gas en elektriciteit

Heb je een vraag of wil je ook besparen op je energiefactuur?

Bel ons voor gratis energieadvies en start met besparen!

Heb je een vraag of wil je ook besparen op je energiefactuur?

We bellen je gratis terug tijdens onze openingsuren of bel ons op werkdagen tussen 8 en 18 uur.

Energieleveranciers vergelijken in België: vergelijk leveranciers voor elektriciteit en gas, alle tarieven, energieprijzen en méér!

energieleveranciers vergelijken aanbieders elektriciteit gas België

Energieleveranciers vergelijken kan veel energie kosten! Zelf een vergelijking van de leveranciers maken is tijdrovend en kan lastig zijn. Daarom is het voor jou van belang om alle aanbieders bij een partij te vergelijken die de Belgische energiemarkt goed kent, een markt die constant in beweging is. Vergelijk daarom de energieleveranciers voor gas en elektriciteit op CallMePower. Voor jou vergelijken we maandelijks alle tarieven en verschillende formules van de energieleveranciers in Vlaanderen, Wallonië en Brussel, of je nu op zoek bent naar een goede stroomleverancier of aardgasleverancier? Bereken welke energieleverancier het goedkoopst is in onze online prijsvergelijker die alle beschikbare tarieven vergelijkt. Zie vlot in een paar muisklikken welke aanbieder van elektriciteit en aardgas het best bij jou past en begin met besparen!


Energieleveranciers vergelijken

Wil je gebruiken maken van aardgas of elektriciteit of beide? Dan zul je een energiecontract moeten sluiten met een energieleverancier. Elke energieleverancier biedt andere contracten aan, met andere prijzen en de voorwaarden verschillen ook. Energieleveranciers vergelijken is daarom belangrijk, door het uitgebreide aanbod, is het vergelijken van energieleveranciers, de prijzen en voorwaarden tijdrovend. We helpen jou om een juiste en voordelige keuze te maken. Je leest hier verder hoe je best energie kunt vergelijken.

Overzicht energieleveranciers in België

Hieronder vermelden wij de gehele lijst met een overzicht van de energieleveranciers voor huishoudelijke klanten en kmo's in België. In het menu aan de linkerkant kun je ook zoeken naar de andere actieve leveranciers in Vlaanderen als je op een PC of laptop surft. Je vindt daar algemene informatie over de energiemaatschappijen in België, tarieven, prijzen, contactinfo en meer zaken. Je kunt in de onderstaande tabel ook vergelijken hoe groen iedere energieleverancier presteert volgens Greenpeace voor het opwekken en de aankopen van stroom.

Energieleveranciers vergelijken in België
Naam
Energieleverancier
Elektriciteit
Aardgas
🔥
Groene score
🌿(Greenpeace)
Actief in
regio
logo antargaz
kaart Belgie met Vlaanderen en wallonie
logo aspiravi energy
✓ (18/20)
kaart Vlaanderen
logo cociter
(20/20)  
kaart Wallonie
logo Vlaamse Energieleverancier
kaart Vlaanderen
logo ecopower
✓ (20/20)   
kaart Vlaanderen
logo elegant
(7/20) 
kaart Vlaanderen
logo engie electrabel
(6/20) 
kaart Belgie vlaanderen
Eneco Energieleverancier Belgie
✓ (16/20) 
kaart vlaanderen en wallonie
Logo van de leverancier Energie 2030
✓ (20/20) 
kaart België
logo essent
(5/20) 
kaart vlaanderen en wallonie
logo lampiris
(7/20) 
kaart Belgie
Logo Luminus
(2/20) 
kaart Belgie Vlaanderen en Wallonie
Logo du fournisseur Mega (Power Online S.A.)
✓ (17/20) 
kaart Belgie
logo octa +
(8/20) 
kaart Belgie
logo poweo
(7/20) 
kaart Vlaanderen en Wallonie
logo trevion
✓ (20/20)
kaart vlaanderen
logo wase wind
✓ (20/20)
kaart vlaanderen
Logo van leverancier Watz
(7/20) 
kaart van België Vlaanderen en Wallonië

De hierboven genoemde energieleveranciers leveren gas en / of elektriciteit aan huishoudelijke klanten (particulieren) in Vlaanderen, Wallonië en / of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Ben je een zelfstandige of KMO? Dan kun je op deze website de energieleveranciers vergelijken.

Tarieven energieleveranciers vergelijken

elektriciteitstarieven energieleveranciers vergelijken weegschaal

Bij CallMePower houden we van tarieven vergelijken. Het zit in onze DNA! Daarom vergelijken wij graag voor jou de energietarieven tussen de energieleveranciers in België.

We houden de meest populaire energietarieven en prijzen voor elektriciteit en aardgas van ENGIE Electrabel en die van een andere aanbieder tegen de lamp. Wij willen je van harte welkom heten bij de andere versus edities van CallMePower. Want, wie wordt de winnaar in iedere editie?:

  1. De twee grootste Energieleveranciers: ENGIE Electrabel en Luminus vergeleken.
  2. Wie is goedkoper: ENGIE Electrabel of Eneco?
  3. Bij welke energieleverancier ben jij goedkoper uit: ENGIE Electrabel of Lamparis?
  4. Is energieleverancier: ENGIE Electrabel of Mega goedkoper?
  5. Wie is voordeliger: ENGIE Electrabel of Essent?
  6. Kies je energieleverancier: Luminus of Lampiris?
  7. Welke energieleverancier is goedkoper: Luminus of Lampiris?
  8. Bij welke leverancier ben je voordeliger uit: Lampiris of Eneco?

Tarieven elektriciteitsleveranciers vergelijken

Op zoek naar een (nieuwe) elektriciteitsleverancier? Als je graag de energieleveranciers voor jouw stroom wenst te vergelijken kun je dat doen is onze vergelijker voor elektriciteitsprijzen. Je bent namelijk niet verplicht dezelfde energieleverancier aan te houden voor je elektriciteit en aardgas. We maken aan de hand van jouw persoonlijke verbruiksprofiel en postcode een complete vergelijking van alle leveranciers van elektriciteit in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. In een paar muisklikken heb jij de energieleveranciers voor stroom vergeleken!

Tarieven gasleveranciers vergelijken

Wil je veranderen van gasleverancier of wil je de gasprijzen vergelijken? Vergelijk alle gasleveranciers in de prijsvergelijker voor aardgas. We maken in deze tool een vergelijking van alle aardgastarieven die in België beschikbaar zijn voor jou als huishoudelijke klant op basis van jouw persoonlijke situatie en gasconsumptie. Zo weet je altijd wie de goedkoopste gasleverancier is!

Prijsvergelijking energieleveranciers in België

Goedkope energie? Wie goedkoper is, hangt af van veel factoren. Het verschilt per energieleverancier, per type tarief, product én bovendien verschilt de prijs van maand tot maand. Wij van CallMePower willen het je gemakkelijk maken en houden daarom de prijzen en aanbiedingen van de Belgische energiemaatschappijen netjes bij. Zodat jij makkelijk een keuze kan maken en kan besparen op je energierekening!

 

energieleveranciers vergelijken

Overstappen is GRATIS, gaat vlotter en sneller dan je denkt. Vergelijk energieleveranciers samen met één van onze adviseurs en bel ons op het gratis telefoonnummer:
☎ 02 588 92 38.

Wij nemen maandelijks de actuele marktcijfers van België en in het bijzonder Vlaanderen onder de loep. Wij kijken daarbij ook naar het marktaandeel van iedere energieaanbieder.

De energiemarkt in België vergelijken

In België bestaan er lokale monopolies die zorgen voor de distributie van elektriciteit, zoals Eandis en Infrax, deze partijen zijn verantwoordelijk voor de Vlaamse regio's of Sibelga die in Brussel aanwezig is als netbeheerder voor de distributie van aardgas en elektriciteit. Sinds de liberalisering van de energiemarkt in de jaren 2000 zijn de oude monopolies nog enkel bevoegd voor de distributie van elektriciteit (het onderhoud van het net en de controle van de meterstanden). De energieleveranciers zoals ENGIE Electrabel, Luminus, Eneco, Mega, Lampiris, Essent, enz... houden zich eerder bezig met de bediening van de Belgische klanten in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Marktaandelen energieleveranciers vergelijken

De marktaandelen van energieleveranciers in Vlaanderen vergelijken met de meest actuele marktcijfers voor aardgas en elektriciteit. Deze waarden worden hieronder uitgedrukt in totaal aantal eindafnemers elektriciteit (toegangspunten) in Vlaanderen. In de afbeelding hieronder is een cirkeldiagram met het huidige marktaandeel van iedere energiemaatschappij weergegeven.

Marktaandelen energieleveranciers voor elektrciteit in Vlaanderen

In de figuur hieronder worden de marktaandelen van de energieleveranciers voor elektriciteit weergegeven in een cirkeldiagram. Marktleider is ENGIE Electrabel, ruim voor Luminus, gevolgd door Eneco. Vergelijk het hieronder:

marktaandelen energieleveranciers elektricteit vergelijken
VREG: Cijfers marktaandelen elektrictiteit Vlaanderen in april 2019

Marktaandelen energieleveranciers voor aardgas in Vlaanderen

Voor aardgas zijn er in Vlaanderen geen grote verschuivingen in marktaandelen, zoals je in de figuur hieronder kunt waarnemen in een cirkeldiagram. Het grootst voor gas blijft ENGIE Electrabel, al snoepen de kleinere aanbieders wel wat af van luminus en de marktleider.

marktaandelen energieleveranciers gas vergelijken
VREG: Cijfers marktaandelen aardgas Vlaanderen in april 2019

We zien aan de marktaandelen dat er een klein verschil is tussen gas en elektriciteit. Dat komt in eerste instantie doordat niet iedereen aardgas afneemt (men kookt bijvoorbeeld elektrisch en men verwarmt water op mazout) en ten tweede merken we op dat men steeds vaker kiest voor meerdere aanbieders, een aparte leverancier voor aardgas en een aparte aanbieder voor stroom. Je kunt op deze manier namelijk aanzienlijk besparen op je energiefactuur als je dit voorbeeld volgt!

getPath(); $result = \Drupal::service('path.alias_manager')->getAliasByPath($current_path); ?>