Mega is nog steeds een relatief jonge speler op de Belgische energiemarkt. Opgericht in 2013 door twee Belgische ondernemers, heeft het bedrijf een hoop consumenten kunnen overtuigen. Mega biedt heldere tarieven voor groene stroom en aardgas aan voor zowel consumenten als professionelen. Lees hier alles over deze Belgische energieleverancier.


Mega energie: het aanbod en de tarieven

Aanbod Mega

Mega positioneert zichzelf graag anders dan alle energieleveranciers in België. Mega zou een goedkoper alternatief moeten zijn voor de multinationals op de Belgische energiemarkt. Daarnaast zet Mega sterk in op groene energie en kwalitatief hoge service. Of Mega deze beloftes waarmaakt, kan je lezen in ons artikel over Mega reviews.

Het aanbod van Mega is overzichtelijk en gemakkelijk te begrijpen. Er zijn drie verschillende tarieven die worden aangeboden aan zowel variabele als vaste prijzen. De tarieven verschillen naast prijs en soort tarief ook nog op enkele punten, namelijk: looptijden, soort klantendienst en betalingsmogelijkheden.

Mega geeft zelf aan de goedkoopste energieleverancier van België te zijn. In onze vergelijking blijkt dat hoewel Mega niet de goedkoopste leverancier van België is, de prijzen wel scherp geprijsd zijn.

telephone mega

Mega klant worden of extra informatie ontvangen?

Neem gratis contact met ons op voor advies over de Mega tarieven en om een energiecontract af te sluiten!

telephone mega

Heb je een vraag of wil je ook besparen op je energiefactuur?

We bellen je gratis terug tijdens onze openingsuren of bel op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Mega elektriciteit en aardgas: wat is het aanbod?

Mega biedt zowel elektriciteit als aardgas aan voor particulieren en professionelen. Bepalen welk tarief het beste is kan lastig zijn. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende voorwaarden voor de drie contracten van Mega. Interesse in de prijzen? Kijk dan op onze pagina voor Mega tarieven.

Let op, de Mega tarieven voor professionelen af kunnen wijken van de tarieven voor consumenten. Vergelijk dus de juiste tarieven met elkaar!

Overzicht tarieven Mega
🔥⚡ Mega Super Mega Easy Mega Zen
Tarief Vast of variabel Vast of variabel Vast
Looptijd contract 1 jaar 1 jaar 3 of 5 jaar
Klantendienst Enkel online Volledig Volledig
Betaling Enkel domiciliëring Domiciliëring of overschrijving Domiciliëring of overschrijving
Voorschot Driemaandelijks Maandelijks Maandelijks
Specialiteit Goedkoopste tarief Premium-voordelig Lange termijn tarief

Contact opnemen met Mega doe je zo!

Telefoon Mega

Mega geeft zelf aan een zeer goede en persoonlijke klantendienst aan te willen bieden. Dit geldt dan voor de Mega Easy en Mega Zen contracten, aangezien het Mega Super contract niet de mogelijkheid biedt om telefonisch contact op te nemen.

Bij dit tarief zal je dus altijd het contactformulier in moeten vullen of je vraag moeten stellen op social media. Hierdoor kan het een stuk langer duren voordat je een antwoord hebt.

Vind je het dus fijn om snel een antwoord te krijgen op je vragen, dan is het Mega Super tarief waarschijnlijk niet voor jou.

Contact opnemen met Mega kan telefonisch, via het contactformulier, e-mail en via social media. Het bedrijf is actief op Twitter en Facebook. Het contactformulier is terug te vinden op de website van Mega en streeft ernaar een antwoord te geven binnen 48 werkuren.

E-mail Mega Mega contacteren kan ook met een e-mail. Het e-mailadres van Mega is: info@mega.be. Het bedrijf streeft ernaar om binnen 48 werkuren een antwoord te geven op je vraag, klacht of suggestie.

Naast deze mogelijkheden is er tijdens de openingstijden ook een chat beschikbaar op de website. De chat vind je linksonder op de home pagina.

telephone mega

Mega klant worden of extra informatie ontvangen?

Neem gratis contact met ons op voor advies over de Mega tarieven en om een energiecontract af te sluiten!

telephone mega

Heb je een vraag of wil je ook besparen op je energiefactuur?

We bellen je gratis terug tijdens onze openingsuren of bel op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Contact opnemen met de Mega klantendienst

Contact opnemen met de klantendienst van Mega is het gemakkelijkst telefonisch te doen. Let op dat dit enkel mogelijk is als je contract dit toelaat. Het kan zijn dat de telefonische klantendienst behoort bij een duurder contract. Je kan Mega bereiken op de onderstaande telefoonnummers:

Telefoonnummers Mega
Reden contact Telefoonnummer Openingstijden
Algemene klantendienst Mega en verhuis ☎ 016 67 60 60 Van maandag tot vrijdag van 9h tot 12h30 en van 14h tot 17h
Opzeggen contract en overstappen 02 588 92 38 Van maandag tot vrijdag van 8h tot 19h en op zaterdag van 8h30 tot 17h30
Klant worden Mega 02 588 56 68 Van maandag tot vrijdag van 8h tot 19h en op zaterdag van 8h30 tot 17h30

My Mega en de online klantenzone

My Mega is de online klantenzone van energieleverancier Mega. Met deze klantenzone kan je een aantal zaken gemakkelijk regelen. Het is dan ook makkelijk om eerst in My Mega te kijken voordat je contact opneemt met de Mega klantendienst. Sommige zaken zijn namelijk zo geregeld! Met de My Mega klantenzone kan je onder andere:

  1. Facturen bekijken ;
  2. Voorschotfactuur aanpassen ;
  3. Een verhuis doorgeven ;
  4. Klantvoordelen bekijken.

Klanten van Mega kunnen zich gratis registreren en vervolgens inloggen in de klantenzone.

Zonder zorgen verhuizen met Mega Verhuis

Verhuisdozen

Bij verhuizen komt altijd een hoop kijken en een hoop geregel. Een van de zaken die geregeld moet worden is het energieovernamedocument. Hiermee nemen de nieuwe bewoners de elektriciteitsaansluiting en/of aardgasaansluiting over van de oude bewoners.

In dit document worden de meterstanden en de EAN-code genoteerd, waarna het document ondertekend moet worden door zowel de oude als de nieuwe bewoners. Kijk op onze Mega Verhuis pagina voor meer informatie of download het Mega energieovernamedocument met de onderstaande knop.

Gas en Licht Verhuizen
Gas en Licht Verhuizen

Gas en/of elektriciteit nodig in je nieuwe woning?

Bel ons om de meter(s) op jouw naam te zetten en om een energiecontract in je nieuwe woning af te sluiten!

Gas en Licht Leverancier
Gas en Licht Leverancier

Gas en/of elektriciteit nodig in je nieuwe woning?

Bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur of laat je gratis terugbellen door ons.

Wie is energieleverancier Mega?

Sinds de liberalisering van de energiemarkt in België in 2003 zijn consumenten vrij om te veranderen van aanbieder. Hierdoor zijn er een hoop nieuwe aanbieders bijgekomen, en Mega is een van de nieuwste spelers op de energiemarkt. Opgericht in 2013, heeft Mega een marktaandeel weten te verkrijgen van 5,75% in 2021 op de elektriciteitsmarkt voor consumenten. Een mooie prestatie van deze leverancier!

Mega wil met een bescheiden team medewerkers efficiënter werken dan de concurrentie en doet er alles aan om haar winstmarges laag te houden, de winst gaat rechtstreeks naar de tevreden Mega klanten.

Een leverancier moet zich volgens hen enkel focussen op de hoofdmissie, het leveren van elektriciteit en aardgas aan de laagst mogelijke prijs en dat op een correcte, eenvoudige en milieuvriendelijke manier. Dankzij deze houding slaagt Mega erin erg scherpe tarieven aan te bieden op de Belgische markt voor particulieren en professionelen.

Groene energie van Mega is echt heel groen

Groene energie Mega

De inspanningen in groene energie van Mega zijn terug te zien in de cijfers. Hoewel Mega niet de groenste energieleverancier van België is, scoren ze wel erg goed in deze ranking. In ons onderzoek naar groene energieleveranciers is rekening gehouden met de hoeveelheid geleverde groene stroom, de investeringen in groene stroom en de echtheid van de groene stroom.

Mega levert ongeveer 70% echt groene elektriciteit. Dit houdt in dat de overige 30% nog steeds grijze stroom is. Mega geeft wel aan dat de Co2 van deze 30% gecompenseerd wordt. Daarnaast investeert deze energieleverancier nog niet zeer veel in groene energie. Hierdoor staat Mega wellicht lager in de ranking, maar zeker niet op een slechte plaats!

Co2-neutraal aardgas van Mega

Naast groene stroom is het ook mogelijk om Co2-neutraal aardgas af te nemen. Ook hiervoor worden dan Co2-certificaten gekocht waarmee geïnvesteerd wordt in projecten die de Co2-uitstoot verminderen. Een goed initiatief en iets wat niet veel leveranciers doen!

Hoewel Mega gebruik maakt van Co2-certificaten, draagt deze energieleverancier wel degelijk bij aan de energietransitie en het tegengaan van de opwarming van de aarde. Het voorziet een zeer grote groep consumenten in België van groene energie. Wij kunnen deze leverancier dan ook zeker aanraden als je op zoek bent naar een groene energieleverancier.

telephone mega

Mega klant worden of extra informatie ontvangen?

Neem gratis contact met ons op voor advies over de Mega tarieven en om een energiecontract af te sluiten!

telephone mega

Heb je een vraag of wil je ook besparen op je energiefactuur?

We bellen je gratis terug tijdens onze openingsuren of bel op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Meer info over Mega