energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst energie België

Bel CallMePower voor advies over energiecontracten of om over te stappen. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

Advertentie - CallMePower
energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst gas en elektriciteit België

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren of vergelijk gratis met onze energievergelijker.

Advertentie - CallMePower 

Cociter contact: telefoonnummer, adres, e-mail en meer

Geactualiseerd op
minuten lezen
Cociter contact

Het telefoonnummer van de Cociter klantendienst is: 080 68 57 38. Dit nummer is te bereiken van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur. Het is ook mogelijk om online vragen te stellen via het e-mailadres van de klantendienst: [email protected].

Cociter contact klantendienst

Als kleine leverancier van groene elektriciteit in het Waalse Gewest, heeft Cociter een relatief kleine klantendienst.Contact opnemen met deze leverancier is dan ook enkel mogelijk in het Frans en in het Duits.

In de tabel hieronder geven we een overzicht van de algemene Cociter contactgegevens en het Cociter telefoonnummer.

Cociter contact overzicht
ContactmethodeContactgegevens
📞 Algemene Cociter klantendienst📞 080 68 57 38
📞 Contract opzeggen en overstappen*
📫 PostadresCociter, Unter den Linden 5/E/1, 4750 Elsenborn
🌐 Sociale netwerkenFacebook en Twitter
📧 E-mailadres[email protected]

*Telefonische dienstverlening beheerd door CallMePower, een merk van Selectra, die uw verhuizing en overstap van leverancier verzorgt door u te verwijzen naar het beste partner aanbod in uw persoonlijke geval.

Indien je vragen hebt over energiefacturen of de Cociter tarieven, neem je contact op met het algemene Cociter telefoonnummer.

Cociter openingsuren klantendienst

De Cociter klantendienst is geopend van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur. Op feestdagen en in het weekend is de klantendienst niet bereikbaar. In dit geval adviseren wij om een e-mail te sturen naar Cociter via het bovenstaande e-mailadres.

Gratis telefoonnummer Cociter Bij het Cociter telefoonnummer betaal je het zonale tarief. Geheel gratis is Cociter bellen dus niet. De hoogte van de belkosten hangt in dit geval af van de voorwaarden van je mobiele abonnement.

Cociter e-mailadres klantendienst

Naast telefonisch, is de Cociter klantendienst ook per e-mail te bereiken. Handig als je een vraag hebt die niet dringend is of als je documenten, zoals het overnamedocument, door wilt sturen. De Cociter klantendienst beantwoord je vraag binnen een aantal werkdagen en vaak al op dezelfde dag.

Het Cociter e-mailadres is: [email protected].

Wat is het adres van het Cociter kantoor?

Het Cociter kantoor is te vinden in Elsenborn. Dit is tevens het adres voor al je briefverkeer gericht aan deze leverancier. Dit is geen bezoekadres, dus informeer bij deze leverancier voordat je het Cociter Elsenborn kantoor gaat bezoeken.

Het Cociter kantoor is te vinden op het onderstaande adres.

Cociter - Comptoir Citoyen des Energies sc
Unter den Linden 5/E/1
4750 Elsenborn

energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst energie België

Bel CallMePower voor advies over energiecontracten of om over te stappen. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

Advertentie - CallMePower
energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst gas en elektriciteit België

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren of vergelijk gratis met onze energievergelijker.

Advertentie - CallMePower 

Contact opnemen voor een Cociter verhuis

Verhuizen kan een heel gedoe zijn. Veel zaken moeten geregeld worden en dat kan een hoop tijd in beslag nemen. Eén van die zaken is je energiecontract en het overnemen van de energiemeters.

Hieronder leggen we uit hoe je een Cociter verhuis regelt.

Overnamedocument Cociter energie

Als eerste zullen de energiemeters op naam van de nieuwe bewoners moeten worden gezet. In het totaal zal je dit document twee keer moeten invullen. Eén keer voor de oude woning en één keer voor de nieuwe woning.

In dit document zal je alle contactgegevens van zowel de oude als de nieuwe bewoners moeten noteren, de meterstanden en de EAN-code. Noteer de meterstanden op het moment van overdracht. De EAN-code is de identificatiecode van de energiemeter en is meestal te vinden op de zijkant van de meter en op je energiefactuur.

Verstuur dit document uiterlijk 7 dagen na je verhuis naar Cociter. Stel Cociter daarnaast tijdig op de hoogte van je verhuis. Er zal namelijk een slotfactuur opgesteld moeten worden. Het Cociter energieovernamedocument voor je verhuis kan je hieronder in het Frans en Nederlands downloaden. We raden je aan om het document in het Frans in te vullen.

Cociter overnamedocument Frans:

Cociter overnamedocument Nederlands:

Contract Cociter opzeggen bij een verhuis

In België staan consumenten geheel vrij om te veranderen van energieleverancier. Ook als de looptijd van het contract nog niet is afgelopen. Ben je dus niet tevreden of betaal je teveel? Stap dan over!

Bovendien levert Cociter enkel in Wallonië. Bij een verhuis naar Brussel of Vlaanderen zal je dus het Cociter contract op moeten zeggen en een contract bij een andere leverancier af moeten sluiten. Om een contract af te sluiten bij een leverancier naar keuze, neem je contact op met CallMePower via het onderstaande telefoonnummer.

Gas en Licht Verhuizen
Energie verhuis

Gas en elektriciteit overzetten bij verhuis (Gratis dienst)

Contacteer de energie-experts van CallMePower om gratis alle stappen voor je verhuis door te lopen en een nieuw contract af te sluiten.

Gas en Licht Verhuizen

Gas en elektriciteit overzetten bij verhuis (Gratis dienst)

Laat je terugbellen door een energie-expert van CallMePower om gratis alle stappen voor je verhuis door te lopen en een nieuw contract af te sluiten.

Cociter klant worden

Overtuigd door het aanbod en de groene stroom van Cociter? Dan kan je een Cociter klant worden! Dit kan door coöperant te worden en minimaal € 250 aan aandelen te kopen. Coöperanten betalen een significant lagere vaste vergoeding en in sommige gevallen ook lagere prijzen per kWh.

Onder normale omstandigheden kunnen consumenten die geen coöperant zijn ook klant worden bij Cociter. Door de hoge energieprijzen is dit momenteel helaas niet mogelijk.

Stroompanne Cociter contact

Indien je last hebt van een stroompanne, neem je contact op met de verantwoordelijke distributienetbeheerder en niet met Cociter. De netbeheerder is namelijk verantwoordelijk voor het aanleg en onderhoud van het elektriciteitsnetwerk.

Voordat je contact opneemt met de netbeheerder is het belangrijk om te controleren of de stroompanne niet door aangekondigd onderhoud of een probleem in de elektrische installatie wordt veroorzaakt. Controleer de zekeringkast en als daar één of meerdere zekeringen zijn gesprongen, zit het probleem in de elektrische installatie.

Is dit niet het geval? Neem dan direct contact op met het telefoonnummer van de verantwoordelijke netbeheerder in jouw regio.

Noodnummers storingen
DistributienetbeheerderStroomstoring
ORES📞 078 78 78 00
Resa📞 04 220 12 11
AIEG📞 085 27 49 00
REW📞 010 22 26 53
AIESH📞 060 45 91 60

Vind je distributienetbeheerder

  • Aalst (9300 / 9308 / 9310 / 9320)
  • Aalter (9880 / 9881 / 9910)
  • Aarschot (3200 / 3201 / 3202)
  • Aartselaar (2630)
  • Affligem (1790)
Laden

Vergoeding stroompanne aanvragen

Zodra de stroompanne is verholpen, kan je mogelijk een vergoeding voor de stroompanne aanvragen. Hiervoor moet de stroompanne langer dan vier uur hebben geduurd en mag de stroompanne niet zijn veroorzaakt door gepland onderhoud. Meer informatie hierover op onze vergoeding stroompanne pagina.

Over leverancier Cociter energie

Groene energie

Cociter is een zeer kleine energieleverancier met een marktaandeel op de Waalse elektriciteitsmarkt van slechts 0,34 %. De marktaandelen op de Waalse energiemarkt verschillen sterk van de Vlaamse energiemarkt. In Wallonië is het merendeel van de markt nog steeds in handen van de voormalige monopolist ENGIE Electrabel en concurrent Luminus.

Het doel van Cociter is echter niet om de grootste energieleverancier van Wallonie of België te worden. Cociter wil de beste burger leverancier van hernieuwbare energie in Wallonië zijn.

Cociter, oftewel Comptoir Citoyen des Energies, is een Waalse coöperatieve vennootschap voor groene stroom. Deze vennootschap is onderdeel van 13 Waalse burgercoöperaties die groene stroom produceren.

Oorsprong groene stroom Cociter

De groene stroom van Cociter komt voornamelijk uit windenergie en uitsluitend uit een van de 13 Waalse burgercoöperaties die zijn aangesloten bij deze leverancier. Cociter heeft op dit moment de volgende duurzame energiebronnen tot haar beschikking:

  • Acht windturbines (17 MW)
  • Eén vergistingseenheid (0,6 MW)
  • Vier zonne-energie installaties (0,8 MW)

Cociter gaat haar capaciteit uitbreiden naar 14 zonne-energie installaties (1,73 MW) en 5 nieuwe waterkrachtcentrales (4 MW). Hiermee kan Cociter 15.000 huishoudens van elektriciteit voorzien.

Veranderen van leverancier? Vergelijk energie en kies het beste tarief!

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 35 stemmen vond de informatie nuttig.