Ga voor een voordelige gasleverancier, dit leveranciersoverzicht helpt je bij het vergelijken van gastarieven!

gas en elektriciteit

Vergelijk energie, stap over en bespaar!

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren met energieadvies of bel op ma-vr van 8-19h en za van 8:30-17:30h.

gasleveranciers vergelijken

Veel mensen denken nog dat je voor zowel aardgas als elektriciteit bij één en dezelfde energieleverancier moet zijn. Dat is niet het geval. Een groot deel huishoudelijke klanten en KMO's besparen jaarlijks honderden Euro's door een andere gasleverancier te kiezen. Wie wil besparen op zijn of haar gasfactuur moet dan wel goed vergelijken. Met een overzicht van leveranciers en een prijzenvergelijker voor aardgas wordt deze klus snel geklaard.


gasleveranciers België

Overzicht gasleveranciers België

Momenteel zijn er 14 gasleveranciers voor huishoudelijke klanten en KMO's in België actief. In onderstaand overzicht vind je alle Belgische energieleveranciers die aardgas leveren aan gezinnen en klein-professionelen. Huishoudelijke klanten en KMO's zijn bij wet verplicht om bij één van deze leveranciers een energiecontract aan te gaan indien er energie verbruikt wordt. Deze lijst van aardgasleveranciers en de daarbij behorende tariefkaarten helpen je bij het vinden van de beste en misschien wel meest voordelige optie voor jou.

Overzicht gasleveranciers in België - Huishoudelijke klanten en KMO's
Naam
Gasleverancier
Tariefkaarten Groene score
(Greenpeace)
Actief in
regio
logo antargaz
kaart Belgie met Vlaanderen en wallonië
logo Bolt Energie
kaart België
logo elegant
kaart Vlaanderen
logo engie electrabel
kaart België
Eneco Energieleverancier Belgie
kaart vlaanderen en wallonie
Logo van de leverancier Energie 2030
kaart België
logo essent
kaart vlaanderen en wallonie
logo lampiris
kaart Belgie
Logo Luminus
kaart Belgie Vlaanderen en Wallonië
Logo Mega (Power Online S.A.)
kaart Belgie
logo octaplus
kaart Belgie
logo Trevion
kaart vlaanderen
logo Vlaamse Energieleverancier
kaart Vlaanderen
Logo Watz
kaart van België Vlaanderen en Wallonië
Telefonisch gasleveranciers vergelijken 02 588 92 38 Ik wil teruggebeld worden

Gasleveranciers vergelijken

aardgas

Het is goed mogelijk dat indien je nog nooit bent veranderd van gasleverancier je meer betaalt voor je aardgas dan nodig is. Heb je een contract aan variabele prijzen of een vaste energieprijs? Veranderen van leverancier is jouw antwoord op die hoge gasfactuur! Of ben je nu verhuist naar een nieuwe woning en wil je ook op je nieuwe adres gebruikmaken van gas? Dan moet je wel een energiecontract aangaan bij een aanbieder naar keuze.

Elke leverancier van energie heeft zijn aanbod, soms levert een aanbieder enkel elektriciteit, maar de meeste leveranciers in België bieden naast stroom ook aardgas en andere energie-gerelateerde diensten aan. Gas vergelijken is daarom belangrijk dan ooit, door het ruime aanbod is energieleveranciers vergelijken, waaronder alle prijzen en voorwaarden erg tijdrovend.

Top 3 gasleveranciers

Wat prijs betreft moet je in de maand mei bij deze best scorende gasleveranciers een contract afsluiten:

  1. Vlaamse Energieleverancier
  2. Octa+
  3. Mega

Check ons artikel goedkoopste energieleverancier voor een volledig overzicht van welke aardgasleveranciers de scherpste tarieven hebben deze maand!.

Prijsvergelijker gasprijzen

Een online prijsvergelijker voor energie, zoals de V-test van de VREG, de meest bekende vergelijkingssite van Vlaanderen, biedt jou uitkomst voor het maken van de juiste én voordeligste keuze. De energievergelijker scant alle actuele tarieven van de gasleveranciers en dient daarbij als keuzehulp.

gas vergelijken en besparen

Gasleveranciers vergelijken?

Vergelijk de energieleveranciers van gas in de prijsvergelijkingsmodule van CallMePower. Kies de voordeligste leverancier en verlaag je energiefactuur!

Tarieven gasleveranciers vergelijken

Er is sinds de vrijmaking van de energiemarkt voor elektriciteit en aardgas een ruime keuze tussen verschillende aanbieders. Indien je om wat voor reden dan ook een nieuwe gasleverancier wenst te kiezen, sta je voor een bijna onmogelijke job. Gelukkig kan je met een online prijzenvergelijker het gemak en de snelheid ondervinden om het tarief aanbod van de gasleveranciers te checken en een juiste keuze te maken.

Berekening aardgasverbruik van m3 naar kWh Ontdek hoe het gasverbruik omgerekend wordt van kubieke meter (zoals je het afleest van de meter) naar kilowattuur.

Jouw gasverbruik en vergelijken

Een prijzenvergelijkingsmodule werkt in principe niet al te complex. Je start met het invullen van enkele gegevens over jouw situatie en jouw gasverbruik op jaarbasis. Hoeveel aardgas je verbruikt hangt af van verschillende factoren. Mocht je het jaarverbruik niet kennen dan heb je de mogelijkheid om je energieverbruik te berekenen met een handige rekentool. Zijn de gegevens voor jou wel bekend, dan hoef je alleen nog maar je postcode in te vullen en de simulatie te starten! De resultaten van de vergelijking worden overzichtelijk op een rijtje getoond. Aan de hand van een filter kan je eenvoudig een gasleverancier kiezen die aansluit op jouw wensen en budget.

gasverbruik berekenen

Wat is jouw gasverbruik?

Ken jouw gasverbruik. Maak gebruik van de energiecalculator voor het maken van een berekening!

CO2-neutraal gas

CO2-gecompenseerd aardgas vergelijken

Er zijn leveranciers die in hun brede waaier aan energie packs ook CO2-neutraal aardgas aanbieden. Ook wel CO2-gecompenseerd gas genoemd. Laatstgenoemde naam sluit beter aan op wat het werkelijk inhoudt. Bij het winnen en de productie van het aardgas wat we gebruiken voor onze verwarming of om te koken, komt CO2 vrij. Producenten of leveranciers compenseren deze CO2-uitstoot door te investeren in koolstofcompensatieprojecten, zoals het planten van bomen of het investeren in windparken in ontwikkelingslanden. In de prijzenvergelijker voor aardgas is het ook mogelijk om te filteren op 'groene gascontracten'.

Elektriciteitsleveranciers vergelijken

Misschien denk je - omdat je gasprijzen aan het vergelijken bent - er ook aan om elektriciteitsleveranciers te vergelijken. Of misschien heb je reeds een nieuwe gasaansluiting en wil je ook meteen veranderen van stroomleverancier om te besparen. Dat kan gelukkig allemaal. Je bent sinds de vrijmaking van de energiemarkt namelijk vrij om te kiezen wie je wenst én bovendien is overstappen gratis en mag dat altijd. Dus vergelijk ook de elektriciteitsleveranciers in België en de stroomprijzen.

gas en elektriciteit

Vergelijk energie, stap over en bespaar!

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren met energieadvies of bel op ma-vr van 8-19h en za van 8:30-17:30h.

Gasprijzen leveranciers

De gasprijzen verschillen per leverancier en per maand of per drie maanden. De prijzen zijn vast of variabel, afhankelijk van het type energiecontract waar je voor gekozen hebt. De prijs Verandert ook per seizoen of per kwartaal. Iedere leverancier hanteert zijn prijsstrategie voor aardgas, dit heeft te maken met hoe aardgas wordt ingekocht of geproduceerd en de uiteenlopende invloeden op de energiemarkt, zoals de evolutie van de olieprijs. Hoe hoog de gasprijs is per kWh wordt zoals je leest bepaalt door vele factoren.

Energieprijzen en keuzehulp Alle achtergrondinformatie over prijzen en hulp bij het vergelijken van tarieven vind je in onze gids over energieprijzen!

Dienstverlening gasleveranciers vergelijken

Naast dat de gasprijzen vergelijken belangrijk is voor de keuze van een leverancier, moet je niet een ander belangrijk criterium uit het oog verliezen. Daarmee doelen we op de service of dienstverlening van een aardgasleverancier.

reviews leveranciers

Op onze website is het mogelijk om de klantenbeoordelingen te lezen van alle energieleveranciers voor huishoudelijke klanten en klein-professionelen. Zo gaat vergelijken een stapje verder, want een goede klantendienst, correcte facturen en dat klachten rap worden opgelost is ook van belang. We zetten de reviewpagina's van de grootste energieleveranciers hieronder voor je op een rijtje:

Geactualiseerd op