gas en elektriciteit

Heb je een vraag of wil je ook besparen op je energiefactuur?

CallMePower belt je gratis terug of bel ons tijdens de openingsuren.

Ontdek Cociter, dé groene Waalse coöperatie!

Cociter is een Waalse coöperatie en verenigt 12 burgercoöperaties die erkend zijn als producent van hernieuwbare energie in heel Wallonië. Cociter heeft een voordeliger aanbod voor de coöperanten van de 12 deelnemende coöperaties, maar iedereen die dat wenst kan in het Waals Gewest klant worden bij Cociter! We onderzoeken wat deze stroomleverancier jou te bieden heeft.


Wie is Cociter?

groene energie

Cociter, le Comptoir Citoyen des Energies, stelt Belgen in staat om 100% hernieuwbare elektriciteit (opgewekt met onshore windturbines, zonnepanelen en waterekrachtcentrales) te leveren vanuit een structuur beheerd door burgers en van burgers. Cociter kan immers 100% groene energie produceren dankzij de alliantie van 12 Waalse burgercoöperaties.

De geproduceerde elektriciteit komt uitsluitend van deze coöperaties die 15.000 huishoudens kunnen voorzien van stroom. De nieuwe energieleverancier groeit gestaag, Cociter leverde vorig jaar bijna drie keer meer elektriciteit dan in 2017 (+ 170%). Om zijn financieringsbronnen te diversifiëren, heeft Cociter ook crowdfunding opgezet.

Het businessmodel, waarin burgers tegelijkertijd producent en verbruiker van hun elektriciteit kunnen zijn, stelt de coöperaties van burgers in staat controle uit te oefenen over de levering van groene stroom.

Cociter levert alleen elektriciteit en enkel in Wallonië. Ga je dus verhuizen naar een gemeente in het Waals Gewest, dan kun je klant worden bij deze energieleverancier. Heb je ook aardgas nodig? Dan kun je (momenteel) niet terecht bij Cociter, daarvoor ben je aangewezen op een andere gasleverancier.

Cociter tarieven

Wil je weten wat de tarieven van Cociter zijn? Check dan de tabel hieronder en je bent op de hoogte van de meest actuele elektriciteitsprijzen voor alle formules van 100% groen opgewekte stroom.

Elektriciteitstarieven Cociter
1 jaar 2 jaar
Abonnementskost/Vaste vergoeding
(€/jr)

325,33 €/per jaar voor niet coöperanten
40.000000 40.000000
Enkelvoudige meter
Energiekost (€cent/kWh) 7.73010 7.79720
Tweevoudige meter
Energiekost (€cent/kWh) Dag/Piekuren 8.51660 8.58370
Energiekost (€cent/kWh) Nacht/Daluren 7.25490 7.31210
Uitsluitend nachtmeter
Energiekost (€cent/kWh) 7.2549 7.3121

Huidige tarieven in december 2020

Zoals je in het bovenstaande prijzenoverzicht kunt zien, profiteren de coöperanten automatisch van een gunstiger tarief. Als deelnemer is de jaarlijkse vergoeding veel goedkoper. Lees meer over hoe je cooperant kan worden bij Cociter.

energieleveranciers vergelijken

Groene energie vergelijken in de prijzenvergelijker!

Vergelijk de stroomtarieven, stap over en bespaar op je energiefactuur. Alle groene deals op een rijtje!

Greenpeace klassement

Greenpeace logo

Aangezien Cociter een relatief nieuwe energieleverancier is, zijn er nog weinig reviews van klanten om de balans op te maken. Niettemin wordt de elektriciteitsleverancier sterk aangeraden door Greenpeace, die het groene karakter van de Belgische energieleveranciers onder de loep houdt. Door zijn inzet en investeringen in de verduurzaming van België en Wallonië in het bijzonder duurzame energie, scoort de coöperatie uitmuntend bij het groene klassement van Greenpeace.

co2-uitstoot compensatie

Wil je groene energie thuis én tegelijk besparen op je energiefactuur?

We bellen je gratis terug tijdens onze openingsuren of bel ons op ma-vr van 8-19h en za van 8:30-17:30h.

Als je op zoek bent naar een 100% groene, lokale en transparante aanbieder dan kan Cociter een goede keuze zijn. De coöperatie levert echter alleen stroom in Wallonië. Woon je in Vlaanderen? Dan kan een van deze Vlaamse coöperatieven interessant voor jou zijn:

Indien je in Brussel of Wallonië woont is ook Energie 2030 een goed alternatief, Deze laatste aanbieder levert aardgas en elektriciteit in heel België. Ook kun je opteren voor Eneco, een aanbieder van stroom en gas met groene ambities.

energieverbruik berekenen

Wat is jouw energieverbruik?

Wie zijn energieverbruik kent, bespaart meer op zijn of haar energiefacturen!
Schat daarom nauwkeurig je verbruik met de energiecalculator!

Cociter contact

Heb je een vraag, klacht of opmerking en wil je contact opnemen met Cociter? Contacteer deze leverancier van maandag tot vrijdag telefonisch het volgende telefoonnummer: 080 68 57 38. Je kan Cociter natuurlijk ook via de digitale weg contacteren door een mailtje te sturen naar het algemene e-mailadres: info@cociter.be

De hoofdzetel van Cociter is gevestigd in Elsenborn. Je kunt het bedrijf bezoeken tijdens kantooruren en ook per briefpost benaderen, het adres is:

Cociter
Unter den Linden 5/E/1
4750 Elsenborn