energie advies
energie advies

Meer informatie ontvangen?

Contacteer de energie-experts van CallMePower voor meer informatie of advies. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie advies
energie advies

Meer informatie ontvangen?

Een energie-expert van CallMePower belt je gratis terug of vergelijk prijzen met onze gratis energievergelijker.

Alles over energie begrijpen: CallMePower legt het uit

Geactualiseerd op
minuten lezen

De energiemarkt is redelijk complex en het kan soms lastig zijn om alle termen te begrijpen. In deze categorie van CallMePower energiegids vind je alle informatie de soorten energie, energiecontracten in België en het opwekken van elektriciteit.

Welke energiecontracten zijn er?

Als je in België op zoek bent naar een nieuw energiecontract, heb je de keuze uit verschillende energieleveranciers, maar ook verschillende soorten energiecontracten. Het is belangrijk om bij het vergelijken van contracten goed te kijken naar de bijzondere voorwaarden. Hieronder vind je de informatiepagina’s over de verschillende soorten contracten op de Belgische energiemarkt.

Voor meer informatie over het uitwisselen van elektriciteit ga je naar onze pagina over energiedelen.

Alle energie termen begrijpen

Op de energiemarkt worden vaak een aantal termen gebruikt, bijvoorbeeld om de stroomsterkte aan te geven. Hieronder vind je de informatiepagina’s over de belangrijkste termen en apparaten op de energiemarkt:

Verschillende soorten energiebronnen

In België maken we steeds vaker gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Toch bestaan er een groot aantal fossiele brandstoffen waar in België en op internationaal niveau nog veel gebruik van wordt gemaakt. Deze brandstoffen worden op verschillende manieren gewonnen, zoals met boorplatforms of door middel van fracking.

Bekijk onze pagina over de energiemix van België voor meer informatie de verschillende soorten energiebronnen in België.

Hieronder vind je de informatiepagina’s over de verschillende soorten energie:

Soorten elektriciteitscentrales

Elektriciteit kan worden opgewekt in verschillende soorten elektriciteitscentrales. Deze centrales werken allemaal net even anders en gebruiken verschillende brandstoffen. Hieronder vind je de informatiepagina’s over de verschillende soorten elektriciteitscentrales:

Manieren om je woning te verwarmen begrijpen

Er bestaan verschillende manieren om je woning te verwarmen. Soms wordt er slechts gebruik gemaakt van één verwarmingsmethode en in andere gevallen worden meerdere methoden gecombineerd. Hieronder vind je de informatiepagina’s over de verschillende verwarmingsmethoden in een woning.

Naast de bovenstaande verwarmingsmethoden, kun je ook gebruik maken van:

Indien je gebruik maakt van aardgas, houd er dan rekening mee dat arm gas wordt omgezet naar rijk gas. Bekijk onze pagina over de omschakeling van arm naar rijk gas voor meer informatie.

Contacteer ons

voor gratis hulp en advies

Energie-advies van CallMePower

Bel de energie-experts van CallMePower voor advies of als je vragen hebt. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

De energie-experts van CallMePower bellen je gratis terug tijdens onze openingsuren.