Energiefactuur bedrijf
verhuizen water

Hulp nodig bij het energieovernamedocument? (Gratis dienst)

CallMePower helpt je in één telefoongesprek met het regelen van het energieovernamedocument.

Energiefactuur bedrijf
verhuizen water

Hulp nodig bij het energieovernamedocument? (Gratis dienst)

CallMePower helpt je in één telefoongesprek met het regelen van het energieovernamedocument.

Overnamedocument ENGIE (gratis PDF)

Geactualiseerd op
minuten lezen
ENGIE overnamedocument

Klant bij ENGIE en ga je verhuizen? Dan moet je een overname van je elektriciteit en gasmeters regelen door middel van het ENGIE energieovernamedocument. In dit artikel leggen we alles uit over het energieovernamedocument van ENGIE, zoals hoe je het invult en doorstuurt. Ook heb je de mogelijkheid om het document gratis als PDF te downloaden.

Overnamedocument ENGIE PDF

Om het energieovernamedocument ENGIE (door CallMePower) te downloaden klik je op de knop hieronder.

Energiefactuur bedrijf
verhuizen water

Hulp nodig bij het energieovernamedocument? (Gratis dienst)

CallMePower helpt je in één telefoongesprek met het regelen van het energieovernamedocument.

Energiefactuur bedrijf
verhuizen water

Hulp nodig bij het energieovernamedocument? (Gratis dienst)

CallMePower helpt je in één telefoongesprek met het regelen van het energieovernamedocument.

Hoe energieovernamedocument ENGIE invullen?

In het energieovernamedocument ENGIE moet je een aantal belangrijke gegevens noteren, zoals de meterstanden en de EAN-codes. Het vinden van deze codes kan best lastig zijn, zeker omdat je deze gegevens niet dagelijks nodig hebt. In dit onderdeel leggen we stap voor stap uit hoe je het energieovernamedocument van ENGIE Electrabel moet invullen.

EAN-code invullen ENGIE overnamedocument

In het overnamedocument is het belangrijk om de EAN-codes in te vullen. Met deze codes kan de energieleverancier het leveringspunt identificeren, en de overname van de meterstanden bij ENGIE regelen op het juiste adres.

De EAN-codes voor energiemeters in België beginnen altijd met het nummer 54 en hebben 18 cijfers. Deze codes zijn te vinden op de zijkant van de gas- en elektriciteitsmeter op een metalen plaatje of op de ENGIE factuur. Vul de codes in voor de meters die overgenomen moeten worden.

ENGIE overname meterstanden invullen

Je moet bij een verhuis de meterstanden doorgeven aan ENGIE. Na het invullen van de EAN-codes in het ENGIE overnameformulier, dien je dus de meterstanden en meternummers te noteren. De meternummers zijn altijd te vinden op de energiemeter en worden aangegeven door het woord nummer of een afkorting hiervan, zoals nr of nº. Het meternummer voor de gas- en elektriciteitsmeter bestaat uit zes tot acht cijfers.

Ook moet je de actuele meterstanden noteren. Bij een tweevoudige energiemeter, moet je zowel het verbruik in de daluren als in de piekuren noteren. Bij een enkelvoudige meter is dit uiteraard niet het geval.

Het is aan te raden om de meterstanden te noteren op het moment van overdracht. Op deze manier betaal je enkel voor de energie die je zelf ook daadwerkelijk hebt verbruikt. Daarnaast is het aan te raden om dit document te bewaren, aangezien het overnamedocument ENGIE het officiële bewijs is van de meterstanden op het moment van overdracht, mocht hier onenigheid over ontstaan.

Hoe ENGIE overname doorgeven?

Het energieovernamedocument ENGIE doorgeven kan op meerdere manieren. Je kunt het ENGIE overnamedocument mailen, maar je kunt eveneens het document doorgeven in de online klantenzone. Hier kan je het document uploaden, waarna ENGIE de gegevens zal verwerken.

In de tabel hieronder zijn alle gegevens weergegeven die je nodig hebt bij het regelen van een ENGIE overname.

ENGIE overname contactgegevens

Reden contact

Contactgegevens

Openingsuren

Telefoonnummer informatie verhuizen Maandag tot vrijdag van 8:00 tot 19:00 uur en zaterdag 8:30 tot 17:30 uur
Algemene klantendienst📞 078 35 33 33Maandag tot vrijdag van 8:00 tot 20:00 uur en zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur
ENGIE overnamedocument e-mail[email protected]

Reactie binnen enkele werkdagen

ENGIE postadresSimon Bolivarlaan 34, 1000 Brussel

Niet de contactgegevens gevonden die je zocht? Bekijk dan de ENGIE contactpagina voor een uitgebreid overzicht.

Waar moet je op letten bij een verhuis? Download gratis onze verhuischecklist om er zeker van te zijn dat je niks vergeet!

ENGIE overname doorgeven in de klantenzone

Het doorgeven van een verhuis kan bij ENGIE zeer gemakkelijk in de online klantenzone, genaamd My ENGIE. In de klantenzone kun je alle gegevens doorgeven, waarna ENGIE de verhuizing zal verwerken.

Hoewel het mogelijk is om alle gegevens online door te geven, raden wij sterk aan om het ENGIE overnameformulier in te vullen. Dit is namelijk het officiële bewijs van de meterstanden op de dag van de sleuteloverdracht, mocht hier in de toekomst onenigheid over ontstaan. Indien je de meterstanden doorgeeft in de klantenzone, dient dit niet als officieel bewijs.

Wanneer ENGIE overname doorgeven?

Een ENGIE overname doorgeven doe je vanaf drie maanden voordat je gaat verhuizen. Geef deze verhuizing zo snel mogelijk door, zodat je zeker weet dat de overname goed wordt geregeld. Denk eraan dat je enkel bij een verhuis een overname regelt. Een ENGIE overname bij overlijden gebeurt in de meeste gevallen niet. Is er sprake van overlijden en wil je het contract niet overnemen? Dan dien je het contract op te zeggen.

ENGIE klant worden bij een verhuis

Een verhuis kan een goed moment zijn om te veranderen van energieleverancier. In België is het op elk moment mogelijk om over te stappen, zonder opzegvergoeding. Ook als de looptijd van het contract nog niet is afgelopen is het mogelijk om vrij over te stappen naar een andere leverancier. Enkel de energieleverancier moet zich aan de looptijd van het contract houden, waardoor de voorwaarden gelijk blijven.

Ben je dus niet tevreden met ENGIE als energieleverancier of betaal je teveel? Stap dan over naar een andere energieleverancier! Neem contact op met een van onze verhuis experts voor actuele informatie over de energiemarkt.

Energiefactuur bedrijf
verhuizen water

Ga je binnenkort verhuizen? (Gratis dienst)

Bel CallMePower om je contracten te verhuizen: energie, telecom, water en verzekeringen!

Energiefactuur bedrijf
verhuizen water

Ga je binnenkort verhuizen? (Gratis dienst)

Bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur of laat je terugbellen door ons.

Wat moet je nog meer regelen bij een verhuis?

Verhuizen kan best stressvol zijn. Bij verhuizen in België zal je rekening moeten houden met een groot aantal zaken, waardoor je sommige dingen wellicht over het hoofd ziet. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met je huurcontract, plaatsbeschrijving en zelfs de verhuisdozen. Hieronder geven we een korte uitleg over deze onderwerpen met links naar de informatiepagina’s.

Indien je in een huurwoning woont, moet je rekening houden met het huurcontract als je gaat verhuizen. Het huurcontract opzeggen zal je in de meeste gevallen enige tijd van tevoren door moeten geven aan de verhuurder. De voorwaarden om het contract op te zeggen zijn opgenomen in het huurcontract. Bekijk onze voorbeeld huurcontract opzegbrief om je opzegging door te geven.

Bij de meeste huurwoningen is het ook nodig om een plaatsbeschrijving in te vullen. Dit document moet je invullen bij in- en uittrek en stelt de staat van de woning vast. De plaatsbeschrijving is er om zowel de huurder als verhuurder te beschermen. Bekijk ons plaatsbeschrijving voorbeeld voor hulp bij het invullen van dit document.

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 22 stemmen vond de informatie nuttig.