Energiefactuur bedrijf
verhuizen water

Verhuishulp! (Gratis dienst)

Heb je een vraag over je elektriciteits en/of gascontract? De CallMePower-experts helpen jou graag verder.

Energiefactuur bedrijf
verhuizen water

Verhuishulp! (Gratis dienst)

Heb je een vraag over je elektriciteits en/of gascontract? De CallMePower-experts helpen jou graag verder.

Verhuizen checklist 2024: alle stappen op een rij (PDF)

Geactualiseerd op
minuten lezen
checklist verhuizen

Tijdens het organiseren van een verhuizing zijn er veel aspecten waar je aan moet denken, en het is makkelijk om iets over het hoofd te zien. In dit artikel geven we een stappenplan zodat je de verhuizing in drie duidelijke stappen kunt regelen. Bovendien kun je onze verhuischecklist als PDF downloaden om er zeker van te zijn dat je niets vergeet.

Verhuizen stap 1: Plan de logistiek

Het plannen van de logistiek van een verhuizing vereist een gedetailleerde aanpak en vooruitdenken. Begin met het vaststellen van de exacte verhuisdatum, zodat je een duidelijke deadline hebt voor alle voorbereidingen. Huur vervolgens een verhuiswagen of maak afspraken met een professioneel verhuisbedrijf, rekening houdend met de grootte van je inboedel en de afstand naar je nieuwe woning.

Zorg voor voldoende verpakkingsmateriaal zoals verhuisdozen, tape, bubbeltjesplastic en labels voor een georganiseerde inpakprocedure. Maak een inventarislijst van al je bezittingen om het inpakken en uitpakken gestructureerd te laten verlopen. Regel hulp van vrienden of familie voor de verhuisdag, zodat het laden en lossen vlot en efficiënt verloopt.

Verhuizen stap 2: Verhuis alle contracten

Bij een verhuizing moet je verschillende contracten overzetten naar je nieuwe adres, waaronder je huur-, energie-, telecom- en watercontract. Het is belangrijk deze tijdig te regelen door de betreffende leveranciers te informeren en eventuele nieuwe voorwaarden te bespreken. Hier lees je hoe je deze contracten efficiënt naar je nieuwe woning overbrengt.

Stappenplan energiecontracten verhuizen

Betreffende je energiecontract moet je je energieleverancier op de hoogte brengen van je nieuwe adres en zal je het energieovernamedocument moeten invullen. Met dit document worden de energiemeters van de woning overgenomen door de nieuwe bewoners en kunnen de meterstanden worden doorgegeven. Dit is tevens het officiële bewijs van de meterstanden op het moment van de overdracht.

Op zoek naar het overnamedocument van een specifieke leverancier? Bekijk dan het:

Voor persoonlijk advies neem je contact op met een van onze energie-experts via het onderstaande telefoonnummer.

Het huurcontract en de plaatsbeschrijving regelen

Als je van plan bent een woning te huren, is het essentieel om zowel een huurcontract als een plaatsbeschrijving op te stellen. Zorg ervoor dat beide documenten officieel geregistreerd worden. Het is ook belangrijk om de details over de opzegmogelijkheden in het huurcontract nauwkeurig na te gaan, om eventuele onverwachte situaties in de toekomst te voorkomen..

Stappenplan telecomabonnement verhuizen

Een van de stappen uit het verhuis stappenplan betreft het overzetten van je telecomabonnement. De procedure voor het doorgeven van een verhuis aan je telecomprovider kan verschillen per provider. Voor het overzetten van je internet- en tv-abonnement moet je bij de meeste providers een aantal weken van tevoren met de klantendienst contact opnemen. Voor mobiele telefonie hoef je bij de meeste providers enkel je nieuwe adres door te geven.

Verhuis je van het buitenland naar België? Dan zal je met een aantal extra zaken rekening moeten houden. Denk hierbij aan het inschrijven in de nieuwe gemeente, maar ook aan het afsluiten van verzekeringen en bankrekeningen. Bekijk onze pagina over verhuizen naar België voor meer informatie over dit onderwerp.

Voor verhuis regelen van je telecomabonnement bel je onze telecom-experts via het onderstaande telefoonnummer.

Stappenplan watercontract verhuizen

Bij het verhuizen van je watercontract is het belangrijk om je waterleverancier tijdig op de hoogte te stellen van je adreswijziging. Geef de exacte verhuisdatum door en zorg dat zowel de afsluiting op het oude adres als de aansluiting op het nieuwe adres goed geregeld zijn. Controleer of er specifieke procedures of documenten nodig zijn voor de overdracht, zoals meterstanden of identificatiebewijzen. Dit zorgt ervoor dat je waterlevering zonder onderbrekingen doorgaat en voorkomt problemen met facturering of levering na de verhuizing.

Voor het verhuizen van je watercontract kun je gratis vrijblijvend advies ontvangen door te bellen naar CallMePower op: 02 588 46 56.

Verhuizen stap 3: Adreswijziging doorgeven

Bij een verhuis regelen moet je een aantal organisaties op de hoogte brengen van je nieuwe adres. Ten eerste moet je een adreswijziging doorvoeren bij de gemeente. Ook als je verhuist binnen je huidige gemeente, is een adreswijziging doorgeven verplicht. Daarnaast dien je onder andere de volgende organisaties te verwittigen bij een verhuis:

  • gezondheidsdiensten (huisdokter, tandarts, ziekenfond, apotheker, etc);
  • verzekeringsmaatschappij;
  • energieleverancier;
  • watermaatschappij;
  • telecomprovider;
  • belastingdienst;
  • bank;
  • abonnementen (krant, tijdschriften, etc).

Welke documenten moet je bewaren?

Bekijk onze pagina over verhuis en documenten bewaren.

Verhuizen checklist

Het hebben van een checklist waarin je alle zaken betreffende het verhuisproces gemakkelijk bij kunt houden maakt het regelen van de verhuis een stuk simpeler. Met de knop hieronder is het mogelijk om de CallMePower verhuis checklist als PDF gratis te downloaden. In deze checklist hebben we een volledig verhuizen stappenplan samengesteld.

Vond je deze informatie nuttig? 0% van de 0 stemmen vond de informatie nuttig.