selectra check
Sebastian Matthijsen

Sebastian Matthijsen

Sebastian is al meerdere jaren de vertrouwde energie-expert van CallMePower. Zijn expertise omvat onder andere internationale beleidsvorming, vergelijkingen en energieprijzen in het binnen- en buitenland. Zie Sebastian's artikelen.

Over Sebastian

Sebastian is sinds 2021 actief bij CallMePower als energie-expert met als doel het informeren en adviseren van onze bezoekers over de energiemarkt. Onlangs is hij uitgegroeid tot de expert voor zowel de Belgische als de Nederlandse energiemarkt, waardoor hij een goed beeld heeft van internationale beleidsvorming, samenwerkingen en energieprijzen in het binnen- en buitenland. Zijn expertise deelt hij op onze website en met de Belgische pers.

Zijn missie bij CallMePower

De missie van Sebastian is het vergelijken van energiecontracten makkelijker en transparanter te maken. Dit doet hij door alle leveranciers op dezelfde criteria te vergelijken en alle contracten op te nemen in zijn vergelijkingen. Naast het up-to-date houden van onze vergelijker, deelt Sebastian ook zijn kennis over de Belgische en internationale energiemarkten.

Expertises van Sebastian omvatten onder andere:

  • Vergelijken van energieleveranciers in België en Nederland.
  • Adviseren in het kiezen van een type energiecontract (vast, variabel of dynamisch).
  • Geven van tips voor besparingen met kleine en grote energiebesparende maatregelen.
  • Energiecontracten in combinatie met elektrische mobiliteit, waaronder de installatie van laadpalen en dynamische contracten.
  • Vergelijken, installeren en gebruiken van zonnepanelen.

Advies van Sebastian

Hoe vind je de beste energieleverancier?

Om de beste energieleverancier te vinden adviseer ik om altijd een vergelijking uit te voeren op basis van je (verwachte) jaarlijkse energieverbruik. Kijk daarnaast niet alleen naar de prijzen per kWh of jaarlijkse kosten, maar ook naar de algemene voorwaarden en aanvullende diensten.

Wat is de snelste manier om te besparen op je energiefactuur?

Verreweg de snelste en makkelijkste manier om je energiefactuur te verlagen is door over te stappen naar een voordeliger contract. Overstappen is in België geheel gratis en kan op ieder moment (opzegtermijn van één maand). Zo bespaar je direct zonder ook maar iets aan te passen in je woning of aan je verbruik.

Zijn zonnepanelen een interessante investering?

Zonnepanelen zijn vandaag de dag nog steeds een interessante investering. De aanschafkosten zijn de afgelopen jaren flink gedaald en met het toenemende elektriciteitsverbruik door onder andere elektrische auto’s en warmtepompen is het een makkelijke manier om te besparen. Zonnepanelen zijn in bijna alle gevallen een rendabele investering die binnen 10 jaar kan worden terugverdiend.

Veel Belgen blijven jarenlang bij dezelfde leverancier zitten voor hun gas- en/of elektriciteitscontract en betalen onnodig veel. Door actief het aanbod te vergelijken en over te stappen zodra er een goedkopere aanbieding beschikbaar is, kan je al snel honderden euro’s per jaar besparen.

Sebastian Matthijsen

Expertise van Sebastian

Meest gelezen artikelen van Sebastian

Sebastian schrijft ook voor killmybill.be, mijn-groene-energie.be en selectra.nl.

Het redactieteam van CallMePower

Maaike Zahn

Maaike Zahn
Telecom-expert
   

Yaël de Keijzer

Yaël de Keijzer
Verhuis- en waterexpert