Wase Wind is een coöperatieve elektriciteitsleverancier die investeert in de productie van windenergie in het Waasland en het Scheldeland. In dit artikel leggen we je alles uit over deze kleine, maar zeer groene elektriciteitsleverancier.

De Wase Wind tariefkaart en tarieven

Wase Wind levert volledig groene en in Vlaanderen geproduceerde elektriciteit en bovendien enkel elektriciteit die het zelf geproduceerd heeft. Wase Wind biedt slechts één tarief optie aan, namelijk een vast tarief met een looptijd van één jaar.

We bekijken het aanbod van Wase Wind en de voorwaarden van de contracten hieronder.

Vraag over Wase Wind? Neem dan met Wase Wind contact op.

Wase Wind aanbod elektriciteit

In de onderstaande tabel zijn de actuele Wase Wind tarieven weergegeven. Dit betreft een vast energietarief met een looptijd van één jaar. De getoonde prijzen zijn inclusief btw, en gelden in alle regio’s waar Wase Wind actief is.

Bekijk voor een volledig overzicht van de tarieven en voorwaarden op onze Wase Wind tarieven pagina.

Wase Wind tarieven elektriciteit
Wase Wind elektriciteit
Soort tarief Vast
Looptijd 1 jaar
Enkelvoudige meter
Vaste vergoeding (€/jaar) -
Energiekost (in €cent/kWh) -
Tweevoudige meter
Vaste vergoeding (€/jaar) -
Energiekost (in €cent/kWh) Dagtarief / piekuren -
Energiekost (in €cent/kWh) Nachttarief / daluren -

Huidige tarieven in oktober 2023

Is er een Wase Wind gastarief?

Op dit moment is het niet mogelijk om een gascontract af te sluiten bij Wase Wind. Indien je gebruik maakt van aardgas voor de verwarming van je woning of voor koken, zal je dus een energiecontract af moeten sluiten bij een andere leverancier. Bekijk alle gasleveranciers in België voor een overzicht.

energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst gas en elektriciteit België

Bel CallMePower om gratis te veranderen van energieleverancier of voor advies over contracten. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst gas en elektriciteit België

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren of vergelijk gratis met onze energievergelijker.

Met de Wase Wind klantendienst contact opnemen

Als kleine energieleverancier is de Wase Wind klantendienst op slechts een aantal manieren te bereiken. Ondanks dit, is de klantendienst goed te bereiken. Maar hoe neem je met Wase Wind contact op?

Wase Wind telefoonnummer en meer

In het onderstaande overzicht is het Wase Wind telefoonnummer en overige belangrijke contactgegevens weergegeven. Indien je last hebt van een stroompanne, neem je contact op met de netbeheerder en niet met Wase Wind. In Vlaanderen is dit Fluvius.

Wase Wind contactgegevens
Reden contact Telefoonnummer Openingsuren
Algemene Wase Wind klantendienst 📞 03 707 19 01 Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur
Stroompanne (Fluvius) 📞 078 35 35 00 24/7 bereikbaar

Wat is het Wase Wind adres?

Het Wase Wind kantoor is te vinden in Sint-Gillis-Waas. Dit is tevens het adres voor al je briefverkeer gericht aan deze leverancier. Het Wase Wind kantoor vind je op het onderstaande adres.

Wase Wind cv
Samelstraat 21A
9170 Sint-Gillis-Waas

Mijn Wase Wind klantenzone

Net zoals bijna alle energieleveranciers, heeft Wase Wind een online klantenzone. In de Wase Wind klantenzone, genaamd Mijn Wase Wind, is het mogelijk om een aantal zaken betreffende je energiecontract te regelen. Het is dan ook aan te raden om eerst de klantenzone te raadplegen voordat je met de Wase Wind klantendienst contact opneemt.

Regelen van een Wase Wind verhuis

Het regelen van een verhuis kan een heel gedoe zijn. Gelukkig is het regelen van een Wase Wind verhuis gemakkelijk geregeld. Het doorgeven van een verhuis bij Wase Wind moet binnen zeven dagen na de verhuizing gebeuren.

Invullen Wase Wind overnamedocument

Bij een Wase Wind verhuis zal je ook het energieovernamedocument in moeten vullen. In dit document noteer je de meterstanden op het moment van overdracht en de EAN-code van de energiemeter. Deze vind je op de zijkant van de meter of op je factuur.

Vervolgens vul je alle persoonlijke gegevens in en onderteken je dit document. Zodra het overnamedocument volledig is ingevuld, stuur je deze naar: [email protected].

Download het Wase Wind overnamedocument met de knop hieronder.

Gas en Licht Verhuizen
Energie verhuis

Gas en / of elektriciteit nodig in je nieuwe woning?

Bel CallMePower om gratis een energiecontract in Vlaanderen af te sluiten voor je nieuwe woning en de energiemeters over te nemen.

Gas en Licht Verhuizen

Gas en / of elektriciteit nodig in je nieuwe woning?

Laat je terugbellen door een energie-expert van CallMePower of vergelijk met onze gratis energievergelijker.

Wase Wind ervaringen en review

Over de afgelopen jaren heeft Wase Wind een sterk klantenbestand opgebouwd, maar is het nog steeds een zeer kleine leverancier. Is Wase Wind een goede energieleverancier?

Wase Wind review door CallMePower

Persoon met tekstwolk

Als één van de groenste energieleveranciers van België en met goede beoordelingen van milieuorganisaties, zoals Greenpeace, zit je bij Wase Wind zeker goed als je groene stroom af wilt nemen.

De Wase Wind tarieven zijn echter zeer beperkt. Met maar één vast tarief en een aanbod zonder aardgas, zal Wase Wind niet voor elk huishoudens een goede optie zijn. Bovendien liggen de prijzen van Wase Wind ook relatief hoog. Verder is de website en de klantenzone van deze leverancier zeer eenvoudig, zonder veel functionaliteiten.

Wase Wind klant worden is dan ook, mede doordat het aanschaffen van aandelen verplicht is, meer weggelegd voor de liefhebber van groene stroom, dan voor de gemiddelde consument.

Meer beoordelingen lezen? Bekijk alle Wase Wind reviews.

Wase Wind klant worden

Klant worden bij Wase Wind gaat net iets anders dan bij andere energieleveranciers. Omdat Wase Wind een coöperatie is, zal je een aandeel in het bedrijf moeten kopen om klant te worden. Daarnaast levert Wase Wind slechts in een kleine hoeveelheid gemeenten en is het aantal huishoudens dat klant kan worden beperkt.

Klant worden bij Wase Wind kan als je in één van de volgende gemeenten woont:

Antwerpen-Linkeroever, Berlare, Beveren, Dendermonde, Hamme, Kruibeke, Laarne, Lochristi, Lokeren, Moerbeke-Waas, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster, Wichelen, Zele en Zwijndrecht.

Vergelijk leveranciers voordat je overstapt Energie vergelijken doe je met CallMePower!

Hoe en waarom Wase Wind aandelen kopen?

Wase Wind vraagt van haar klanten om aandeelhouder te worden. Dat betekent dat elke nieuwe klant na het aanvragen van een leveringscontract gevraagd wordt € 255 te storten in ruil voor één aandeel. Tot op heden heeft Wase Wind haar aandeelhouders steeds jaarlijks een dividend van 5 % kunnen uitbetalen. Dit kan oplopen tot het wettelijk maximum van 6 %.

Zodra je het geld naar Wase Wind hebt overgemaakt, zal je een aandeelhoudersbewijs ontvangen en zal Wase Wind je inschrijven in het aandeelhoudersregister. Mocht je ooit het Wase Wind energiecontract opzeggen, kan je het aandeel weer verkopen. Je kan er ook voor kiezen om het aandeel te behouden.

energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst gas en elektriciteit België

Bel CallMePower om gratis te veranderen van energieleverancier of voor advies over contracten. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst gas en elektriciteit België

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren of vergelijk gratis met onze energievergelijker.

Wie is energieleverancier Wase Wind?

Wase Wind werd opgericht als coöperatieve onderneming in 2001. In 2004 lanceerde het zijn activiteiten als elektriciteitsleverancier. Eerst was het bedrijf enkel actief in het Waasland maar sinds 2011 werden de activiteiten uitgebreid naar het Scheldeland.

De groei van Wase Wind en de missie

Het bedrijf kende een snelle groei: van 150 aanwezigen op de allereerste infovergaderingen in 2000-2001 tot bijna 1.500 coöperanten vandaag. Daarmee is Wase Wind uiteraard nog steeds een relatief kleine elektriciteitsleverancier in Vlaanderen.

Maar, “groei is niet het eerste doel”, schrijft Wase Wind zelf op haar website. Het doel van Wase Wind is steeds meer mensen te overtuigen van de kracht van windenergie, en in die missie lijkt het bedrijf alvast te zijn geslaagd.

Groene Wase Windstroom

Windmolen

Onder de slogan ‘Samen Wase Wind oogsten’ probeert het bedrijf mensen te overtuigen van de voordelen van windenergie. De klanten-coöperanten van Wase Wind steunen dankzij hun elektriciteitsverbruik en de aankoop van een aandeel Wase Wind de investeringen in windmolenparken in de eigen regio.

Windenergie is immers pas echt milieuvriendelijk als ze wordt verbruikt in de omgeving van de productielocaties. Onder andere de windmolenparken Baggaart (Moerbeke en Stekene) en BredeKop (Berlare en Zele) werden opgericht met steun van Wase Wind.

Wase Wind hoopt dat zijn klanten door die nabijheid ook actief betrokken zullen zijn bij de windmolenparken. Het bedrijf nodigt zijn klanten dan ook regelmatig uit om te komen kennismaken met één van de projecten. De coöperanten krijgen verder de belofte dat ze een zo scherp mogelijk tarief zullen betalen voor hun elektriciteitsverbruik en dat ze mee profiteren van de eventuele winsten die Wase Wind maakt.

Wase Wind Greenpeace beoordeling

Wase Wind ontving de hoogste score in het klassement van Greenpeace dat elektriciteitsleveranciers vergelijkt op basis van hun inspanningen voor hernieuwbare energie. Deze score komt voort uit de lokale verankering van Wase Wind en de inspraak die coöperanten en omwonende krijgen. Ook de transparantie van het bedrijf wordt geprezen.

Wase Wind vacatures

Ben je zo overtuigd van Wase Wind dat je graag bij wilt dragen aan de missie van deze leverancier? Stuur dan een sollicitatie naar deze leverancier! Op dit moment staan er helaas geen Wase Wind vacatures open, maar het is uiteraard mogelijk een open sollicitatie te sturen. Door klant te worden kan je ook bijdragen aan de missie van deze elektriciteitsleverancier!

Lees meer over Wase Wind