De Watergroep is de grootste drinkwatermaatschappij in Vlaanderen. Het bedrijf levert water in verschillende provincies in Vlaanderen en in Nederland. In dit artikel lees je alle belangrijke informatie over deze watermaatschappij. Ontdek onder andere in welke gebieden de Watergroep water levert, wat hun tarieven zijn en hoe je contact met ze kunt opnemen.
Wat is de Watergroep / VMW?
De Watergroep - tevens bekend als de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW) - is officieel opgericht in 1983. Het is een Vlaams bedrijf dat water levert aan maar liefst 3,3 miljoen afnemers, wonende in West- en Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Limburg. Het bedrijf is autonoom en opereert dus niet als overheidsbedrijf. Als missie hanteren ze het leveren van kwaliteitsvol drinkwater voor een betaalbare prijs.
Waar levert de Watergroep?
De Watergroep heeft een groot netwerk van 32.000 kilometer aan leidingen en levert water aan 177 verschillende gemeenten verspreid in vier verschillende provincies in Vlaanderen en Nederland. Om erachter te komen of de Watergroep ook in jouw gemeente water distribueert, kun je contact opnemen met een van onze water experts via het onderstaande telefoonnummer.
Vind je waterleverancier! (Gratis dienst)
De CallMePower water-experts informeren je gratis over de waterlevering in jouw gemeente.
Wie is mijn waterleverancier? (Gratis dienst)
De CallMePower water-experts informeren je gratis over de waterlevering in jouw gemeente.
Wat zijn de tarieven bij de Watergroep?
De Watergroep hanteert verschillende tarieven afhankelijk van de specifieke situatie. De prijs bij de Watergroep per m3 drinkwater is momenteel:
- Het basistarief. Het waterverbruik tot 30 m3 per wooneenheid + 30 m3 per bewoner per jaar. De prijs water per m3 bij de Watergroep is € 2,2597 voor basisgebruik.
- Het comfort tarief. Geldt voor al het verbruik buiten het basistarief. De prijs water per m3 bij de Watergroep is € 4,5194 voor comfortgebruik.
Om specifieke prijsinformatie te vinden is het verstandig om het tariefoverzicht van de Watergroep te raadplegen. Daarnaast kun je in het overzicht ook de huidige tarieven vergelijken met die van de voorgaande jaren. Let op: in deze lijst vind je alleen de tarieven van de Watergroep. Elke waterleverancier hanteert een andere prijs.
Wat zijn de tarieven van andere waterleveranciers?
Naast de Watergroep zijn er ook verschillende andere waterbedrijven actief in Vlaanderen. Elke leverancier is actief in een andere regio en hanteert andere tarieven. Dit is omdat de waterprijs sterk afhankelijk is van de bevolkingsdichtheid. Een gemeente met een zeer hoge bevolkingsdichtheid hanteert doorgaans lagere tarieven dan een dunbevolkte gemeente.
Wij hebben voor jou een overzicht van de waterprijs per leverancier gemaakt, zodat je er snel en gemakkelijk achter kunt komen wat de verschillende prijzen zijn. Raadpleeg dit overzicht wanneer je wilt kijken naar de prijs in een bepaalde gemeente. Vooralsnog zijn Arendonk en Baarle-Hertog de gemeentes in Vlaanderen met de laagste waterprijzen. Daarnaast vind je lage waterprijzen in regio Brussel.
Hoe regel ik een verhuis bij de Watergroep?
Wanneer je verhuist kun je ervoor kiezen om te veranderen van gas- en/of elektriciteitsleverancier. Dit is niet hetzelfde geval voor water. De reden hiervoor is dat er in Vlaanderen zeven verschillende drinkwaterleveranciers actief zijn, en elke leverancier gebonden is aan een specifieke regio.
Overname watercontract de Watergroep regelen
Wanneer je van plan bent om te verhuizen, is het van groot belang dat je zo snel mogelijk de verhuis doorgeeft aan de Watergroep. De reden hiervoor is dat wanneer jouw waterleverancier niet op de hoogte is van de verhuizing, alle facturen op jouw naam zullen blijven staan. Het is dus van groot belang dat je het waterovernamecontract invult en doorgeeft zodat je leverancier een eindafrekening kan opmaken.
Ga je verhuizen, en wilt de nieuwe huurder of eigenaar het watercontract overnemen? Bij de Watergroep kun je dit op twee manieren regelen:
- Online via de klantenzone. Log in via de online klantenzone van de Watergroep. Gebruik je inloggegevens om zo Digitaal de overname te regelen.
- Op papier via het overnamedocument. Je kunt de overname ook op papier regelen. Hierbij maak je gebruik van het speciale overnamedocument.
Stopzetten watercontract de Watergroep
Wanneer je gaat verhuizen en er is geen nieuwe huurder of eigenaar die het watercontract wilt overnemen, dan is het belangrijk dat je jouw huidige watercontract stopzet. Je kunt dit doen door in te loggen via de Digitale klantenzone van de Watergroep. Vervolgens zal een medewerker van de Watergroep een afspraak maken en langskomen om samen met jou de meterstand te noteren. Tot slot ontvang je een eindfactuur, zodat het contract kan worden stopgezet.
Hoe de Watergroep contacteren?
Word jouw vraag niet in dit artikel beantwoord? Of is er een technisch probleem wat je met de Watergroep wilt bespreken? In dat geval is het handig dat je direct contact met ze opneemt. In de onderstaande tabel vindt je alle gegevens om de Watergroep te contacteren.
Manier | Contact |
---|---|
Telefoonnummer de Watergroep | 02 238 96 99 |
Telefoonnummer informatie water | |
Algemeen contactformulier | Formulier contact de Watergroep |
Klachtenformulier | Formulier klachten de Watergroep |
De maatschappelijke zetel | Maatschappelijke zetel |
De Watergroep e-mail | [email protected] |
Hoofdkantoor postadres | Vooruitgangstraat 189 1030 Brussels Belgium |
Lees meer over hoe je contact opneemt met de Watergroep.
Veelgestelde vragen over de Watergroep
Hoe kan ik me aansluiten bij de Watergroep voor drinkwater?
Is je woning gelegen in het werkgebied van de Watergroep, en heeft hij nog geen drinkwateraansluiting? Om je aan te sluiten bij de Watergroep voor drinkwater, moet je eerst de website van de Watergroep bezoeken en het online aanvraagformulier voor aansluiting invullen. Zorg ervoor dat je alle benodigde documentatie, zoals een identiteitsbewijs en bewijs van eigendom of huurcontract, bij de hand hebt.
Na het indienen van je aanvraag zal de Watergroep contact met je opnemen om een afspraak te maken voor de installatie van de wateraansluiting. De kosten voor de aansluiting en eventuele bijkomende werken worden vooraf duidelijk gecommuniceerd. Tot slot, zodra de installatie voltooid is, ontvang je van de Watergroep alle informatie over het gebruik en onderhoud van je drinkwateraansluiting.
Hoe hoog is de waterhardheid van water bij de Watergroep?
De hardheid van water wordt bepaald door de hoeveelheid calcium en magnesium die aanwezig is in het water. Deze twee mineralen zijn in principe belangrijk voor je gezondheid, maar een hoge mate van calcium kan zorgen voor kalkafzetting. Daarom kan het geen kwaad om in de gaten te houden hoe hard het water is in jouw gemeente. De Watergroep houdt zich aan de Vlaamse Drinkwaterwetgeving die stipuleert dat een hardheid maximaal 67°F mag zijn.
Kom ik in aanmerking voor een sociaal tarief bij de Watergroep?
Om in aanmerking te komen voor een sociaal tarief bij de Watergroep moet je voldoen aan specifieke criteria, zoals een laag inkomen of het ontvangen van bepaalde sociale uitkeringen. Personen met een handicap, gepensioneerden met een garantie-inkomen, en gezinnen met een leefloon zijn vaak gerechtigd.
Het sociaal tarief wordt automatisch toegepast voor wie recht heeft op de verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds. Het is belangrijk om je situatie te verifiëren bij de Watergroep of het OCMW van je gemeente. Bij veranderingen in je situatie dien je dit te melden om je recht op het sociaal tarief te behouden of aan te vragen.
Wat moet ik doen bij een storing bij de Watergroep?
Bij een storing bij de Watergroep is het belangrijk om eerst te controleren of de storing al bekend is bij de Watergroep door hun website te bezoeken of door contact op te nemen met hun klantenservice. Meld de storing via de website van de Watergroep of telefonisch als deze nog niet bekend is.
Hoe kan ik een klacht indienen bij de Watergroep?
Je kunt een klacht indienen bij je watermaatschappij door eerst hun website te bezoeken en de contactpagina te zoeken. Daar vind je vaak een formulier voor klachten of een e-mailadres waar je je klacht naartoe kunt sturen. Als alternatief kun je bellen naar hun klantenservice via het telefoonnummer dat op de website staat. Zorg ervoor dat je je klantnummer en de details van je klacht bij de hand hebt.
Vlaamse watermaatschappij de Watergroep
De Watergroep telefoonnummer: hoe klantendienst bellen?
De Watergroep contact klantendienst: alle contactgegevens
Hoe de meterstand aan de Watergroep doorgeven?
Overnamedocument de Watergroep: invullen en doorsturen
De Watergroep: wat doen bij storing?
Prijs water per m3 bij de Watergroep
Klantenzone de Watergroep: aanmelden of registreren
De Watergroep: hoe verhuis regelen?