ENGIE Electrabel is de grootste aanbieder van aardgas en elektriciteit in België. In dit artikel kijken we naar de ENGIE tarieven, de extra diensten van ENGIE, hoe je met ENGIE contact op kan nemen en nog meer!

Overzicht ENGIE Electrabel tariefkaart

Als grootste energieleverancier in België heeft ENGIE Electrabel een zeer overzichtelijk en gemakkelijk te begrijpen aanbod voor elektriciteit en aardgas. We geven je hier een overzicht van alle contracten en de specialiteiten van elk tarief.

De zakelijke tarieven van ENGIE Electrabel kun je terugvinden op de ENGIE zakelijk pagina. Heb je recht op het sociaal tarief? Kijk dan op de sociaal tarief ENGIE pagina voor meer informatie.

Heb je een vraag over ENGIE Electrabel? Neem dan met het ENGIE telefoonnummer contact op.

ENGIE Electrabel aanbod elektriciteit en aardgas

In de onderstaande tabel is het actuele aanbod van energieleverancier ENGIE Electrabel weergegeven. Op dit moment heeft ENGIE Electrabel vier verschillende tarieven voor elektriciteit en aardgas.

Het ENGIE Drive tarief is enkel beschikbaar met elektriciteit. Voor aardgas zal je een apart energiecontract moeten afsluiten.

Bekijk onze ENGIE tarieven pagina voor uitgebreide informatie per tarief.

Overzicht tariefkaarten ENGIE Electrabel
⚡🔥 ENGIE Direct ENGIE Easy ENGIE Flow ENGIE Drive
Beschikbaar deze maand? Enkel variabel Vast of variabel ✔️
Belangrijkste kenmerk Online contract Standaard groene stroom Contract met marktprijzen Voor elektrische wagens
Duur contract 1 jaar 1 of 3 jaar Onbepaalde duur 3 jaar
Soort tarief Vast en variabel Vast en variabel Variabel Vast
Groene stroom Optie Standaard Optie Standaard
Klantendienst Online Online, telefoon of klantenloket Online, telefoon of klantenloket Online, telefoon of klantenloket
Verkrijgbaarheid Online Online, telefoon of klantenloket Online, telefoon of klantenloket Online, telefoon of klantenloket
ENGIE factuur ontvangen per E-mail E-mail of post E-mail of post E-mail of post

Huidige tarieven in mei 2023

Extra diensten ENGIE Electrabel

Naast het produceren en leveren van energie, biedt ENGIE Electrabel ook een groot aantal extra diensten aan. Deze diensten zijn gerelateerd aan elektriciteit of helpen bij het verlagen van je energieverbruik.

In dit onderdeel bekijken we de belangrijkste diensten van ENGIE Electrabel.

ENGIE zonnepanelen met batterij

De ENGIE zonnepanelen worden op dit moment altijd aangeboden in combinatie met een thuisbatterij. Dit betekent dat de elektriciteit die is opgewekt, maar niet is verbruikt, wordt opgeslagen in een thuisbatterij. Hierdoor is het mogelijk om deze elektriciteit op een later moment alsnog te verbruiken.

Het is mogelijk om op de website van ENGIE Electrabel een offerte aan te vragen voor de ENGIE zonnepanelen. Vervolgens zullen de experts van de zonnepanelen-afdeling contact met je opnemen voor een oriënterend gesprek en om een moment af te spreken voor een inspectie van het dak.

Nadat je akkoord bent gegaan met de offerte, zullen medewerkers van ENGIE langskomen om de ENGIE zonnepanelen met batterij te installeren. Dit alles wordt uitgevoerd door Sungevity, wat onderdeel is van de ENGIE groep.

energie-vergelijken
energie vergelijken

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

Bel CallMePower om gratis te veranderen van energieleverancier of voor advies over contracten. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie-vergelijken
energie vergelijken

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract in Vlaanderen?

Dien een terugbelverzoek in of bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

ENGIE laadpaal thuis voor elektrische auto

Het hebben van een laadpaal thuis kan grote voordelen hebben. Zo is het over het algemeen een stuk goedkoper om een elektrische auto thuis op te laden en is je auto altijd opgeladen als je thuis weggaat.

Op dit moment zijn er twee ENGIE laadpalen beschikbaar, namelijk met een vermogen van 30 kWh of 75 kWh. De kosten voor een ENGIE laadpaal liggen tussen de € 500 en € 1.200, afhankelijk van de gekozen opties.

Ketelonderhoud ENGIE Electrabel

Het uitvoeren van regelmatig ketelonderhoud is verplicht in België en kan nu ook via ENGIE Electrabel worden uitgevoerd. Het ENGIE ketelonderhoud betreft een abonnement waarbij je maandelijks een tarief betaald op basis van het soort ketel. In de tabel hieronder zijn de prijzen voor het ENGIE ketelonderhoud weergegeven.

ENGIE ketelonderhoud
🔧🔥 Mazoutketel onderhoud Gasketel onderhoud
6 % btw € 17 € 7
21 % btw € 19,41 € 7,99

De prijzen die hierboven zijn weergeven zijn inclusief een audit van de verwarming, een volledige reiniging van de ketel en het onderhoud door een erkende technieker. Voor woningen die ouder zijn dan tien jaar, geldt het btw-tarief van 6 %. Voor woningen die jonger zijn dan tien jaar, geldt het btw-tarief van 21 %.

ENGIE Electrabel contact klantendienst

Als grootste energieleverancier van België heeft ENGIE Electrabel verschillende telefoonnummers en contactmogelijkheden waar je de klantendienst op kunt bereiken. ENGIE Electrabel is een energieleverancier die bekend staat om een goede klantendienst, die relatief gemakkelijk te bereiken is.

ENGIE Electrabel telefoonnummers en meer

Hieronder geven we een overzicht van de meest belangrijke ENGIE Electrabel telefoonnummers. Heb je een stroomstoring of vermoed je een gaslek? Neem dan contact op met je distributienetbeheerder en niet met ENGIE. In Vlaanderen is Fluvius de netbeheerder.

Overzicht ENGIE contact
Reden contact Telefoonnummer Openingsuren
Algemene klantendienst ENGIE 📞 078 35 33 33 Maandag t/m vrijdag 8:00 tot 20:00 uur zaterdag van 9:00 tot 13:00 uur
Stroompanne (Fluvius) 📞 078 35 35 00 24/7 bereikbaar
Gasgeur (Fluvius) 📞 0800 65 0 65
Document doorsturen [email protected]

Indien je meer informatie wilt ontvangen over het opzeggen van je contract, ga je naar de informatiepagina over ENGIE contract opzeggen.

Voor een persoonlijke dienstverlening kun je ook terecht in één van de Bpost-kantoren met een ENGIE Electrabel loket. Bekijk onze ENGIE contactpagina voor een overzicht van alle contactgegevens.

Wat is het ENGIE Electrabel adres?

De hoofdzetel van ENGIE Electrabel is te vinden in Brussel. Dit is tevens het adres waar je al het briefverkeer gericht aan deze leverancier naartoe kan sturen.

Indien je bij het kantoor langs wilt gaan, raden wij sterk aan om eerst bij ENGIE te informeren of dit mogelijk is. Bekijk ook of er een klantenloket bij jou in de buurt is.

Het ENGIE Electrabel kantoor is te vinden op het onderstaande adres.

Hoofdzetel ENGIE Electrabel n.v.
Boulevard Simon Bolivarlaan 34
1000 Brussel

Overige ENGIE Electrabel locaties

Zoals eerder benoemt, heeft ENGIE Electrabel heeft meerdere kantoren verspreid over heel België. Klik hieronder op jouw woonplaats en kom erachter waar je het dichtstbijzijnde ENGIE kantoor kan vinden en wat de contactgegevens zijn.

My ENGIE Electrabel online klantenzone

Alle klanten van ENGIE Electrabel hebben toegang tot de online klantenzone, genaamd My ENGIE. In de klantenzone van ENGIE kun je een groot aantal zaken betreffende je energiecontract gemakkelijk en snel regelen. Hierdoor is het minder vaak nodig om met ENGIE contact op te nemen, waardoor je een hoop tijd kunt besparen.

Meer weten over de My ENGIE klantenzone of wil je inloggen? Ga dan naar de ENGIE klantenzone pagina.

Wat is de ENGIE app?

De ENGIE app is een verlengde van de online klantenzone en biedt inzicht in je huidige energieverbruik. In de ENGIE app is het mogelijk om je energieverbruik per dag in te zien, advies te ontvangen over je voorschotfacturen en de injectie van je zonnepanelen per uur op te volgen.

De ENGIE app is gratis te downloaden in de Google Play Store voor Android telefoons en in de Apple App Store voor iPhones.

Hoe ENGIE Electrabel verhuis regelen?

Indien je gaat verhuizen, zal je een aantal zaken betreffende je energiecontract moeten regelen. Bij een ENGIE verhuis zal je deze leverancier ongeveer één maand van tevoren op de hoogte moeten brengen van je verhuis. Je energiecontract kan je zonder problemen meenemen naar je nieuwe woning, ongeacht het tarief of woonplaats.

In dit onderdeel leggen we alles uit over het regelen van een verhuis bij ENGIE Electrabel.

ENGIE Electrabel contract opzeggen na verhuis

In België is het op elk moment mogelijk om te veranderen van energieleverancier, dus ook bij een verhuis. Ben je niet tevreden met ENGIE Electrabel als energieleverancier of betaal je teveel? Stap dan over!

Invullen ENGIE Electrabel energieovernamedocument

Blijf je klant bij ENGIE Electrabel na je verhuis? Dan moet je het ENGIE overnamedocument invullen en opsturen. In dit document noteer je de meterstanden van de energiemeters en de EAN-codes. Deze codes zijn te vinden op de ENGIE factuur of op de zijkant van de meters.

Vervolgens dien je alle persoonlijke gegevens in te vullen en het document te ondertekenen. Zodra het document volledig is ingevuld, kun je deze uploaden in de online klantenzone. Het ENGIE Electrabel overnamedocument (door CallMePower) download je gratis met de knop hieronder.

Gas en Licht Verhuizen
Energie verhuis

Gas en / of elektriciteit nodig in je nieuwe woning?

Bel CallMePower om gratis een energiecontract in Vlaanderen af te sluiten voor je nieuwe woning en de energiemeters over te nemen.

Gas en Licht Verhuizen

Gas en / of elektriciteit nodig in je nieuwe woning?

Bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur of laat je gratis terugbellen.

Ervaringen ENGIE Electrabel en review

Over het algemeen ontvangt ENGIE Electrabel veel positieve reviews. Ook van de Vlaamse energieregulator VREG ontvangt de klantendienst van deze leverancier een positieve beoordeling. Hieronder geven we ons oordeel over ENGIE Electrabel als energievergelijker.

ENGIE Electrabel review door CallMePower

Er hangen meerdere voordelen en nadelen aan klant zijn bij ENGIE Electrabel. Dit is dan ook wellicht de reden dat veel klanten zijn overgestapt, maar ENGIE tegelijkertijd nog steeds de grootste aanbieder van gas en elektriciteit in België is.

Over het algemeen zijn de tarieven van ENGIE Electrabel niet erg goedkoop en kan je vaak meer besparen bij een andere leverancier. Daarnaast is de stroom die ENGIE levert bij het overgrote gedeelte van de geleverde elektriciteit niet groen. De elektriciteit van ENGIE is vooral afkomstig uit fossiele brandstoffen en kernenergie. Hierdoor ontvangt deze leverancier veel kritiek van milieuorganisaties, zoals Greenpeace.

Klanten zijn over het algemeen wel positief over deze leverancier. De klantendienst is zeer uitgebreid en goed bereikbaar. Hoewel de klantendienst van ENGIE Electrabel niet direct beter is dan de klantendienst van grote concurrenten, is dit wel een aspect dat voor veel klanten belangrijk is.

Meer ENGIE Electrabel beoordelingen of besparen op je factuur? Lees de uitgebreide ENGIE review of bekijk de goedkoopste energieleverancier van deze maand.

Wat zijn de ENGIE voordelen?

Veel huishoudens hebben ervoor gekozen om klant te blijven bij ENGIE Electrabel na de vrijmaking van de energiemarkt of zijn opnieuw klant geworden. Waarom en wat zijn de ENGIE voordelen?

Eén van de belangrijkste ENGIE voordelen is dat het een zeer stabiel bedrijf is. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat ENGIE Electrabel financiële problemen zal ondervinden, waardoor je altijd verzekerd bent van je energie leveringen. Daarnaast zullen de prijzen niet sterk fluctueren per maand en heb je dus meer zekerheid over de prijs die je de komende maanden gaat betalen.

Een ander belangrijk ENGIE voordeel is het feit dat de tarieven van deze energieleverancier overzichtelijk zijn en goed inspelen op de behoeften van de consument. Zo is er voor de meeste huishoudens wel een passend tarief te vinden bij deze leverancier.

ENGIE Electrabel vergelijken met andere leveranciers? Energieleveranciers vergelijken doe je met CallMePower!

Hoe ENGIE klant worden?

Ben je overtuigd door het aanbod van ENGIE Electrabel? Dan kun je een ENGIE klant worden! Klant worden bij ENGIE kan door op de website van deze leverancier al je gegevens in te vullen, zoals je postcode en energieverbruik. Vervolgens zal je een voorstel ontvangen.

Zodra je akkoord bent gegaan met dit voorstel, ben je een nieuwe ENGIE klant geworden. Hierna zal je de meterstanden door moeten geven en ontvang je de slotfactuur van je oude energieleverancier. Het opzeggen van je oude energiecontract doet ENGIE Electrabel automatisch.

energie vergelijken
energie vergelijken

Veranderen van energieleverancier?

Bel CallMePower om gratis een energiecontract af te sluiten bij een energieleverancier naar keuze in België. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie vergelijken
energie vergelijken

Veranderen van energieleverancier?

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren met energieadvies of bel op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

ENGIE Electrabel op de energiemarkt in België

ENGIE Electrabel, die tot 2015 haar diensten aanbood onder de naam Electrabel, is de belangrijkste leverancier van gas en elektriciteit op de Vlaamse, Waalse en Brusselse energiemarkt. Electrabel had tot 2003 een feitelijk monopolie op deze markt, een situatie waaraan een einde kwam toen de Belgische energiemarkt onder impuls van de Europese Unie in de periode tussen 2003 en 2007 werd opengesteld voor concurrentie.

Na de vrijmaking van de energiemarkt is ENGIE Electrabel zichzelf gaan ontwikkelen en heeft zich aan moeten passen aan nieuwe concurrenten. Dit heeft ervoor gezorgd dat ENGIE innovatiever is geworden met haar aanbod.

Aantal klanten ENGIE Electrabel

Hoewel er na de vrijmaking van de energiemarkt een hoop nieuwe spelers zijn toegetreden tot de markt, heeft ENGIE Electrabel nog steeds het grootste marktaandeel. Begin 2022 had ENGIE Electrabel een marktaandeel van 39 % op de Vlaamse elektriciteitsmarkt en 35 % op de gasmarkt.

Met deze marktaandelen had ENGIE Electrabel begin 2022 volgens de VREG in Vlaanderen ongeveer 1,4 miljoen huishoudelijke klanten voor elektriciteit en 900.000 huishoudelijke klanten voor aardgas.

Geschiedenis en oprichting ENGIE Electrabel

ENGIE Electrabel elektriciteit en gas

ENGIE Electrabel heeft een lange geschiedenis in België. Het bedrijf werd reeds in 1905 opgericht onder de Franse naam ‘Sociétés Réunies d’Energie du Bassin de l’Escaut’.

Lang voor de vrijmaking van de elektriciteitsmarkt kende België reeds een situatie waarin veel onafhankelijke elektriciteitsbedrijven in concurrentie waren met elkaar. In 1935 waren er nog twintig onafhankelijke elektriciteitsbedrijven in ons land actief.

Dankzij overnames en fusies bleven er in 1976 nog slechts drie over: Ebes, Unerg en Intercom. Toen ook deze drie bedrijven in 1990 fusioneerden ontstond de N.V. Electrabel. De Belgische overheid hoopte dat dit bedrijf groot genoeg zou zijn om opgewassen te zijn tegen buitenlandse concurrentie en overnames.

Electrabel had een monopolie op de Belgische energiemarkt toen, onder impuls van de Europese Unie, in 2003 concurrerende aanbieders werden toegelaten op de energiemarkt. Sindsdien heeft ENGIE Electrabel veel marktaandeel verloren, al blijft het tot op vandaag de grootste producent en leverancier van aardgas en elektriciteit op de Belgische markt.

Veelgestelde ENGIE Electrabel vragen

Hoe contact opnemen met ENGIE Electrabel?

Om contact op te nemen met de ENGIE Electrabel klantendienst bel je naar: 📞 078 35 33 33 (zonaal tarief). Het is ook mogelijk om online met de klantendienst contact op te nemen via social media of de chat op de website van ENGIE Electrabel.

Wat te doen met een ENGIE Electrabel verhuis?

Indien je gaat verhuizen, zal je dit door moeten geven aan ENGIE Electrabel. Hiervoor zal je enkel in moeten loggen in de online klantenzone en de verhuisdatum door moeten geven. Indien je bij ENGIE klant wenst te blijven na je verhuis, zal je ook het overnamedocument in moeten vullen.

Is ENGIE gelijk aan Electrabel?

Electrabel is onderdeel van de multinational ENGIE. Sinds 2015 heeft Electrabel haar naam veranderd naar ENGIE Electrabel, vaak ook wel ENGIE genoemd. ENGIE is dus gelijk aan Electrabel.

Is ENGIE Fluvius geworden?

ENGIE en Fluvius zijn twee verschillende bedrijven met zeer verschillende activiteiten. ENGIE is een energieleverancier en elektriciteitsproducent actief in heel België. Fluvius is de netbeheerder van Vlaanderen en is onder andere verantwoordelijk voor het aanleggen en onderhouden van het energienet.

Lees meer over Engie Electrabel