DATS 24 is al een langere tijd bekend van tankstations en laadpunten voor elektrische auto’s. Sinds kort is DATS 24 ook toegetreden tot de energiemarkt in België. In dit artikel geven we alle informatie over DATS 24, zoals de contactgegevens, tarief en hoe je een verhuis moet regelen.

Overzicht DATS 24 tariefkaart en tarieven

Het aanbod van DATS 24 bestaat volledig uit groene stroom van eigen bodem. De groene Belgische energie wordt geproduceerd door middel van biogas en windmolens. Je mag dan ook zelf de keuze maken waarvan je energie wordt geproduceerd.

Het aanbod van DATS 24 is op dit moment niet erg uitgebreid. Dit maakt vergelijken makkelijker, maar zorgt er ook voor dat er wellicht niet altijd een passend aanbod voor iedereen tussen zit.

Heb je een vraag over DATS 24? Neem dan met DATS 24 contact op.

Aanbod DATS 24 elektriciteit en aardgas

DATS 24 houdt het simpel, er is één soort tarief voor gas en één soort voor elektriciteit. Vooralsnog biedt DATS 24 geen vaste tarieven aan. In de onderstaande tabel geven we een overzicht van de DATS 24 tariefkaart en de voorwaarden van de tarieven.

Kijk voor een overzicht van alle tarieven, de voorwaarden en de prijzen per kWh op onze DATS 24 tarieven pagina.

DATS 24 tariefkaart overzicht
⚡🔥 DATS 24 elektriciteit DATS 24 aardgas
Soort tarief Variabel Variabel
Looptijd Onbepaalde tijd Onbepaalde tijd
Klantendienst Telefonisch + online Telefonisch + online
Facturen ontvangen per E-mail E-mail
Betaalmethoden Overschrijving + domiciliëring Overschrijving + domiciliëring
Groene energie? ✔️

Extra diensten van DATS 24

DATS 24 staat vooral bekend om haar tankstations en levert dan ook vooral benzine, diesel en oplaadmogelijkheden voor elektrische auto’s. Middels de stationzoeker kan je snel de dichtstbijzijnde tanklocatie opzoeken. Hetzelfde geldt voor de DATS 24 laadlocaties, via de online tool kan je snel een oplaadpunt vinden.

Op dit moment biedt DATS 24 geen energie gerelateerde diensten aan, zoals ketelonderhoud en de installatie van zonnepanelen. Veel grote concurrenten doen dit wel.

energie-vergelijken
energie vergelijken

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

Bel CallMePower om gratis te veranderen van energieleverancier of voor advies over contracten. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie-vergelijken
energie vergelijken

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract in Vlaanderen?

Dien een terugbelverzoek in of bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

DATS 24 klantendienst contact opnemen

Energieleveranciers proberen zich over het algemeen zo veel mogelijk beschikbaar te stellen voor hun klanten. Ze bieden daarom verschillende contactmogelijkheden om de communicatie te vergemakkelijken. Maar hoe neem je met DATS 24 contact op?

DATS 24 telefoonnummer en meer

Hieronder geven we een overzicht van alle DATS 24 contactgegevens, zoals het telefoonnummer van de klantendienst. Heb je last van een stroompanne of vermoed je een gaslek? Neem dan contact op met de verantwoordelijke distributienetbeheerder en niet met DATS 24. In Vlaanderen is Fluvius de netbeheerder.

DATS 24 contact overzicht
Reden contact Telefoonnummer Openingsuren
Algemene DATS 24 klantendienst 📞 02 363 51 52 Maandag t/m zaterdag van 7:00 tot 20:00 uur en zondag van 10:00 tot 20:00 uur
Stroompanne (Fluvius) 📞 078 35 35 00 24/7 bereikbaar
Gasgeur (Fluvius) 📞 0800 65 0 65

Wat is het DATS 24 adres?

Het DATS 24 kantoor is te vinden in Halle. Dit is tevens het adres waar je al je briefverkeer gericht aan deze leverancier naartoe kan sturen. Het kantoor van DATS 24 is echter geen bezoekadres.

Het DATS 24 kantoor is te vinden op het onderstaande adres.

DATS 24 Hoofdzetel
Edingensesteenweg 196
1500 Halle

DATS 24 online klantenzone

Net zoals de meeste energieleveranciers, heeft DATS 24 een online klantenzone. In de DATS 24 klantenzone is het mogelijk om een aantal zaken betreffende je energiecontract te regelen, zoals het aanpassen van je voorschotfactuur of het inzien van je energiefacturen.

Wij raden aan om altijd eerst een kijkje te nemen in de online klantenzone voordat je met DATS 24 contact opneemt. Zo kan je een hoop tijd besparen!

Op zoek naar een nieuwe leverancier? Bekijk hoe je kan veranderen van energieleverancier.

Een DATS 24 verhuis regelen

Bij het regelen van een verhuis komt een hoop kijken. Eén van de belangrijke zaken die je moet regelen is je energiecontract en de overdracht van de energiemeters. DATS 24 op de hoogte brengen van je verhuis kan door telefonisch contact op te nemen of door in te loggen in de online klantenzone.

Hieronder leggen we uit hoe je het overnamedocument bij een DATS 24 verhuis moet invullen.

Invullen DATS 24 overnamedocument

Bij een energie verhuis zal je zowel voor de oude als de nieuwe woning het energieovernamedocument in moeten vullen. Met dit document worden de energiemeters overgedragen aan de nieuwe bewoners.

In het overnamedocument dien je de actuele meterstanden op het moment van overdracht en de EAN-codes van de energiemeters te noteren. Deze codes vind je op de zijkant van de energiemeter of op je energiefactuur. Zodra het document is ingevuld en ondertekend, kan deze per e-mail naar DATS 24 worden opgestuurd.

Download het DATS 24 overnamedocument (door CallMePower) met de knop hieronder.

Gas en Licht Verhuizen
Energie verhuis

Gas en / of elektriciteit nodig in je nieuwe woning?

Bel CallMePower om gratis een energiecontract in Vlaanderen af te sluiten voor je nieuwe woning en de energiemeters over te nemen.

Gas en Licht Verhuizen

Gas en / of elektriciteit nodig in je nieuwe woning?

Bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur of laat je gratis terugbellen.

DATS 24 reviews en ervaringen

DATS 24 is geen bekende naam op de energiemarkt in België, mede door de relatief kleine omvang van deze energieleverancier. Dat betekent echter niet dat DATS 24 geen goede energieleverancier is. Hoe wij DATS 24 beoordelen? Je leest hieronder.

Bekijk de DATS 24 reviewpagina voor uitgebreide beoordelingen over deze energieleverancier.

DATS 24 review door CallMePower

Persoon met tekstwolk

Het verhaal van DATS 24 is vergelijkbaar met TotalEnergies. Van tankstations naar het aanbieden van elektriciteit en aardgas aan consumenten. Dat doet DATS 24 zeer goed, met een overzichtelijk aanbod en volledig groene stroom.

Daarnaast heeft de DATS 24 klantendienst ruime openingsuren en is deze leverancier zelfs op zondagen te bereiken. Iets dat bij maar weinig concurrenten mogelijk is. Op dit moment heeft DATS 24 helaas te weinig klanten om een beoordeling van de energieregulator te ontvangen, maar wij verwachten dat deze leverancier een goede beoordeling zal ontvangen.

Het grote nadeel van DATS 24 als energieleverancier is dat het aanbod zeer beperkt is. Consumenten die liever een vast tarief afsluiten, zullen verder moeten zoeken naar een andere energieleverancier. Verder zijn de prijzen van DATS 24 vergelijkbaar met die van grote concurrenten en niet zeer voordelig.

Veranderen van leverancier? Energie vergelijken doe je met CallMePower!

Wie is energieleverancier DATS 24?

DATS 24 is een energieleverancier dat onderdeel uitmaakt van de Colruyt Group. Het bedrijf levert al 50 jaar lang energie gerelateerde diensten en producten aan consumenten en bedrijven. DATS 24 levert tegenwoordig stroom opgewekt uit windenergie, biomassa en biogas aan gezinnen in Vlaanderen en Wallonië.

Tegenwoordig investeert DATS 24 ook sterk in oplossingen voor elektrische auto’s, waterstof en CNG (compressed natural gas). DATS 24 is zeker een energieleverancier met een grote hoeveelheid ervaring op de energiemarkt en het leveren en produceren van energie.

DATS 24 energiecontract vergelijken

Op dit moment is energieleverancier dermate klein, dat wij geen energie vergelijkingen met deze leverancier hebben. Het is wel mogelijk om de actuele DATS 24 tarieven en de voorwaarden te vergelijken op onze DATS 24 tarieven pagina.

energie-vergelijken
energie vergelijken

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

Bel CallMePower om gratis te veranderen van energieleverancier of voor advies over contracten. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie-vergelijken
energie vergelijken

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract in Vlaanderen?

Dien een terugbelverzoek in of bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Lees meer over DATS 24