Cociter is een Waalse coöperatie en verenigt 13 burgercoöperaties die erkend zijn als producent van hernieuwbare energie in heel Wallonië. Cociter heeft een voordeliger aanbod voor de coöperanten van de 13 deelnemende coöperaties, maar iedereen in het Waalse Gewest kan klant worden. In dit artikel geven we je alle informatie over Cociter.

Overzicht Cociter tarieven en tariefkaart

Onder normale omstandigheden kunnen alle inwoners van Wallonië klant worden bij Cociter. Door de hoge energieprijzen heeft deze leverancier echter besloten om op dit moment geen extra tarieven aan te bieden voor niet-coöperanten.

Momenteel is het dus enkel mogelijk om klant te worden als je coöperant bent met minimaal € 250,- aan aandelen per huishouden.

Heb je een vraag over Cociter? Neem dan met Cociter contact op.

Aanbod Cociter elektriciteit

Normaliter is het mogelijk om bij Cociter een elektriciteitscontract met vaste prijzen af te sluiten en een looptijd van één, twee of drie jaar. Coöperanten profiteren automatisch van een gunstiger tarief. Zo is de jaarlijkse vaste vergoeding voor coöperanten significant lager.

In de tabel hieronder is het actuele Cociter elektriciteitstarief weergegeven. De getoonde prijzen zijn inclusief btw en gelden in heel Wallonië.

Cociter tarieven
Cociter elektriciteit
Soort tarief Variabel
Looptijd 1 jaar
Enkelvoudige meter
Vaste abonnementskosten (€/jaar) -
Energiekost (in €cent/kWh) -
Tweevoudige meter
Vaste abonnementskosten (€/jaar) -
Dagtarief / piekuren (in €cent/kWh) -
Nachttarief / daluren (in €cent/kWh) -

Huidige tarieven in oktober 2023

Cociter aardgas en extra diensten

Op dit moment levert Cociter geen aardgas, waardoor huishoudens die gebruik maken van gas voor het verwarmen van een woning of koken moeten kiezen voor een extra gascontract. Kijk op onze pagina met gasleveranciers voor een overzicht.

Daarnaast levert Cociter enkel energie en biedt het bedrijf geen energie gerelateerde diensten aan, zoals veel andere energieleveranciers dit wel doen. Voor zaken zoals ketelonderhoud en installaties van zonnepanelen kan je niet bij Cociter terecht en zal je een specialist in moeten schakelen.

energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst gas en elektriciteit België

Bel CallMePower om gratis te veranderen van energieleverancier of voor advies over contracten. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst gas en elektriciteit België

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren of vergelijk gratis met onze energievergelijker.

Met de Cociter klantendienst contact opnemen

Deze relatief kleine Waalse energieleverancier heeft een goed te bereiken klantendienst. Het bedrijf heeft meerdere contactmethoden en de klantendienst is de hele dag te bereiken. Maar hoe neem je met Cociter contact op?

Cociter telefoonnummers en meer

Hieronder geven we een overzicht van de belangrijkste Cociter telefoonnummers. Heb je last van een stroompanne? Neem dan contact op met de verantwoordelijke netbeheerder en niet met Cociter. In het grootste gedeelte van Wallonië is ORES de netbeheerder.

Cociter contact overzicht
Reden contact Telefoonnummer
Algemene Cociter klantendienst 📞 080 68 57 38
Stroompanne ORES 📞 078 78 78 00
Stroompanne Resa 📞 04 263 18 80
Stroompanne AIEG 📞 085 27 49 00
Stroompanne AIESH 📞 060 45 91 60
Stroompanne REW 📞 010 22 26 53

Wat is het Cociter adres?

Het kantoor van Cociter is te vinden in Elsenborn. Dit is tevens het adres waar je post gericht aan deze leverancier naartoe kan sturen. Het Cociter kantoor vind je op het onderstaande adres.

Cociter - Comptoir Citoyen des Energies sc
Unter den Linden 5/E/1
4750 Elsenborn

Cociter verhuis regelen

Bij een verhuis zal je een aantal zaken betreffende je energiecontract moeten regelen. Het is aan te raden om voordat je gaat verhuis dit door te geven aan Cociter. Het is echter ook mogelijk om dit na je verhuis te doen.

Geen klant blijven na Cociter verhuis

Cociter is momenteel enkel actief in Wallonië. Ga je verhuizen naar Brussel of Vlaanderen? Dan zal je een energiecontract bij een andere energieleverancier af moeten sluiten. Ook bij een verhuis in Wallonië is het mogelijk om te veranderen van energieleverancier.

Invullen Cociter overnamedocument

Naast het doorgeven van je verhuis, zal je ook het Cociter overnamedocument in moeten vullen. In dit document moet je de actuele meterstanden en de EAN-codes van de energiemeter noteren. Deze codes vind je op de zijkant van je meter of op je energiefactuur.

Het Cociter overnamedocument (door CallMePower) download je gratis met de knop hieronder.

Zodra het document is ingevuld en ondertekend, kan je deze opsturen naar Cociter. Het overnamedocument kan je sturen naar het volgende Cociter e-mailadres: [email protected].

Gas en Licht Verhuizen
Energie verhuis

Gas en / of elektriciteit nodig in je nieuwe woning?

Bel CallMePower om gratis een energiecontract in Vlaanderen af te sluiten voor je nieuwe woning en de energiemeters over te nemen.

Gas en Licht Verhuizen

Gas en / of elektriciteit nodig in je nieuwe woning?

Laat je terugbellen door een energie-expert van CallMePower of vergelijk met onze gratis energievergelijker.

Cociter review en ervaringen

Naast het vergelijken van energietarieven, is het ook belangrijk om de voorwaarden van energieleveranciers te vergelijken. Dienstverleningen kunnen namelijk sterk verschillen per leverancier. Cociter ontvangt over het algemeen een positieve beoordeling.

Cociter review door CallMePower

Persoon met tekstwolk

Cociter is vooral een zeer groene energieleverancier. Alle geleverde elektriciteit van Cociter is afkomstig uit duurzame energiebronnen. De elektriciteit komt vooral uit windenergie, maar ook voor een klein gedeelte uit zonne-energie, biogas en waterkracht. Cociter koopt alle elektriciteit in bij het netwerk van verbonden coöperaties en bij enkele kleinere lokale producenten.

Het is echter niet voor iedereen aantrekkelijk om klant te worden bij Cociter. Doordat deze energieleverancier significant hogere prijzen vraagt voor niet-coöperanten, is het vaak niet aantrekkelijk om klant te worden als je geen aandeelhouder bent.

Verder levert Cociter enkel elektriciteit en zal je een extra energiecontract af moeten sluiten voor aardgas. Dit neemt extra tijd in beslag en kan vervelend zijn voor de administratie.

Leveranciers vergelijken? Energie vergelijken doe je met CallMePower!

Wie is Cociter energie?

Cociter, le Comptoir Citoyen des Energies, stelt Belgen in staat om 100 % hernieuwbare elektriciteit (opgewekt met onshore windturbines, zonnepanelen en waterkrachtcentrales) te leveren vanuit een structuur beheerd door burgers en van burgers. Cociter kan immers volledig groene energie produceren dankzij de alliantie van 13 Waalse burgercoöperaties.

Het businessmodel, waarin burgers tegelijkertijd producent en verbruiker van hun elektriciteit kunnen zijn, stelt de coöperaties van burgers in staat controle uit te oefenen over de levering van groene stroom.

Cociter en Greenpeace groene stroom ranking

De investeringen van Cociter in groene energiebronnen en het feit dat Cociter volledig groene stroom levert aan al haar klanten, zorgt voor goede beoordelingen van milieuorganisaties, zoals Greenpeace. In het laatste Greenpeace groene stroom ranking ontvangt Cociter de maximale score, namelijk 20/20 punten.

Aantal klanten Cociter

Cociter is een zeer kleine energieleverancier met een beperkt aantal klanten. In 2021 had Cociter een marktaandeel van 0,34 % op de Waalse elektriciteitsmarkt. Over de afgelopen jaren is het marktaandeel van Cociter echter langzaam toegenomen en is het bedrijf fors aan het investeren in het vergroten van de productiecapaciteit.

energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst gas en elektriciteit België

Bel CallMePower om gratis te veranderen van energieleverancier of voor advies over contracten. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst gas en elektriciteit België

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren of vergelijk gratis met onze energievergelijker.

Lees meer over Cociter