Verhuizen

Hulp bij het verhuizen

Met de verhuishulp van CallMePower is een verhuis regelen nog nooit zo gemakkelijk geweest!

  • Volledige verhuischecklist
  • Voorbeeld huurcontract, plaatsbeschrijving en energieovernamedocument
  • Gratis overstapservice voor energie, telecom, water, verzekeringen
  • Vergelijk tarieven
    Vergelijk tarieven
    met de gratis vergelijkingshulp
  • Overstappen
    Overstappen kan op elk moment
    kosteloos en in minder dan 10 minuten
  • Kies de voordeligste optie
    Kies de voordeligste optie
    en bespaar op je facturen

Hoe werkt de verhuishulp van CallMePower?

1

Voorbereiding van verhuis. Controleer bijvoorbeeld welke documenten kunnen worden weggegooid, en welke documenten je wilt bewaren. Kun je nog wel een handje hulp gebruiken bij de verhuis? Neem dan contact op met een verhuisfirma. Bekijk ons overzicht van verhuisfirmas in Vlaanderen.

2

Regelen van alle contracten. Bel een van onze verhuis-experts voor gratis advies bij het overzetten van je water- en energiecontracten en je telecomabonnement. Maar eveneens helpen we bij het verhuizen naar, of afsluiten van, de verzekeringen op het nieuwe adres.

3

Adreswijziging. Zorg ervoor dat je na de verhuis je adreswijziging doorgeeft. Ontdek ons stappenplan voor de adreswijziging.

4

Controleer alle stappen. CallMePower zorgt ervoor dat je geen enkele stap van het verhuisproces overslaat. Download gratis de verhuischecklist door op de onderstaande knop te drukken.

Meest gelezen artikelen deze maand

Regel je verhuizing in slechts één gesprek! (Gratis dienst)

Bel CallMePower om je contracten te regelen: energie, telecom, water en verzekeringen!

Regel je verhuizing in slechts één gesprek! (Gratis dienst)

Bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur of laat je gratis terugbellen door ons.

Zo worden wij beoordeeld

4.9 /5
Gebaseerd op 4.067 beoordelingen
5
90%
4
5%
3
1%
2
1%
1
3%
4.9 / 5
4.7 / 5

Veelgestelde vragen

Wat kost de verhuishulp van CallMePower?

Het raadplegen van een van onze verhuisexperts is kosteloos. Bovendien zijn alle voorbeelddocumenten, zoals de verhuischecklist, het voorbeeld energieovernamedocument en het voorbeeld plaatsbeschrijvingsdocument, volledig gratis te downloaden.

Waar moet ik op letten bij het organiseren van een verhuis?

Jaarlijks verhuizen er meer dan een miljoen mensen in België. Wanneer je binnen België verhuist, of vanaf het buitenland naar België verhuist, of naar Duitsland verhuist zijn er behoorlijk veel zaken waar je rekening mee moet houden. Zo moet je niet alleen denken aan het verhuizen van je telecomcontract, energie- en watercontracten, ook moet je niet vergeten om verhuisdozen en andere benodigde verhuismaterialen te kopen.

Is er sprake van een grote verhuizing? Dan kun je er goed aan doen om een verhuisfirma in te schakelen. Zij helpen je met het stevig inpakken en transporteren van je inboedel en zware meubels, zoals het verhuizen van de wasmachine. Denk er ook aan om eventueel een verhuisverzekering af te sluiten. Tevens is het een goed idee om even te controleren of je recht hebt op een verhuisvergoeding of een sociale woonlening van het Vlaams Woningfonds. Deze vergoeding is beschikbaar voor zeer specifieke situaties, bijvoorbeeld bij een gedwongen verhuis door de gemeente.

Wat is de plaatsbeschrijving en hoe stel ik deze op?

Voordat je als huurder een huurwoning betrekt dien je een gedetailleerde plaatsbeschrijving op te stellen. Dit document stelt vast wat de toestand is van onroerend goed op een bepaald moment, zodat er geen problemen ontstaan in de toekomst over de huurwaarborg of de borgstelling. Het document vermeld op gedetailleerde wijze de kenmerken van het goed, en bevat in de meeste gevallen enkele foto´s. Verder dient de plaatsbeschrijving:

  • Te worden opgesteld in aanwezigheid van huurder en verhuurder,
  • Te worden ondertekend door beide partijen.
Het is mogelijk om een dienst in te schakelen voor het opstellen van de plaatsbeschrijving, zoals een immokantoor of een landmeter expert. Hier dien je echter wel een prijs voor te betalen. Indien je geen expert wilt inschakelen maar jezelf er wel van wilt verzekeren dat de verhuur goed verloopt, kun je ook een kijkje nemen naar de voorbeeld plaatsbeschrijving. Verhuis je naar een studentenkot? Dan hoef je doorgaans geen plaatsbeschrijving aan te maken.

Hoe kies je een nieuwe energieleverancier?

Bij een verhuis ben je volledig vrij in je keuze voor je gas- en elektriciteitsleverancier (niet altijd bij mede-eigendom. Je kunt je contract behouden, of besluiten om een contract aan te gaan met een nieuwe leverancier. CallMePower heeft meerdere energiegidsen voor je samengesteld, zodat je precies weet waar je op moet letten bij het kiezen voor een nieuwe leverancier.

Daarnaast hebben we informatiepagina´s over verschillende energieleveranciers. Neem bijvoorbeeld een kijkje Luminus verhuis, ENGIE verhuis, Mega verhuis, Total Energies verhuis of Eneco verhuis.

Hoe gebruik je het energieovernamedocument voor gas en elektriciteit?

Wanneer je verhuist, kun je het energieovernamedocument gebruiken om een energieovername van aardgas en/of elektriciteit gebruiken om de meterstanden definitief vast te leggen. Wanneer je deze doorgeeft, kan de energieleverancier een slotfactuur opmaken. Blijf je bij dezelfde leverancier? Dan moet je tevens de meterstanden van het nieuwe adres doorgeven, zodat de leverancier op dat adres de facturatie kan starten.

We hebben gratis een energieovernamedocument voor je ter beschikking gesteld. Download het overnamedocument Fluvius, overnamedocument Eneco, overnamedocument ENGIE of overnamedocument TotalEnergies.

Hoe moet je een watercontract regelen bij een verhuis?

In tegenstelling tot gas en elektriciteit, kun je niet zelf voor je waterleverancier kiezen. Wie je waterleverancier is, is afhankelijk van de gemeente waar je gaat wonen. Het water overnamedocument wordt gebruikt om je bestaande watercontract en bijbehorende meterstanden te laten overnemen door de nieuwe bewoner - en vice versa, een watercontract en de meterstanden op het nieuwe adres over te nemen.

Wat is een energieprestatiecertificaat en waarom is het belangrijk?

Het energieprestatiecertificaat (EPC) is een document dat aangeeft hoe energiezuinig een gebouw is. Dit certificaat is verplicht vanaf het moment dat een woning te koop of te huur wordt aangeboden. Het certificaat dient te worden afgeleverd door een erkend energiedeskundige of keuringsorganisme. Wanneer het EPC-door een officieel organisme is erkend, kun je dat herkennen aan de ronde stempel ´´Energiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie´´.

Er zijn enkele gevallen waarin een EPC niet verplicht is, bijvoorbeeld bij de verkoop van een woonboot, of wanneer de woning geen enkele vorm van verwarming heeft. Bekijk de volledige lijst van uitzonderingen op de verplichting van een EPC.