gas en elektriciteit

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

Bel om gratis te veranderen van energieleverancier of voor energieadvies!

gas en elektriciteit

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

Dien een terugbelverzoek in of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Essent: een belangrijke Europese energieproducent

Essent staat in de top-5 van energieleveranciers in Vlaanderen en Wallonië. Het is ook een belangrijke speler op de Europese energiemarkt. Via het Duitse moederbedrijf Innogy maakt Essent deel uit van RWE, een grote energieproducent. Essent levert groene stroom en aardgas aan particuliere klanten in heel België met uitzondering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het bedrijf bedient ook KMO’s, grote bedrijven en overheden.


Wie is Essent?

Essent logo

De grootste en directe uitdager voor Essent is Eneco. Hoewel Eneco zich profileert als een duidelijk groenere aanbieder is Essent de laatste jaren goed op weg. TotalEnergies ligt ook voor op Essent. Voor beiden ligt in Vlaanderen hun marktaandeel dicht bij elkaar. Essent had in maart 2019 een marktaandeel van 6,14% voor elektrciteit en 6,58% voor aardgas.

Aanbod Essent

Met zeven verschillende formules voor de levering van aardgas en/of elektriciteit kunnen klanten van Essent precies de formule kiezen die het beste bij hun wensen en verwachtingen past. Als één van de weinige leveranciers in België biedt Essent bijvoorbeeld een formule aan waarbij klanten op voorhand hun volledige jaarverbruik kunnen betalen. Daarnaast kunnen Essent-klanten ook kiezen voor formules met variabele of vaste prijzen (op één of drie jaar) of voor een energiecontracten met enkel een eenvoudige dienstverlening via internet en met scherpe variabele tarieven.

Essent tarieven

De tarieven van Essent voor particulieren worden uitgebreid onder de loep gehouden op deze tarievenpagina. Essent heeft verschillende formules aan vaste en variabele prijzen. We bespreken iedere formule tot in detail, hieronder geven we een opsomming van alle tariefsvormen met een link om te profiteren van de laatste Essent aanbiedingen.

Elektriciteitstarieven Essent

Direct klant worden met deze elektriciteitstarieven van Essent. Klik hier voor meer informatie over de Essent stroomtarieven.

Elektriciteitsaanbod en tarieven van Essent
Contractnaam Stroom Essent.Online Elektriciteit 1 Jaar Elektriciteit Variabel Groen 1 jaar Elektriciteit Vast Groen 1 jaar Elektriciteit Vast Groen 3 jaar Vooraf Groen Elektriciteit 1 jaar
Tariefsvorm Variabel Variabel Vast Vast Variabel
Vaste
vergoeding
(€/jaar)
34.950000 59.950000 69.950000 69.950000 -
Energiekost (c€/kWh)
enkelvoudige meter
6.57200 7.40600 9.81500 9.81500 6.56100
Duur contract(jaar) 1 1 1 3 1
Groene stroom
(Ja/Nee)
Nee Ja
100%
Ja
100%
Ja
100%
Ja
100%
Klantendienst Internet Telefoon of internet Telefoon of internet Telefoon of internet Internet
Tarieven vergelijken
en keuzehulp
02 588 92 38

Huidige tarieven in juni 2022

Consumptie energie
changer de fournisseur

Energie vergelijken

Vergelijk het energie aanbod, stap over en bespaar op je energiefactuur.
Alle energiedeals op een rijtje!

Aardgastarieven Essent

Word direct klant met deze aardgastarieven van Essent. Lees hier alles over de gastarieven van Essent.

Aardgasaanbod en tarieven van Essent
Contractnaam Aardgas Essent.Online Gas 1 Jaar Aardgas Variabel 1 jaar Aardgas Vast 1 jaar Aardgas Vast 3 jaar Vooraf Aardgas 1 jaar
Type tarief Variabel Variabel Vast Vast Variabel
Vaste
vergoeding
(€/jaar)
34.950000 59.950000 69.950000 69.950000 -
Energiekost (c€/kWh) 2.58700 2.95000 3.47000 3.47000 2.47900
Contract duur (jaar) 1 1 1 3 1
Klantendienst Internet Telefoon of internet Telefoon of internet Telefoon of internet Internet
Tarieven vergelijken
en keuzehulp
02 588 92 38

Huidige tarieven in juni 2022

Neem voordelig stroom en gas af met de energiepacks van Essent. Ontdek op dezetarievenpagina alle actuele prijzen.

Dienstverlening Essent

De Vlaamse energieregulator VREG maakt jaarlijks een rapport op over de dienstverlening van de verschillende energieleveranciers. In 2016 merkte de Vreg in dat rapport op dat Essent over het algemeen vlot telefonisch bereikbaar is en dat het bedrijf meestal binnen 48 uur antwoordt als klanten een mail sturen via de contactpagina op de website van Essent.

Tegelijk noteerde de VREG echter gemiddeld 5,60 klachten per 5000 klanten voor Essent, daarmee scoort deze energieleverancier slechter dan de meeste andere leveranciers. Van Greenpeace krijgt Essent in het meest recente milieurapport een matige score (5/20) voor z’n inspanningen om groene elektriciteit te produceren. Deze score komt voort uit de aankoop van energie van voornamelijk de vervuilde, Europese energiemarkt en het ontbreken van investeringsplannen voor hernieuwbare energie.

Consumptie energie
consumptie energie

Bereken gratis je energieverbruik

Bel voor een gratis berekening of bereken het zelf in 2 minuutjes met de online energiecalculator!

Consumptie energie
consumptie energie

Wat is jouw energieverbruik?

Bereken het online met de energiecalculator of bel CallMePower tijdens de openingsuren op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Contactgegevens Essent

Wil je Essent contacteren met een vraag of wil je klant worden? Bij CallMePower vind jij alle contactgegevens van Essent eenvoudig!

Contactgegevens EssentRaadpleeg de contactpagina van Essent voor alle contactgegevens van deze energieleverancier. Hier vind je onder andere het telefoonnummer van de klantendienst, het adres, het contactformulier en andere contactgegevens.

Mijn Essent: online klantenzone

Mijn Essent is het digitale klantenportaal of online klantenzone van Essent. Als verlengde van de telefonische dienstverlening heb je als klant met een login bij Mijn Essent direct en online inzage in je energie. Veel zaken, zoals het inzien van je actuele verbruik, het downloaden van je energiefacturen of het voorschotbedrag aanpassen kun je er zelf regelen. Klanten van Essent kunnen zich eenmalig gratis aanmelden en vervolgens steeds inloggen.

Slimme thermostaat Tado

Essent heeft de slimme thermostaat Tado geïntroduceerd voor bestaande en nieuwe klanten. Essent claimt dat je met Tado tot wel 31% kan besparen op je verwarmingskosten.

In ons artikel inclusief vergelijking over slimme thermostaten lees je er meer over!

Geactualiseerd op