Groene energiecontract
Groen energiecontract

Groen energiecontract afsluiten?

Bel CallMePower voor een gratis vergelijking van alle groene energieleveranciers.

Groene energiecontract
Groen energiecontract

Groen energiecontract afsluiten?

CallMePower belt je gratis terug tijdens onze openingsuren of vergelijk met onze gratis energievergelijker.

Energiegids over duurzaamheid en groene energie

Geactualiseerd op
minuten lezen

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en we merken steeds vaker de gevolgen van klimaatverandering. In deze categorie van CallMePower energiegids vind je alle informatie over duurzaamheid en het opwekken van groene energie, zoals met zonnepanelen.

Wat zijn groene energiebronnen?

Het opwekken van groene stroom kan met een aantal verschillende energiebronnen. Denk hierbij aan zonne-energie, windenergie of biogas. Bekijk hieronder alle verschillende soorten groene energiebronnen.

Groene energiebronnen in huis

Steeds meer Belgen kiezen ervoor om gebruik te maken van groene energiebronnen thuis, bijvoorbeeld met zonnepanelen of een particuliere windmolen. Het installeren van groene energiebronnen kan zorgen voor grote besparingen en is tevens goed voor het klimaat. Bekijk hieronder al onze onderwerpen over groene energiebronnen in huis.

Zonnepanelen en duurzame energie

Bij het installeren van zonnepanelen komt een hoop kijken. Gebruik onze informatiepagina’s om een antwoord te vinden op al je vragen.

Voorheen ontvingen huishoudens in Vlaanderen cerificaten voor de opgewekte groene stroom. Bekijk onze pagina over de groenestroomcertificaten voor meer informatie.

Milieubewust leven

Klimaatverandering tegengaan kan op verschillende manieren. Je kunt ervoor kiezen om groene energie op te wekken, maar ook andere, kleine aanpassingen kunnen zorgen voor een groot verschil. Bekijk onze tips om je ecologische voetafdruk te verkleinen en verminder je impact op het klimaat.

Bekijk ook onze overige pagina’s die kunnen helpen bij milieubewust leven:

Op zoek naar een groene energieleverancier? Bekijk alle groene energieleveranciers.

CO2-uitstoot en compensatie

Iedereen stoot dagelijks CO2 uit, ondanks alle maatregelen die je kunt nemen om de uitstoot te verminderen. Het is mogelijk om geen CO2 meer uit te stoten door gebruik te maken van CO2-compensatie. Met het compenseren van de CO2-uitstoot steun je projecten die ergens in de wereld de uitstoot verminderen, zoals het planten van bomen of het vervangen van vervuilende elektriciteitscentrales door groene energiebronnen.

Meer weten over de compensatie van CO2? Bekijk de pagina van CallMePower over CO2-compensatie.

Wat is duurzaamheid?

Duurzaamheid is een ontwikkeling die de voldoet aan de levensbehoeften van een huidige generatie, zonder de behoeften van toekomstige generaties tekort te doen. Duurzaamheid kan betrekking hebben tot het milieu, maar kan ook worden gebruikt in economie.

Duurzaam omgaan met de aarde betekent dat de mens kan voorzien in alle levensbehoeften, maar dat er niet teveel wordt gevraagd van de aarde, zodat de volgende generatie ook kan voorzien in alle levensbehoeften. De impact van de mens op de aarde kan worden geanalyseerd op basis van de ecologische voetafdruk.

Contacteer ons

voor gratis hulp en advies

Energie-advies van CallMePower

Bel de energie-experts van CallMePower voor advies of als je vragen hebt. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

De energie-experts van CallMePower bellen je gratis terug tijdens onze openingsuren.