Energie vergelijken België: gas & elektriciteit

Vergelijk gratis alle energiecontracten in België

Energie vergelijken is nu nog makkelijker door de gratis energievergelijker van CallMePower. Vergelijk energie, stap over en bespaar!

Vergelijk energietarieven
5/5 14.047 beoordelingen
voorbeeld CallMePower energievergelijker
Volledig gratis dienstverlening
Alle contracten op de energiemarkt
Probleemloos overstappen
First step background-image
1 2 3
1

Vergelijk alle energiecontracten in België

Second step background-image
1 2 3
2

Stap in een paar minuten over naar de beste leverancier

Third step background-image
1 2 3
3

Bespaar op je energiefacturen

Wij vergelijken:

 • Logo Aspiravi Energy
 • Logo Bolt
 • Logo DATS24
 • Logo EBEM
 • Logo Ecopower
 • Logo Elegant
 • Logo Eneco
 • Logo Energiebe
 • Logo ENGIE
 • Logo Frank Energie
 • Logo Luminus
 • Logo Mega
 • Logo OCTA
 • Logo TotalEnergies
 • Wind voor a

De prijsverschillen tussen contracten kunnen zeer hoog oplopen. Hierdoor is het voor veel huishoudens soms wel mogelijk om meer dan duizend euro per jaar te besparen op hun energiefactuur door regelmatig de tarieven te vergelijken.

Het besparingspotentieel in september 2023 bedraagt €1.591 op jaarbasis voor gas en elektriciteit in Vlaanderen.

Gebaseerd op basis van cijfers gepubliceerd door de nationale energieregulator CREG in september 2023.

€1591 besparingspotentieel voor gas en elektriciteit in september

5 /5
Gebaseerd op 14.047 beoordelingen
5
90%
4
5%
3
1%
2
1%
1
3%
5 / 5
4.7 / 5
Lucas U.

Uitstekende, duidelijke informatie en nodige administratieve begeleiding bij opmaak contract.

Meer zien Minder zien
Louise M.

Zeer snel telefonisch contact. Duidelijke info met cijfers/tarieven en erg behulpzaam bij de inschrijving van ENGIE naar Eneco. Professioneel!'

Meer zien Minder zien
Anna D.

Zeer vriendelijk & behulpzaam! Wij zijn net alleen gaan wonen en hebben heel veel advies ontvangen ivm de elektriciteitsmaatschappijen. Alles is ook via jullie direct in orde gebracht. Ook al doen jullie dit niet maar ze hebben mij ook het nummer van de watermaatschappij doorgegeven, omdat het de eerste keer is dat wij alleen gaan wonen. Echt chapeau! & verder wens ik de meneer die ik aan de lijn heb gehad veel succes en liefde toe! 😉 DIKKE MERCI

Meer zien Minder zien
energie vergelijken

Hoe energie vergelijken?

Energie vergelijken kan op meerdere manieren en is vooral afhankelijk van je wensen en verwachtingen van een energieleverancier. Als energievergelijker adviseren wij om in ieder geval rekening te houden met de volgende zaken als je energietarieven gaat vergelijken:

 • Oorsprong van de elektriciteit: stroom uit groene energiebronnen of vervuilende energiebronnen?
 • Dienstverlening van de leverancier: beste klantendienst of energiezaken zelf (online) regelen?
 • Prijs per kWh: de laagste prijs op dit moment of een stabiele prijs over een lange periode?
 • Soort tarief: een vast, variabel of dynamisch energiecontract?
 • Looptijd van het tarief: energiecontract met een lange looptijd of een korte looptijd?

vast variabel vergelijken

Vast of variabel energiecontract kiezen?

Een belangrijke keuze die je moet maken bij het afsluiten van een energiecontract is tussen een vast of variabel energietarief. Deze keuze kan op de lange termijn zorgen voor grote besparingen of juist een hogere factuur. Hoe kies je het beste tarief?

Als energievergelijker adviseren wij om te kiezen voor een variabel energietarief als de prijzen van energie hoger dan normaal staan. Zodra de prijzen van energie gaan dalen, zal jouw energiefactuur ook gaan dalen.

Indien de prijzen van energie lager dan normaal staan, adviseren wij om te kiezen voor een vast tarief. Op deze manier zal je over een langere periode blijven genieten van het lage tarief en zal je geen last hebben van mogelijke prijsstijgingen.

looptijd vergelijken

Welke looptijd kiezen?

Voordat je de looptijd van het contract gaat kiezen, is het goed om te weten dat consumenten in België op elk moment kunnen veranderen van energieleverancier. Elk contract heeft een opzegtermijn van één maand en kan hierna zonder opzegvergoeding worden beëindigd.

Variabele energiecontracten bewegen mee met de marktprijzen van energie, waardoor de looptijd minder belangrijk is. In dit geval zorgt de looptijd er enkel voor dat de voorwaarden gelijk blijven gedurende deze periode, met uitzondering van contracten met een looptijd van onbepaalde duur.

Voor een vast energiecontract is het vaak wel aan te raden om te kiezen voor een lange looptijd. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat je gedurende de looptijd van je contract een aantrekkelijke prijs blijft betalen. Bovendien is het mogelijk om over te stappen als de prijzen bij een andere leverancier lager zijn.

Het laatste nieuws op de telecommarkt

Veelgestelde vragen over energie vergelijken

Waarom energie vergelijken?

De hoge energieprijzen van 2022 hebben laten zien waarom het belangrijk is om een goed energiecontract te hebben bij de juiste energieleverancier. Tijdens de energiecrisis zijn meerdere energieleveranciers failliet gegaan, waardoor veel consumenten problemen hebben ondervonden. Daarnaast zijn de energiefacturen van sommige huishoudens verdubbeld in een paar maanden tijd.

Energie vergelijken kan je helpen kiezen voor een voordelig energietarief met goede voorwaarden en bij een stabiele energieleverancier. Zo weet je zeker dat je niet teveel zal gaan betalen en verzekerd bent van energie.

Wellicht ook interessant:

Is veranderen van leverancier gratis?

Consumenten en kmo’s kunnen vrij veranderen van energieleverancier wanneer ze dit willen. Ook als de looptijd van het contract nog niet is afgelopen of bij een vast contract, is het mogelijk om gratis over te stappen. Je zult enkel rekening moeten houden met een opzegtermijn van één maand.

Wellicht ook interessant:

Moet ik een vast of variabel contract afsluiten?

Door de dalende energieprijzen zijn er weer een aantal vaste energiecontracten op de markt gekomen. Deze behoren echter nog niet tot de goedkoopste aanbiedingen en op de korte termijn is een variabel energiecontract nog steeds goedkoper.

Wellicht ook interessant:

Wat is de beste vergelijkingssite voor energie?

In de CallMePower-vergelijker heb je de mogelijkheid om alle energiecontracten in België met elkaar te vergelijken, ook van de leveranciers waar we niet mee samenwerken. Verder heb je in de CallMePower-vergelijker de mogelijkheid om exclusieve kortingen te ontvangen.

Welke diensten biedt CallMePower aan?

Bij CallMePower vergelijken we een groot aantal verschillende huishoudenlijke contracten. Momenteel vind je bij CallMePower informatie over gas en elektriciteit, mazout, telecom, verzekeringen, verhuizingen en waterleveranciers.

Wellicht ook interessant: