Service Home - Hero Block

Energie

CallMePower

Doen we het samen?

 • Vergelijk het energieaanbod
 • Veranderen van leverancier is kosteloos

Gas en elektriciteit verhuizen? Alles voor een vlotte verhuis van je energie en méér!

energie verhuizen

Gas en/of elektriciteit nodig in je nieuwe woning?

Bel ons om de meter(s) op jouw naam te zetten!

energie verhuizen

Gas en/of elektriciteit nodig in je nieuwe woning?

Bel op werkdagen tussen 8 en 19h. Of laat je gratis terugbellen door ons.

verhuizen

Heb je je droomwoning gevonden? Bij een verhuis komt heel wat kijken. Veel geregel, van logistiek tot papierwerk. Ga ik zelf al mijn spullen verhuizen of schakel ik een verhuisfirma in? Waar haal ik mijn verhuisdozen vandaan en heb ik wel genoeg dozen? Wij helpen je graag bij een vlotte verhuis naar je nieuwe thuis. Graag zetten we alles even op een rijtje voor jou. Zo heb je overzichtelijk de verschillende stappen en benodigde documenten bijdehand voor je je intrek neemt in een nieuwe woning.

De nodige documenten voor een verhuis

document voor verhuis

Heb je vragen over je verhuis? Wij verstrekken je gratis de volgende documenten om je verhuis vlot en soepel te laten verlopen.
Plaatsbeschrijving of energieovernamedocument?
Onze energiespecialisten kennen de regelgeving op dit gebied. Wij helpen jou graag een handje met het verhuizen van je energie. Bel ons gratis op het telefoonnummer  ☎ 02 588 03 92! (doordeweeks van 8 tot 18h)


Essent aanbieding

 

Schriftelijke huurovereenkomst

huurovereenkomst huis

Vanaf 15 juni 2007 is een schriftelijke huurovereenkomst verplicht. De verhuurder stelt de overeenkomst op, en moet deze registreren bij het plaatselijk registratiekantoor. Laatste is gratis en verplicht voor de verhuurder. Je kunt de registratie ook laten uitvoeren. Hou er rekening mee dat dit gebeurt binnen de 2 maanden na ondertekening van de overeenkomst. Het adres van het plaatselijk kantoor is terug te vinden op de website van de Federale Overheidsdienst Financiën onder “Registratie huurcontract”.
Elke partij (huurder en verhuurder) moet een ondertekend exemplaar van de huurovereenkomst ontvangen. De volgende gegevens moeten zeker aan bod komen in dit document:

 • De identiteit van de verhuurder en huurder
 • De begindatum van de overeenkomst en bij voorkeur de duur (zo niet, dan geldt een duur van 9 maanden)
 • De aanwijzing van alle ruimtes en gedeeltes van het gehuurde gebouw
 • De huurprijs

Om elke betwisting te voorkomen, heb je als huurder er alle belang bij dat het contract aangeeft dat de woning als je hoofdverblijfplaats zal dienen. 
Aarzel niet om zaken die je belangrijk vindt of mondeling hebt afgesproken te laten opnemen in de overeenkomst. Zo vermijd je mogelijke misverstanden en pijnlijke discussies met de verhuurder.

energieverbruik berekenen

Wat is jouw stroomverbruik op jaarbasis?

Bereken jouw elektriciteitsverbruik met de energiecalculator!

Plaatsbeschrijving

plaatsbeschrijving document woning

Jij en de verhuurder dienen voor gezamenlijke rekening een gedetailleerde plaatsbeschrijving op te stellen vóór je de woning betrekt of tijdens de eerste maand.

Deze plaatsbeschrijving is wettelijk verplicht en moet samen met de huurovereenkomst door de verhuurder worden geregistreerd. Een plaatsbeschrijving is geldig als ze:

 • In aanwezigheid van zowel de huurder als de verhuurder (of hun vertegenwoordigers) opgesteld is;
 • Door beide partijen persoonlijk gedateerd en ondertekend is;
 • Voldoende details vermeldt; een clausule zoals 'het goed is in goede staat en goed onderhouden en beide partijen erkennen dit' kan dus niet.

Voor de plaatsbeschrijving kun jij samen met de verhuurder beroep doen op de betalende diensten van een immokantoor of een landmeter expert.

Plaatsbeschrijving downloaden in PDF of WORD formaat Aarzel niet om dit zelf in handen te nemen. Maak gebruik van dit model plaatsbeschrijving (PDF) of deze in WORD formaat waarmee je zeker bent niets over het hoofd te zien.

Bij het stopzetten van de huurovereenkomst dient dergelijke plaatsbeschrijving opnieuw te gebeuren. Als de woning schade vertoont die niet in de beschrijving staat vermeld, dan moet de huurder die herstellen. Schade door ouderdom, overmacht of door het normale gebruik van de gehuurde woning moet de huurder niet vergoeden.

Energieovernamedocument

 

 

Neem je elektriciteit en aardgas af of één van beide bij een energieleverancier dan krijg je bij een verhuis te maken met het energieovernamedocument. Hier is er sprake van 2 overnamedocumenten (voor je gas en/of elektricteit), te weten: verhuis watergroep en energie voor elektriciteit en/of aardgas:

Deze documenten leggen de respectievelijke meterstanden vast vóór je de woning betrekt. Ze dienen ondertekend te worden door beide partijen, en aangeleverd worden door de verhuurder. De opname van de meterstanden gebeurt bij voorkeur in aanwezigheid van beide partijen. Indien de verhuurder dit al voor zijn rekening nam, ga dan de gegevens even na voor je de documenten ondertekent.

Overnamedocument gas en elektriciteit

Met het overnamedocument(overnameformulier) voor gas en elektriciteit stap je naar de energieleverancier van jouw keuze. Meer over hoe je te werk gaat bij de overdracht van je stroom en aardgas inclusief tips en tricks vind je op deze pagina.

Het energieovernameformulier moet voor iedere woning in tweevoud ingevuld zijn. Ook moet dit document door de vertrekkende huurder en de overnemer worden ondertekend. Tevens is een overnameformulier specifiek voor één adres: zorg dus dat je zowel voor het adres waar je vertrekt als het adres waar je gaat wonen overnameformulieren aanvraagt.

Voorbeeld van een energieovernamedocument

Overnamedocument water

Het overnamedocument voor water dien je te bezorgen aan het regiokantoor van de waterleverancier voor de levering van drinkwater. Net als bij het energieovernamedocument vul je het overnameformulier best samen in met de andere partij tijdens de sleuteloverdracht (of een ander moment rondom de overdracht van de woning). Je vult de meterstand in en ondertekent gezamenlijk het document. Je kunt gebruik maken van het verhuisformulier op de website van jouw drinkwaterleverancier:

Energieprestatiecertificaat (EPC)

Energieprestatiecertificaat (EPC)

Vraag de verhuurder naar het energieprestatiecertificaat (EPC) van het pand dat je huurt en doe dit bij voorkeur vóór je de huurovereenkomst afsluit. De energiescore die is weergegeven, geeft je namelijk een idee van de energiezuinigheid van de woning.
Dit certificaat moet de verhuurder kunnen voorleggen en dient afgeleverd te worden door een erkend energiedeskundige of keuringsorganisme. Het laatste herken je aan de ronde stempel “Energiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie” die voorkomt op de eerste pagina van het certificaat. 

Verzekeringsattest

Je dient een brandverzekering af te sluiten voor het pand dat je huurt. Deze brandverzekering dekt de aansprakelijkheid als huurder tegenover de verhuurder, en beschermt je voor schade die je veroorzaakt aan de huurwoning:

 • Jouw inboedel: bijvoorbeeld bij schade aan meubels, binnen én in bepaalde gevallen buiten je woning;
 • Aansprakelijkheid voor materiële schade bij derden, voor onopzettelijke schade die zich voortzet op de goederen van bijvoorbeeld jouw buren.

Een attest van deze verzekering dien je voor te leggen aan de verhuurder.

Nieuwe energieleverancier voor gas en elektriciteit kiezen

Je bent volledig vrij in je keuze voor de energieleverancier voor je nieuwe (huur)woning. Je bent dus niet verplicht om beroep te doen op de leverancier van de vorige huurder of verhuurder.

We helpen je graag bij het maken van de juiste én meest voordelige keuze. Houd je energieovernamedocument bij de hand, en bel ons voor een vlotte verhuis op het volgende telefoonnummer:  ☎ 02 588 03 92. Wij zorgen ervoor dat de overstap vlot verloopt.

Wil je liever nog even liever zelf in alle rust het aanbod van de leveranciers vergelijken?
Ga dan naar onze vergelijker:

energieleveranciers vergelijken

Energie tarieven en leveranciers vergelijken!

Alle prijzen en deals op een rijtje, vind de beste aanbieding voor jouw nieuwe woning.

Geactualiseerd op