Last van langzaam of slecht internet?

Bel CallMePower voor hulp bij een slechte internetverbinding en / of informatie (gratis dienst).

Last van langzaam of slecht internet?

Laat CallMePower jou terugbellen voor hulp bij een slechte internetverbinding en / of informatie (gratis dienst).

Speedtest: meet je internetsnelheid in 1 minuut

Geactualiseerd op
minuten lezen
Speedtest internet

Speedtest uitvoeren

Downloadsnelheid
--
Mbps
Upload snelheid
--
Mbps
Ping
--
ms
Jitter
--
ms
Loss
--
%
Opnieuw Speedtest
Video's streamen: -- Slecht Onvoldoende Gemiddeld Goed Uitstekend
Online gamen: -- Slecht Onvoldoende Gemiddeld Goed Uitstekend
Videobellen: -- Slecht Onvoldoende Gemiddeld Goed Uitstekend
Start Speedtest

Hoe kan ik mijn internetsnelheid verbeteren?

Mbps

Vul de daadwerkelijke downloadsnelheid in Mbps in, voortkomend uit de speedtest.

Is een glasvezelaansluiting van Proximus of Telenet op je adres mogelijk?

Laden

Last van langzaam of slecht internet?

Bel CallMePower voor hulp bij een slechte internetverbinding en / of informatie (gratis dienst).

Last van langzaam of slecht internet?

Laat CallMePower jou terugbellen voor hulp bij een slechte internetverbinding en / of informatie (gratis dienst).

Met een speedtest met je de internetsnelheid op dat moment op dat toestel. Onze speedtest geeft aan wat de gemiddelde en maximale download- en upload snelheden, de reactietijd en de ping op het moment van de speedtest zijn.

Hoe voer je een speedtest uit?

De beste resultaten uit de speedtest haal je als je:

 • je computer via een ethernetkabel direct aansluit op je modem / router;
 • geen oude apparaten gebruikt, deze zijn namelijk al vanuit zichzelf langzamer dan nieuwere apparaten met de nieuwste technologie,
 • geen werkcomputers gebruikt, deze gebruiken vaak eerst het netwerk van het bedrijf waardoor je snelheid van je eigen netwerk verliest,
 • niets aan het downloaden en uploaden bent tijdens de speedtest, hierbij wordt er namelijk internet verbruikt. Zorg er dus voor dat je bijvoorbeeld geen applicaties aan het updaten bent of bestanden met de cloud aan het synchroniseren bent,
 • een viruscontrole uitvoert voordat je de snelheidstest uitvoert. Virussen en spyware kunnen de snelheid van je computer namelijk verlagen;
 • zoveel mogelijk programma's, applicaties en tabbladen sluit. Hoe meer er open staan, hoe meer er van het internet gevraagd wordt.

Voer de speedtest meerdere keren per week, op verschillende momenten van de dag, op verschillende toestellen en via verschillende browsers uit voor een zo betrouwbaar resultaat.

Tips voor het uitvoeren van de speedtest op wifi

Het uitvoeren van een speedtest op wifi geeft mindere resultaten, omdat de afstand van het toestel naar de modem de internetsnelheid flink beïnvloed. Bij CallMePower raden wij jou daarom aan om de speedtest uit te voeren via een bekabelde internetverbinding.

Wil je toch een wifi speedtest uitvoeren? Danraden wij aan om het toestel waarop je de speedtest uitvoert zo dicht mogelijk bij de modem te houden.

Wat is een goede speedtest?

Onze speedtest geeft aan wat de gemiddelde en hoogst gemeten downloadsnelheid, upload snelheid, reactietijd en jitter is. Ieder onderdeel houdt iets anders in:

 • De downloadsnelheid geeft aan met welke snelheid je gegevens kunt ontvangen vanaf het internet en dus hoelang het duurt voordat je bijvoorbeeld een pagina kunt zien of een applicatie is gedownload. Dit wordt weergegeven in Megabits per seconde (Mbps of Mb/s). Hierbij geldt: hoe hoger, hoe beter.
 • De upload snelheid geeft aan met welke snelheid je gegevens kunt sturen naar het internet en dus hoelang het duurt voordat je bijvoorbeeld documenten kunt uploaden naar de cloud of een foto op sociale media kunt posten. Dit wordt in Megabits per seconde (Mbps of Mb/s) weergegeven. Hierbij geldt: hoe hoger, hoe beter.
 • De reactietijd - ook wel ping en latency genoemd - geeft aan hoeveel tijd de server nodig heeft om data te ontvangen. Dit wordt weergegeven in milliseconden (ms). Hierbij geldt: hoe lager hoe beter.
 • De jitter is onderdeel van de reactietijd en geeft de betrouwbaarheid van je netwerk weer. Dit wordt in milliseconden (ms) weergegeven. Hierbij geldt: hoe lager hoe beter.

Last van langzaam of slecht internet?

Bel CallMePower voor hulp bij een slechte internetverbinding en / of informatie (gratis dienst).

Last van langzaam of slecht internet?

Laat CallMePower jou terugbellen voor hulp bij een slechte internetverbinding en / of informatie (gratis dienst).

Welke internetsnelheid heb ik nodig?

Wat de beste internetsnelheid voor jou is, is afhankelijk van vier factoren:

 • Welke internetverbindingen zijn er op je adres mogelijk? Dit kan VDSL of fiber zijn.
 • Wat is de maximale internetsnelheid van je internetabonnement? Dit is per telecom provider en internetabonnement verschillend. Je internetsnelheid thuis kan nooit hoger zijn wat er in je contract is opgenomen.
 • Wat is de maximaal haalbare internetsnelheid op jouw adres? Dit kan per telecom provider en per adres verschillen.
 • Hoeveel wordt er tegelijkertijd op internet gedaan bij jou thuis? Vergeet hierbij niet apparaten als een elektronische deurbel of een printer.
Wat kun je met welke internetsnelheid doen?
InternetsnelheidWat kun je op internet doen?
Tot 100 MbpsHet is mogelijk om op enkele apparaten tegelijkertijd te downloaden en streamen. Dit is voor huishoudens zonder zeer intensief verbruik al voldoende.
Tot 400 MbpsHet is mogelijk om op meerdere apparaten tegelijkertijd te downloaden, streamen en te gamen zonder onderbrekingen.
Tot 1 GbpsHet is mogelijk om op meerdere apparaten tegelijkertijd grote bestanden te downloaden en uploaden in 4K, te streamen en te gamen zonder onderbrekingen.

Welke internetsnelheid heb ik nodig voor thuiswerken?

Vanuit huis werken wordt tegenwoordig door steeds meer mensen gedaan. Het is dan belangrijk een goede internetverbinding te hebben zodat je ongestoord kunt werken en vergaderen. Als jij de enige bent die thuis werkt, dan heb je aan een internetsnelheid van 100 Mbps vaak al voldoende. Wordt er veel van internet gevraagd of werk je met meerdere personen thuis, dan is een snellere verbinding aan te raden.

Speedtest internet via de kabel versus fiber

Eén van de factoren die de resultaten van een speedtest beïnvloeden is van welk type internetverbinding je gebruik maakt. In België kun je een kabelaansluiting of een fiberaansluiting hebben, waarbij geldt dat een fiberaansluiting nog niet voor iedereen in België mogelijk is.

Bij VDSL wordt er gebruik gemaakt van een koperen kabel voor de internetverbinding. De maximale internetsnelheid die de Belgische telecom providers bij het kabelnetwerk bieden, zijn 400 Mbps voor downloaden en 100 Mbps voor uploaden.

De fiber speedtest kan veel hogere resultaten geven. Dit komt doordat bij fiber gebruik wordt gemaakt van lichtpulsen, die onder andere minder beïnvloedbaar zijn dan kabels. De procedure voor het uitvoeren van een fiber speedtest is verder hetzelfde als voor een speedtest op het kabelnetwerk.

Bij de Belgische telecom providers kun je bij een los abonnement een maximale internetsnelheid ontvangen van 1 Gbps voor download en 200 Mbps voor uploaden, al verschilt dit wel per provider en kan dit in de toekomst zelfs nog hoger uitvallen!

Wil je een fiber abonnement afsluiten of heb je een vraag over fiber?

Bel CallMePower om gratis een vergelijking van alle fiber abonnementen uit te voeren en voor antwoorden op al je vragen (gratis dienst).

Wil je een fiber abonnement afsluiten of heb je een vraag over fiber?

Laat CallMePower jou terugbellen, ontdek de internet mogelijkheden op je adres en vind het abonnement dat het beste bij jou past! (gratis dienst)

Tips voor het verhogen van je internetsnelheid

Ervaar je traag internet of langzaam wifi en behaal je met de internet speedtest of de wifi speedtest ook lage resultaten? Je kunt op een aantal manieren - van hele simpele en goedkope tot meer ingewikkelde mogelijkheden - je wifi en internetsnelheid verbeteren.

 • Werk met een andere internet browser.
 • Download en / of upload niet te veel op hetzelfde moment.
 • Zorg dat je modem de recenste update heeft gehad.
 • Controleer de plaatsing van de modem. De router moet het best op een centrale, open plek staan, zo hoog mogelijk en zonder elektriciteitskabels in de buurt.
 • Controleer op eventuele wifi-stoorders, zoals bluetooth-apparaten, producten met water, een deurbel, verlichting, een verwarming en een lift.
 • Herstart je modem en elektrische apparaten.
 • Verander het wifi kanaal naar een minder druk kanaal en / of de frequentieband naar de 5 Ghz frequentieband in plaats van de 2,4 Ghz.
 • Controleer op tijdelijke problemen, zoals het overschrijden van het maximale internetverbruik of werkzaamheden in je straat.
 • Vergelijk telecom providers en internetabonnementen en stap over naar een ander abonnement / andere provider. Wil je hier hulp bij ontvangen? Bel CallMePower op: 02 588 71 43.
 • Schaf een wifi versterker aan om de wifi in bepaalde ruimtes te verbeteren.
 • Controleer je ethernetkabel op beschaDigingen en vervang hem eventueel voor een nieuwere, modernere kabel.
 • Schaf / huur een nieuwe modem aan.
 • Vervang je oude apparatuur in huis.

Last van langzaam of slecht internet?

Bel CallMePower voor hulp bij een slechte internetverbinding en / of informatie (gratis dienst).

Last van langzaam of slecht internet?

Laat CallMePower jou terugbellen voor hulp bij een slechte internetverbinding en / of informatie (gratis dienst).

Veelgestelde vragen over de speedtest

Hoe werkt een speedtest?

Bij een speedtest voor internet worden er datapakketten naar het netwerk van lokale servers gestuurd. Dit wordt ook weer teruggestuurd naar het apparaat waar je de speedtest op uitvoert.

De downloadsnelheid en uploadsnelheid worden berekend door een groot bestand te downloaden / uploaden, terwijl er meerdere verbindingen naar de servers geopend zijn, waardoor de volledige bandbreedte van je internet connectie gebruikt wordt. Vervolgens wordt de totale gegevensdoorvoer gedeeld door de tijdsduur, wat resulteert in de gemiddelde en maximale downloadsnelheid / uploadsnelheid.

De reactietijd wordt daarentegen gemeten door een klein datapakket naar het netwerk van de testserver te sturen, die hem vervolgens weer naar jou terugstuurt. Er worden hierbij meerdere testen uitgevoerd om nauwkeurig aan te kunnen geven hoelang het duurt voordat het pakket weer bij je apparaat aankomt.

Wat is een goede snelheid voor wifi?

Dat is afhankelijk van je type internetverbinding (glasvezel of fiber) en de maximale internetsnelheid in je abonnement. Daarbij is ook dat wat je op internet wilt doen belangrijk.

Maken maar enkele apparaten tegelijkertijd gebruik van internet, dan is 100 Mbps al voldoende. Wanneer meerdere apparaten tegelijkertijd van internet gebruik maken, dan is 400 Mbps voldende. Wordt er veel van je internet gevraagd door verschillende apparaten, dan is 1 Gbps aan te raden.

Wat is een goede speedtest?

Wat goede resultaten uit je speedtest zijn, is afhankelijk van of je een kabel- of een fiberaansluiting hebt. Bovendien is de internetsnelheid afhankelijk van de maximale internetsnelheid in je internetabonnement en van wat er maximaal op je adres behaald kan worden. Dit kan per provider verschillend zijn.

Hoe controleer ik mijn wifi snelheid?

Aan de hand van een speedtest kun jij jouw internetsnelheid meten. Bij het uitvoeren van een speedtest worden de downloadsnelheid, de upload snelheid, de reactietijd en de jitter van je internetverbinding gemeten.

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 29 stemmen vond de informatie nuttig.

Contacteer ons

voor gratis hulp en advies!

Heb je vragen, problemen of wil je hulp met vergelijken?

Bel CallMePower voor hulp bij al je vragen en problemen en om
een vergelijing van alle abonnementen uit te voeren. (gratis dienst)

Advertentie - CallMePower 

Laat CallMePower jou terugbellen voor hulp bij al je vragen en problemen
en om een vergelijing van alle abonnementen uit te voeren. (gratis dienst)

Advertentie - CallMePower