Aquaduin is een drinkwaterleverancier actief in West-Vlaanderen. De leverancier is verantwoordelijk voor de waterlevering in zes verschillende gemeenten. Ontdek waar Aquaduin water levert, wat de tarieven van Aquaduin zijn, en hoe je contact met deze watermaatschappij op kunt nemen.

Wat is Aquaduin / IWVA ?

Aquaduin, voorheen bekend als IWVA, levert water in West-Vlaanderen. Het bedrijf zorgt voor de drinkwaterlevering in zes gemeenten in de Westhoek. Naast het leveren van drinkwater is de leverancier eigenaar van het natuurgebied Doornpanne. Wil je erachter komen of Aquaduin ook water levert in jouw gemeente? Vul hieronder je postcode in, en vind direct uit welke leverancier actief is op jouw adres.

Vind je watermaatschappij

 • Aalst (9300 / 9308 / 9310 / 9320)
 • Aalter (9880 / 9881 / 9910)
 • Aarschot (3200 / 3201 / 3202)
 • Aartselaar (2630)
 • Affligem (1790)
Laden

Hulp nodig? (Gratis dienst)

Bel CallMePower voor gratis advies van onze water-experts.

Hulp nodig met het regelen van je wateraansluiting? (Gratis dienst)

Laat je telefoonnummer achter, en een van onze CallMePower adviseurs belt je terug om samen met jou de stappen te zetten.

Bezoekerscentrum Aquaduin / IWVA

waterdruppel

Sinds 1996 heeft Aquaduin een bezoekerscentrum in natuurgebied de Doornpanne. Dit centrum biedt bezoekers de mogelijkheid om meer te leren over hoe de waterwinning plaatsvindt. In het gebied is een permanente tentoonstelling ingericht die inzicht geeft in de technieken die worden gebruikt bij het winningsproces. Daarnaast is het mogelijk om een begeleide excursie te organiseren.

Voor specifieke details over de openingstijden van het bezoekerscentrum en de excursies die worden georganiseerd, wordt geadviseerd om contact op te nemen met de waterleverancier. De contactgegevens van Aquaduin zijn te vinden onderaan deze pagina.

Wat zijn de tarieven van Aquaduin / IWVA ?

In Vlaanderen wordt de prijs voor de levering van drinkwater bepaald aan de hand van een vastgestelde tariefstructuur die voor alle gebruikers gelijk is. Het gaat om de volgende tarieven: het basistarief en het comforttarief. Welk tarief je betaalt is afhankelijk van je waterverbuik in een bepaalde periode.

 • Het basistarief is de prijs die je betaalt voor het waterverbruik tot 30 m3 per wooneenheid + 30 m3 per bewoner per jaar.
 • Het comforttarief is de prijs die betaalt voor al het waterverbruik dat plaatsvindt buiten het basistarief.

Bij Aquaduin is in 2023 het basistarief € 2,1254 en het comforttarief € 4,2508. Let op, deze prijzen zijn enkel voor de levering van drinkwater. Je dient voor de afvoer en zuivering van het gebruikte drinkwater een aparte prijs te betalen, ookwel de integrale waterprijs. Lees meer over de waterprijs per kubieke meter in Vlaanderen.

Het Aquaduin / IWVA e-loket

Aquaduin heeft een Digitale klantenzone, genaamd Aquaduin e-loket, waar een breed scala aan klantenzaken online geregeld kunnen worden. Dit platform stelt klanten in staat om gemakkelijk en efficiënt verschillende watergerelateerde zaken af te handelen zonder dat ze telefonisch contact op hoeven te nemen of fysiek naar een kantoor hoeven te gaan.

Je kunt onder andere de volgende zaken via het e-loket regelen:

 • De meterstand doorgeven bij Aquaduin / IWVA;
 • Je verhuis doorgeven en een overname van de watermeter regelen.

De meterstand doorgeven aan Aquaduin / IWVA

Elk jaar moet je de meterstand doorgeven aan Aquaduin. Op deze manier kan de waterleverancier je exacte waterverbruik tijdens die periode berekenen en een waterfactuur opmaken en versturen. Je zult vervolgens een e-mail ontvangen met de jaarlijkse afrekening.

Aan het einde van een factuurperiode zul je een brief ontvangen, waarin je wordt gevraagd de meterstand op de watermeter aan Aquaduin door te geven. Je kunt dit doen op twee manieren:

 • Via het Digitale e-loket van Aquaduin. Je moet hiervoor inloggen bij Aquaduin in je klantenaccount op de website van de waterleverancier.
 • Via de website van Aquaduin. Als je geen account hebt op de website van Aquaduin, kun je de meterstand doorgeven via de website. Je doet dit door enkel je abonneenummer in te vullen en vervolgens de meterstand in te vullen.

Hoe neem je de meterstand op? Ben je onzeker over hoe je precies de meterstand moet opnemen? We hebben een gids geschreven over de meterstand. Daarin lees je precies stap voor stap hoe je correct de meterstand kunt opnemen en doorgeven aan de watermaatschappij.

Het Aquaduin overnamedocument

Ga je verhuizen naar, of uit, het werkingsgebied van Aquaduin? Dan is het belangrijk dat je de verhuizing doorgeeft aan de waterleverancier en de actuele meterstand overneemt, of laat overnemen. Een overdracht van de watermeter en meterstand bij Aquaduin doe je door middel van het water overnamedocument van Aquaduin.

Een overname van de meterstand en watermeter regel je altijd bij zowel je huidige als je nieuwe waterleverancier. Weet je niet zeker of de gemeente waar je heen verhuist in het werkingsgebied van Aquaduin ligt? Of heb je een vraag over hoe je het overnamedocument in dient te vullen? Neem dan contact op met een van onze waterexperts door te bellen naar onderstaand telefoonnummer.

overnamedocument
verhuizen water

Vragen over het water overnamedocument? (Gratis dienst)

De water-experts van CallMePower bieden gratis hulp bij het regelen van het water overnamedocument.

overnamedocument
verhuizen water

Vragen over het water overnamedocument? (Gratis dienst)

De water-experts van CallMePower bieden gratis hulp bij het regelen van het water overnamedocument.

Contact met Aquaduin / IWVA

Heb je vragen over Aquaduin / IWVA die niet op deze pagina zijn beantwoord? Dan kun je het beste direct contact opnemen met Aquaduin. In de onderstaande tabel kun je de contactgegevens van de maatschappij raadplegen.

Overzicht contactgegevens Aquaduin / IWVA
ContactmiddelContact
Het contactformulierContactformulier
Algemeen telefoonnummer Aquaduin / IWVA058 533 833
Telefoonnummer informatie water
Terugbelverzoek informatiedienst
E-mail adres Aquaduin / IWVA[email protected]

Drinkwaterbedrijf Aquaduin / IWVA