Energie

Energie vergelijken?
We regelen het samen!

Je energiefactuur verlagen begint met het vergelijken van de energieleveranciers bij CallMePower.be!

 • Vergelijk gas en stroom, online of telefonisch
 • Kies de voordeligste optie en stap gratis over
 • Bespaar met onze gratis tips in de energiegids
02 588 92 38 Ma-Vr | 8:00 - 19:00 uur en Za | 8:30 - 17:30 uur
Of
We hebben jouw terugbelverzoek helaas niet kunnen verwerken. Jouw terugbelverzoek is correct verwerkt.
We hebben jouw terugbelverzoek helaas niet kunnen verwerken. Jouw terugbelverzoek is correct verwerkt.
Of
Van maandag-vrijdag 8:00 - 19:00 & zaterdag 8:30 - 17:30 uur is ons callcenter geopend
Bel mij terug
 • Vergelijk energie
  Vergelijk energie
  met onze gratis vergelijkingshulp
 • Souscrire en 10'
  Overstappen kan op elk moment
  en in minder dan 10 minuutjes
 • Profiter de son offre
  Zo kies ik de voordeligste optie
  en bespaar ik op mijn energiefactuur

Overstappen en vergelijken met CallMePower, zo worden wij beoordeeld

4.9 /5
Gebaseerd op 4.067 beoordelingen
5
90%
4
5%
3
1%
2
1%
1
3%
4.9 / 5
4.7 / 5
Lucas U.

Uitstekende, duidelijke informatie en nodige administratieve begeleiding bij opmaak contract.

Meer zien Minder zien
Louise M.

Zeer snel telefonisch contact. Duidelijke info met cijfers/tarieven en erg behulpzaam bij de inschrijving van ENGIE naar Eneco. Professioneel!'

Meer zien Minder zien
Anna D.

Zeer vriendelijk & behulpzaam! Wij zijn net alleen gaan wonen en hebben heel veel advies ontvangen ivm de elektriciteitsmaatschappijen. Alles is ook via jullie direct in orde gebracht. Ook al doen jullie dit niet maar ze hebben mij ook het nummer van de watermaatschappij doorgegeven, omdat het de eerste keer is dat wij alleen gaan wonen. Echt chapeau! & verder wens ik de meneer die ik aan de lijn heb gehad veel succes en liefde toe! 😉 DIKKE MERCI

Meer zien Minder zien

Een nieuwe energieleverancier of tarief kiezen kan lastig zijn. Het aanbod is immers zeer groot en de verschillen kunnen op het eerste oog klein lijken. Veel huishoudens kiezen er daarom voor om niet over te stappen, terwijl ze wel veel kunnen besparen op hun energiefactuur! Met CallMePower kan je gratis, gemakkelijk en snel van energieleverancier veranderen. We leggen je hieronder uit hoe.

Veranderen van energieleverancier

Overstappen of veranderen van energieleverancier is een stuk gemakkelijker dan je wellicht zou denken. Consumenten en KMO’s zijn in België namelijk geheel vrij om te veranderen van energieleverancier wanneer ze dit willen. Ook als de contractperiode nog niet is afgelopen. Ben je dus niet tevreden met je huidige energieleverancier of is je energiefactuur te hoog? Stap dan over!

Looptijd energiecontract Enkel de energieleverancier zal zich aan de looptijd van het contract moeten houden. Hierdoor kunnen voorwaarden, zoals de prijs bij een vast contract, niet veranderen tijdens de looptijd.

gas en elektriciteit

Hoge energiefactuur?

De energieprijzen staan historisch hoog, maar besparen is vaak wel mogelijk. Bel CallMePower voor gratis energieadvies en start met besparen!

gas en elektriciteit

Hoge energiefactuur?

De energieprijzen staan historisch hoog, maar besparen is vaak wel mogelijk! CallMePower belt je gratis terug of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Energie overstap met CallMePower

Besparen op je energiefactuur is altijd leuk. Energieleveranciers vergelijken niet. België heeft een groot aantal energieleveranciers, die op hun beurt allemaal een groot aantal verschillende tarieven aanbieden. Bij CallMePower houden wij ons dagelijks bezig met de ontwikkelingen op de Belgische energiemarkt en houden wij de tarieven van de leveranciers nauw in de gaten.

Wil je gemakkelijk en snel overstappen? Of heb je een vraag over de energiemarkt of tarieven in het algemeen? Neem dan gratis contact met ons op en onze energie adviseurs helpen je verder! Wij zijn te bereiken op: 📞 02 588 92 38.

Waarom energie vergelijken met CallMePower?

Gemakkelijk
Energieleveranciers en tarieven vergelijken is niet de leukste bezigheid. Daarom doet CallMePower dit voor jou!
Besparen op je energiefactuur
Besparen op je energiefactuur is vaak heel gemakkelijk! CallMePower zoekt het beste tarief voor jou!
Bespaar tijd
Energie vergelijken en een tarief kiezen kan veel tijd in beslag nemen. Vergelijk en stap over met CallMePower in slechts 10 minuten en geheel gratis!

Beste energieleverancier van België kiezen

Aardgas en elektriciteit vergelijken

Het kiezen van de beste energieleverancier is erg lastig. Dit hangt namelijk volledig af van wat je wensen en verwachtingen van een energieleverancier zijn. Sommige huishoudens hebben de voorkeur voor het goedkoopste tarief, terwijl andere huishoudens juist een zeer goede klantendienst willen. Om de beste energieleverancier voor jouw situatie te kiezen, adviseren wij om in ieder geval rekening te houden met de volgende punten:

 1. Een volledige of 100% online dienstverlening;
 2. Een vast of variabel tarief;
 3. De looptijd van het energiecontract;
 4. De extra diensten die je wilt afnemen, zoals ketelonderhoud of hulp bij isolatie;
 5. Groene stroom of standaard grijze stroom;
 6. Een gecombineerd of apart energiecontract voor aardgas en elektriciteit.

gas en elektriciteit

Vergelijk energie, stap over en bespaar!

Bel CallMePower voor gratis vergelijkingshulp en om te veranderen van energieleverancier!

gas en elektriciteit

Vergelijk energie, stap over en bespaar!

CallMePower belt je gratis terug op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Goedkoopste energieleverancier van België

Ook bij het kiezen van de goedkoopste energieleverancier zijn persoonlijke voorkeuren zeer belangrijk. Sommige energiecontracten zijn wellicht goedkoper, maar bieden enkel een 100% online dienstverlening aan. Iets dat niet iedereen wilt. Kijk voor een compleet overzicht op onze goedkoopste energieleverancier pagina en kom erachter welke leverancier per categorie deze maand de laagste tarieven heeft.

Groenste energieleverancier van België

Groene stroom

Duurzaamheid en groene stroom zijn populairder dan ooit. Dat is dan wellicht ook de reden dat steeds meer huishoudens overstappen naar een groene energieleverancier. Hoewel sommige energieleveranciers groene stroom aanbieden, betekent dit niet direct dat deze leverancier ook daadwerkelijk “groen” is. Daarom heeft CallMePower de groenste energieleveranciers ranking opgesteld.

In dit onderzoek is gekeken naar de hoeveelheid geleverde groene stroom, de hoogte van de investeringen in duurzame energiebronnen en de echtheid van de groene stroom. De echtheid is zeer belangrijk, aangezien enkele leveranciers grijze stroom aanbieden als groene stroom. De CO2-uitstoot is hierbij gecompenseerd, maar de elektriciteit is nog steeds afkomstig uit fossiele brandstoffen.

Weet wat je energieconsumptie is voordat je overstapt!

Het is belangrijk om te weten wat je energieconsumptie is voordat je gaat overstappen. Je nieuwe energieleverancier zal namelijk je voorschotfactuur baseren op het verwachte verbruik. Om te controleren of de voorschotfactuur correct is, zal je moeten weten wat het jaarlijkse energieverbruik van de woning is. Bereken je energieverbruik gratis met onze energiecalculator.

Tarieven energie vergelijken en begrijpen

De elektriciteitstarieven en aardgastarieven bestaan uit meer dan enkel de prijs per kWh. De uiteindelijke prijs die je betaalt op je energiefactuur bestaat uit een groot aantal componenten. De hoogte van deze tarieven verschillen per regio, maar zijn voor alle energieleveranciers hetzelfde.

Dit zijn bijvoorbeeld de distributiekosten van de netbeheerders en de transmissiekosten. Daarnaast zijn er ook nog enkele heffingen van toepassing op de prijs van energie, zoals de bijdrage openbaredienstverplichtingen. Uiteraard betaal je ook btw over energie. In heel België is dit 21%. Op de tariefkaarten voor consumenten is de btw altijd inbegrepen.

gas en elektriciteit

Vergelijk energie, stap over en bespaar!

Bel CallMePower voor gratis vergelijkingshulp en om te veranderen van energieleverancier!

gas en elektriciteit

Vergelijk energie, stap over en bespaar!

CallMePower belt je gratis terug op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Veelgestelde vragen over energie

Welke energiebronnen zijn er in België?

Het merendeel van de energie in België komt uit kernenergie. Kernenergie is goed voor ongeveer 50% van de totale elektriciteitsproductie in België. De tweede grootste oorsprong van elektriciteit in België zijn fossiele brandstoffen. Ongeveer 18% van de totale elektriciteitsproductie is afkomstig uit fossiele brandstoffen.

Wellicht ook interessant:

Waar komt duurzame energie vandaan?

De oorsprong van duurzame energie hangt sterk af van de energieleverancier. De grootste hoeveelheid groene stroom is afkomstig uit windenergie, zonne-energie en waterkracht. Het merendeel van de duurzame energie wordt in België geproduceerd en een klein gedeelte wordt geïmporteerd uit omliggende landen.

Wellicht ook interessant:

Waar komt de Belgische energie vandaan?

België produceert de meeste jaren voldoende elektriciteit om te voorzien in de vraag. Slechts enkele jaren moeten grote hoeveelheiden elektriciteit uit het buitenland worden geïmporteerd. Belgische stroom komt dus voornamelijk uit België! Met aardgas is dit een ander verhaal. België heeft namelijk geen natuurlijke aardgas bronnen en moet dus al het aardgas importeren. Dit gas komt vooral uit Nederland, Rusland, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk.

Wellicht ook interessant:

Hoe sluit ik een energiecontract af?

Een energiecontract kan je bij de meeste energieleveranciers telefonisch, via de website en in sommige gevallen in een kantoor afsluiten. Bij CallMePower kan je telefonisch een energiecontract afsluiten via: 📞 02 588 92 38

Wellicht ook interessant:

Wat is de verwachting voor de energieprijzen in 2022?

Het is op dit moment nog zeer lastig om te zeggen wat de energieprijzen in 2022 gaan doen. Dit hangt sterk af van de marktprijs van olie, maar vooral van de marktprijs van aardgas. Zodra deze prijzen gaan dalen, zullen de elektriciteitsprijzen en aardgasprijzen hoogst waarschijnlijk ook weer gaan dalen. Wanneer en hoe snel dit gaat gebeuren, valt nog niet te zeggen.

Wellicht ook interessant:

Wat te doen bij verhuis gas en elektriciteit?

Als je gaat verhuizen, zal je de energiemeters moeten overnemen met het energieovernamedocument. In dit document moet je de meterstanden en de EAN-codes van de energiemeters noteren. Daarnaast zal je ook je energieleverancier moeten informeren over je verhuis en je nieuwe adres door moeten geven.

Wellicht ook interessant:

gas en elektriciteit

Vergelijk energie, stap over en bespaar!

Bel CallMePower voor gratis vergelijkingshulp en om te veranderen van energieleverancier!

gas en elektriciteit

Vergelijk energie, stap over en bespaar!

CallMePower belt je gratis terug op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.