Mega is nog steeds een relatief nieuwe speler op de Belgische energiemarkt. Opgericht in 2014 door twee Belgische ondernemers, heeft het bedrijf een hoop huishoudens weten te overtuigen. Mega Energie biedt heldere tarieven voor groene stroom en aardgas aan voor zowel consumenten als professionelen. Lees hier alles over energieleverancier Mega.

Overzicht Mega tariefkaart en tarieven

Energieleverancier Mega heeft een gemakkelijk te begrijpen en overzichtelijk aanbod van elektriciteit en aardgas. We geven je hier een overzicht van alle contracten en de specialiteiten van elk tarief.

De zakelijke tarieven en voorwaarden zijn terug te vinden op de Mega zakelijk pagina.

Heb je een vraag over Mega Energie België? Neem dan contact op met het Mega telefoonnummer.

Mega elektriciteit en gas aanbod

In de onderstaande tabel is het actuele aanbod van gas en elektriciteit bij Mega Energie weergegeven. Op dit moment heeft Mega vier verschillende tarieven.

Het Mega Zen tarief, met vaste tarieven en een lange looptijd, is op dit moment niet beschikbaar. Het afsluiten van een vast energietarief is bij de meeste energieleveranciers niet mogelijk.

Bekijk onze Mega tarieven pagina voor uitgebreide informatie per tarief.

Overzicht Mega Energie tariefkaarten
🔥⚡ Mega Online Mega Cosy Mega Smart Mega Group
Soort tarief Variabel Variabel Variabel Variabel
Looptijd 1 jaar 1 jaar 1 jaar 1 jaar
Groene stroom? Optie ✔️ ✔️ ✔️
Klantendienst Online Online + telefonisch Online + telefonisch Online + telefonisch
Mega factuur ontvangen per E-mail Post of e-mail E-mail E-mail
Mega klant worden of extra informatie ontvangen via CallMePower:

Extra diensten van Mega Energie

Veel energieleveranciers bieden naast het leveren van energie ook een aantal energie-gerelateerde diensten aan, zoals ketelonderhoud of de installatie van zonnepanelen.

Volgens Mega leiden deze diensten echter tot hogere kosten, waardoor de laagste prijs niet gegarandeerd kan worden. Om deze reden heeft Mega ervoor gekozen enkel energie aan te bieden, zodat de klanten van deze leverancier gegarandeerd de voordeligste prijs betalen voor elektriciteit en aardgas.

telefoon mega
telefoon mega

Mega klant worden of extra informatie ontvangen?

Neem contact met ons op voor advies over de Mega tarieven en om een energiecontract af te sluiten. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

telefoon mega
telefoon mega

Mega klant worden of extra informatie ontvangen?

Laat je gratis terugbellen door een Mega-expert van CallMePower of sluit direct een contract af.

Met de Mega klantendienst contact opnemen

Als relatief grote energieleverancier heeft Mega meerdere contactgegevens waar je de klantendienst op kunt bereiken. De Mega klantendienst heeft specifieke openingsuren, houd hier rekening mee als je contact opneemt met de klantendienst.

Mega Energie telefoonnummers en meer

Hieronder geven we een overzicht van alle Mega telefoonnummers. Heb je last van een stroompanne of vermoed je een gaslek? Neem dan contact op met de verantwoordelijke distributienetbeheerder en niet met Mega. De netbeheerder van Vlaanderen is Fluvius.

Mega contactgegevens
Reden contact Telefoonnummer Openingsuren
Algemene klantendienst Mega 📞 016 67 60 60 Maandag t/m vrijdag 9:00 tot 12:30 uur en van 14:00 tot 17:00 uur
Stroompanne (Fluvius) 📞 078 35 35 00 24/7 bereikbaar
Gaslucht (Fluvius) 📞 0800 65 0 65
Documenten doorsturen [email protected]

Niet de contactgegevens gevonden die je zocht of een uitgebreid overzicht van alle contactgegevens inzien? Bekijk dan de Mega contactpagina.

telefoon mega
telefoon mega

Mega klant worden of extra informatie ontvangen?

Neem contact met ons op voor advies over de Mega tarieven en om een energiecontract af te sluiten. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

telefoon mega
telefoon mega

Mega klant worden of extra informatie ontvangen?

Laat je gratis terugbellen door een Mega-expert van CallMePower of sluit direct een contract af.

Wat is het Mega adres?

Mega heeft twee kantoren in België, namelijk in Leuven en Luik. Mega geeft aan dat klanten op verzoek dit adres kunnen bezoeken. Neem hiervoor contact op met de Mega klantendienst of stuur een e-mail.

Het Mega hoofdkantoor is te vinden in Luik op het onderstaande adres.

Mega Energie (Power online NV)
Rue Natalis 2
4020, Luik

Het Mega kantoor in Luik is te vinden op de Vaartstraat 167.

myMega online klantenzone

myMega is de online klantenzone van deze leverancier. In dit myMega klantenzone kan je een aantal zaken gemakkelijk en snel zelf regelen. Het is dan ook aan te raden om eerst in de myMega klantenzone te kijken voordat je contact opneemt met de Mega klantendienst.

Meer weten over de online klantenzone of wil je inloggen? Bekijk onze myMega klantenzone pagina.

Mega verhuis regelen

Bij een verhuis zal je een aantal zaken moeten regelen betreffende je energiecontract. Bij een Mega verhuis zal je enige tijd voordat je gaat verhuizen onder andere de verhuisdatum en het nieuwe adres door moeten geven.

Invullen Mega energieovernamedocument

Bij het regelen van een verhuis is het invullen van het energieovernamedocument zeer belangrijk. Hiermee worden de energiemeters op naam van de nieuwe bewoners gezet. Je zal dit zowel voor de oude als de nieuwe woning moeten doen.

In het Mega overnamedocument noteer je de EAN-codes en de actuele meterstanden op het moment van overdracht. Vervolgens kan je dit document uploaden in de online klantenzone of naar het bovenstaande Mega e-mailadres versturen.

telefoon mega
telefoon mega

Mega klant worden of extra informatie ontvangen?

Neem contact met ons op voor advies over de Mega tarieven en om een energiecontract af te sluiten. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

telefoon mega
telefoon mega

Mega klant worden of extra informatie ontvangen?

Laat je gratis terugbellen door een Mega-expert van CallMePower of sluit direct een contract af.

Ervaringen Mega Energie en review

Er zijn verschillende berichten te vinden over Mega als energieleverancier. Klanten zouden zeer te spreken zijn over de voordelige tarieven, maar de bereikbaarheid van de klantendienst is op sommige momenten minder goed.

Mega review door CallMePower

Persoon met tekstwolk

Mega probeert het aanbieden van energie niet moeilijker te maken dan het eigenlijk is. Mede hierdoor kan deze leverancier zeer aantrekkelijke tarieven aanbieden. Op veel momenten is Mega dan ook één van de goedkoopste energieleveranciers in België.

Daarnaast laat Mega zien dat groene stroom niet duurder hoeft te zijn, zoals dat bij enkele grote concurrenten wel het geval is. Hoewel de tarieven laag zijn, ontvang je bij Mega altijd gegarandeerd groene stroom.

Over het algemeen zijn klanten positief over Mega als energieleverancier. Er zijn echter ook negatieve reviews te vinden over de bereikbaarheid van de klantendienst. De meeste negatieve reviews zijn geschreven tijdens de energiecrisis van 2022 waar de klantendienst van Mega veel vragen ontving en minder goed bereikbaar was.

Meer Mega beoordelingen lezen? Bekijk dan onze Mega Energie reviews pagina.

Wie is energieleverancier Mega?

Sinds de liberalisering van de energiemarkt in België in 2003 zijn consumenten vrij om te veranderen van aanbieder. Hierdoor zijn er een hoop nieuwe aanbieders bijgekomen. Opgericht in 2014, is Mega één van de nieuwste spelers op de energiemarkt.

Mega wil met een bescheiden team medewerkers efficiënter werken dan de concurrentie en doet er alles aan om haar winstmarges laag te houden, de winst gaat rechtstreeks naar de tevreden Mega klanten.

Een leverancier moet zich volgens hen enkel focussen op de hoofdmissie, het leveren van elektriciteit en aardgas aan de laagst mogelijke prijs en dat op een correcte, eenvoudige en milieuvriendelijke manier. Dankzij deze houding slaagt Mega erin erg scherpe tarieven aan te bieden op de Belgische markt voor particulieren en professionelen.

Aantal klanten Mega Energie

In maart 2023 had Mega Energie een marktaandeel van 3,15 % op de elektriciteitsmarkt en 3,61 % op de gasmarkt in Vlaanderen. Met deze marktaandelen leverde Mega aan ongeveer 150.000 huishoudens elektriciteit en aan ruim 100.000 huishoudens aardgas.

Groene energie van Mega is écht groen

De inspanningen in groene energie van Mega zijn terug te zien in de cijfers. Hoewel Mega niet de groenste energieleverancier van België is, scoren ze wel erg goed in deze ranking. Van milieuorganisaties, zoals Greenpeace, ontvangt Mega ook waardering voor het leveren van betaalbare groene stroom.

Volgens de VREG herkomstvergelijker levert Mega op dit moment volledig groene stroom aan al haar klanten. Deze stroom koopt Mega aan op de groothandelsmarkt en is voornamelijk afkomstig uit biogas, biomassa, waterkracht en windenergie.

CO2-neutraal aardgas van Mega Energie

Naast groene stroom is het bij Mega ook mogelijk om CO2-neutraal aardgas af te nemen. Ook hiervoor worden dan CO2-certificaten gekocht waarmee geïnvesteerd wordt in projecten die de CO2-uitstoot verminderen. Een goed initiatief en iets wat niet veel leveranciers doen!

Veelgestelde Mega Energie vragen

Hoe Mega contacteren?

De algemene Mega klantendienst is te bereiken op: 📞 016 67 60 60.

Hoeveel klanten heeft Mega?

In Vlaanderen heeft Mega ongeveer 150.000 klanten die elektriciteit afnemen en ruim 100.000 klanten die aardgas afnemen.

Waarom kiezen voor Mega?

Volgens Mega is energie niet meer dan energie. Om deze reden levert Mega enkel elektriciteit en aardgas, zonder bijkomende energie diensten. Hierdoor liggen de prijzen van Mega over het algemeen een stuk lager dan bij de concurrentie, waardoor het een aantrekkelijke energieleverancier is.

Lees meer over Mega