verhuizen
verhuizen

Internet, telefonie en energie verhuizen in één keer geregeld!

CallMePower helpt je kosteloos met het opzeggen en afsluiten van je energie- en telecomcontracten. Bel ons gratis voor geheel vrijblijvend advies!

verhuizen
verhuizen

Internet, telefonie en energie verhuizen in één keer geregeld!

Bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur of laat je gratis terugbellen door ons.

Energieovernamedocument voor ENGIE Electrabel verhuis

engie energieovernamedocument verhuizen

Ben je klant bij ENGIE Electrabel en ga je verhuizen? Verhuis dan ook je energie, want vroeg of laat kom je niet om het energieovernamedocument heen! Iedere huishoudelijke klant in België dient gebruik te maken van dit document, ook (toekomstige) klanten bij ENGIE Electrabel. Hoe vul je dit formulier voor het verhuizen van je gas en elektriciteit in, is overstappen mogelijk en hoe zit het met je slotfactuur? We leggen het jou allemaal uit!


engie electrabel logo

Klant bij ENGIE Electrabel

ENGIE heeft lange tijd een monopolie positie op de Belgische energiemarkt gehad en is nu nog steeds de grootste energieleverancier van ons land. ENGIE Electrabel heeft een wijd aanbod aan tariefplannen voor elektriciteit en gas. Of je nu voor alleen gas, alleen elektriciteit of voor allebei kiest er zit vast ook een interessant aanbod voor jou tussen.

Iedereen verhuist wel eens of wisselt van energieleverancier. Handig om te weten dat er een speciaal document is om de meterstanden en gegevens vast te leggen en aan de energieleverancier door te geven.

Energieovernamedocument ENGIE Electrabel

energieovernamedocument invullen engie

Je bent op zoek naar het energieovernamedocument ENGIE Electrabel? Dit bestand vindt je hier! Op deze pagina kan je het energieovernamedocument gratis downloaden in PDF formaat! Ben je ENGIE Electrabel klant? Als je verhuist is het van belang om ENGIE Electrabel tijdig te verwittigen. Hoe zit het eigenlijk met je energiecontract voor en na je verhuis? We leggen het je uit wat je precies moet doen om ook na het verhuizen zorgeloos gas en/of elektriciteit te kunnen afnemen in je nieuwe woning. Je zult ongetwijfeld al weten dat het energieovernamedocument daarvoor onmisbaar is.

Enkel aardgas verhuizen

Neem je enkel gas af bij ENGIE Electrabel en ga je verhuizen? Zit je voor jouw elektriciteit bij een andere aanbieder? Dan moet je zowel ENGIE Electrabel als je andere energieleverancier informeren over je verhuis! Als je wil dat je meterstand van je gasmeter correct wordt verwerkt voor de overdracht, maak je gebruik van het energieovernamedocument voor aardgas. Je verstrekt dit document zodra deze is ingevuld aan ENGIE Electrabel. Zij zullen dan op basis van de gegevens de slotfactuur opmaken en de energie omzetten naar de nieuwe woning indien gewenst. Je bezorgt dit document naar ENGIE Electrabel. Voor de overname van je elektriciteit maak je gebruik van een ander exemplaar van het energieovernameformulier.

Enkel elektriciteit verhuizen

Heb je een elektriciteitscontract bij ENGIE Electrabel? Ook voor jouw stroom en om de meterstand van je elektriciteitsmeter te registreren moet je het energieovernamedocument gebruiken en ENGIE Electrabel van tevoren verwittigen. Vul dit gezamenlijk in met de nieuwe bewoner(s). Neem je gas af bij een andere energiemaatschappij? Dan moet je deze partij ook informeren, dit kan met hetzelfde model energieovernameformulier dat op deze pagina gratis tot je beschikking staat.

Veranderen van energieleverancier? Een verhuis is een geschikt moment om te veranderen van energieleverancier! Als klant van ENGIE Electrabel kun je ook blijven bij deze aanbieder, maar je kunt ook overstappen. Wil je weten wat je kunt besparen voor je gas en elektriciteit op je nieuwe adres? Bel ons gratis voor advies:
📞 02 588 03 92

Gas en elektriciteit verhuizen

energie verhuizen omzetten overname

Ga je verhuizen? Heb je een energiecontract bij ENGIE Electrabel voor jouw elektriciteit en aardgas samen? Om voor beide energie types de meterstanden correct te registreren en over te laten dragen aan de nieuwe bewoner is het van belang dat de eindstanden van beide energiemeters worden ingevuld op het energieovernamedocument, ook als je de oude bewoner kent op je nieuwe adres moet je als ENGIE Electrabel klant gebruik maken van het energieovernameformulier.

Als dit formulier bezorgd en verwerkt is, zal jouw energiecontract stopgezet worden op je oude adres en vervolgens een slotfactuur door ENGIE Electrabel worden opgesteld. De nieuwe bewoner dient zelf zijn energiecontract te regelen bij een leverancier naar keuze. Jij kunt hetzelfde doen op jouw nieuwe adres, maar je kunt natuurlijk ook bij ENGIE Electrabel aardgas en elektriciteit blijven afnemen.

Energieverbruik berekenen
Energieverbruik berekenen

Wat is jouw energieverbruik?

Wie zijn energieverbruik kent, bespaart meer op zijn of haar energiefacturen!
Schat daarom nauwkeurig je verbruik met de energiecalculator!

Download Energieovernamedocument ENGIE Electrabel

Hieronder vind je een download van het onmisbare energieovernamedocument om ENGIE Electrabel op de hoogte te brengen van je verhuis. Bezorg dit energieovernameformulier vervolgens aan je energieleverancier(s).

ENGIE klant? Het energieovernamedocument helpt je bij de correcte registratie van de meterstanden van de energiemeters. Je kan het document op deze pagina gratis downloaden in PDF formaat.

Sla het document op, dit kan op je computer, tablet of smartphone. Print dit document vervolgens uit en vul dit model gezamenlijk in. Je vult in totaal vier exemplaren in, twee voor je oude woning, hiervan bewaar één exemplaar voor jezelf en één voor de nieuwe bewoner. Ook heb je twee exemplaren van het document nodig voor je elektriciteit en/of aardgas op je nieuwe adres, ook hier houd je één exemplaar voor jezelf en één voor de vorige bewoner. Bezorg een kopie van jouw exemplaren aan je energieleverancier(s). Zo is jouw administratie wat betreft energie in orde en voorkom je mogelijke discussies over de meterstanden of de eindafrekening bij het verlaten van je oude woning en bij de intrek in je nieuwe huis.

Vergelijk ENGIE Electrabel tarieven met je nieuwe energieleverancier

Toe aan een nieuwe energieleverancier? Op je nieuwe adres met een frisse start beginnen? Ook voor de levering van gas en / of elektriciteit in je nieuwe woning kun je op ENGIE Electrabel vertrouwen, maar wist je dat je vlot en snel kunt overstappen? Als je verandert van leverancier kun je besparen op je energiefactuur met een voordelig energietarief! Daarom vergelijk je best alle actuele energieprijzen. Met onze vergelijker voor aardgas en elektriciteit zit je helemaal goed en in een paar muisklikken heb jij je energie geregeld!

energie vergelijken

Energieleveranciers vergelijken

Vergelijk het aanbod van ENGIE en andere leveranciers, kies het best passende tarief, stap over en bespaar op je energiefactuur!

Geactualiseerd op