Energie.be is een relatief nieuwe energieleverancier die elektriciteit en aardgas aanbiedt in Vlaanderen. Op deze pagina vind je alle informatie over energieleverancier Energie.be, zoals het aanbod, contactgegevens en wie deze leverancier is.

Wie is Energie.be?

Energie.be is een relatief nieuwe energieleverancier opgericht in de zomer van 2021. Op dit moment is deze energieleverancier enkel actief in Vlaanderen en levert elektriciteit en aardgas aan particulieren en kmo’s.

Energie.be wilt zich onderscheiden door eenzelfde scherp energietarief aan te bieden, zonder aanvullende promoties of dienstverleningen. Door het eenvoud houdt deze leverancier de kosten laag en kan het zeer aantrekkelijke tarieven aanbieden. Daarnaast is alle elektriciteit die Energie.be levert volledig afkomstig uit hernieuwbare energiebronnen in België.

Wie zit er achter Energie.be?

Energie.be is opgericht door Tom van den Bosch en Bart Feyen. Beiden hebben ervaring in de energiesector en zagen een kans voor een nieuwe energieleverancier in België: een leverancier die kiest voor eenvoud en transparantie.

Luminus is een meerderheidsaandeelhouder van Energie.be, maar volgens de oprichters heeft dit geen invloed op de koers die het bedrijf vaart.

Hoeveel klanten heeft Energie.be?

Ondanks het feit dat Energie.be nog niet zeer lang actief is op de Belgische energiemarkt, heeft het bedrijf toch een grote hoeveelheid Belgen weten te overtuigen. Uit cijfers van de VREG blijkt dat Energie.be eind 2022 een marktaandeel van 0,65 % op de Vlaamse elektriciteitsmarkt en 0,92 % op de gasmarkt had.

Eind 2022 had Energie.be ongeveer 12.600 klanten voor elektriciteit en 12.400 klanten voor aardgas.

energie vergelijken
energie vergelijken

Energieleveranciers vergelijken?

Bel CallMePower voor een gratis vergelijking van alle energieleveranciers. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie vergelijken
energie vergelijken

Energieleveranciers vergelijken?

CallMePower belt je gratis terug of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Wat zijn de Energie.be tarieven?

Energie.be zet vooral in op eenvoud van de tarieven. Zo is er slechts de keuze uit één elektriciteitstarief en één gastarief met variabele energieprijzen en een looptijd van één jaar.

Opvallend is dat Energie.be geen onderscheid maakt tussen het dag en nachttarief. Hoewel het lagere tarief in de daluren door de komst van het capaciteitstarief wordt afgeschaft, blijven de meeste energieleveranciers alsnog een onderscheid maken tussen het dag en nachttarief. Energie.be heeft er dus voor gekozen om dit niet te doen.

Meer weten over de Energie.be tarieven? Bekijk de actuele prijzen en voorwaarden van de Energie.be tarieven.

Voorwaarden Energie.be tarieven

De elektriciteit van Energie.be is altijd afkomstig uit hernieuwbare energiebronnen in België, zonder dat hier extra kosten voor in rekening worden gebracht. De energiebronnen die deze leverancier gebruikt worden echter niet gespecificeerd.

Daarnaast verloopt de dienstverlening bij Energie.be geheel online. Bij een vraag of probleem zal je de klantendienst online moeten contacteren. Ook heb je toegang tot de Mijn Energie.be klantenzone, waar het mogelijk is om je energiecontract online te beheren.

Energie.be contacteren

Energie.be is een energieleverancier die volledig online werkt. Er is dus geen Energie.be telefoonnummer waar de klantendienst op te bereiken is. Voor vragen of problemen zal je de klantendienst via het contactformulier of e-mailadres moeten contacteren, welke in de tabel hieronder zijn weergegeven.

Klantendienst Energie.be contacteren
Reden contact Contactgegevens Reactietijd
Contactformulier Energie.be contactformulier Reactie binnen enkele werkdagen
Energie.be e-mail [email protected]

Niet de contactgegevens gevonden die je zocht of op zoek naar meer informatie. Bekijk dan de Energie.be contactpagina.

energie-vergelijken
energie vergelijken

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

Bel CallMePower om gratis te veranderen van energieleverancier of voor advies over contracten. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie-vergelijken
energie vergelijken

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract in Vlaanderen?

Dien een terugbelverzoek in of bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Wat is het Energie.be adres?

Het kantoor van Energie.be is gevestigd in Brussel. Dit is echter geen klantenloket en daarom is het aan te raden om eerst bij de klantendienst te informeren of het mogelijk is om het kantoor te bezoeken. Het Energie.be kantoor is te vinden op het onderstaande adres.

Energieleverancier Energie.be
Koning Albert II laan 7
1210 Brussel

Mijn Energie.be klantenzone

Net zoals de meeste energieleveranciers, heeft Energie.be een online klantenzone. In de Mijn Energie.be klantenzone is het mogelijk om je energiecontract online te beheren en bepaalde gegevens aan te passen of in te zien. Door de Mijn Energie.be klantenzone is het minder vaak nodig om met de klantendienst contact op te nemen.

Met de Mijn Energie.be klantenzone kun je onder andere de volgende zaken regelen:

  • energiecontract inzien;
  • energiefacturen inzien en downloaden;
  • betaalstatus bekijken;
  • persoonlijke gegevens inzien en aanpassen;
  • voorschotfactuur aanpassen;
  • verhuis doorgeven.

Energie.be ervaringen en reviews

De Vlaamse energieregulator VREG houdt alle klachten die het ontvangt over energieleveranciers bij en geeft vervolgens een score van één tot en met vijf. De VREG ontvangt 3,81 klachten per 5.000 klanten over Energie.be. Hiermee scoort deze energieleverancier relatief goed en ontvangt het 4/5 sterren.

Ook uit de reviews over Energie.be die online zijn te vinden blijkt dat klanten over het algemeen zeer tevreden zijn met de dienstverlening van deze leverancier. Klanten zijn vooral te spreken over de vlotte dienstverlening.

Meer weten over de Energie.be beoordelingen? Bekijk de Energie.be review door CallMePower.

Is Energie.be betrouwbaar?

Energie.be heeft in hun relatief korte bestaan laten zien dat ze een betrouwbare energieleverancier kunnen zijn. Het bedrijf houd namelijk vast aan hun beloftes, waaronder het consistent aanbieden van een aantrekkelijke prijs en het behouden van eenvoudige tarieven. Daarnaast laat de score die Energie.be ontvangt van de energieregulator ook zien dat de klantendienst van deze leverancier problemen en klachten goed kan oplossen.

energie vergelijken
energie vergelijken

Energieleveranciers vergelijken?

Bel CallMePower voor een gratis vergelijking van alle energieleveranciers. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie vergelijken
energie vergelijken

Energieleveranciers vergelijken?

CallMePower belt je gratis terug of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Hoe tarieven Energie.be vergelijken?

Voordat je gaat veranderen van energieleverancier is het belangrijk om goed de energietarieven en voorwaarden te vergelijken. Er zijn namelijk grote verschillen te vinden tussen energiecontracten en het besparingspotentieel kan hoog oplopen.

Alle energieleveranciers vergelijken? Energie vergelijken doe je met CallMePower.

Wat is momenteel de goedkoopste energieleverancier?

Door het eenvoudige aanbod kan Energie.be vaak zeer voordelige tarieven garanderen. Hierdoor behoort Energie.be vaak tot de goedkoopste energieleveranciers in België. Voor meer informatie over de voordeligste contracten van deze maand bekijk je onze pagina over de goedkoopste energieleveranciers.

Lees meer over Energie.be