ENGIE Electrabel is de grootste aanbieder van aardgas en elektriciteit in België. Het is de voormalige monopolist van de Belgische enerigemarkt en tegenwoordig onderdeel van de Franse multinational ENGIE. In België biedt ENGIE verschillende vaste, variabele en dynamische energiecontracten aan voor particulieren en bedrijven.

ENGIE in het kort

ENGIE België

Actief in Vlaanderen, Wallonië en Brussel
Gas, elektriciteit en energie-gerelateerde diensten
Zie meer Zie minder kenmerken

Wie is ENGIE België?

  • Voormalige monopolist Belgische energiemarkt
  • Grootste energieleverancier België
  • Focus op een breed aanbod met veel diensten
  • Onderdeel van Franse multinational ENGIE

Het aanbod en de voorwaarden

  • Variabele, vaste en dynamische energiecontracten
  • Telefonische klantendienst beschikbaar bij geselecteerde contracten
  • Contracten in combinatie met slimme ENGIE app
  • Groene stroom mogelijk
Actief in Vlaanderen, Wallonië en Brussel
Gas, elektriciteit en energie-gerelateerde diensten

energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst energie België

Bel CallMePower voor advies over energiecontracten of om over te stappen. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

Advertentie - CallMePower
energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst gas en elektriciteit België

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren of vergelijk gratis met onze energievergelijker.

Advertentie - CallMePower 

Aanbod ENGIE Electrabel

Als grootste energieleverancier in België heeft ENGIE Electrabel een zeer overzichtelijk en gemakkelijk te begrijpen aanbod voor elektriciteit en aardgas. We geven je hier een overzicht van alle contracten en de specialiteiten van elk tarief.

Overzicht ENGIE tariefkaart juni 2024
Naam tariefSoort tariefLooptijdSpecialiteit
ENGIE DirectVariabel1 jaarGeheel digitaal
ENGIE DynamicDynamisch1 jaarMarktprijzen per uur
ENGIE EasyVast of variabel1 jaarGroene stroom en volledige klantendienst
ENGIE FlowVariabel1 jaarVolledige klantendienst
ENGIE DriveVast of variabel1 jaarVoor elektrische auto

Heb je recht op het sociaal tarief? Kijk dan op de sociaal tarief ENGIE pagina voor meer informatie.

Heb je een vraag over ENGIE Electrabel? Neem dan met het ENGIE telefoonnummer contact op.

ENGIE zonnepanelen met batterij

De ENGIE zonnepanelen worden op dit moment altijd aangeboden in combinatie met een thuisbatterij. Dit betekent dat de elektriciteit die is opgewekt, maar niet is verbruikt, wordt opgeslagen in een thuisbatterij. Hierdoor is het mogelijk om deze elektriciteit op een later moment alsnog te verbruiken.

Het is mogelijk om op de website van ENGIE Electrabel een offerte aan te vragen voor de ENGIE zonnepanelen. Vervolgens zullen de experts van de zonnepanelen-afdeling contact met je opnemen voor een oriënterend gesprek en om een moment af te spreken voor een inspectie van het dak.

Nadat je akkoord bent gegaan met de offerte, zullen medewerkers van ENGIE langskomen om de ENGIE zonnepanelen met batterij te installeren. Dit alles wordt uitgevoerd door Sungevity, wat onderdeel is van de ENGIE groep.

ENGIE laadpaal thuis voor elektrische auto

Het hebben van een laadpaal thuis kan grote voordelen hebben. Zo is het over het algemeen een stuk goedkoper om een elektrische auto thuis op te laden en is je auto altijd opgeladen als je thuis weggaat.

Op dit moment zijn er twee ENGIE laadpalen beschikbaar, namelijk met een vermogen van 30 kWh of 75 kWh. De kosten voor een ENGIE laadpaal liggen tussen de € 500 en € 1.200, afhankelijk van de gekozen opties.

Ketelonderhoud ENGIE Electrabel

Het uitvoeren van regelmatig ketelonderhoud is verplicht in België en kan nu ook via ENGIE Electrabel worden uitgevoerd. Het ENGIE ketelonderhoud betreft een abonnement waarbij je maandelijks een tarief betaald op basis van het soort ketel. In de tabel hieronder zijn de prijzen voor het ENGIE ketelonderhoud weergegeven.

ENGIE ketelonderhoud
🔧🔥Mazoutketel onderhoudGasketel onderhoud
6 % btw€ 17€ 7
21 % btw€ 19,41€ 7,99

De prijzen die hierboven zijn weergeven zijn inclusief een audit van de verwarming, een volledige reiniging van de ketel en het onderhoud door een erkende technieker. Voor woningen die ouder zijn dan tien jaar, geldt het btw-tarief van 6 %. Voor woningen die jonger zijn dan tien jaar, geldt het btw-tarief van 21 %.

energie vergelijken
energie vergelijken

Energieleveranciers vergelijken?

Bel CallMePower voor een gratis telefonische vergelijking of vergelijk online. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

Advertentie - CallMePower 
energie vergelijken
energie vergelijken

Energieleveranciers vergelijken?

Vergelijk prijzen met onze gratis energievergelijker of dien een terugbelverzoek in.

Advertentie - CallMePower 

ENGIE Electrabel contact klantendienst

Als grootste energieleverancier van België heeft ENGIE Electrabel verschillende telefoonnummers en contactmogelijkheden waar je de klantendienst op kunt bereiken. ENGIE Electrabel is een energieleverancier die bekend staat om een goede klantendienst, die relatief gemakkelijk te bereiken is.

ENGIE Electrabel telefoonnummers en meer

Hieronder geven we een overzicht van de meest belangrijke ENGIE Electrabel telefoonnummers. Heb je een stroomstoring of vermoed je een gaslek? Neem dan contact op met je distributienetbeheerder en niet met ENGIE. In Vlaanderen is Fluvius de netbeheerder.

Overzicht ENGIE contact
Reden contactTelefoonnummer
Algemene klantendienst ENGIE📞 078 35 33 33
Stroompanne (Fluvius)📞 078 35 35 00
Gasgeur (Fluvius)📞 0800 65 0 65
Document doorsturen[email protected]

De algemene klantendienst van ENGIE is te bereiken van maandag t/m vrijdag 8:00 tot 20:00 uur en op zaterdag van 9:00 tot 13:00 uur. De noodnummers zijn 24/7 beschikbaar.

Voor een persoonlijke dienstverlening kun je ook terecht in één van de Bpost-kantoren met een ENGIE Electrabel loket. Bekijk onze ENGIE contactpagina voor een overzicht van alle contactgegevens.

energiefactuur
energiefactuur

Advies over je energiefactuur ontvangen?

Contacteer de energie-experts van CallMePower voor gratis advies over je factuur. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energiefactuur
energiefactuur

Advies over je energiefactuur ontvangen?

Dien een terugbelverzoek in en een energie-expert van CallMePower belt je gratis terug tijdens onze openingsuren.

Wat is het ENGIE Electrabel adres?

De hoofdzetel van ENGIE Electrabel is te vinden in Brussel. Dit is tevens het adres waar je al het briefverkeer gericht aan deze leverancier naartoe kan sturen.

Indien je bij het kantoor langs wilt gaan, raden wij sterk aan om eerst bij ENGIE te informeren of dit mogelijk is. Bekijk ook of er een klantenloket bij jou in de buurt is.

Het ENGIE Electrabel kantoor is te vinden op het onderstaande adres.

Hoofdzetel ENGIE Electrabel n.v.
Boulevard Simon Bolivarlaan 34
1000 Brussel

Overige ENGIE Electrabel locaties

Zoals eerder benoemd, heeft ENGIE Electrabel heeft meerdere kantoren verspreid over heel België. Klik hieronder op jouw woonplaats en kom erachter waar je het dichtstbijzijnde ENGIE kantoor kan vinden en wat de contactgegevens zijn.

My ENGIE Electrabel online klantenzone

Alle klanten van ENGIE Electrabel hebben toegang tot de online klantenzone, genaamd My ENGIE. In de klantenzone van ENGIE kun je een groot aantal zaken betreffende je energiecontract gemakkelijk en snel regelen. Hierdoor is het minder vaak nodig om met ENGIE contact op te nemen, waardoor je een hoop tijd kunt besparen.

Meer weten over de My ENGIE klantenzone of wil je inloggen? Ga dan naar de ENGIE klantenzone pagina.

Wat is de ENGIE app?

De ENGIE app is een verlengde van de online klantenzone en biedt inzicht in je huidige energieverbruik. In de ENGIE app is het mogelijk om je energieverbruik per dag in te zien, advies te ontvangen over je voorschotfacturen en de injectie van je zonnepanelen per uur op te volgen.

De ENGIE app is gratis te downloaden in de Google Play Store voor Android telefoons en in de Apple App Store voor iPhones.

Ervaringen ENGIE Electrabel en review

Op Google heeft ENGIE een gemiddelde waardering van 1.7 uit 5, gebaseerd op 482 beoordelingen. ENGIE ontvangt op Trustpilot een gemiddelde beoordeling van 1.2 / 5. Deze score is gebaseerd op 232 reviews. Greenpeace beoordeelt ENGIE met een score van 7 / 20. VREG waardeert de klantendienst van ENGIE met een 4 / 5.

ENGIE Electrabel review door CallMePower

Er hangen meerdere voordelen en nadelen aan klant zijn bij ENGIE Electrabel. Dit is dan ook wellicht de reden dat veel klanten zijn overgestapt, maar ENGIE tegelijkertijd nog steeds de grootste aanbieder van gas en elektriciteit in België is.

Over het algemeen zijn de tarieven van ENGIE Electrabel niet erg goedkoop en kan je vaak meer besparen bij een andere leverancier. Daarnaast is de stroom die ENGIE levert bij het overgrote gedeelte van de geleverde elektriciteit niet groen. De elektriciteit van ENGIE is vooral afkomstig uit fossiele brandstoffen en kernenergie. Hierdoor ontvangt deze leverancier veel kritiek van milieuorganisaties, zoals Greenpeace.

Klanten zijn over het algemeen wel positief over deze leverancier. De klantendienst is zeer uitgebreid en goed bereikbaar. Hoewel de klantendienst van ENGIE Electrabel niet direct beter is dan de klantendienst van grote concurrenten, is dit wel een aspect dat voor veel klanten belangrijk is.

Wat zijn de ENGIE voordelen?

Veel huishoudens hebben ervoor gekozen om klant te blijven bij ENGIE Electrabel na de vrijmaking van de energiemarkt of zijn opnieuw klant geworden. Waarom en wat zijn de ENGIE voordelen?

Eén van de belangrijkste ENGIE voordelen is dat het een zeer stabiel bedrijf is. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat ENGIE Electrabel financiële problemen zal ondervinden, waardoor je altijd verzekerd bent van je energie leveringen. Daarnaast zullen de prijzen niet sterk fluctueren per maand en heb je dus meer zekerheid over de prijs die je de komende maanden gaat betalen.

Een ander belangrijk ENGIE voordeel is het feit dat de tarieven van deze energieleverancier overzichtelijk zijn en goed inspelen op de behoeften van de consument. Zo is er voor de meeste huishoudens wel een passend tarief te vinden bij deze leverancier.

ENGIE Electrabel vergelijken met andere leveranciers? Energie vergelijken doe je met CallMePower. De vergelijker van CallMePower bevat alle energiecontracten die op dit moment beschikbaar zijn.

Hoe ENGIE klant worden?

Ben je overtuigd door het aanbod van ENGIE Electrabel? Dan kun je een ENGIE klant worden! Klant worden bij ENGIE kan door op de website van deze leverancier al je gegevens in te vullen, zoals je postcode en energieverbruik. Vervolgens zal je een voorstel ontvangen.

Zodra je akkoord bent gegaan met dit voorstel, ben je een nieuwe ENGIE klant geworden. Hierna zal je de meterstanden door moeten geven en ontvang je de slotfactuur van je oude energieleverancier. Het opzeggen van je oude energiecontract doet ENGIE Electrabel automatisch.

energie vergelijken
energie vergelijken

Veranderen van energieleverancier?

Bel CallMePower om gratis een energiecontract af te sluiten bij een energieleverancier naar keuze in België. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

Advertentie - CallMePower 
energie vergelijken
energie vergelijken

Veranderen van energieleverancier?

Dien een terugbelverzoek in of vergelijk prijzen online met de CallMePower energievergelijker.

Advertentie - CallMePower 

ENGIE Electrabel op de energiemarkt in België

ENGIE Electrabel, die tot 2015 haar diensten aanbood onder de naam Electrabel, is de belangrijkste leverancier van gas en elektriciteit op de Vlaamse, Waalse en Brusselse energiemarkt. Electrabel had tot 2003 een feitelijk monopolie op deze markt, een situatie waaraan een einde kwam toen de Belgische energiemarkt onder impuls van de Europese Unie in de periode tussen 2003 en 2007 werd opengesteld voor concurrentie.

Na de vrijmaking van de energiemarkt is ENGIE Electrabel zichzelf gaan ontwikkelen en heeft zich aan moeten passen aan nieuwe concurrenten. Dit heeft ervoor gezorgd dat ENGIE innovatiever is geworden met haar aanbod.

Aantal klanten ENGIE Electrabel

Hoewel er na de vrijmaking van de energiemarkt een hoop nieuwe spelers zijn toegetreden tot de markt, heeft ENGIE Electrabel nog steeds het grootste marktaandeel. In het eerste kwartaal van 2023 had ENGIE Electrabel een marktaandeel van 40 % op de Vlaamse elektriciteitsmarkt en 39 % op de gasmarkt.

Met deze marktaandelen had ENGIE Electrabel begin 2024 volgens de VREG in Vlaanderen ongeveer 1,4 miljoen huishoudelijke klanten voor elektriciteit en 1 miljoen huishoudelijke klanten voor aardgas.

Geschiedenis en oprichting ENGIE Electrabel

ENGIE Electrabel elektriciteit en gas

ENGIE Electrabel heeft een lange geschiedenis in België. Het bedrijf werd reeds in 1905 opgericht onder de Franse naam ‘Sociétés Réunies d’Energie du Bassin de l’Escaut’.

Lang voor de vrijmaking van de elektriciteitsmarkt kende België reeds een situatie waarin veel onafhankelijke elektriciteitsbedrijven in concurrentie waren met elkaar. In 1935 waren er nog twintig onafhankelijke elektriciteitsbedrijven in ons land actief.

Dankzij overnames en fusies bleven er in 1976 nog slechts drie over: Ebes, Unerg en Intercom. Toen ook deze drie bedrijven in 1990 fusioneerden ontstond de N.V. Electrabel. De Belgische overheid hoopte dat dit bedrijf groot genoeg zou zijn om opgewassen te zijn tegen buitenlandse concurrentie en overnames.

Electrabel had een monopolie op de Belgische energiemarkt toen, onder impuls van de Europese Unie, in 2003 concurrerende aanbieders werden toegelaten op de energiemarkt. Sindsdien heeft ENGIE Electrabel veel marktaandeel verloren, al blijft het tot op vandaag de grootste producent en leverancier van aardgas en elektriciteit op de Belgische markt.

Veelgestelde ENGIE Electrabel vragen

Hoe contact opnemen met ENGIE Electrabel?

Om contact op te nemen met de ENGIE Electrabel klantendienst bel je naar: 📞 078 35 33 33 (zonaal tarief). Het is ook mogelijk om online met de klantendienst contact op te nemen via social media of de chat op de website van ENGIE Electrabel.

Wat te doen met een ENGIE Electrabel verhuis?

Indien je gaat verhuizen, zal je dit door moeten geven aan ENGIE Electrabel. Hiervoor zal je enkel in moeten loggen in de online klantenzone en de verhuisdatum door moeten geven. Indien je bij ENGIE klant wenst te blijven na je verhuis, zal je ook het overnamedocument in moeten vullen.

Is ENGIE gelijk aan Electrabel?

Electrabel is onderdeel van de multinational ENGIE. Sinds 2015 heeft Electrabel haar naam veranderd naar ENGIE Electrabel, vaak ook wel ENGIE genoemd. ENGIE is dus gelijk aan Electrabel.

Is ENGIE Fluvius geworden?

ENGIE en Fluvius zijn twee verschillende bedrijven met zeer verschillende activiteiten. ENGIE is een energieleverancier en elektriciteitsproducent actief in heel België. Fluvius is de netbeheerder van Vlaanderen en is onder andere verantwoordelijk voor het aanleggen en onderhouden van het energienet.

Lees meer over ENGIE Electrabel