Hulp nodig? (Gratis dienst)

Bel CallMePower voor gratis advies van onze water-experts.

Hulp nodig met het regelen van je wateraansluiting? (Gratis dienst)

Laat je telefoonnummer achter, en een van onze CallMePower adviseurs belt je terug om samen met jou de stappen te zetten.

AGSO Knokke-Heist is een waterleverancier gevestigd in Vlaanderen, die drinkwater levert aan de gemeente Knokke-Heist. In dit artikel vind je uitgebreide informatie over deze leverancier, inclusief details over hun leveringsgebied, de actuele waterprijzen en de contactgegevens.

Wat is AGSO Knokke-Heist?

AGSO Knokke-Heist is een afkorting voor ‘Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Knokke-Heist’. Dit gemeentebedrijf is verantwoordelijk voor uiteenlopende projecten en initiatieven die de ontwikkeling en levenskwaliteit van de gemeente Knokke-Heist in Vlaanderen, België, beïnvloeden. Hieronder valt ook het waterbedrijf van de gemeente Knokke-Heist.

Waar levert waterbedrijf AGSO Knokke-Heist?

AGSO waterbedrijf vervult een cruciale rol in de voorziening van drinkwater, en deze rol beperkt zich niet slechts tot de stad Knokke-Heist zelf, maar omvat ook de verantwoordelijkheid voor het leveren van drinkwater aan de omliggende gebieden die onder hun bevoegdheid vallen. Het bedrijf dient dus niet alleen inwoners en bedrijven binnen de stadsgrenzen.

Indien je verhuisplannen hebt of je je in een nieuw gebied binnen de regio bevindt en je wilt weten of AGSO Knokke-Heist ook op je nieuwe adres water zal leveren, vul dan in de onderstaande zoekbalk je postcode in. Zo ontdek je onmiddellijk welke waterleverancier actief is in dat specifieke gebied. 

Vind je watermaatschappij

 • Aalst (9300 / 9308 / 9310 / 9320)
 • Aalter (9880 / 9881 / 9910)
 • Aarschot (3200 / 3201 / 3202)
 • Aartselaar (2630)
 • Affligem (1790)
Laden

Wat zijn de waterprijzen?

De prijsstructuur voor drinkwater wordt doorgaans opgedeeld in twee verschillende tarieven om de kosten voor waterdiensten transparanter te maken: het basistarief en het comforttarief. Bij AGSO Knokke-Heist worden momenteel de volgende prijzen:

 • Basistarief. Het basistarief is van toepassing op het waterverbruik tot 30 kubieke meter (m³) per wooneenheid, plus een extra toewijzing van 30 m³ per bewoner per jaar. Bij AGSO Knokke-Heist geldt momenteel een basistarief van € 2,1031 per m3.
 • Comforttarief. Het comforttarief is van toepassing op alle waterconsumptie die boven het basistarief uitstijgt. Bij AGSO Knokke-Heist geldt een comforttarief van € 4,2062 per m3.

Waterprijzen in Vlaanderen Afgelopen jaar zijn de waterprijzen in Vlaanderen aanzienlijk gestegen, en zo ook bij AGSO waterbedrijf. Als je op zoek bent naar manieren om kosten te besparen op je waterrekening, staan onze waterexperts klaar om je te adviseren. Neem contact met hen op en zij zullen samen met jou bekijken hoe je je waterfactuur kunt verlagen.

verhuizen water
contact water

Hulp nodig met het regelen van de wateraansluiting? (Gratis dienst)

CallMePower helpt je stap voor stap om de procedures met jouw waterleverancier telefonisch af te ronden.

verhuizen water
verhuizen water

Hulp nodig met het regelen van de wateraansluiting? (Gratis dienst)

Laat je telefoonnummer achter, en een van onze CallMePower adviseurs belt je terug om samen met jou de stappen te zetten.

Hoe water aanvragen of opzeggen bij AGSO Knokke-Heist?

Wanneer je verhuist, of het nu binnen Knokke-Heist is of naar elders, dan is het belangrijk dat je het waterbedrijf hierover informeert. Op die manier kan het bedrijf de waterlevering stopzetten of juist opstarten op het juiste adres.

Zorg ervoor dat je hierover op tijd contact opneemt. Doe je dit niet, dan zal het waterverbruik in rekening worden gebracht bij de laatst bekende eigenaar. Als jij de laatst geregistreerde eigenaar bent, betekent dit dat je verantwoordelijk zal zijn voor de waterkosten van de nieuwe bewoner.

Hoe kun je water aanvragen?

Ga je verhuizen in, of naar AGSO Knokke-Heist, dan moet je je aansluiten bij de watermaatschappij op het nieuwe adres. Dit doe je door de volgende stappen te zetten:

 • Download het verhuisformulier. Als je ervoor kiest om het formulier met de hand in te vullen, print het dan uit.
 • Neem de meterstanden op. De meterstanden vind je op de watermeter.
 • Vul het verhuisformulier in. Dit doe je samen met de oude bewoner.
 • Stuur het verhuisformulier op per post. Het postadres van de leverancier vind je onderaan deze pagina.

Houd er rekening mee dat het niet alleen belangrijk is om een nieuw watercontract op te starten, maar ook om je oude contract bij je vorige leverancier stop te zetten. Ga naar de pagina van je huidige waterleverancier om te lezen hoe je het watercontract stopzet.

De meterstand aflezen De watermeter heeft als functie het bijhouden van het waterverbruik in een woning. Het is van essentieel belang om nauwkeurig de meterstanden in te vullen op het verhuisformulier. Voor dit doeleinde hebben we een uitgebreide gids over het correct aflezen van de meterstanden samengesteld. Hierin beschrijven we waar je de watermeter kunt vinden en vind je gedetailleerde instructies over hoe je correct het waterverbruik opneemt.

Hoe kun je water opzeggen?

Indien je jouw bestaande watercontract bij het waterbedrijf AGSO Knokke-Heist wilt beëindigen, is het eveneens van groot belang om de verhuisgegevens aan het waterbedrijf door te geven. Je kunt dit proces voltooien door de volgende stappen te volgen:

 • Download het overnameformulier. Print het uit als je ervoor kiest om het document met de pen in te vullen.
 • Neem de meterstanden op. Deze kun je aflezen op de watermeter.
 • Vul het overnameformulier in. Dit doe je altijd samen met de nieuwe bewoner.
 • Stuur het verhuisformulier op. Je kunt het postadres van het waterbedrijf vinden onderaan deze pagina.

Hulp nodig? (Gratis dienst)

Bel CallMePower voor gratis advies van onze water-experts.

Hulp nodig met het regelen van je wateraansluiting? (Gratis dienst)

Laat je telefoonnummer achter, en een van onze CallMePower adviseurs belt je terug om samen met jou de stappen te zetten.

Contact opnemen met AGSO Knokke-Heist

Indien je vragen hebt met betrekking tot de waterlevering, staat het waterbedrijf klaar om je te assisteren en kun je rechtstreeks contact met hen opnemen. Hieronder vind je een overzicht van de essentiële contactgegevens om je probleem, vraag of verzoek aan de waterleverancier te stellen.

Contactgegevens AGSO Knokke-Heist
ContactmiddelContact
Telefoonnummer informatie water
Terugbelverzoek informatiedienst
Telefoonnummer AGSO Knokke-Heist+32 504 425 00
Fax AGSO Knokke-Heist+3250442520
E-mailadres AGSO Knokke-Heist[email protected]
PostadresAGSO Knokke-Heist
’t Walletje 104 bus 101
8300 Knokke-Heist BE

Klacht indienen bij AGSO Knokke-Heist

Indien je een klacht wilt indienen bij AGSO Knokke-Heist, het waterbedrijf dat verantwoordelijk is voor de waterdiensten in de regio, zijn er verschillende mogelijkheden om dit te doen. Je kunt de klacht schriftelijk sturen naar het waterbedrijf, of je kiest er in plaats daarvan voor om gebruik te maken van het klachtenformulier.

Je vindt het klachtenformulier van AGSO-Knokke-Heist hieronder:

 • Melding drinkwater. Heb je een melding of klacht over drinkwater, dan kun je gebruikmaken van dit specifieke klachtenformulier drinkwater.
 • Melding riolering. Heb je een melding of klacht over de riolering, dan kun je gebruikmaken van het specifieke klachtenformulier riolering.

Veelgestelde vragen

Er zijn veel vragen die regelmatig bij het waterbedrijf langskomen. Om de toegang tot nuttige informatie te vergemakkelijken, heeft AGSO Knokke-Heist een uitgebreid overzicht samengesteld van veelgestelde vragen. Hier volgen enkele van de belangrijkste onderwerpen die worden behandeld:

 • De waterkwaliteit, waterhardheid en waterdruk;
 • De watermeter en de meterstand;
 • De verzorging van de waterleidingen.

Voordat je de moeite doet om je vraag direct aan het waterbedrijf te stellen, kan het geen kwaad om de veelgestelde vragen op de pagina te bekijken. Deze verzameling van vragen en antwoorden biedt vaak al de benodigde informatie, zodat je tijd kunt besparen!