Energieleveranciers vergelijken in België: vergelijk de leveranciers op prijs en bespaar op elektriciteit en gas!

gas en elektriciteit

Vergelijk energie, stap over en bespaar!

Profiteer nu van de gedaalde olieprijzen en bel CallMePower voor gratis vergelijkingshulp!

Energieleveranciers vergelijken kan veel energie kosten! CallMePower vergelijkt voor jou alle tarieven en verschillende formules van de Belgische energieleveranciers voor huishoudelijke klanten en KMO's in Vlaanderen, Wallonië en Brussel. We checken de prijzen iedere maand opnieuw. Zie in een paar muisklikken welke gas- en elektriciteitsleverancier het best bij jou situatie past en start met besparen!

energieleveranciers België

Energieleveranciers vergelijken

Wil je gebruik maken van aardgas of elektriciteit? Dan zul je een energiecontract moeten sluiten met een energieleverancier. Elke energieleverancier biedt andere contracten aan. Ieder contract heeft zijn eigen energiebron, andere prijzen en de voorwaarden verschillen onderling. Energieleveranciers vergelijken is door het uitgebreide aanbod belangrijk. Daarom helpen we jou op weg om een juiste én voordelige keuze te maken. Je leest hier verder hoe je best energie vergelijkt om je energiefactuur te verlagen.

besparen

Energieleveranciers vergelijken?

Vergelijk de aanbieders in de prijsvergelijkingsmodule van CallMePower. Kies door te vergelijken de voordeligste leverancier!

Overzicht energieleveranciers in België

Energieleveranciers vergelijken is meer dan alleen maar de prijzen op een rij zetten. Je kan pas goed energieleveranciers vergelijken als je een compleet overzicht hebt van de leveranciers. Hieronder vind je de gehele lijst met een overzicht van de energieleveranciers voor huishoudelijke klanten en KMO's die elektriciteit en aardgas aanbieden in België.

Overzicht energieleveranciers België - Huishoudelijke klanten en KMO's
Energieleverancier Tariefkaarten Elektriciteit Aardgas Groene score Actief in
logo antargaz
kaart Belgie met Vlaanderen en wallonië
logo aspiravi energy
kaart Vlaanderen
logo Bolt Energie
kaart België
logo cociter
kaart Wallonie
logo ecopower
kaart Vlaanderen
logo elegant
kaart Vlaanderen
logo ENGIE electrabel
kaart België
Eneco Energieleverancier Belgie
kaart vlaanderen en wallonie
Logo van de leverancier Energie 2030
kaart België
logo essent
kaart vlaanderen en wallonie
logo lampiris
kaart Belgie
Logo Luminus
kaart Belgie Vlaanderen en Wallonië
Logo Mega (Power Online S.A.)
kaart Belgie
logo octaplus
kaart Belgie
logo Trevion
kaart vlaanderen
logo Vlaamse Energieleverancier
kaart Vlaanderen
logo wase wind
kaart vlaanderen
Logo Watz
kaart van België Vlaanderen en Wallonië
Telefonisch leveranciers vergelijken
en advies:
02 588 92 38 Ik wil teruggebeld worden

De hierboven genoemde energieleveranciers leveren gas en / of elektriciteit aan huishoudelijke klanten (particulieren) in Vlaanderen, Wallonië en / of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Ben je een zelfstandige of KMO? Dan kun je best een kijkje nemen in dit vergelijkingsartikel en de energieleveranciers voor klein professionelen vergelijken.

Vergelijk hoe groen de energieleveranciers zijn

Je vindt naast de algemene informatie over de leveranciers in België, zoals de tarieven, alle actuele prijzen, de contactgegevens en eventuele extra diensten, ook een vergelijking van het groene aanbod bij de energieleveranciers. Je kunt in de onderstaande tabel ook vergelijken hoe 'groen' deze presteert volgens Greenpeace voor het opwekken (stroomproductie), de aankoop of oorsprong van stroom en het investeringsbeleid van de energieleveranciers.

Tarieven energieleveranciers vergelijken

Bij CallMePower houden we van tarieven vergelijken. Het zit in onze DNA! Daarom vergelijken wij graag voor jou de energietarieven tussen de verschillende energieleveranciers in België.

Hieronder publiceren we een selectie (top 5) van de meest bezochte prijsvergelijkingen op onze website tussen de leveranciers van gas en elektriciteit:

  1. ENGIE Electrabel voordeliger dan Luminus? We vergelijken de twee grootste leveranciers met elkaar.
  2. Wie is goedkoper: ENGIE Electrabel of Eneco?
  3. Bij welke energieleverancier ben jij goedkoper uit: ENGIE Electrabel of Lamparis?
  4. Is energieleverancier: ENGIE Electrabel of Mega goedkoper?
  5. Wie is voordeliger: Luminus of Eneco?
energiefactuur verminderen

Energieleveranciers vergelijken in de prijzenvergelijker!

Vergelijk de leveranciers, stap over en bespaar op je energiefactuur. Ook alle groene deals op een rijtje!

Tarieven elektriciteitsleveranciers vergelijken

Op zoek naar een (nieuwe) elektriciteitsleverancier? Als je graag de energieleveranciers voor stroom wenst te vergelijken kun je dat doen is onze vergelijker voor elektriciteitsprijzen. Je bent namelijk niet verplicht dezelfde energieleverancier aan te houden voor je elektriciteit en aardgas. We maken aan de hand van jouw persoonlijke verbruiksprofiel en postcode een complete vergelijking van alle leveranciers van elektriciteit in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. In een paar muisklikken heb jij de energieleveranciers voor stroom vergeleken!

energieleveranciers vergelijken

Tarieven gasleveranciers vergelijken

Wil je veranderen van gasleverancier of wil je de gasprijzen vergelijken? Vergelijk alle gasleveranciers in de prijsvergelijker voor aardgas. We maken in deze tool een vergelijking van alle aardgastarieven die in België beschikbaar zijn voor jou als huishoudelijke klant op basis van jouw persoonlijke situatie en gasconsumptie. Zo weet je altijd wie de goedkoopste gasleverancier is!

Prijsvergelijking energieleveranciers in België

Goedkope energie? Wie de goedkoopste energieleverancier is, hangt af van veel factoren. Het verschilt onder andere per leverancier, per type tarief én bovendien verschilt de prijs van maand tot maand. Wij van CallMePower willen het makkelijk maken voor je en daarom houden we de prijzen en deals van de Belgische energiemaatschappijen iedere maand bij. Zodat jij de beste keuze maakt om te besparen op je energiefactuur!

gas en elektriciteit

Vergelijk energie, stap over en bespaar!

Profiteer nu van de gedaalde olieprijzen en bel CallMePower voor gratis vergelijkingshulp!

Energiemarkt in België

België

Wij nemen maandelijks de actuele marktcijfers van België en in het bijzonder Vlaanderen onder de loep. Wij kijken daarbij ook naar het marktaandeel van iedere energieaanbieder. Lees meer over de marktcijfers in de energiegids.

De netbeheerders dragen zorg voor de distributie van elektriciteit en aardgas, zoals Fluvius (voorheen Eandis en Infrax), dit nutsbedrijf is onder andere verantwoordelijk voor het onderhoud van de netten en de energiemeters Vlaanderen. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is dat Sibelga. De energieleveranciers, zoals ENGIE Electrabel, Luminus, Eneco, Mega, Lampiris, Essent, enz... concentreren zich op het bedienen van de klanten in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

besparen

Meer weten over de distributienetbeheerders?

Lees alles over de netbeheerders in onze energiegids!

Geactualiseerd op

Bolt Energie is de nieuwste aanwinst voor de Belgische energiesector. Eindelijk kent onze energiemarkt een aanbieder die gebruik maakt van het peer-to-.peer principe, naar het voorbeeld van energiebedrijf Vandebron in Nederland. Bolt is, met zijn moderne en verfrissende karakter van een start-up, deze zomer gestart met het leveren van 100% lokaal geproduceerde groene stroom in Vlaanderen.

Cociter is een Waalse coöperatie en verenigt 12 burgercoöperaties die erkend zijn als producent van hernieuwbare energie in heel Wallonië. Cociter heeft een voordeliger aanbod voor de coöperanten van de 12 deelnemende coöperaties, maar iedereen die dat wenst kan in het Waals Gewest klant worden bij Cociter!

EBEM Energiebedrijf levert in Vlaanderen aardgas en elektriciteit. Het is de enige Vlaamse gas- en elektriciteitsleverancier die volledig in handen is van een (gemeentelijke) overheid. EBEM is er trots op dat het geen elektriciteit afneemt bij de grote gevestigde producenten. Het bedrijf levert 100% groene stroom die het zelf produceert of die het aankoopt bij veelal kleinschalige onafhankelijke producenten.

Ecopower is een Vlaamse coöperatieve elektriciteitsleverancier en -producent die op minder dan 30 jaar is uitgegroeid tot een bloeiende coöperatie met meer dan 50.000 leden.

Elegant is een Vlaamse leverancier van aardgas en groene elektriciteit die sinds 2012 actief is op de energiemarkt voor particulieren in Vlaanderen. Elegant ontstond als dochterbedrijf van GreenFever, een bedrijf dat energieprojecten beheert en begeleidt. Elegant is er trots op dat vrijwel alle geleverde elektriciteit in Vlaanderen geproduceerd wordt. Nochtans is Elegant zelf slechts een kleine stroomproducent.

ENGIE Electrabel is de grootste leverancier van aardgas en elektriciteit in België. Die rol heeft het bedrijf, dat tot 2015 nog gewoon Electrabel heette, historisch geërfd. Toen de Belgische energiemarkt in 2003 in Vlaanderen en in 2007 in Brussel en Wallonnië werd opengesteld voor concurrentie had Electrabel nog een feitelijk monopolie.

Luminus is een van de grootste energieleveranciers en -producenten van ons land. Luminus werd opgericht bij de openstelling van de energiemarkt voor concurrentie en het ontstond uit de privatisering van SPE, de openbare elektriciteitsproducent die onder meer actief was in Luik en Gent.

Trevion is een Vlaamse en groene energieleverancier die ernaar streeft z’n klanten exclusief te bedienen met aardgas en in Vlaanderen geproduceerde hernieuwbare elektriciteit.

Vlaamse Energieleverancier is een relatief jonge speler op de vrijgemaakte gas- en elektriciteitsmarkt in Vlaanderen. Het is een écht Vlaams bedrijf met een eigen karakter. Deze aanbieder van elektriciteit en aardgas onderscheidt zich daarom ook van andere leveranciers door z'n groene en vooral Vlaamse karakter.