Verhuizen

Met onze verhuishulp

maken we van alle paperassen voor het regelen van je verhuis een peulschil!

 • Checklist voor je verhuis
 • De nodige documenten voor je verhuis
 • Gratis overstapservice voor energie en telecom
 • Voorbeeld plaatsbeschrijving voor (ver)huur woning/pand
02 588 03 92 Verhuizen? Bel ons voor een nieuw telecom- en energiecontract: Ma-Vr | 8:00 - 19:00 uur en Za | 8:30 - 17:30 uur
Of
We hebben jouw terugbelverzoek helaas niet kunnen verwerken. Jouw terugbelverzoek is correct verwerkt.
We hebben jouw terugbelverzoek helaas niet kunnen verwerken. Jouw terugbelverzoek is correct verwerkt.
Of
Van maandag-vrijdag 8:00 - 19:00 & zaterdag 8:30 - 17:30 uur is ons callcenter geopend
Bel mij terug
 • Vergelijk tarieven
  Vergelijk tarieven
  met de gratis vergelijkingshulp
 • Overstappen
  Overstappen kan op elk moment
  kosteloos en in minder dan 10 minuten
 • Kies de voordeligste optie
  Kies de voordeligste optie
  en bespaar op je facturen

Overstappen en vergelijken met CallMePower, zo worden wij beoordeeld

4.9 /5
Gebaseerd op 4.067 beoordelingen
5
90%
4
5%
3
1%
2
1%
1
3%
4.9 / 5
4.7 / 5
Lucas U.

Uitstekende, duidelijke informatie en nodige administratieve begeleiding bij opmaak contract.

Meer zien Minder zien
Louise M.

Zeer snel telefonisch contact. Duidelijke info met cijfers/tarieven en erg behulpzaam bij de inschrijving van ENGIE naar Eneco. Professioneel!'

Meer zien Minder zien
Anna D.

Zeer vriendelijk & behulpzaam! Wij zijn net alleen gaan wonen en hebben heel veel advies ontvangen ivm de elektriciteitsmaatschappijen. Alles is ook via jullie direct in orde gebracht. Ook al doen jullie dit niet maar ze hebben mij ook het nummer van de watermaatschappij doorgegeven, omdat het de eerste keer is dat wij alleen gaan wonen. Echt chapeau! & verder wens ik de meneer die ik aan de lijn heb gehad veel succes en liefde toe! 😉 DIKKE MERCI

Meer zien Minder zien

Bij een verhuis komt heel wat kijken, of je nu koopt of huurt. Het is allemaal veel geregel: van logistieke zaken tot de paperassen. Ga je zelf al je gerief verhuizen of schakel je een verhuisfirma in? Waar haal of koop je verhuisdozen, heb je er genoeg en zijn het wel de juiste dozen? Vergeet ook belangrijke en onmisbare zaken, zoals je energie, verzekeringen, tv en internet niet. Wij helpen je graag bij een vlotte verhuis naar je nieuwe thuis.

Jouw verhuis organiseren

Elk jaar opnieuw verhuizen er meer dan een miljoen Belgen. Ook voor jouw verhuis geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg voor een vlekkeloze verhuis, of je nu naar een andere gemeente in België verhuist of als je in dezelfde straat blijft wonen of als je als buitenlander naar België verhuist. Je bent druk in de weer met het organiseren van je verhuis vanaf het moment dat je de knoop doorhakt tot je de laatste plant in de keuken plaatst van jouw nieuwe woning. CallMePower helpt je een handje, met de administratieve rompslomp dan, we zijn daarbij jouw verhuisgids.

Verhuis doorgeven

Laat je vrienden, familie, kennissen en bedrijven weten dat je verhuist. Verwittig iedereen die je kent, persoonlijk of telefonisch. Je verhuis doorgeven kan online of op het postkantoor bij jouw in de buurt. Laat je post dus doorverwijzen, deze verhuist dan eenvoudig met jou mee. Voor verschillende instanties en bedrijven is het immers heel belangrijk dat ze op tijd jouw nieuwe adres in hun systemen kunnen registreren. Je regelt je adreswijziging online en zelfs helemaal gratis in minder dan 15 minuten.

Verhuisfirma

Heb je jouw droomwoning gevonden? Ga direct op zoek naar een verhuisfirma! Indien je natuurlijk het grote werk niet (al dan niet gedeeltelijk of helemaal) zelf wil doen schakel je een verhuisbedrijf in. Vraag bij minimaal drie verschillende partijen een offerte op. De prijzen kunnen namelijk onderling verschillen, zo weet je dat je niet te veel betaalt. Plan een afspraak ruim vooraf, de meeste verhuizers plannen de verhuizingen maanden van tevoren en agenda's zijn rap volgepland. Verhuisfirma's hebben ervaring en kennen de belangrijkste hindernissen. Ze helpen je bij al je vragen.

verhuisdoos

Verhuisdozen

Je kan uiteraard ook zelf je verhuizing regelen, je hebt hoe dan ook verhuisdozen nodig. Ze zijn er in allerlei soorten, vormen en maten. Ook voor andere verhuisbenodigdheden het bestellen van kartonnen verhuisboxen kan je terecht op diverse websites, lees meer in ons item over verhuisdozen.

Checklist voor jouw verhuis

Koop je een (nieuwe) woning of ga je huren? Gebruik dan een handige verhuischecklist voor jouw situatie.

checklist

Verhuischecklist Downloaden

Op zoek naar een complete checklist voor praktische zaken vóór, tijdens en na je verhuizing?
Download de verhuischecklist hier, gratis!

Documenten voor je verhuis

Heb je vragen over je verhuis? Veel zaken zijn nieuw en het organiseren van alle administratie is lastig. Op onze website verstrekken we je gratis de volgende documenten om je verhuis vlot en soepel te laten verlopen. Bovendien is het goed om te weten welke documenten je dient te bewaren bij een verhuis.

Verhuishulp We helpen je bijvoorbeeld met het verhuizen van je energiecontract. Bel ons op: 📞 02 588 03 92 (doordeweeks van 8 tot 19 uur)! Onze energiespecialisten kennen de regelgeving en zoeken samen met jou een voordelige optie.

Schriftelijke huurovereenkomst

Vanaf 15 juni 2007 is een huurcontract verplicht. De verhuurder stelt de schriftelijke huurovereenkomst op, en moet dit huurcontract registreren bij het plaatselijk registratiekantoor. Laatst genoemde is gratis en verplicht voor de verhuurder. Je kunt de registratie ook laten uitvoeren. Hou er rekening mee dat dit gebeurt binnen de 2 maanden na ondertekening van de overeenkomst.

Elke partij (huurder en verhuurder) moet een ondertekend exemplaar van de huurovereenkomst ontvangen. De volgende gegevens moeten zeker aan bod komen in dit document:

 • De identiteit van de verhuurder en huurder
 • De begindatum van de overeenkomst en bij voorkeur de duur (zo niet, dan geldt een duur van 9 maanden)
 • De aanwijzing van alle ruimtes en gedeeltes van het gehuurde gebouw
 • De huurprijs

Om elke betwisting te voorkomen, heb je als huurder er alle belang bij dat het contract aangeeft dat de woning als je hoofdverblijfplaats zal dienen.
Aarzel niet om zaken die je belangrijk vindt, zoals onderverhuren, of mondeling hebt afgesproken te laten opnemen in de overeenkomst. Zo vermijd je mogelijke misverstanden en pijnlijke discussies met de verhuurder.

Als je jouw huurcontract wilt opzeggen, dan doe je die via een opzegbrief richting jouw huurbaas.

In enkele specifieke gevallen kan je een subsidie ontvangen voor je verhuis of toeslag op je huur. Kijk op onze verhuisvergoeding en onze huurtoeslag pagina's voor meer informatie over deze onderwerpen.

Plaatsbeschrijving

plaatsbeschrijving huurcontract

Jij en de verhuurder dienen voor gezamenlijke rekening een gedetailleerde plaatsbeschrijving op te stellen vóór je de woning betrekt of tijdens de eerste maand.

Deze plaatsbeschrijving is wettelijk verplicht en moet samen met de huurovereenkomst door de verhuurder worden geregistreerd. Een plaatsbeschrijving is geldig als ze:

 • In aanwezigheid van zowel de huurder als de verhuurder (of hun vertegenwoordigers) opgesteld is;
 • Door beide partijen persoonlijk gedateerd en ondertekend is;
 • Voldoende details vermeldt; een clausule zoals 'het goed is in goede staat en goed onderhouden en beide partijen erkennen dit' kan dus niet.

Voor de plaatsbeschrijving kun jij samen met de verhuurder beroep doen op de betalende diensten van een immokantoor of een landmeter expert. Indien beide partijen een expert in willen schakelen, moet de plaatsbeschrijving prijs worden verdeeld over beide partijen. Weten hoe je de plaatbeschrijving moet invullen? Kijk dan op onze plaatsbeschrijving voorbeeld pagina.

Plaatsbeschrijving downloaden in PDF of WORD formaat Aarzel niet om dit zelf in handen te nemen. Maak gebruik van dit model plaatsbeschrijving (PDF) of deze versie in WORD formaat waarmee je zeker bent niets over het hoofd te zien.

Bij het stopzetten van de huurovereenkomst dient dergelijke plaatsbeschrijving opnieuw te gebeuren. Als de woning schade vertoont die niet in de beschrijving staat vermeld, dan moet de huurder die herstellen. Schade door ouderdom, overmacht of door het normale gebruik van de gehuurde woning moet de huurder niet vergoeden.

Let op dat alle onderdelen meegenomen zijn Er zit een verschil in de benodigde onderdelen van de plaatsbeschrijving voor een gemeubelde woning en een ongemeubelde woning.

Energieovernamedocument

Neem je elektriciteit en/of aardgas af bij een energieleverancier dan krijg je bij een verhuis te maken met het energieovernamedocument. Hier is er sprake van 2 overnamedocumenten (voor je gas en/of elektricteit), te weten: verhuis watergroep en energie voor elektriciteit en/of aardgas:

Deze documenten leggen de respectievelijke meterstanden vast vóór je de woning betrekt en de EAN-codes van de energiemeters. Ze dienen ondertekend te worden door beide partijen, en aangeleverd worden door de verhuurder. De opname van de meterstanden gebeurt bij voorkeur in aanwezigheid van beide partijen. Indien de verhuurder dit al voor zijn rekening nam, ga dan de gegevens even na voor je de documenten ondertekent.

 

Overnamedocument gas en elektriciteit

Met het overnamedocument(overnameformulier) voor gas en elektriciteit stap je naar de energieleverancier van jouw keuze. Het energieovernameformulier moet voor iedere woning in tweevoud ingevuld zijn. Ook moet dit document door de vertrekkende huurder en de overnemer worden ondertekend. Tevens is een overnameformulier specifiek voor één adres: zorg dus dat je zowel voor het adres waar je vertrekt als het adres waar je gaat wonen overnameformulieren aanvraagt.

Overnamedocument water

Het overnamedocument voor water dien je te bezorgen aan het regiokantoor van de waterleverancier voor de levering van drinkwater. Net als bij het energieovernamedocument vul je het overnameformulier best samen in met de andere partij tijdens de sleuteloverdracht (of een ander moment rondom de overdracht van de woning). Je vult de meterstand in - deze is te vinden op jouw watermeter - en ondertekent gezamenlijk het document. Je kunt gebruik maken van het verhuisformulier op de website van jouw drinkwaterleverancier:

verhuizen
verhuizen

Energie en telecom verhuizen in één keer geregeld!

CallMePower helpt je kosteloos met het opzeggen en afsluiten van je energie- en telecomcontracten. Bel ons voor geheel vrijblijvend en gratis advies!

verhuizen
verhuizen

Energie en telecom verhuizen in één keer geregeld!

Bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur of laat je gratis terugbellen door ons.

EPC woning

Energieprestatiecertificaat

Vraag de verhuurder naar het energieprestatiecertificaat (EPC) van het pand dat je huurt en doe dit bij voorkeur vóór je de huurovereenkomst afsluit. De energiescore die is weergegeven, geeft je namelijk een idee van de energiezuinigheid van de woning.

Het EPC en certificaat moet de verhuurder kunnen voorleggen en dient afgeleverd te worden door een erkend energiedeskundige of keuringsorganisme. Het laatste herken je aan de ronde stempel “Energiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie” die voorkomt op de eerste pagina van het certificaat.

Verzekeringsattest

Je dient een brandverzekering af te sluiten voor het pand dat je huurt. Deze brandverzekering voor huurders dekt de aansprakelijkheid als huurder tegenover de verhuurder, en beschermt je voor schade die je veroorzaakt aan de huurwoning:

 • Jouw inboedel: bijvoorbeeld bij schade aan meubels, binnen én in bepaalde gevallen buiten je woning;
 • Aansprakelijkheid voor materiële schade bij derden, voor onopzettelijke schade die zich voortzet op de goederen van bijvoorbeeld jouw buren.

Een attest van deze verzekering dien je voor te leggen aan de verhuurder.

Nieuwe energieleverancier voor gas en elektriciteit kiezen

Je bent volledig vrij in je keuze voor de energieleverancier voor je nieuwe (huur)woning. Je bent dus niet verplicht om beroep te doen op de leverancier van de vorige huurder of verhuurder.

Voordelige keuze energie We helpen je graag bij het maken van de juiste én meest voordelige keuze. Houd het (ingevulde) energieovernamedocument bij de hand en bel ons: 📞 02 588 03 92. We zorgen ervoor dat de energieoverdracht vlot geregeld wordt.