ENGIE Electrabel is de grootste leverancier van aardgas en elektriciteit in België. Electrabel was voor de vrijmaking van de Belgische energiemarkt de enige aanbieder van energie. Na de vrijmaking in 2003 heeft ENGIE Electrabel zich aan moeten passen aan nieuwe concurrentie. Hoe heeft ENGIE dit gedaan, wat zijn de huidige tarieven en welke diensten biedt deze leverancier aan?


Contact opnemen met ENGIE: telefoon, e-mail en meer

Als grootste energieleverancier van België heeft ENGIE verschillende telefoonnummers en contactmogelijkheden waar je de klantendienst op kan bereiken. ENGIE is een energieleverancier die bekend staat om haar kwalitatief hoogwaardige klantendienst. Meer over de beoordelingen van ENGIE kan je vinden op de ENGIE Electrabel reviews pagina.

ENGIE Electrabel telefoonnummer

Hieronder geven we een overzicht van de meest belangrijke ENGIE telefoonnummers. Heb je een stroomstoring of vermoed je een gaslek? Neem dan contact op met je distributienetbeheerder en niet met ENGIE! In Vlaanderen is Fluvius de netbeheerder.

ENGIE Electrabel telefoonnummers en meer
Reden contact Telefoonnummer Openingstijden
Algemene klantendienst ☎ 078 35 33 33 Ma t/m Vr 08:00u tot 20:00u
Za van 09:00u tot 13:00u
Contract opzeggen ☎ 0800 64 000 Ma t/m Vr 08:00u tot 20:00u
Za van 09:00u tot 13:00u
Stroomstoring (Fluvius) ☎ 078 35 35 00 24/7 bereikbaar
Gasgeur (Fluvius) ☎ 0800 65 0 65 24/7 bereikbaar
Verhuishulp  02 588 03 92 Ma t/m Vr van 08:00u tot 19:00u
Za van 8:30u tot 17:30u
Algemene informatie energie/ tarieven  02 588 92 38 Ma t/m Vr van 08:00u tot 19:00u
Za van 8:30u tot 17:30u

Voor een persoonlijke klantenservice kun je ook terecht in één van de 40 Bpost-kantoren met een ENGIE Electrabel-loket of bij jouw lokale ENGIE Electrabel Shop. Op zoek naar de contactgegevens van ENGIE Electrabel? Bekijk onze ENGIE contactpagina voor alle contactgegevens.

Het aanbod van ENGIE Electrabel

ENGIE biedt veel meer diensten aan dan elektriciteit en aardgas. Deze diensten zijn in combinatie met of in sommige gevallen ook los af te nemen bij deze leverancier. Dit is bijvoorbeeld het ENGIE ketelonderhoud, de ENGIE Slimme Thermostaat Boxx, en ENGIE zonnepanelen.

Overzicht tarieven ENGIE Electrabel

Als grootste leverancier heeft ENGIE een zeer overzichtelijk en gemakkelijk te begrijpen aanbod voor elektriciteit en aardgas. We geven je hier een overzicht van alle tarieven en de specialiteiten van elk tarief. Kijk voor alle prijzen op de ENGIE Electrabel tarieven pagina. De zakelijke tarieven van ENGIE kan je terugvinden op de ENGIE zakelijk pagina.

Aanbod ENGIE Electrabel
⚡🔥 ENGIE Direct ENGIE Easy ENGIE Flow ENGIE Drive
Belangrijkste kenmerk Online contract Meest populaire contract Contract met marktprijzen Voor elektrische wagens
Duur contract 1 jaar 1 en 3 jaar Onbepaalde duur 3 jaar
Soort tarief Vast en variabel Vast en variabel Variabel Vast
Groene stroom Optie Optie Optie Ja
Klantendienst Online Online, telefoon of klantenloket Online, telefoon of klantenloket Online, telefoon of klantenloket
Verkrijgbaarheid Online Online, telefoon of klantenloket Online, telefoon of klantenloket Online, telefoon of klantenloket
ENGIE factuur ontvangen per E-mail E-mail of post E-mail of post E-mail of post
Tarieven vergelijken en keuzehulp
 02 588 92 38

Tarieven van ENGIE Electrabel vergelijken

Wil je weten of je te veel betaalt en de ENGIE Electrabel tarieven vergelijken? Om meteen het aanbod van alle energieleveranciers inclusief ENGIE Electrabel in België te vergelijken kun je naast de V-test van de Vlaamse energieregulator VREG, ook onze onafhankelijke energievergelijker gebruiken. Ontdek in een paar muisklikken hoeveel jij kunt besparen op je energiefactuur.

gas en elektriciteit

Vergelijk energie, stap over en bespaar!

Bel CallMePower voor gratis vergelijkingshulp en om te veranderen van energieleverancier!

gas en elektriciteit

Vergelijk energie, stap over en bespaar!

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren met energieadvies of bel op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Een ENGIE verhuis heb je zo geregeld!

ENGIE Verhuis

Indien je gaat verhuizen, zal je een aantal zaken betreffende je energiecontract moeten regelen. Bij een ENGIE verhuis zal je ENGIE ongeveer een maand van tevoren moeten informeren over je verhuis.

Als je geen klant bij ENGIE wilt blijven, kan je een contract afsluiten bij een andere leverancier. Je nieuwe leverancier zal dan het ENGIE contract opzeggen.

Daarnaast zal je ook het ENGIE overnamedocument in moeten vullen. Hiermee worden de energiemeters op naar van de nieuwe bewoners gezet. Je zal dit zowel voor de oude als de nieuwe woning moeten doen.

ENGIE Electrabel op de Belgische energiemarkt

ENGIE Electrabel wie tot 2015 zijn diensten aanbood onder de naam Electrabel, is de belangrijkste leverancier van gas en elektriciteit op de Vlaamse, Waalse en Brusselse energiemarkt. Electrabel had tot 2003 een feitelijk monopolie op deze markt, een situatie waaraan een einde kwam toen de Belgische energiemarkt onder impuls van de Europese Unie in de periode tussen 2003 en 2007 werd opengesteld voor concurrentie.

Na de vrijmaking van de energiemarkt is ENGIE zich gaan ontwikkelen en heeft zich aan moeten passen aan nieuwe concurrentie. Dit heeft ervoor gezorgd dat ENGIE innovatiever is geworden met haar aanbod. Maar, nog steeds heeft ENGIE een marktaandeel van 39,36% op de elektriciteitsmarkt en 37,30% op de aardgasmarkt in 2021.

Wanneer is ENGIE Electrabel opgericht? Electrabel is opgericht in 1905 en ENGIE is opgericht in 2008. De naam ENGIE Electrabel is in 2015 tot stand gekomen.

Adres ENGIE Electrabel

De hoofdzetel van ENGIE in België is te vinden op het volgende adres:

ENGIE Electrabel
Simon Bolivarlaan 34
1000 Brussel

De plaatselijke kantoren en afdelingen van ENGIE Electrabel

ENGIE Electrabel heeft meerdere klantenkantoren verspreid over heel België, ook in Vlaanderen. Klik hieronder op jouw woonplaats en kom erachter waar je het dichtstbijzijnde ENGIE kantoor kan vinden en wat de contactgegevens zijn.

gas en elektriciteit

Hoge energiefactuur en wil je ook besparen?

De energieprijzen staan historisch hoog, maar besparen is vaak wel mogelijk! Bel CallMePower voor gratis energieadvies en start met besparen!

gas en elektriciteit

Hoge energiefactuur en wil je ook besparen?

De energieprijzen staan historisch hoog, maar besparen is vaak wel mogelijk! CallMePower belt je gratis terug of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

De oprichting en geschiedenis van ENGIE Electrabel

Elektriciteit en aardgas

ENGIE Electrabel heeft een lange geschiedenis in België. Het bedrijf werd reeds in 1905 opgericht onder de Franse naam ‘Sociétés Réunies d’Energie du Bassin de l’Escaut’.

Lang voor de vrijmaking van de elektriciteitsmarkt, kende België reeds een situatie waarin veel onafhankelijke elektriciteitsbedrijven in concurrentie waren met elkaar. In 1935 waren er nog twintig onafhankelijke elektriciteitsbedrijven in ons land actief.

Dankzij overnames en fusies bleven er in 1976 nog slechts drie over: Ebes, Unerg en Intercom. Toen ook deze drie bedrijven in 1990 fusioneerden ontstond de N.V. Electrabel. De Belgische overheid hoopte dat dit bedrijf groot genoeg zou zijn om opgewassen te zijn tegen buitenlandse concurrentie en overnames.

Electrabel had een monopolie op de Belgische energiemarkt toen, onder impuls van de Europese Unie, in 2003 concurrerende aanbieders werden toegelaten op de energiemarkt. Sindsdien heeft Electrabel veel marktaandeel verloren, al blijft het tot op vandaag de grootste producent en leverancier van aardgas en elektriciteit op de Belgische markt.

gas en elektriciteit

Vergelijk energie, stap over en bespaar!

Bel CallMePower voor gratis vergelijkingshulp en om te veranderen van energieleverancier!

gas en elektriciteit

Vergelijk energie, stap over en bespaar!

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren met energieadvies of bel op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Veelgestelde vragen over ENGIE Electrabel

Wat is het emailadres van ENGIE?

ENGIE heeft een contactformulier op de website voor algemene vragen via e-mail. Documenten naar ENGIE doorsturen kan op het volgende ENGIE e-mailadres: engie@document.engie.be .

Is Electrabel hetzelfde als ENGIE?

Electrabel en ENGIE waren twee verschillende bedrijven, maar zijn tegenwoordig één bedrijf geworden. Electrabel is nu dus hetzelfde als ENGIE.

Wat verkoopt ENGIE Electrabel?

ENGIE Electrabel verkoopt vooral elektriciteit en aardgas. Daarnaast heeft ENGIE ook nog een aantal diensten gerelateerd aan energie, zoals ketelonderhoud, isolatie en zonnepanelen.

Hoe heette ENGIE vroeger?

In 2005 werd het Belgische Electrabel overnomen door SUEZ. De naam veranderde in 2008 naar GDF SUEZ. In 2015 werd de naam veranderd naar ENGIE en staat het bedrijf nu bekend als ENGIE Electrabel.

Meer info over Engie Electrabel