Energieleveranciers vergelijken in België: vergelijk de leveranciers op prijs en bespaar op elektriciteit en gas!

gas en elektriciteit

Vergelijk energie, stap over en bespaar!

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren met energieadvies of bel op ma-vr van 8-19h en za van 8:30-17:30h.

EBEM Energiebedrijf levert in Vlaanderen aardgas en elektriciteit. Het is de enige Vlaamse gas- en elektriciteitsleverancier die volledig in handen is van een (gemeentelijke) overheid. EBEM is er trots op dat het geen elektriciteit afneemt bij de grote gevestigde producenten. Het bedrijf levert 100% groene stroom die het zelf produceert of die het aankoopt bij veelal kleinschalige onafhankelijke producenten.

Belpower, een filiaal van de Brusselse logistieke groep Reibel, verliest vanaf 12 juni 2018 de toegang tot het distributienet. De Brusselse energieleverancier heeft al geruime tijd financiële problemen en kan bepaalde voorwaarden uit zijn contract met de netbeheerders Eandis en Infrax niet naleven, zegt de Vlaamse regulator voor de elektriciteits- en gasmarkt Vreg.

Eneco is reeds sinds 2011 actief op de Belgische energiemarkt, in zowel Vlaanderen als Wallonië. In dit artikel willen we daarom deze 100% groene energieleverancier Eneco aan je voorstellen.

Essent staat in de top-5 van energieleveranciers in Vlaanderen en Wallonië. Het is ook een belangrijke speler op de Europese energiemarkt. Via het Duitse moederbedrijf Innogy maakt Essent deel uit van RWE, een grote energieproducent. Essent levert groene stroom en aardgas aan particuliere klanten in heel België met uitzondering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het bedrijf bedient ook KMO’s, grote bedrijven en overheden.

Lampiris is een van oorsprong Belgische leverancier van groene elektriciteit en aardgas. Het bedrijf werd opgericht bij de vrijmaking van de energiemarkt in 2003 en kende in de loop der jaren een gestage groei in het aantal klanten.

Octa+ is bij de meeste mensen vooral bekend als verdeler van mazout, oftewel stookolie en brandstoffen. Met z’n uitgebreide netwerk aan tankstations, en tegenwoordig ook elektrische laadpalen, is Octa+ inderdaad al lang een gevestigde naam in ons land.

Energieleverancier Poweo zal binnenkort Lampiris heten. Het bedrijf is nog maar sinds enkele jaren actief in ons land maar biedt in Frankrijk z’n diensten al aan sinds 2005 (Direct Energie). Poweo zet in op een eenvoudig aanbod van aardgas en 100% groene elektriciteit aan vaste tarieven.

Mega is een relatief jonge speler op de vrijgemaakte gas- en elektriciteitsmarkt in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Het is een echt Belgisch bedrijf, opgericht in 2013 door  twee Luikse ondernemers.

ENGIE Electrabel is de grootste leverancier van aardgas en elektriciteit in België. Die rol heeft het bedrijf, dat tot 2015 nog gewoon Electrabel heette, historisch geërfd. Toen de Belgische energiemarkt in 2003 in Vlaanderen en in 2007 in Brussel en Wallonnië werd opengesteld voor concurrentie had Electrabel nog een feitelijk monopolie.

Trevion is een Vlaamse en groene energieleverancier die ernaar streeft z’n klanten exclusief te bedienen met aardgas en in Vlaanderen geproduceerde hernieuwbare elektriciteit.

Cociter is een Waalse coöperatie en verenigt 12 burgercoöperaties die erkend zijn als producent van hernieuwbare energie in heel Wallonië. Cociter heeft een voordeliger aanbod voor de coöperanten van de 12 deelnemende coöperaties, maar iedereen die dat wenst kan in het Waals Gewest klant worden bij Cociter!

Antargaz staat bekend om het leveren van aardgas, gastanks en gasflessen. Antargaz is een gasleverancier met een lange geschiedenis in ons land. Sinds kort biedt Antargaz ook elektriciteit aan. Het bedrijf werd vooral bekend als gasleverancier bij ondernemingen en particulieren die niet op het gasnetwerk zijn aangesloten en die gas in flessen laten leveren,of in boven- of ondergrondse tanks.

Watz is een Belgische energieleverancier die sinds enkele jaren aardgas en groene elektriciteit levert in Vlaanderen en Wallonië. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is Watz voorlopig nog niet actief. Watz onderscheidt zich van andere leveranciers met zijn erg eenvoudige aanbod.

Ecopower is een Vlaamse coöperatieve elektriciteitsleverancier en -producent die op minder dan 30 jaar is uitgegroeid tot een bloeiende coöperatie met meer dan 50.000 leden.

Aspiravi Energy is een elektriciteitsleverancier en dochterbedrijf van één van de grootste groenestroom-producenten in Vlaanderen, de Aspiravi-holding. Dankzij de investeringen van het moederbedrijf in voornamelijk windenergie, kan Aspiravi al zijn klanten lokaal geproduceerde groene stroom garanderen. Aspiravi bedient zowel particulieren, ondernemingen, als overheden in het Vlaamse Gewest. Bij Aspiravi dien je coöperant te worden om gebruik te maken van de services als klant.

Elegant is een leverancier van aardgas en groene elektriciteit die sinds 2012 actief is op de energiemarkt voor particulieren in Vlaanderen en sinds kort ook in Wallonië. Elegant ontstond als dochterbedrijf van GreenFever, een bedrijf dat energieprojecten beheert en begeleidt. Elegant is er trots op dat vrijwel alle geleverde elektriciteit in Vlaanderen geproduceerd wordt. Nochtans is Elegant zelf slechts een kleine stroomproducent.

Het Belgische bedrijf Energie 2030 is een kleine en onafhankelijke leverancier met een aanbod van 100% groene en lokaal geproduceerde elektriciteit. De elektriciteit die Energie 2030 aan zijn klanten levert wordt geproduceerd in samenwerking met de coöperatieve onderneming Clean Power Europe.

Vlaamse Energieleverancier is een relatief jonge speler op de vrijgemaakte gas- en elektriciteitsmarkt in Vlaanderen. Het is een écht Vlaams bedrijf met een eigen karakter. Deze aanbieder van elektriciteit en aardgas onderscheidt zich daarom ook van andere leveranciers door z'n groene en vooral Vlaamse karakter.

Bolt Energie is de nieuwste aanwinst voor de Belgische energiesector. Eindelijk kent onze energiemarkt een aanbieder die gebruik maakt van het peer-to-.peer principe, naar het voorbeeld van energiebedrijf Vandebron in Nederland. Bolt is, met zijn moderne en verfrissende karakter van een start-up, deze zomer gestart met het leveren van 100% lokaal geproduceerde groene stroom in Vlaanderen.

Luminus is een van de grootste energieleveranciers en -producenten van ons land. Luminus werd opgericht bij de openstelling van de energiemarkt voor concurrentie en het ontstond uit de privatisering van SPE, de openbare elektriciteitsproducent die onder meer actief was in Luik en Gent.

Energieleveranciers vergelijken kan veel energie kosten! CallMePower vergelijkt voor jou alle tarieven en verschillende formules van de Belgische energieleveranciers voor huishoudelijke klanten en KMO's in Vlaanderen, Wallonië en Brussel. We checken de prijzen iedere maand opnieuw. Zie in een paar muisklikken welke gas- en elektriciteitsleverancier het best bij jou situatie past en start met besparen!


energieleveranciers België

Energieleveranciers vergelijken

Wil je gebruik maken van aardgas of elektriciteit? Dan zul je een energiecontract moeten sluiten met een energieleverancier. Elke energieleverancier biedt andere contracten aan. Ieder contract heeft zijn eigen energiebron, andere prijzen en de voorwaarden verschillen onderling. Energieleveranciers vergelijken is door het uitgebreide aanbod belangrijk. Daarom helpen we jou op weg om een juiste én voordelige keuze te maken. Je leest hier verder hoe je best energie vergelijkt om je energiefactuur te verlagen.

besparen

Energieleveranciers vergelijken?

Vergelijk de aanbieders in de prijsvergelijkingsmodule van CallMePower. Kies door te vergelijken de voordeligste leverancier!

Overzicht energieleveranciers in België

Energieleveranciers vergelijken is meer dan alleen maar de prijzen op een rij zetten. Je kan pas goed energieleveranciers vergelijken als je een compleet overzicht hebt van de leveranciers. Hieronder vind je de gehele lijst met een overzicht van de energieleveranciers voor huishoudelijke klanten en KMO's die elektriciteit en aardgas aanbieden in België.

Overzicht energieleveranciers België - Huishoudelijke klanten en KMO's
Energieleverancier Tariefkaarten Elektriciteit Aardgas Groene score Actief in
logo antargaz
kaart Belgie met Vlaanderen en wallonië
logo aspiravi energy
kaart Vlaanderen
logo Bolt Energie
kaart België
logo cociter
kaart Wallonie
logo ecopower
kaart Vlaanderen
logo elegant
kaart vlaanderen en wallonie
logo ENGIE electrabel
kaart België
Eneco Energieleverancier Belgie
kaart vlaanderen en wallonie
Logo van de leverancier Energie 2030
kaart België
logo essent
kaart vlaanderen en wallonie
logo lampiris
kaart Belgie
Logo Luminus
kaart Belgie Vlaanderen en Wallonië
Logo Mega (Power Online S.A.)
kaart Belgie
logo octaplus
kaart Belgie
logo Trevion
kaart vlaanderen
logo Vlaamse Energieleverancier
kaart Vlaanderen
logo wase wind
kaart vlaanderen
Logo Watz
kaart van België Vlaanderen en Wallonië
Telefonisch leveranciers vergelijken
en advies:
02 588 92 38 Ik wil teruggebeld worden

De hierboven genoemde energieleveranciers leveren gas en / of elektriciteit aan huishoudelijke klanten (particulieren) in Vlaanderen, Wallonië en / of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Ben je een zelfstandige of KMO? Dan kun je best een kijkje nemen in dit vergelijkingsartikel en de energieleveranciers voor klein professionelen vergelijken.

Vergelijk hoe groen de energieleveranciers zijn

Je vindt naast de algemene informatie over de leveranciers in België, zoals de tarieven, alle actuele prijzen, de contactgegevens en eventuele extra diensten, ook een vergelijking van het groene aanbod bij de energieleveranciers. Je kunt in de onderstaande tabel ook vergelijken hoe 'groen' deze presteert volgens Greenpeace voor het opwekken (stroomproductie), de aankoop of oorsprong van stroom en het investeringsbeleid van de energieleveranciers.

Tarieven energieleveranciers vergelijken

Bij CallMePower houden we van tarieven vergelijken. Het zit in onze DNA! Daarom vergelijken wij graag voor jou de energietarieven tussen de verschillende energieleveranciers in België.

Hieronder publiceren we een selectie (top 5) van de meest bezochte prijsvergelijkingen op onze website tussen de leveranciers van gas en elektriciteit:

  1. ENGIE Electrabel voordeliger dan Luminus? We vergelijken de twee grootste leveranciers met elkaar.
  2. Wie is goedkoper: ENGIE Electrabel of Eneco?
  3. Bij welke energieleverancier ben jij goedkoper uit: ENGIE Electrabel of Lampiris?
  4. Is energieleverancier: ENGIE Electrabel of Mega goedkoper?
  5. Wie is voordeliger: Luminus of Eneco?
energiefactuur verminderen

Energieleveranciers vergelijken in de prijzenvergelijker!

Vergelijk de leveranciers, stap over en bespaar op je energiefactuur. Ook alle groene deals op een rijtje!

Tarieven elektriciteitsleveranciers vergelijken

Op zoek naar een (nieuwe) elektriciteitsleverancier? Als je graag de energieleveranciers voor stroom wenst te vergelijken kun je dat doen is onze vergelijker voor elektriciteitsprijzen. Je bent namelijk niet verplicht dezelfde energieleverancier aan te houden voor je elektriciteit en aardgas. We maken aan de hand van jouw persoonlijke verbruiksprofiel en postcode een complete vergelijking van alle leveranciers van elektriciteit in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. In een paar muisklikken heb jij de energieleveranciers voor stroom vergeleken!

energieleveranciers vergelijken

Tarieven gasleveranciers vergelijken

Wil je veranderen van gasleverancier of wil je de gasprijzen vergelijken? Vergelijk alle gasleveranciers in de prijsvergelijker voor aardgas. We maken in deze tool een vergelijking van alle aardgastarieven die in België beschikbaar zijn voor jou als huishoudelijke klant op basis van jouw persoonlijke situatie en gasconsumptie. Zo weet je altijd wie de goedkoopste gasleverancier is!

Prijsvergelijking energieleveranciers in België

Goedkope energie? Wie de goedkoopste energieleverancier is, hangt af van veel factoren. Het verschilt onder andere per leverancier, per type tarief én bovendien verschilt de prijs van maand tot maand. Wij van CallMePower willen het makkelijk maken voor je en daarom houden we de prijzen en deals van de Belgische energiemaatschappijen iedere maand bij. Zodat jij de beste keuze maakt om te besparen op je energiefactuur!

gas en elektriciteit

Vergelijk energie, stap over en bespaar!

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren met energieadvies of bel op ma-vr van 8-19h en za van 8:30-17:30h.

Energiemarkt in België

België

Wij nemen maandelijks de actuele marktcijfers van België en in het bijzonder Vlaanderen onder de loep. Wij kijken daarbij ook naar het marktaandeel van iedere energieaanbieder. Lees meer over de marktcijfers in de energiegids.

De netbeheerders dragen zorg voor de distributie van elektriciteit en aardgas, zoals Fluvius (voorheen Eandis en Infrax), dit nutsbedrijf is onder andere verantwoordelijk voor het onderhoud van de netten en de energiemeters Vlaanderen. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is dat Sibelga. De energieleveranciers, zoals ENGIE Electrabel, Luminus, Eneco, Mega, Lampiris, Essent, enz... concentreren zich op het bedienen van de klanten in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

besparen

Meer weten over de distributienetbeheerders?

Lees alles over de netbeheerders in onze energiegids!

Geactualiseerd op