Octa+ is bij de meeste mensen vooral bekend als verdeler van mazout, oftewel stookolie en brandstoffen. Met z’n uitgebreide netwerk aan tankstations, en tegenwoordig ook elektrische laadpalen, is Octa+ inderdaad al lang een gevestigde naam in ons land. Het bedrijf is er dan ook trots op dat het sinds 2010 als echte Belgische leverancier z’n diensten kan aanbieden op de markt voor aardgas en elektriciteit. Uniek aan Octa+ zijn bepaalde formules waarbij de klant korting krijgt op brandstof of op de mazoutprijzen (stookolieprijs) in combinatie met een contract voor de levering van aardgas of elektriciteit.


Wie is Octa+?

Logo Octa+

Met een marktaandeel in Vlaanderen van 1,34% voor elektriciteit en 1,39% voor aardgas in maart 2019 is Octa+ (Octaplus) nog een relatief kleine leverancier van aardgas en elektriciteit. Het marktaandeel groeit echter wel sinds Octa+ met die activiteiten startte in 2010. Op 1 januari 2019 had Octa+ een marktaandeel van 2,58% voor elektriciteit en 2,72% voor aardgas in Brussel. Wie is Octa+ eigenlijk?

Geschiedenis van Octa+

Octa+ heeft ook een lange geschiedenis in ons land, en die begon eigenlijk met huisvuilophaling. Onder de naam Becquevort (van oprichter François Becquevort) werd korte tijd na de oprichting van het bedrijf in 1881 overgestapt van huisvuilophaling naar steenkooldistributie. 

Octa+ mazout

Vanaf de naoorlogse periode legde het bedrijf zich toe op mazout of stookolie, die toen stelselmatig de verwarming op steenkool begon te vervangen. De eerste tankstations openden in 1986. In 1995 koos Octa+ z’n huidige naam en in 2000 nam het 115 tankstations over van concurrent Burmah. Verschillende strategische partnerschappen verzegelden sindsdien de sterke positie van Octa+ op de Belgische brandstoffenmarkt.

Aanbod en tarieven van Octa+

Octa+ is dus een energieleverancier met een breed aanbod en is onlangs in mei 2019 gewijzigd. De vernieuwde tarieven van Octa+ zijn overzichtelijker in vergelijking met de vorige energiecontracten. Het is de enige energieleverancier die zowel brandstof (benzine en diesel), stookolie, groene elektriciteit als aardgas kan leveren. Een volledig en uitgebreid pakket dus en om voluit van die unieke positie te kunnen profiteren heeft Octa+ een aanbod ontwikkeld waarin een grote groep consumenten zich zou moeten kunnen terugvinden. Dat betekent zowel een ‘budget’- als een ‘comfort’-aanbod en formules waarbij enkel elektriciteit of aardgas wordt afgenomen maar ook formules waarbij klanten een combinatievoordeel ontvangen als ze bij Octa+ tanken of Octa+-stookolie laten leveren.

We bekijken de verschillende prijzen en tarieven van het aanbod van Octa+ hieronder in detail. Het aanbod van Octa+ zoals hieronder beschreven is hetzelfde in de drie gewesten van ons land, enkel de formule ‘BeRelax Vast Aardgas’ is niet beschikbaar in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Aanbod aardgas en elektriciteit Octa+
Octa+ formules
Activ Smart Safe
Beschikbaar in:
kaart Belgie
kaart Belgie
kaart Belgie
Vast/Variabel Variabel 1 jaar Variabel of vast 1 jaar Vast 3 jaar
Groene elektriciteit Optie Optie Optie
Klantendienst Via e-mail/internet* E-mail, telefonisch, klantenloket E-mail, telefonisch, klantenloket
Facturen ontvangen per E-mail** E-mail of post E-mail of post

*Tegen betaling (maandelijkse vergoeding) is de klantendienst telefonisch beschikbaar | **Tegen betaling zijn de facturen per post te ontvangen

Octa+ Activ

Zoals de naam al aangeeft is Activ een abonnement voor de levering van gas en/of elektriciteit gericht op consumenten die actief de prijzen in het zeil houden en graag hun zaken via internet regelen. De klantendienst is in deze formule enkel via e-mail bereikbaar en de factuur wordt standaard per e-mail verzonden. De tarieven worden in deze formule vastgelegd voor één jaar. Je hebt bij octa+ de keuze tussen Activ en Activ+. Het verschil en de meest actuele tarieven worden op de tarievenpagina van Octa+ behandeld.

Octa+ Smart

Octa+ Smart is duidelijk een ‘comfortformule’ waarbij de klant iets meer betaalt maar in ruil ook meer service mag verwachten. Daarbij horen een klantendienst die ook telefonisch en via een klantenloket bereikbaar is, facturen die per post worden opgestuurd, kortingen op stookolie en op tankbeurten bij Octa+ en z’n partners als de klant een Octa+ tankkaart aanvraagt. Ook sparen klanten een getrouwheidskorting via energiepunten en krijgen ze na twee jaar een automatische korting.

Smart is er voor zowel aardgas als elektriciteit. Je hebt de keuze tussen variabale prijzen met Octa+ Smart Variabel of anderzijds vaste prijzen met Octa+ Smart Vast.

Octa+ Safe

Octa+ Safe is een elektriciteitstarief voor de huishoudelijke klant die graag zekerheid wil. En die zekerheid ontvangt de klant ook, want het stroomtarief blijft gegarandeerd 3 jaar lang hetzelfde. Wie graag van alle voordelen van de Smart-formule profiteert, maar tegelijk op zoek is naar een formule met vaste tarieven voor een periode van drie jaar die kan voor Octa+ Safe kiezen. Naast de vaste tarieven biedt deze formule exact dezelfde voorwaarden als BeRelax Variabel

Meer weten over de actuele tarieven van Octa+ Ontdek op deze pagina alle actuele energietarieven van Octa+. Wil je weten wat klanten vinden van deze energieleverancier? Lees dan hier de reviews.

Aanbod mazout van Octa+

Mazout+ is de productnaam voor stookolie van Octa+. Met Mazout+ claimt de energiemaatschappij dat je goedkoper, rendabeler en zonder onaangename geurtjes stookt. Bovendien is Mazout+ vorstbestendig tot –25 °C.

Vragen over je mazoutintsallatie of bestellen van stookolie?

Je kunt als bestaande en nieuwe klant van Octa+ online mazout bestellen. Telefonisch kun je 02 648 23 23 bellen voor al je vragen over Mazout+ huisbrandolie en je installatie voor stookolie.

Energieprijs en bijkomende kosten

Octa+ levert aardgas en elektriciteit maar het gebruikt daarvoor het distributienetwerk van de netbeheerders. Daarvoor wordt aan Octa+ een vergoeding aangerekend die het bedrijf aan je zal doorrekenen via de energiefacturen. Ook overheidstaksen en -heffingen worden via de factuur verrekend. Deze verschillen per regio en gemeente.

Wil je de exacte prijs van elektriciteit of aardgas inclusief distributiekosten, taksen en heffingen kennen dan kun je best hier een kijkje nemen of een onafhankelijke prijsvergelijking uitvoeren via onze online vergelijker.

Contactgegevens Octa+

Wil je meer informatie of wens je een contract af te sluiten bij Octa+? Je vindt hier de contactgegevens van Octa+. Je kan telefonisch, aan het klantenloket of via de website contact opnemen met deze energieleverancier.

Octa+ adres

Octa+ heeft drie kantoren (met klantenloket) in ons land, dit zijn de adressen:

  • Schaarbeeklei 600 - 1800 Vilvoorde
  • Rue des Mousquetaires Gris 33 - 5660 Mariembourg
  • Rue de l'Île Monsin 23 - 4020 Luik

Octa+ telefoon

De klantendienst van Octa+ is telefonisch bereikbaar op het telefoonnummer ☎ 02 851 01 51.
De klantendienst is ook bereikbaar via WhatsApp op het nummer 0471 80 23 24.

Online klantenzone van Octa+

Het digitale klantenportaal of de online klantenzone van Octa+ heet 'Uw klantenzone Octa+'. Als verlengde van de telefonische dienstverlening heb je als klant met een inlog van de klantenzone direct en online inzage in je energie. Veel zaken, zoals het inzien van je actuele verbruik, het downloaden van je energiefacturen of het voorschotbedrag aanpassen kun je er zelf regelen. Klanten van Octa+ kunnen zich eenmalig gratis aanmelden met hun klantnummer en activeringscode en vervolgens steeds inloggen via deze link.

Meer info over Octaplus