energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst energie België

Bel CallMePower voor advies over energiecontracten of om over te stappen. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

Advertentie - CallMePower
energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst gas en elektriciteit België

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren of vergelijk gratis met onze energievergelijker.

Advertentie - CallMePower 

Mazout bestellen: alle informatie en bestelling plaatsen

Geactualiseerd op
minuten lezen
Mazout bestellen

Mazout komt niet zomaar je huis binnen en bij een lege tank zul je dus mazout moeten bestellen. Dit kan in België bij meerdere commerciële mazoutleveranciers. Op deze pagina vind je alle informatie over mazout bestellen en kun je direct een bestelling plaatsen.

Waar mazout bestellen?

Mazout bestellen kan bij alle mazoutleveranciers in België. Let wel op dat enkele leveranciers alleen actief zijn in een bepaalde regio, waar andere leveranciers door heel België mazout leveren.

Bekijk onze pagina met alle mazoutleveranciers voor een overzicht van het aanbod.

Waar goedkoop mazout bestellen?

In België geldt er een maximale mazoutprijs die dagelijks wordt aangepast. Alle commerciële mazoutleveranciers mogen maximaal deze prijs aanrekenen. Daarnaast mogen deze leveranciers er ook voor kiezen om een lagere prijs aan te rekenen dan de officiële mazoutprijs.

Het is aan te raden om meerdere offertes aan te vragen bij een aantal leveranciers. Zo weet je zeker dat je een goede prijs betaalt voor je mazoutbestelling.

OCTA+ mazout bestellen
logo octaplus

Bestel nu mazout bij OCTA+!

Navigeer naar de website van OCTA+ om direct een bestelling voor mazout te plaatsen.

Klik hier om een OCTA+ mazout te bestellen

Wanneer mazout bestellen?

De mazoutprijs beweegt mee met de marktprijzen van energie, net zoals de elektriciteitsprijzen. In tegenstelling tot de elektriciteitsprijs, koop je mazout voor een bepaalde prijs in om over een langere periode te gebruiken. Het kan dus een groot verschil maken om op het juiste moment mazout te bestellen.

Het is aan te raden om het niveau van je mazouttank in de gaten te houden zodat je weet wanneer je nieuwe mazout moet bestellen. Als je een lege tank hebt zal je gedwongen mazout moeten kopen, ongeacht het huidige prijsniveau.

Hoe goedkoop mazout bestellen?

Mazout op het juiste moment bestellen kan een grote besparing opleveren, zeker als het gaat om grote hoeveelheden. Het is in ieder geval aan te raden om de officiële mazoutprijs nauw in de gaten te houden. Zodra de huidige mazoutprijs zeer gunstig is of weer gaat stijgen, kun je een bestelling plaatsen.

Om deze reden is het ook aan te raden niet te wachten totdat de tank leeg is, aangezien je dan verplicht bent om een bestelling te plaatsen. Zo heb je meer invloed op de prijs die je betaalt voor mazout.

Vergeet niet om ketelonderhoud uit te voeren! Het uitvoeren van onderhoud aan je ketel is verplicht in heel België en zorgt tevens voor een lager verbruik. Bekijk onze pagina over mazoutketel onderhoud voor meer informatie.

Is mazout goedkoper in de zomer?

Over het algemeen liggen de mazoutprijzen in de zomer iets lager dan in de wintermaanden doordat de vraag iets lager is. De warmere temperaturen zorgen ervoor dat de mazoutketels minder gebruikt wordt en men niet bezig is met het plaatsen van bestellingen.

Let wel op dat dit sterk afhankelijk is van de marktsituatie en de olieprijzen. Neemt de olieprijs in de zomer toe, dan zal je dit ook merken in de mazoutprijs. Hoewel mazout grotendeels een seizoensgebonden product is, wordt de prijs beïnvloed door een groot aantal factoren.

OCTA+ mazout bestellen
logo octaplus

Bestel nu mazout bij OCTA+!

Navigeer naar de website van OCTA+ om direct een bestelling voor mazout te plaatsen.

Klik hier om een OCTA+ mazout te bestellen

Dringend mazout bestellen

Is je mazouttank bijna leeg en moet je dringend mazout bestellen? Dan is het aan te raden om te informeren bij een mazoutleverancier wat de levertijd is. Bij de meeste mazoutleveranciers kan er binnen een paar dagen geleverd worden. Meerdere leveranciers bieden echter ook een snellere levering van 24-48 uur aan.

Heb je dringend mazout nodig? Neem dan contact op met een leverancier en vraag naar de verwachte levertijd.

Kan je 500 liter mazout bestellen?

Bij de meeste mazoutleveranciers ligt de minimale hoeveelheid mazout die je kunt bestellen rond de 500 tot 1.000 liter. Dit is afhankelijk van het soort mazout dat je wilt bestellen en de leverancier. Onder andere bij Comfort Energy, OCTA+ en Mazoutaanbod is het mogelijk om een bestelling vanaf 500 liter te plaatsen.

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 31 stemmen vond de informatie nuttig.

Lees meer over mazout