energie-vergelijken
energie vergelijken

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

Bel CallMePower om gratis te veranderen van energieleverancier of voor advies over contracten. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie-vergelijken
energie vergelijken

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract in Vlaanderen?

Dien een terugbelverzoek in of bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Alle informatie over de energiefactuur

Iedereen die een energiecontract heeft afgesloten bij een energieleverancier ontvangt hem: de energiefactuur. Er bestaan echter verschillende soorten energiefacturen en het begrijpen van de factuur kan soms best lastig zijn. In deze categorie van de energiegids vind je alle informatie over de energiefacturen.


Verschillende soorten energiefacturen?

Er bestaan verschillende soorten energiefacturen. In de afbeelding hieronder zijn de drie verschillende soorten facturen weergegeven.

Drie soorten facturen

Op zoek naar meer informatie over een soort factuur? Bekijk dan de volgende pagina’s:

Voor algemene informatie over de energiefactuur bezoek je onze pagina met alle informatie over de factuur voor gas en elektriciteit.

energie vergelijken
energie vergelijken

Energieleveranciers vergelijken?

Bel CallMePower voor een gratis vergelijking van alle energieleveranciers. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie vergelijken
energie vergelijken

Energieleveranciers vergelijken?

CallMePower belt je gratis terug of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Tot 31 december 2017 betaalden alle huishoudens in Vlaanderen een bijdrage aan het energiefonds onder de naam Turteltaks. Deze heffing is per 1 januari 2018 afgeschaft.

Tips voor een lagere energiefactuur

Niemand wil teveel betalen voor energie. Gelukkig zijn er een aantal makkelijke tips die je kunt gebruiken om je energiefactuur te verlagen. Bekijk ons artikel met alle tips om je energiefactuur te verlagen en start met besparen!

Hoe energiefactuur betalen?

Het betalen van een energiefactuur kan bij de meeste leveranciers op een aantal verschillende manieren. Bij bijna alle contracten is het mogelijk om te kiezen tussen betalingen met domiciliëring of een overschrijving. Daarnaast bieden sommige leveranciers ook andere betaalmethoden aan, zoals Zoomit.

Bekijk ons artikel over de betaalmethoden energiefactuur voor meer informatie over dit onderwerp.

Geactualiseerd op