MEGA energie
groene energieleverancier van deze tijd

Mega is een relatief jonge speler op de vrijgemaakte gas- en elektriciteitsmarkt in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Het is een echt Belgisch bedrijf, opgericht in 2013 door  twee Luikse ondernemers.

See more See less

Mega is een relatief jonge speler op de vrijgemaakte gas- en elektriciteitsmarkt in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Het is een echt Belgisch bedrijf, opgericht in 2013 door twee Luikse ondernemers. Zij vonden dat het de hoogste tijd was voor het ontstaan van een energiebedrijf dat zich zou concentreren op het leveren van goedkope én groene energie met een goede klantendienst en heldere tarieven. Ontdek hier alles over deze duurzaam goedkopere energieleverancier.


Mega energie: aanbod en tarieven

Mega energieleverancier

Mega heeft een helder en eenvoudig aanbod voor elektriciteit en gas, onderverdeeld in 3 formules: Easy, Super en Zen. Zo kan je kiezen voor het Easy aanbod, met vaste of variabele prijzen voor 1 jaar; voor het online Super aanbod met scherpe prijzen of voor het Zen contract met vaste prijzen voor 3 of 5 jaar voor elektriciteit en variabele prijzen voor aardgas.

Mega levert niet enkel groene stroom maar voor iedere formule kan je ook opteren voor Ecogas, dit is 100% klimaatneutraal aardgas. Mega compenseert de CO2-uitstoot, CO-neutraal gas of gecompenseerd aardgas kost 0,15 Eurocent extra, exclusief BTW per kWh.

Bekijk de tarievenpagina van Mega voor een gedetailleerd overzicht van de actuele prijzen.

Mega Easy voor elektriciteit en gas

Een Easy contract garandeert je steeds een voordelig tarief en dit voor de duur van 1 jaar. Je hebt de keuze tussen een vaste of een variabele prijs en je kan betalen via overschrijving of met domiciliëring. Bovendien heb je toegang tot de klantendienst.

Aanbod Mega elektriciteit & gas Easy
Voorwaarden Abonnement
Tarief Vaste of variabele prijzen
Betaling Domiciliëring of overschrijving
Klantendienst Persoonlijke klantendienst
Aanbod Mega Easy Vast
ENKELVOUDIGE METER
Vaste vergoeding (€/jaar) 40.000000
Energiekost (€cent/kWh) 12.96000
Aanbod Mega Easy Variabel
ENKELVOUDIGE METER
Vaste vergoeding (€/jaar) 40.000000
Energiekost (€cent/kWh) 11.57000

Huidige tarieven in september 2021

Mega Super voor elektriciteit en gas

Wie kiest voor Super, kiest voor één de meest voordelige oplossing van Mega. De energieprijzen van de vaste en de variabele contracten zijn dezelfde als voor de formule Easy maar de vaste jaarlijkse vergoeding valt volledig weg. Daar tegenover staat dat je enkel toegang hebt tot een online klantendienst en dat je je facturen per trimester betaalt en dit via domiciliëring.

Aanbod Mega elektriciteit & gas Super
Voorwaarden Abonnement
Tarief Laagste tarief op de markt
Betaling Driemaandelijks voorschot te betalen via domiciliëring
Klantendienst Online klantendienst
Aanbod Mega Super Vast
ENKELVOUDIGE METER
Vaste vergoeding (€/jaar) 0€
Energiekost (€cent/kWh) 12.96000
Aanbod Mega Super Variabel
ENKELVOUDIGE METER
Vaste vergoeding (€/jaar) 0€
Energiekost (€cent/kWh) 11.57000

Huidige tarieven in september 2021

Mega Zen voor elektriciteit en gas

Het contract Zen biedt je een scherpe prijs op lange termijn. Je kan opteren voor een contract van 3 jaar of een contract van 5 jaar. Met een Zen contract heb je toegang tot de telefonische klantendienst en kan je kiezen voor betaling met domiciliëring of met overschrijving.

Aanbod Mega elektriciteit en gas Zen
Voorwaarden Abonnement
Tarief Vaste elektriciteitsprijzen voor 3 of 5 jaar
Betaling Domiciliëring of overschrijving
Klantendienst Persoonlijke klantendienst
Aanbod Mega Zen 3 jaar
ENKELVOUDIGE METER
Vaste vergoeding (€/jaar) 45.000000
Energiekost (€cent/kWh) 12.04000
Aanbod Mega Zen 5 jaar
ENKELVOUDIGE METER
Vaste vergoeding (€/jaar) 50.000000
Energiekost (€cent/kWh) 12.04000

Huidige tarieven in september 2021

Mega reviews

De meningen van de klanten hebben betrekking op verschillende aspecten: tarieven, klantendienst, de overstap en de facturatie. Over het algemeen zijn de meningen van de klanten positief, vooral met betrekking tot de prijzen, aangezien Mega bekend staat als een leverancier met scherpe prijzen. De consument steunt Mega ook als Belgisch bedrijf en apprecieert haar inzet voor het milieu. Tot slot zijn de consumenten het eens over het reactiesnelheid en de vriendelijke van de klantenservice.

Sinds enkele jaren overgestapt naar Mega. Correcte prijzen en overzichtelijke factuur. omdat de energieprijzen zo laag zijn kreeg ik ongevraagd en vrijblijvend een nieuw contract aangeboden. - Guido D. - Mega.be Scherpe prijzen en behulpzame en efficiënte klantendienst. - Danny G. - Mega.be

Er zijn echter een ook enkele negatieve punten die naar voor geschoven worden, zoals het feit dat klanten hun rekeningen nog niet kunnen betalen via Zoomit, een veel gebruikte betaalmethode.

energieverbruik berekenen

Bereken verbruik gas en elektriciteit

Gebruik de energiecalculator!

Mega contact

Je kan Mega op verschillende manieren contacteren: telefonisch, via het online contactformulier, via chat of via de sociale netwerken. Wordt je liever zelf gebeld? Laat dan je telefoonnummer achter op de contactpagina van Mega waarna een medewerker je zal terugbellen.

Mega contact klantendienst
Hoe contacteren? Informatie
☎️ Telefonisch 016 67 60 60 Van maandag tot vrijdag van 9h tot 12h30 en van 14h tot 17h
📧 Via mail info@mega.be Mega antwoordt binnen de 48 werkuren
✉️ Via de post Rue Natalis, 2 - 4020 Luik
💻 MyMega Op elk moment toegang tot jouw klantenzone

Wil je een verhuis doorgeven, klant worden bij Mega of eenvoudigweg veranderen van leverancier? Dan vind je hier de juiste telefoonnummers. Ben je een KMO of zelfstandig ondernemer? Kijk dan hoe je de klantendienst voor klein-professionelen bij Mega kan contacteren.

Mega contact telefoon
Reden Telefoonnummer Openinguren
Klantendienst en verhuis ☎ 016 67 60 60 Van maandag tot vrijdag van 9h tot 12h30 en van 14h tot 17h
Beëindigen contract en veranderen van leverancier

02 588 92 38

Van maandag tot vrijdag van 8h tot 19h en op zaterdag van 8h30 tot 17h30
Inschrijven voor een energiecontract

02 588 92 38

Van maandag tot vrijdag van 8h tot 19h en op zaterdag van 8h30 tot 17h30

My Mega

online klantenzone

My Mega is de online klantenzone of het digitale klantenportaal van Mega. Als verlengde van de telefonische dienstverlening heb je als klant met een My Mega inlog meteen inzage in je energie. Je kan er onder andere:

  1. facturen bekijken
  2. je contract beheren
  3. een verhuis doorgeven
  4. klantenvoordelen consulteren

Klanten van Mega kunnen zich gratis registreren en vervolgens steeds inloggen via de inloglink.

Raadpleeg en verminder je energiefactuur dankzij MyMega

Dankzij de MyMega-applicatie kan je op elk moment inloggen in jouw klantenruimte en de status van je betalingen controleren, je bankgegevens wijzigen of de factureringsmethode wijzigen.

Twee maanden voor het aflopen van je contract zal de leverancier je op MyMega het meest voordelige tarief aanbieden volgens jouw verbruiksprofiel. Daarnaast kan je als Megaklant peter worden van een nieuwe klant en op die manier geniet je van een korting op jouw energiefactuur. Hoe meer klanten je werft, hoe lager jouw factuur.

Wie is de energieleverancier Mega?

groene energie

Aardgas- en elektriciteitsconsumenten mogen sinds meer dan 10 jaar zelf hun energieleverancier kiezen. Desondanks blijven veel klanten trouw aan hun historische leverancier, dat wil zeggen ex-monopolist Electrabel dat tegenwoordig door het leven gaat als ENGIE Electrabel. Veel consumenten lijken met andere woorden niet goed op de hoogte te zijn van de interessante tarieven die alternatieve leveranciers kunnen bieden. Daar probeert Mega sinds z’n oprichting verandering in te brengen.

Mega wil met een bescheiden team medewerkers efficiënter werken dan de concurrentie en doet er alles aan om z’n winstmarges laag te houden, de winst gaat rechtstreeks naar de tevreden Mega klanten. De filosofie die de oprichters van Mega hanteren is dan ook eenvoudig. Een leverancier moet zich volgens hen enkel focussen op z’n hoofdmissie, het leveren van elektriciteit en aardgas aan de laagst mogelijke prijs en dat op een correcte, eenvoudige en milieuvriendelijke manier. Dankzij deze houding slaagt Mega erin erg concurrentiële tarieven aan te bieden op de Belgische markt voor particulieren zowel als professionelen en dat met een aanbod van 100% groene elektriciteit en aardgas.

Mega in het klassement van Greenpeace

Het aanbod van groene energie bij Mega wordt ondertussen ook beloond door milieuorganisatie Greenpeace. In haar meest recente klassement van het groene energie-aanbod van Belgische energieleveranciers behaalt Mega score van 12 op 20. Greenpeace meent dat Mega beter kan, bijvoorbeeld door zelf te investeren in hernieuwbare energie, wat Mega vandaag nog niet doet, of door nóg meer hernieuwbare energie zelf aan te kopen.

De geschiedenis van Mega

Opgericht door twee jonge Luikse ondernemers in 2013 kende Mega al snel een spectaculaire groei in het aantal klanten. Sinds 2015 is Mega niet enkel meer in Wallonië actief maar breidde het z’n activiteiten uit naar de Vlaamse markt. Dit zijn de manieren waarop Mega zich van de andere energieleveranciers probeert te onderscheiden:

  • Mega in feiten en cijfers
  • 100% groene stroom (en voor wie dat wil ook CO2-neutraal aardgas)
  • Een dienstverlening die zoveel mogelijk via internet verloopt
  • Een kostenefficiënte organisatie
  • Streven naar het aanbieden van groothandelsprijzen aan particuliere consumenten

Mega marktaandeel in België

Mega levert gas en stroom in heel België. Het aantal klanten van Mega groeit gestaag. In juni 2020 is het marktaandeel in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gestegen tot bijna 4% voor elektriciteit en 4,5% voor aardgas. In Vlaanderen heeft Mega 4% van de elektriciteitsmarkt in handen en 5% voor aardgas in juni 2020. Op het Waalse grondgebied zijn de cijfers iets hoger, respectievelijk heeft Mega daar 5,30% en 7,08% van de markt in handen.

 

MEGA klant worden Ook besparen op je energiefactuur? Word ook klant en bel:
02 588 56 68!

Meer info op Mega