis zal je het energieovernamedocument in moeten vullen. In dit document noteer je de actuele meterstanden op het moment van overdracht en de EAN-codes van de energiemeters. Deze code vind je op de zijkant van de energiemeter of op je energiefactuur.

Zodra het document volledig ingevuld en ondertekend is, kan je deze naar OCTA+ opsturen of uploaden in de online klantenzone.

Download het OCTA+ overnamedocument gratis (door CallMePower) met de knop hieronder.

Gas en Licht Verhuizen
Energie verhuis

Gas en / of elektriciteit nodig in je nieuwe woning?

Bel CallMePower om gratis een energiecontract in Vlaanderen af te sluiten voor je nieuwe woning en de energiemeters over te nemen.

Gas en Licht Verhuizen

Gas en / of elektriciteit nodig in je nieuwe woning?

Bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur of laat je gratis terugbellen.

OCTA+ reviews en ervaringen

De OCTA+ klantendienst ontvangt een positieve beoordeling van de energieregulator VREG, namelijk 5/5 sterren. Dit komt mede doordat de klantendienst goed bereikbaar is en problemen goed worden opgelost bij deze leverancier.

OCTA+ review door CallMePower

Persoon met tekstwolk

Het grote voordeel van OCTA+ is dat je de mogelijkheid hebt om de diensten van deze leverancier te combineren om kortingen te ontvangen. Daarnaast is het administratief ook handig om al je energie gerelateerde zaken bij één leverancier af te sluiten.

Hoewel het mogelijk is om bij OCTA+ te kiezen voor groene stroom, is de elektriciteit van deze leverancier vooral afkomstig uit fossiele brandstoffen en kernenergie. Groen is OCTA+ dus zeker niet, waardoor deze leverancier een lage score in de Greenpeace groene stroom ranking ontvangt.

Het aanbod van OCTA+ Energie is bovendien zeer beperkt. Met maar één elektriciteitstarief en één gastarief is er niet veel keuze. Hierdoor zal het voorkomen dat OCTA+ voor sommige consumenten geen aantrekkelijke energieleverancier is.

Meer beoordelingen lezen? Bekijk onze OCTA+ review pagina.

Wie is energieleverancier OCTA+?

OCTA+ is een relatief kleine elektriciteits- en gasleverancier. OCTA+ onderscheidt zich van andere energieleveranciers in België door ook mazout te leveren en het aanbieden van de OCTA+ tankkaart.

Sinds 2010 is OCTA+ actief op de elektriciteitsmarkt in België, dat betekent echter niet dat OCTA+ pas in 2010 is opgericht. Deze energieleverancier is al jaren actief in de Belgische energiemarkt. Het bedrijf werd opgericht onder de naam Becquevort en stapte in 1881 over van het ophalen van huisvuil naar de distributie van steenkool.

Na de oorlog vond er een evolutie op de Belgische energiemarkt plaats, waarbij veel huishoudens geen steenkool maar mazout gingen gebruiken. Dit was voor OCTA+ een teken om te beginnen als mazoutleverancier. Naast het leveren van energie begon OCTA+ in 1986 ook met het leveren van brandstof door haar eerste tankstation te openen.

Aantal klanten OCTA+

Hoewel OCTA+ al enkele jaren actief is op de Belgische markt, is deze leverancier relatief klein gebleven. Eind 2022 had OCTA+ in Vlaanderen een marktaandeel van 1,08 % op de elektriciteitsmarkt en 1,05 % op de gasmarkt. OCTA+ levert aan ongeveer 40.000 huishoudens elektriciteit en aan 26.000 huishoudens aardgas.

Leveranciers vergelijken? Energie vergelijken doe je met CallMePower!

Lees meer over OCTA+