Elegant is een Vlaamse leverancier van aardgas en groene elektriciteit die sinds 2012 actief is op de energiemarkt voor particulieren. In dit artikel bekijken we het aanbod van energieleverancier Elegant, de contactgegevens en alle procedures van deze leverancier, zoals het regelen van een verhuis.

Overzicht Elegant tariefkaart en tarieven

Elegant wil met haar eenvoudige aanbod van elektriciteit en aardgas voordelige tarieven aanbieden aan particulieren en zakelijke klanten. Hieronder geven we een overzicht van de actuele Elegant tarieven en de speciale voorwaarden.

Heb je een vraag over energieleverancier Elegant? Neem dan met Elegant contact op.

Aanbod Elegant elektriciteit en aardgas

Op dit moment biedt Elegant slechts één tarief aan voor elektriciteit en aardgas. Dat zorgt ervoor dat een keuze maken makkelijker is, maar klant worden bij Elegant wellicht niet voor iedereen aantrekkelijk is.

Bekijk voor uitgebreide informatie over het aanbod de Elegant tarieven pagina.

Elegant tariefkaarten
⚡🔥 Elegant elektriciteit Elegant aardgas
Soort tarief Variabel Variabel
Looptijd 1 jaar 1 jaar
Groene energie? Deels
Klantendienst Online + telefonisch Online + telefonisch
Factuur ontvangen per E-mail E-mail

Extra diensten van Elegant

Veel energieleveranciers bieden naast het leveren van energie ook een groot aantal energie gerelateerde diensten aan, zoals ketelonderhoud of de installatie van zonnepanelen. Bij Elegant is het niet mogelijk om soortgelijke diensten af te nemen. Dit doen ze naar eigen zeggen om de kosten laag te houden.

energie-vergelijken
energie vergelijken

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

Bel CallMePower om gratis te veranderen van energieleverancier of voor advies over contracten. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie-vergelijken
energie vergelijken

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract in Vlaanderen?

Dien een terugbelverzoek in of bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Met de Elegant klantendienst contact opnemen

Elegant heeft meerdere mogelijkheden waarop je de klantendienst kan contacteren. De contactmogelijkheden zijn echter minder uitgebreid dan bij enkele concurrenten. Bovendien heeft de Elegant klantendienst specifieke openingsuren, houd hier rekening mee als je contact opneemt met deze leverancier.

Elegant telefoonnummers en meer

Hieronder geven we een overzicht van de belangrijkste Elegant telefoonnummers. Heb je last van een stroompanne of een gaslek? Neem dan contact op met de verantwoordelijke netbeheerder en niet met Elegant. De netbeheerder van Vlaanderen is Fluvius.

Elegant contactgegevens
Reden contact Telefoonnummer Openingsuren
Algemene klantendienst Elegant 📞 015 48 11 30 Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur en van 14:00 tot 17:00 uur
Stroompanne (Fluvius) 📞 078 35 35 00 24/7 bereikbaar
Gaslek (Fluvius) 📞 0800 65 0 65
Elegant e-mail [email protected]

Naast telefonisch contact, is de Elegant klantendienst ook op verschillende online manieren te bereiken. Bekijk de Elegant contactpagina voor een uitgebreid overzicht van alle gegevens.

Wat is het Elegant adres?

Het kantoor van energieleverancier Elegant is te vinden in Mechelen. Dit is tevens het adres waar je al je briefverkeer gericht aan deze leverancier naartoe kan sturen. Het Elegant kantoor is te vinden op het onderstaande adres.

Elegant energie
Kleine Nieuwedijkstraat 53-2
2800, Mechelen

Mijn Elegant online klantenzone

Alle klanten van Elegant hebben toegang tot de online klantenzone, genaamd Mijn Elegant of Mijn Elegant. In deze Elegant klantenzone is het mogelijk een aantal zaken betreffende je energiecontract te regelen, zoals het aanpassen van gegevens of de voorschotfactuur. Hierdoor is het minder vaak nodig om met Elegant contact op te nemen.

Elegant verhuis regelen

Als je gaat verhuizen zal je een aantal zaken betreffende je energiecontract moeten regelen. Het is aan te raden om enkele tijd voordat je gaat verhuizen je Elegant verhuis door te geven aan Elegant. Het is ook mogelijk om je verhuis nog achteraf door te geven.

Geen klant blijven na een Elegant verhuis

Het is op elk moment mogelijk om te veranderen van energieleverancier, dus ook bij een verhuis. Ben je niet tevreden met Elegant als energieleverancier en wil je Elegant opzeggen? Stap dan over!

Bovendien is Elegant enkel actief in Vlaanderen. Verhuis je naar Wallonië of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest? Neem dan ook contact op met het bovenstaande telefoonnummers en onze energie experts helpen je met het kiezen van een nieuwe energieleverancier.

Vergelijk voordat je overstapt Bekijk al onze energie vergelijkingen of de Mega vs Elegant vergelijking.

Invullen Elegant energieovernamedocument

Bij een energie verhuis is het ook nodig om het energieovernamedocument in te vullen. Hiermee worden de energiemeters op naam van de nieuwe bewoners gezet. Je zal dit voor zowel de oude als de nieuwe woning moeten doen.

In het overnamedocument noteer je de actuele meterstanden en de EAN-codes. Deze codes kan je in de meeste gevallen vinden op de zijkant van de energiemeter of op de energiefactuur. Vervolgens kan je dit document uploaden in de online klantenzone of per mail naar Elegant versturen.

Ervaringen Elegant en review

Elegant ontvangt een gemiddelde score voor haar klantendienst. De Vlaamse energieregulator VREG beoordeelt de klantendienst van Elegant met een score van 3/5 sterren.

Elegant review door CallMePower

Persoon met tekstwolk

Elegant wil vooral staan voor het aanbieden van voordelige energie. Dit doen ze goed, aangezien de tarieven van Elegant inderdaad aantrekkelijk geprijsd zijn.

De klantendienst van Elegant is echter minder goed bereikbaar dan de concurrentie en het aantal contactmogelijkheden is beperkt.

Bovendien noemt Elegant zichzelf een groene leverancier, terwijl niet alle elektriciteit bij Elegant afkomstig is uit groene energiebronnen. Mede hierdoor ontvangt Elegant een slechte beoordeling van milieuorganisatie Greenpeace.

Meer Elegant beoordelingen lezen? Bekijk dan onze pagina met de Elegant reviews.

Wie is Elegant?

Elegant is een relatief jonge energieleverancier die pas enkele jaren geleden is toegetreden tot de Belgische energiemarkt. Het bedrijf is sterk gegroeid, maar de afgelopen periode is het marktaandeel van Elegant stabiel.

De tarieven van Elegant behoren tot de goedkopere tarieven op de markt. Om dit te kunnen realiseren, koopt Elegant alle energie in op de groothandelsmarkt en produceren ze zelf geen energie. Daarnaast biedt Elegant enkel aardgas en elektriciteit aan en kun je dus niet bij deze leverancier terecht voor aanvullende diensten.

Aantal klanten Elegant

Begin 2022 had Elegant een marktaandeel van 2,42 % op de elektriciteitsmarkt en 2,95 % op de gasmarkt in Vlaanderen. 86.000 huishoudens kozen voor elektriciteit van Elegant en 68.000 huishoudens kozen voor aardgas van Elegant. Hiermee is Elegant de zes na grootste aanbieder op de energiemarkt in België.

Groene stroom van Elegant?

Groene energie

Elegant noemt zichzelf een groene energieleverancier, terwijl niet alle elektriciteit van Elegant afkomstig is uit groene energiebronnen. Het grootste gedeelte van de elektriciteit geleverd door Elegant is afkomstig uit fossiele brandstoffen en kernenergie. Slechts een klein gedeelte komt uit windenergie en biogas.

In de Greenpeace groene stroom ranking ontvangt Elegant een score van 6/20, een van de laagste scores in de ranking. Dit komt doordat Elegant ‘grijze stroom’ inkoopt en dit vervolgens groenwast met garanties van oorsprong.

Door het groenwassen van de aangekochte stroom, lijkt de elektriciteit van Elegant groen, terwijl het eigenlijk vervuilende stroom betreft. Niet geheel eerlijk tegenover de consument en hierdoor draagt Elegant niet bij aan de energietransitie.

Lees meer over Elegant