Trevion is een Vlaamse, groene energieleverancier die ernaar streeft al haar klanten in Vlaanderen geproduceerde elektriciteit te leveren. Deze leverancier heeft haar eigen productiecapaciteit ontwikkeld onder andere bestaande uit zonne-energie en windenergie. In dit artikel geven we alle informatie over Trevion energie.

Trevion tarieven en tariefkaart

Trevion zet sterk in op groene stroom en streeft ernaar in Vlaanderen opgewekte elektriciteit te leveren aan al haar klanten. De stroom van Trevion is vooral afkomstig uit biogas, windenergie en zonne-energie.

De Trevion tarieven en de Trevion tariefkaart zijn makkelijk te begrijpen door het overzichtelijke aanbod. We bekijken het aanbod van Trevion hieronder in detail.

Heb je een vraag over Trevion? Neem dan met Trevion contact op.

Overzicht Trevion tariefkaart

Op dit moment biedt Trevion één contract met vaste prijzen en één contract met variabele prijzen aan voor consumenten en professionelen. Beide contracten hebben een looptijd van één jaar. Op dit moment zijn de Trevion gastarieven enkel beschikbaar met variabele prijzen.

In de tabel hieronder geven we een overzicht van de Trevion tariefkaart.

Overzicht Trevion tariefkaart
⚡🔥 Trevion elektriciteit Spot Trevion gas Spot
Soort tarief Variabel Variabel
Looptijd 1 jaar 1 jaar
Groene energie? ✔️
Klantendienst Telefonisch + online
Betaalmethoden Overschrijving of domiciliëring
Facturen ontvangen per E-mail of post

Trevion levert ook energie aan bedrijven met een energieverbruik boven 100.000 kWh per jaar. Neem met Trevion contact op voor meer informatie en de tarieven.

Methodologie vergelijking tarieven Trevion

De getoonde Trevion prijzen betreffen de energiekost en zijn inclusief btw. Bijkomende nettarieven en heffingen zijn niet inbegrepen in de getoonde prijs, omdat deze verschillen per regio en bij alle leveranciers gelijk zijn. De prijzen zijn afkomstig van de tariefkaarten van Trevion en betreffen de huidige prijzen in deze maand.

Gebruik de CallMePower energievergelijker om alle contracten te vergelijken.

De getoonde prijzen gelden in Vlaanderen.

Aanbod Trevion elektriciteit

De elektriciteit van Trevion is volledig afkomstig uit groene energiebronnen. In de onderstaande tabel geven we de actuele Trevion elektriciteitstarieven. Het verschil tussen deze twee tarieven zijn de vaste en variabele energieprijzen.

Trevion tarieven elektriciteit
Trevion Spot
Soort tarief Variabel
Looptijd 1 jaar
Enkelvoudige meter
Vaste vergoeding (€/jaar) 26.280000
Energiekost (in €cent/kWh) 11.38907
Tweevoudige meter
Vaste vergoeding (€/jaar) 26.28
Energiekost (in €cent/kWh) Dagtarief / Piekuren 11.38907
Energiekost (in €cent/kWh) Nachttarief / Daluren 11.38907

Aanbod Trevion gas

In de onderstaande tabel zijn de actuele Trevion gastarieven weergegeven. Zoals hierboven vernoemd, is er op dit moment geen vast Trevion gastarief beschikbaar. Bovendien is het bij de meeste energieleveranciers niet mogelijk om te kiezen voor een vast gascontract door de hoge energieprijzen.

Trevion tarieven gas
🔥 Trevion Spot
Soort tarief Variabel
Looptijd 1 jaar
Vaste vergoeding (€/jaar) 26.280000
Energiekost (in €cent/kWh) 5.71997

Extra diensten Trevion

Op dit moment biedt Trevion geen aanvullende diensten aan. Bij een hoop energieleveranciers is het mogelijk om energie gerelateerde diensten voor een voordelige prijs af te nemen, zoals ketelonderhoud en de installatie van zonnepanelen. Bij Trevion is dit dus niet mogelijk.

Trevion contact klantendienst

Trevion heeft meerdere contactgegevens, waardoor het gemakkelijk is om met de Trevion klantendienst contact op te nemen. Op dit moment heeft Trevion nog geen beoordeling ontvangen van de energieregulator VREG, doordat het bedrijf nog onvoldoende klanten heeft. Maar hoe neem je met Trevion contact op?

Trevion telefoonnummer en meer

In de onderstaande tabel is het Trevion telefoonnummer en overige belangrijke contactgegevens weergegeven. Heb je last van een stroompanne of gaslucht? Neem dan geen contact op met Trevion, maar met de verantwoordelijke netbeheerder. In Vlaanderen is dit Fluvius.

Trevion contactgegevens
Reden contact Telefoonnummer Openingsuren
Algemene Trevion klantendienst 📞 09 255 70 10 Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 12:30 uur en van 13:30 tot 17:00 uur
Stroompanne (Fluvius) 📞 078 35 35 00 24/7 bereikbaar
Gaslek (Fluvius) 📞 0800 65 0 65

Wat is het Trevion adres?

Het kantoor van Trevion is te vinden in Gentbrugge. Dit is tevens het adres waar je al je briefverkeer gericht aan deze leverancier naartoe kan sturen. Het Trevion kantoor vind je op het onderstaande adres.

Trevion
Dulle-Grietlaan 17/17
9050 Gentbrugge

My Trevion online klantenzone

Alle Trevion klanten krijgen na de goedkeuring van het contract toegang tot My Trevion. Dit gebeurt door een activatiemail waar een link in staat om jouw account te activeren. Vervolgens kies je zelf een wachtwoord en / of gebruikersnaam. Als je ervoor kiest de gebruikersnaam niet te veranderen, is je klantnummer je gebruikersnaam.

In de My Trevion klantenzone is het onder andere mogelijk om energiefacturen, persoonlijke gegevens en betaalgegevens in te zien. Het aanpassen van gegevens zal in de meeste gevallen via de klantendienst moeten gebeuren.

Trevion verhuis regelen

Het regelen van een verhuis kan een heel gedoe zijn. Betreffende je energiecontract zal je het overnamedocument in moeten vullen en Trevion op de hoogte moeten brengen van je verhuis. Bij Trevion kan dit helaas niet via de online klantenzone, maar zal je een e-mail moeten sturen. Hieronder leggen we uit hoe een Trevion verhuis werkt.

Invullen Trevion overnamedocument

Bij een Trevion verhuis zal je het energieovernamedocument in moeten vullen. In dit document noteer je de actuele meterstanden op het moment van overdracht en de EAN-codes van de energiemeters. Deze codes vind je op de zijkant van de meter of op je energiefactuur.

Vervolgens dienen beide partijen het document te ondertekenen en kan je het overnamedocument versturen naar: [email protected].

Download het Trevion overnamedocument gratis met de knop hieronder.

Gas en Licht Verhuizen
Energie verhuis

Gas en elektriciteit overzetten bij verhuis (Gratis dienst)

Contacteer de energie-experts van CallMePower om gratis alle stappen voor je verhuis door te lopen en een nieuw contract af te sluiten.

Gas en Licht Verhuizen

Gas en elektriciteit overzetten bij verhuis (Gratis dienst)

Laat je terugbellen door een energie-expert van CallMePower om gratis alle stappen voor je verhuis door te lopen en een nieuw contract af te sluiten.

Trevion klant worden

Ben je overtuigd door het aanbod van Trevion? Dan kan je gaan veranderen van energieleverancier! Trevion klant worden kan door het formulier op de website van deze leverancier in te vullen. Vervolgens zal je een voorstel ontvangen waarmee je akkoord kunt gaan. Het opzeggen van je oude energiecontract zal Trevion automatisch doen zodra het contract is bevestigd.

Vergelijk energieleveranciers voordat je overstapt! Energie vergelijken doe je met CallMePower.

Trevion ervaringen en review

Trevion is al sinds 2012 actief op de energiemarkt in België. In deze jaren heeft Trevion slechts een zeer klein marktaandeel opgebouwd. Dit betekent echter niet dat direct dat Trevion geen goede energieleverancier is.

Trevion review door CallMePower

Persoon met tekstwolk

Trevion is een van de weinige energieleveranciers die ervoor heeft gekozen volledig groene elektriciteit aan te bieden geproduceerd in Vlaanderen. Dit ontvangt lof van klanten en van milieuorganisaties, zoals Greenpeace. In de Greenpeace groene stroom ranking staat Trevion 19/20 punten.

Hoewel het aanbod van Trevion niet zeer uitgebreid is, zijn er zowel variabele als vaste tarieven beschikbaar. Iets dat niet bij alle kleine energieleveranciers het geval is. Daarnaast zijn de Trevion tarieven ook nog eens aantrekkelijk geprijsd.

Een verbeterpunt voor Trevion is de zeer beperkte klantenzone en het verstrekken van uitgebreide informatie voor bepaalde procedures, zoals een verhuis. Behalve deze twee punten, kunnen we Trevion alleen maar positief beoordelen.

Meer Trevion ervaringen lezen? Bekijk onze pagina met de Trevion reviews.

Wie is Trevion Energie?

Trevion is een dochteronderneming van Trevi Milieuadvies en Technologie, een onderneming die zich aanvankelijk specialiseerde in het bedenken van innovatieve, duurzame en milieuvriendelijke oplossingen voor bedrijven in allerlei sectoren.

Inmiddels heeft dit bedrijf enkele dochterondernemingen, waaronder Trevi en BiogasTec die groene stroom opwekken. Deze elektriciteit wordt sinds 2012 aan particulieren en bedrijven in België geleverd. Sinds 2017 levert Trevion ook aardgas.

Trevion groene stroom

Door de elektriciteit die door Trevi en BiogasTec en lokale producten wordt opgewekt te leveren, hoeft Trevion (vrijwel) geen energie aan te kopen op de internationale markten. Hierdoor kunnen ze een transparante energieleverancier zijn, aangezien ze precies kunnen aangeven waar hun energie vandaan komt. Bovendien willen ze hiervoor het draagvlak voor hernieuwbare energie vergroten.

Trevion levert enkel groene stroom dat afkomstig is uit biogas, windenergie en zonne-energie dat in Vlaanderen opgewekt wordt. Daarnaast investeren ze ook veel in hernieuwbare energie en technologieën om groene elektriciteit voor iedereen betaalbaar te houden.

Op zoek naar een groene leverancier? Bekijk alle groene energieleveranciers in België.

Energieleverancier Trevion