Vergelijker gas & elektriciteit

Vergelijk alle leveranciers en kies het beste tarief in minder dan 5 minuten met CallMePower!

Voor vragen of het maken van een telefonische vergelijking is CallMePower te bereiken op: 02 588 92 38 of dien een terugbelverzoek in.
Besparen op energiefactuur
 • Vergelijk energie
  Vergelijk energie
  met onze gratis vergelijkingshulp
 • Souscrire en 10'
  Overstappen kan op elk moment
  in een aantal minuten
 • Profiter de son offre
  Kies de voordeligste optie
  en bespaar op je energiefactuur

Meer informatie over energie vergelijken met CallMePower

Veranderen van energieleverancier

Welke stappen moet je doorlopen als je gaat veranderen van energieleverancier? Bij het veranderen van leverancier zal je rekening moeten houden met een aatal procedures. Bekijk hier het hele proces als je gaat overstappen.

Lees artikel
Overstappen
goedkoopste leverancier

Goedkoopste energieleverancier

Door het grote aanbod op de Belgische energiemarkt kan het kiezen van een nieuw contract erg lastig zijn. Het besparingspotentieel kan echter hoog oplopen, waardoor het vergelijken van leveranciers belangrijk blijft. Bekijk hier de goedkoopste energieleveranciers van deze maand.

Lees artikel

Energie vergelijken België | Januari 2023


Hoe energie vergelijken?

Energie vergelijken kan op meerdere manieren en is vooral afhankelijk van je wensen en verwachtingen van een energieleverancier. Als energievergelijker adviseren wij om in ieder geval rekening te houden met de volgende zaken als je energietarieven gaat vergelijken:

 • Oorsprong van de elektriciteit: stroom uit groene energiebronnen of vervuilende energiebronnen?
 • Dienstverlening van de leverancier: beste klantendienst of energiezaken zelf (online) regelen?
 • Prijs per kWh: de laagste prijs op dit moment of een stabiele prijs over een lange periode?
 • Soort tarief: een vast of variabel energiecontract?
 • Looptijd van het tarief: energiecontract met een lange looptijd of een korte looptijd?

energie vergelijken
energie vergelijken

Energieleveranciers vergelijken?

Bel CallMePower voor een gratis vergelijking van alle energieleveranciers in Vlaanderen.

energie vergelijken
energie vergelijken

Energieleveranciers vergelijken?

CallMePower belt je gratis terug of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Energie vergelijken: vast of variabel?

Eén belangrijke keuze die je moet maken bij het afsluiten van een energiecontract is tussen een vast of variabel energietarief. Deze keuze kan op de lange termijn zorgen voor grote besparingen of juist een hogere factuur. Hoe kies je het beste tarief?

Als energievergelijker adviseren wij om te kiezen voor een variabel energietarief als de prijzen van energie hoger dan normaal staan. Zodra de prijzen van energie gaan dalen, zal jouw energiefactuur ook gaan dalen.

Indien de prijzen van energie lager dan normaal staan, adviseren wij om te kiezen voor een vast tarief. Op deze manier zal je over een langere periode blijven genieten van het lage tarief en zal je geen last hebben van mogelijke prijsstijgingen.

Energie vergelijken: welke looptijd kiezen?

Voordat je de looptijd van het contract gaat kiezen, is het goed om te weten dat consumenten in België op elk moment kunnen veranderen van energieleverancier. Elk contract heeft een opzegtermijn van één maand en kan hierna, zonder opzegvergoeding, worden opgezegd.

Voor een variabel energiecontract is de looptijd van het contract geen belangrijke factor. Aangezien het contract op elk moment opzegbaar is en de prijzen niet vaststaan, heeft een contract met een looptijd voor een variabel tarief niet veel extra voordelen.

Voor een vast energiecontract is het vaak wel aan te raden om te kiezen voor een lange looptijd. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat je gedurende de looptijd van je contract een aantrekkelijke prijs blijft betalen. Bovendien is het mogelijk om over te stappen als de prijzen bij een andere leverancier lager zijn.

Meer vergelijkingen van CallMePower

Heb je een hoge gasfactuur? Je gasfactuur verlagen kan door de installatie van een warmtepomp of een elektrische verwarming. Bekijk onze vergelijking van een elektrische of gasverwarming voor meer informatie.

Bekijk onze butaan of propaan vergelijking voor meer informatie over deze soorten gas.

Veelgestelde vragen over energie vergelijken

Waarom energie vergelijken?

De hoge energieprijzen van 2022 hebben laten zien waarom het belangrijk is om een goed energiecontract te hebben bij de juiste energieleverancier. Tijdens de energiecrisis zijn meerdere energieleveranciers failliet gegaan, waardoor veel consumenten problemen hebben ondervonden. Daarnaast zijn de energiefacturen van sommige huishoudens verdubbeld in een paar maanden tijd. Energie vergelijken kan je helpen kiezen voor een voordelig energietarief met goede voorwaarden en bij een stabiele energieleverancier. Zo weet je zeker dat je niet teveel zal gaan betalen en verzekerd bent van energie.

Is veranderen van leverancier gratis?

Consumenten en kmo’s kunnen vrij veranderen van energieleverancier wanneer ze dit willen. Ook als de looptijd van het contract nog niet is afgelopen of bij een vast contract, is het mogelijk om gratis over te stappen.

Wellicht ook interessant:

Wat is de beste vergelijkingssite voor energie?

In tegenstelling tot de meeste energie vergelijkingssites, vind je bij CallMePower alle informatie betreffende energie. Van energie vergelijkingen tot aan uitleg over het aansluiten van een gasmeter. Bovendien helpen onze collega’s je graag (en volledig gratis) bij al je vragen over energie met onze telefonische dienstverlening. Contacteer CallMePower en we helpen je graag verder op: 📞 02 588 92 38.

Wellicht ook interessant:

Geactualiseerd op