Stroomprijzen vergelijken is een peulschil met dit overzicht van elektriciteitsleveranciers!

gas en elektriciteit

Vergelijk energie, stap over en bespaar!

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren met energieadvies of bel op ma-vr van 8-19h en za van 8:30-17:30h.

Elektriciteitsleveranciers vergelijken

Veel mensen denken nog dat je voor je stroom bij ENGIE Electrabel moet zijn. Dat is eigenlijk al meer dan 15 jaar niet meer zo. Je bent als gezin of huishoudelijke klant vrij om te kiezen bij wie je stroom afneemt. Wie van elektriciteitsleverancier verandert kan namelijk tientallen of honderden euro's besparen en de facturen doen dalen. Diegene zal wel goed de stroomprijzen moeten vergelijken. Gelukkig helpen we je: in een paar muisklikken weet je welk elektriciteitstarief het best bij jou past.


elektriciteitsleveranciers

Elektriciteitsleveranciers vergelijken

elektriciteitsleveranciers vergelijken

Het is goed mogelijk dat indien je nog nooit bent veranderd van elektriciteitsleverancier je waarschijnlijk meer betaalt voor je stroom dan nodig is. Veranderen van leverancier is het antwoord op die hoge factuur! Of ben je zojuist verhuisd naar een nieuwe woning en wil je ook op je nieuwe adres gebruikmaken van elektriciteit? Dan zul je een energiecontract moeten sluiten met een energieleverancier naar keuze.

Elke energieleverancier heeft zijn aanbod, soms levert een aanbieder enkel elektriciteit, maar de meeste leveranciers in België bieden ook aardgas en andere energie-gerelateerde diensten aan. Stroom vergelijken is daarom belangrijk, door het uitgebreide aanbod, is een vergelijking maken van energieleveranciers, de prijzen en voorwaarden tijdrovend.

Top 3 stroomleveranciers

Op zoek naar de leverancier met de laagste prijs? Voor de prijs moet je in de maand juni bij deze best scorende stroomleveranciers een energiecontract afsluiten:

  1. Vlaamse Energieleverancier
  2. Mega
  3. Essent

Wie is de goedkoopste? Check ons artikel goedkoopste energieleverancier voor een compleet overzicht van welke stroomleveranciers de laagste tarieven hebben deze maand!

Prijsvergelijker stroomprijzen

Een online prijsvergelijker voor stroom, zoals de V-test van de VREG, de meest bekende vergelijkingssite van Vlaanderen, kan je helpen bij het maken van de juiste én voordeligste keuze. De energievergelijker scant alle actuele tarieven van de elektriciteitsleveranciers en dient daarbij als keuzehulp.

besparen

Elektriciteitsleveranciers vergelijken?

Vergelijk de energieleveranciers voor stroom in de prijsvergelijkingsmodule van CallMePower. Kies de voordeligste leverancier en verlaag je energiefactuur!

Overzicht elektriciteitsleveranciers België

Momenteel zijn er 18 elektriciteitsleveranciers voor particuliere klanten in België actief. In onderstaand overzicht vind je alle leveranciers die elektriciteit leveren aan Belgische gezinnen en klein-professionelen. Huishoudelijke klanten en KMO's zijn bij wet verplicht om bij één van deze energieleveranciers een energiecontract aan te gaan indien er energie verbruikt wordt. Deze lijst van stroomleveranciers en de daarbij behorende tariefkaarten helpen je bij het vinden van de beste en misschien wel meest voordelige optie voor jou.

Overzicht elektriciteitsleveranciers in België - Huishoudelijke klanten en KMO's
Naam
leverancier ⚡
Tariefkaarten Groene score
(Greenpeace)
Actief in
regio
logo antargaz
kaart Belgie met Vlaanderen en wallonië
logo aspiravi energy
kaart Vlaanderen
logo Bolt Energie
kaart België
logo cociter
kaart Wallonie
logo ecopower
kaart Vlaanderen
logo elegant
kaart Vlaanderen
logo engie electrabel
kaart België
Eneco Energieleverancier Belgie
kaart vlaanderen en wallonie
Logo van de leverancier Energie 2030
kaart België
logo essent
kaart vlaanderen en wallonie
logo lampiris
kaart Belgie
Logo Luminus
kaart Belgie Vlaanderen en Wallonië
Logo Mega (Power Online S.A.)
kaart Belgie
logo octaplus
kaart Belgie
logo Trevion
kaart vlaanderen
logo Vlaamse Energieleverancier
kaart Vlaanderen
logo wase wind
kaart vlaanderen
Logo Watz
kaart van België Vlaanderen en Wallonië
Telefonisch stroomleveranciers vergelijken 02 588 92 38 Ik wil teruggebeld worden

Tarieven stroomleveranciers vergelijken

Er is sinds de vrijmaking van de energiemarkt voor elektriciteit en aardgas een ruime keuze tussen verschillende aanbieders van stroom. Indien je om wat voor reden dan ook een nieuwe leverancier wenst te kiezen, sta je voor een bijna onmogelijke job. Gelukkig kan je met een online prijzenvergelijker het gemak en de snelheid ondervinden om het hele aanbod van de elektriciteitsleveranciers te screenen.


gas en elektriciteit

Vergelijk energie, stap over en bespaar!

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren met energieadvies of bel op ma-vr van 8-19h en za van 8:30-17:30h.

Jouw stroomverbruik en vergelijken

Een prijzenvergelijkingsmodule werkt eenvoudig. Je start met het invullen van enkele gegevens over jouw woning of bedrijf, jouw situatie en jouw stroomverbruik. Hoeveel elektriciteit je verbruikt hangt af van tal van factoren. Mocht je jouw verbruik op jaarbasis niet kennen dan is het goed om te weten dat je de mogelijkheid hebt om je energieverbruik te berekenen met een energieverbruikscalculator. Zijn de gegevens wel bekend, dan hoef je alleen nog maar je postcode in te vullen en voila! De resultaten van de vergelijking worden overzichtelijk getoond en aan de hand van een filter kan je eenvoudig een stroomleverancier kiezen die aansluit op jouw wensen.

stroomverbruik berekenen

Wat verbruik jij aan stroom?

Kom erachter wat jouw stroomverbruik is. Maak gebruik van de energiecalculator!

groene energie vergelijken

Groene stroom vergelijken

Hernieuwbare energie of ook wel groene stroom genoemd is elektriciteit geproduceerd uit duurzame bronnen, zoals: waterenergie, windenergie, zonne-energie en ook biomassa, wat wel minder 'groen' van karakter is. Groene stroom is een pak milieuvriendelijker dan grijze stroom (fossiele energiebronnen). Omdat het voor de Belgische consument, de elektriciteitsleveranciers en producenten een steeds belangrijker aspect wordt, is het ook mogelijk om te vergelijken op duurzaamheid. In de online vergelijker voor stroom is het mogelijk om een filter te activeren op '100% groene packs'. Zo maak je een groene en prijsbewuste keuze!

groene stroom vergelijken

Groene stroom vergelijken

Vergelijk het groene aanbod van stroom, kies, stap over en bespaar op je energiefactuur.
Alle groene deals op een rijtje!

Gasleveranciers vergelijken

Misschien kook je thuis op aardgas of zit je eraan te denken om te switchen van een mazoutketel naar een gasketel. Of je zit al jaren bij dezelfde gasleverancier? Ook dan is het slim om te kijken of overstappen jouw heel wat Euro's kan besparen. Maak een prijsvergelijking van de actuele gasprijzen op basis van jouw situatie en gasverbruik. In onze online vergelijkingstool hebben we ook rekening gehouden met de aardgasleveranciers en daarom hebben we alle tarieven daarin opgenomen. Natuurlijk houden we deze prijzen net als die voor stroom, iedere maand opnieuw netjes bij.

Elektriciteitsprijzen leveranciers

De elektriciteitsprijzen verschillen per leverancier. De prijzen zijn vast of variabel en veranderen ook per maand of per kwartaal. Iedere leverancier hanteert zijn prijsbeleid voor stroom, dit heeft te maken met hoe de stroom wordt ingekocht of geproduceerd en de uiteenlopende invloeden op de energiemarkt, zoals de evolutie van de olieprijs. Hoe hoog de elektriciteitsprijs is per kWh wordt zoals je leest bepaalt door veel factoren.

Energieprijzen en keuzehulp Alle achtergrondinformatie over prijzen en hulp bij het vergelijken van tarieven vind je in onze gids over energieprijzen!

Dienstverlening elektriciteitsleveranciers vergelijken

vergelijken

Naast dat de elektriciteitsprijzen vergelijken belangrijk is voor de keuze van een leverancier, moet je niet een ander belangrijk criterium uit het oog verliezen. Daarmee doelen we op de service of dienstverlening van een elektriciteitsleverancier. Op onze website is het mogelijk om de klantenbeoordelingen te lezen van alle energieleveranciers voor huishoudelijke klanten. Zo gaat vergelijken een stapje verder, want een goede klantendienst, correcte facturen en dat klachten rap worden opgelost is ook van belang. We zetten de reviewpagina's van de grootste elektriciteitsleveranciers hieronder voor je op een rijtje:

Geactualiseerd op