Vlaamse Energieleverancier: wie was deze leverancier?

Geactualiseerd op
minuten lezen
Vlaamse energieleverancier

De Vlaamse Energieleverancier was een relatief jonge speler op de Vlaamse energiemarkt. Deze aanbieder van elektriciteit en aardgas probeerde zich te onderscheiden van andere leveranciers door het aanbieden van groene stroom tegen aantrekkelijke tarieven. Op 07/12/21 is Vlaamse Energieleverancier failliet verklaard. In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt na het faillissement.

Faillissement Vlaamse Energieleverancier Op 06/12/21 heeft Vlaamse Energieleverancier haar bedrijfsactiviteiten gestaakt. Alle klanten zijn nu aangesloten bij netbeheerder Fluvius als noodoplossing. Hierdoor zullen alle Vlaamse Energieleverancier klanten moeten overstappen naar een andere energieleverancier. Dit kan gratis bij CallMePower via: 📞 02 588 92 38.

gas en elektriciteit

Energiecontract afsluiten na faillissement?

Bel CallMePower om een energiecontract af te sluiten na het faillissement van Vlaamse Energieleverancier. Onze energie adviseurs helpen je gemakkelijk en snel met overstappen.

Vlaamse energieleverancier failliet: wat te doen?

Vlaamse energieleverancier is op 7 december 2021 failliet verklaard. De energieleverancier kon haar schulden niet meer betalen. De curatoren in het faillissement van de Vlaamse Energieleverancier zijn Maarten Bentein en Michiel Verraes.

Je zal niet zonder elektriciteit of aardgas komen te zitten. De distributienetbeheerder Fluvius is namelijk voor alle klanten de tijdelijke noodleverancier geworden. Dit is zeker niet goedkoper! De prijs per kWh ligt bij Fluvius hoger dan bij de commerciële energieleveranciers. Daarnaast moet je ook overstappen om ervoor te zorgen dat je niet wordt afgesloten. Dit moet je doen vóór 7 januari 2022.

Gratis overstappen na faillissement Vlaamse Energieleverancier De energieadviseurs van CallMePower helpen je gratis en snel met het overstappen van Fluvius naar een van de commerciële energieleveranciers in België. Neem gratis contact met ons op via het volgende telefoonnummer: 📞 02 588 92 38.

Vlaamse Energieleverancier facturen en faillissement

Op dit moment is de online klantenzone van Vlaamse Energieleverancier niet meer bereikbaar. Er is nog veel onduidelijk over de facturen en de betaalde voorschotten. Voor informatie over de betalingen zal je contact op moeten nemen met de curatoren van het faillissement. Dit zijn meesters Maarten Bentein en Michiel Verraes.

Het is nog niet duidelijk of de klanten een slotfactuur zullen ontvangen door het Vlaamse Energieleverancier faillissement. Verder is het nog niet zeker of tegoeden terug worden gestort. De curatoren zullen hier binnenkort een beslissing over nemen. Indien er meer informatie bekend is, zal dit worden geplaatst op de website van de VREG en deze pagina.

Wie was Vlaamse Energieleverancier?

Vlaamse Energieleverancier

Er is een zeer ruime keuze aan energieleveranciers in Vlaanderen. Vlaamse Energieleverancier was een nieuwe aanwinst en leverde elektriciteit en aardgas aan particulieren en kmo’s in Vlaanderen. Deze leverancier was opgericht doordat er, naar eigen zeggen, nood was aan een lokale energieleverancier.

De missie van Vlaamse Energieleverancier was het leveren van groene stroom voor een lage prijs. En groene energie leverden ze zeker. Volgens de VREG, de Vlaamse Regulator voor Elektriciteit en Gas, leverde deze energieleverancier 100% groene stroom geproduceerd in België. Deze elektriciteit was afkomstig uit windenergie en zonne-energie.

In de jaren dat Vlaamse Energieleverancier actief was hebben ze een marktaandeel van 2,02% op de elektriciteitsmarkt in 2021 opgebouwd. Op het gebied van marktaandeel was deze leverancier vergelijkbaar met Elegant en Ecopower.

Vlaamse Energieleverancier beoordelingen Wil je weten hoe klanten en ex-klanten Vlaamse Energieleverancier beoordeelden ? Neem dan een kijkje op onze review pagina!

De tarieven Vlaamse Energieleverancier op een rijtje!

Interesse in Vlaamse Energieleverancier? Dan is het goed om de tarieven van deze leverancier te vergelijken. Het aanbod van deze leverancier is relatief overzichtelijk, met vier verschillende tarieven.

De prijzen zijn allemaal variabel. Dit houdt in dat als de marktprijzen van energie gaan stijgen, jouw energiefactuur mee stijgt. Maar, als de marktprijzen dalen, daalt jouw energiefactuur mee.

De verschillen van deze tarieven zitten in de looptijd en betalingsmethoden. Bij twee tarieven is de looptijd 1 jaar, waarbij dit bij twee andere tarieven een onbepaalde tijd is. Daarnaast is bij twee tarieven de enige betaaloptie domiciliëring, waarbij de overige twee tarieven een overmaking ook mogelijk is.

Verder biedt Vlaamse Energieleverancier maar een soort tarief aan. Er wordt dus geen onderscheid gemaakt tussen het dag en nachttarief.

Vlaamse Energieleverancier groepsaankoop

De Vlaamse Energieleverancier maakt ook groepsaankopen mogelijk. Bijvoorbeeld in samenwerking met de provincie Oost-Vlaanderen. Hierbij organiseerde de provincie een veiling waarbij deze leverancier als beste optie naar voren kwam.

Voor de mogelijkheden van een groepsaankoop bij Vlaamse Energieleverancier, raden wij je aan om contact op te nemen met deze leverancier. Hoe je dit kan doen, lees je hieronder.

Klantendienst Vlaamse Energieleverancier

De Vlaamse Energieleverancier heeft een beperkte klantendienst. Contact opnemen is enkel mogelijk via het contactformulier op de website. Het is dus niet mogelijk om telefonisch contact op te nemen. Zodra je het formulier hebt ingevuld en verstuurd zal je vraag in de meeste gevallen binnen 2 werkdagen worden beantwoord.

Het is ook niet mogelijk om met een uitgebreider tarief toegang te krijgen tot de telefonische klantenservice, zoals bij andere leveranciers. De bovenstaande contactmethoden zijn de enige manieren om Vlaamse Energieleverancier te bereiken.

Stroompanne of gasgeur? Indien je last van een stroompanne hebt of een gaslek vermoed, neem dan contact op met je distributienetbeheerder en niet met je energieleverancier. In Vlaanderen is dit Fluvius.

Verhuis doorgeven aan de Vlaamse Energieleverancier doe je zo!

Vlaamse Energieleverancier Verhuis

Als je gaat verhuizen is het belangrijk dat je dit doorgeeft aan je energieleverancier. Dit doe je met een energieovernamedocument. Het is belangrijk dat je dit document invult voor zowel de oude als de nieuwe bewoners.

Dit document dient ervoor om de meters over te zetten op de nieuwe bewoners. Belangrijk hiervoor zijn de meterstanden en de EAN-code. De EAN-code is de identificatie code van de meter en de meterstanden geven het verbruik aan. Zorg dus dat deze informatie goed wordt opgeschreven.

Bewaar hierna het document goed. Het energieovernamedocument is namelijk het bewijs van de meterstanden, mocht hier onenigheid over ontstaan.

Regel je verhuizing in slechts één gesprek! (Gratis dienst)

Bel CallMePower om je contracten te regelen: energie, telecom, water en verzekeringen!

Regel je verhuizing in slechts één gesprek! (Gratis dienst)

Bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur of laat je gratis terugbellen door ons.

Adres Vlaamse Energieleverancier

De hoofdzetel van Vlaamse Energieleverancier is te vinden in Aalst. Dit is tevens het adres waar je al je briefverkeer naartoe kan sturen.

Vlaamse Energieleverancier
Ninovesteenweg 198
Postbus 11
9320 Aalst

Beoordelingen Vlaamse Energieleverancier

Beoordelingen Vlaamse Energieleverancier

De Vlaamse Energieleverancier is een relatief kleine speler op de Vlaamse energiemarkt. Met een marktaandeel van 2,02% in 2021 heeft dit bedrijf aanzienlijk minder klanten dan bijvoorbeeld ENGIE Electrabel, die een marktaandeel heeft van 39,36%. Echter, hoeft het niet altijd te betekenen dat groter ook beter is.

Recensies over Vlaamse Energieleverancier zijn over het algemeen positief. Van de VREG ontvangt deze leverancier dan ook 4/5 sterren voor haar klantendienst.

Per 5.000 klanten heeft Vlaamse Energieleverancier 4,15 tweedelijns klachten. Dit zijn klachten die zijn doorgestuurd naar de regulator of de Ombudslijn door slechte afhandeling van deze leverancier.

Daarnaast geven klanten veelal aan tevreden te zijn over de tarieven die deze leverancier aanbiedt. Belangrijk, want een lage prijs voor energie is waar deze leverancier ook voor wilt staan. Een groot nadeel vinden de meeste (ex)-klanten de slechte bereikbaarheid van de klantendienst en het ontbreken van een nachttarief.

Klant worden Vlaamse Energieleverancier

Ben je overtuigd van het aanbod van deze energieleverancier? Dan kan je gaan overstappen! Vergelijk hiervoor wel goed alle tarieven en de extra diensten die de leverancier aanbiedt. Klant worden bij Vlaamse Energieleverancier kan enkel via de website worden geregeld.

Overstappen kan in België op elk moment en zonder slotfactuur. Je kan dus voor het einde van je energiecontract overstappen naar een andere energieleverancier. Enkel de leverancier zal zich aan de einddatum op het contract moeten houden. Hierdoor blijven de voorwaarden, zoals de prijs, voor de consument altijd gelijk tijdens deze periode.

Het opzeggen van je oude leverancier zal niet nodig zijn. Dit doet Vlaamse Energieleverancier automatisch. Heb je vragen of hulp nodig bij je overstap? Neem dan contact op met CallMePower via het onderstaande nummer.

gas en elektriciteit

Energiecontract afsluiten na faillissement?

Bel CallMePower om een energiecontract af te sluiten na het faillissement van Vlaamse Energieleverancier. Onze energie adviseurs helpen je gemakkelijk en snel met overstappen.