Filteren op
Verwijder filters
Sorteren op
 • Actief in Antwerpen en Aartselaar
 • Ook beschikbaar voor autoverhuur
 • Ook beschikbaar voor verhuislift verhuur
Contact Meer info
 • In vier regio´s in Vlaanderen
 • Ook beschikbaar voor meubelbewaring
 • Auto en verhuiswagen verhuring
Contact Meer info
 • Actief in omgeving Leuven
 • Verhuur verhuismateriaal
 • Ook beschikbaar voor meubelopslag
Contact Meer info
 • Actief in regio Antwerpen
 • Ook internationale verhuizingen
 • Beschikbaar voor verhuistools
Contact Meer info

Een verhuisfirma inhuren in Vlaanderen: diensten, kosten en meer

Een verhuizing kan een behoorlijk grote klus zijn. Wanneer je veel zware meubels hebt, wordt het bijna onmogelijk om alle spullen zelf veilig over te brengen. Een verhuisfirma biedt de oplossing. Die kan de volledige verhuizing regelen: de meubels inpakken, transporteren en uitpakken in de nieuwe woning. Lees alles over het inhuren van een verhuisfirma en de kosten die het met zich meebrengt.

Wat is de prijs per dienst van een verhuisfirma?

Je bent niet verplicht om een verhuisfirma in te huren voor de volledige verhuizing, maar kan er ook voor kiezen om gebruik te maken van enkele diensten. De meeste verhuisbedrijven in België bieden, ten minste, de volgende diensten:

 • Inpakken inboedel. Je kunt het verhuisbedrijf inhuren om enkel je meubels in te pakken en hiervoor de benodigde verhuistools te leveren (verhuisdozen, beschermmateriaal).
 • Inboedel transporteren en uitpakken. Het verhuisbedrijf kan worden ingeschakeld om het meubilair te transporteren en vervolgens in de nieuwe woning uit te pakken. Meubilair dat moest worden gedemonteerd kan hier weer worden gemonteerd.
 • Inhuren van verhuismateriaal of individuele klusjes. Heb je binnenkort een kleine verhuizing en wil je enkel gebruik maken van bepaalde verhuistools, zoals een verhuislift? Ook daarvoor kun je een offerte opvragen bij een verhuisfirma.

De tarieven voor elke verhuisdienst kunnen aanzienlijk variëren tussen verschillende verhuisfirma's. Daarom adviseren wij je om bovenaan de pagina het specifieke verhuisbedrijf te kiezen waarin je interesse hebt, zodat je de meest recente informatie kunt verkrijgen over de exacte kosten per dienst.

Verhuisadvies aanvragen bij firma Het kan voorkomen dat je de verhuizing zelf wilt doen, maar niet zo goed weet waar je moet beginnen. Verschillende firma's bieden advies aan voor wanneer je de verhuis zelf wilt regelen. Hierbij informeert het bedrijf je over wat je nodig zult hebben, en leveren ze eventueel de benodigde tools. Voor verhuisadvies neem je contact op met het gewenste verhuisbedrijf.

Energiefactuur bedrijf
verhuizen water

Ga je binnenkort verhuizen? (Gratis dienst)

Bel CallMePower om je contracten te verhuizen: energie, telecom, water en verzekeringen!

Energiefactuur bedrijf
verhuizen water

Hulp nodig met het verhuizen van je contracten? (Gratis dienst)

Bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur of laat je terugbellen door ons.

Verhuistools zelf inhuren bij verhuisfirma

Wanneer je een verhuizing zelf wilt doen, maar niet de benodigde materialen hebt, dan kun je bij een verhuisfirma terecht voor het huren van de tools. De volgende tools zijn het meest gebruikelijk:

 • Een verhuiswagen. Een verhuiswagen bestaat in verschillende formaten. Voor een grote verhuis is vaak één wagen niet voldoende, en zul je met een grote wagen op en neer moeten om de gehele inboedel te verplaatsen. Je kunt een bestelwagen bij verhuisfirma Dockx inhuren vanaf honderd euro per dag.
 • Een verhuislift. Een verhuislift is onmisbaar wanneer je gaat verhuizen vanaf, of naar, een appartement die zich niet op de begane grond bevindt. Met de lift hoef je niet al je zwarte meubilair de trap op te sjouwen. Let wel op: elke verhuislift heeft een maximale reikwijdte.
 • Meubelbewaring. Wanneer je verhuist maar nog niet direct op het nieuwe adres terechtkan, dan kun je een firma inschakelen om tijdelijk je meubilair op te slaan in (verwarmde) containers.
 • Verhuisdozen. De meeste verhuisbedrijven verkopen losse verhuisdozen. Wil je echter geld besparen? Dan kun je langsgaan bij je lokale supermarkt om oude stevige fruitdozen op te halen!

Hoeveel kost een verhuisfirma die alles doet?

Wanneer je ervoor kiest om een verhuisfirma die alles doet in te huren, is de prijs afhankelijk van de grootte van de woning. Zo kost een verhuisfirma inhuren voor een kleine verhuizing een stuk minder geld dan voor een grote verhuizing. Daarnaast verschilt de prijs erg veel per firma. De prijs voor een gemiddelde verhuizing kan daardoor variëren van €400 tot €1.100.

De individuele factoren die de prijs van de verhuizing beïnvloeden zijn als volgt:

 • Het formaat van de verhuiswagen. Verhuis vrachtwagens bestaan er in veel formaten. Voor een kleine verhuis is eentje van twintig kubieke meter vaak voldoende, maar voor een grote verhuizing is een vrachtwagen van minimaal zeventig kubieke meter nodig. Hoe groter het formaat, hoe hoger het tarief.
 • De brandstofkosten van de verhuiswagen. Hoe verder de oude en de nieuwe woning van elkaar verwijdert zijn, hoe meer je zult moeten betalen voor de brandstof van de verhuiswagen.
 • Het aantal verhuizers. Per verhuizer betaal je ongeveer dertig euro per uur. Bij een grote verhuizing zijn meerdere verhuizers vaak een vereiste.
 • De dag van de verhuizing. In het weekend betaal je kost de verhuizing meer dan doordeweeks.
 • Het inhuren van een verhuislift. Wanneer je van, of naar, een appartement gaat verhuizen is de kans groter dat je bepaalde verhuistools nodig hebt, zoals een verhuislift. Het inhuren van een verhuislift met bediener kost gemiddeld tachtig euro per uur. Wanneer er sprake is van veel groot meubilair, kunnen de kosten van het inhuren van de verhuisfirma hoog oplopen.

Naast bovengenoemde factoren, zijn er nog veel kleine bijzaken die de kosten van een verhuisfirma kunnen verhogen. Denk bijvoorbeeld aan de inpak- en montageservice, de parkeervergunning voor de verhuiswagen of eventuele meubelbewaring.

Speciaal meubilair Sommige spullen vergen veel nauwkeurigheid bij de verhuizing, zoals het verhuizen van zonnepanelen. Of denk aan een piano. Om deze reden betaal je een aparte prijs voor het inpakken en vervoeren van grote breekbare meubelstukken. De verhuizing van een piano kan tot driehonderd euro bedragen.

Energiefactuur bedrijf
verhuizen water

Je contracten verhuizen in één keer geregeld! (Gratis dienst)

CallMePower helpt je met het opzeggen en afsluiten van je energie- en telecomcontracten.

Energiefactuur bedrijf
verhuizen water

Al je contracten verhuizen in één keer geregeld! (Gratis dienst)

Bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur of laat je terugbellen door ons.

Hoeveel kost een verhuizing naar het buitenland?

Naar het buitenland verhuizen is al een avontuur op zich. Maar wanneer je ook al je meubilair mee wilt nemen, moet er wel heel veel geregeld worden. In dit geval is het handig om een verhuisfirma gespecialiseert in internationale verhuizingen in te schakelen. Een specialist heeft namelijk de benodigde kennis over douaneformaliteiten, overzeese verhuizingen en aanvullende verzekeringen.

 • Douaneformaliteiten. Bij een verhuis naar het buitenland moet je soms langs de douane voor het vervullen van douaneformaliteiten. Dit kan gaan over de verklaring van de waarde van de bezittingen. Een verhuisspecialist heeft inzicht in de procedures en formaliteiten van buitenlandse douaneautoriteiten.
 • Verhuis over zee. In sommige gevallen is de afstand zo groot, dat een verhuis per boot over zee de enkele oplossing biedt. Een specialist zal het meubilair maritiem verpakken en zorgen dat het in zeecontainers wordt overgebracht.
 • Aanvullende verzekeringen. Doorgaans dekken verzekeringsmaatschappijen niet alle ingepakte spullen. Het is daarom verstandig om je te laten informeren over aanvullende verzekeringen bij een internationale verhuis.

Ben je op zoek naar een verhuisfirma van België naar Spanje of naar Frankrijk? Dan kun je eventueel kijken naar verhuisfirma Hakotrans. Het bedrijf is een specialist in internationale verhuizingen, en biedt tevens een inboedelopslag in verschillende Europese landen. Zo hoef je geen afstand te nemen van waardevolle spullen, mocht je nieuwe woning niet genoeg ruimte bieden.

Veelgestelde vragen over een verhuisfirma

Hoe kan ik offertes vergelijken tussen verschillende verhuisbedrijven?

Om offertes van verschillende verhuisbedrijven effectief te vergelijken, volg deze stappen: verzamel offertes van verschillende bedrijven en vergelijk de aangeboden diensten, prijsstructuren, verzekeringsopties en betalingsvoorwaarden. Raadpleeg recensies, vraag om referenties en onderzoek de reputatie van elk bedrijf. Controleer beschikbaarheid en planning en communiceer persoonlijk met de bedrijfsvertegenwoordigers. Zorg ervoor dat je vergelijkingen maakt met vergelijkbare voorwaarden en maak uiteindelijk een weloverwogen keuze op basis van prijs, diensten, reputatie en je specifieke behoeften. Een grondige vergelijking zal je helpen om een betrouwbaar verhuisbedrijf te selecteren dat aan al je verwachtingen voldoet voor een succesvolle verhuizing.

Zijn mijn bezittingen verzekerd tijdens het verhuizen?

Verhuisbedrijven bieden doorgaans verzekeringen om je bezittingen te beschermen tijdens het verhuizen. Basisverzekeringen zijn vaak beperkt en gebaseerd op het gewicht van je spullen, met een vast bedrag per kilogram. Aanvullende verzekeringen kunnen uitgebreidere dekking bieden voor waardevolle items. Het is verstandig om je eigen verzekeraar te raadplegen om te zien of je bestaande polis verhuisschade dekt. Het opstellen van een gedetailleerde inventaris en het begrijpen van de verzekeringsvoorwaarden zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat je bezittingen tijdens de verhuizing goed beschermd zijn.

Hoeveel tijd van tevoren moet ik een verhuisfirma boeken?

Het ideale tijdstip om een verhuisbedrijf te boeken, hangt af van verschillende factoren, zoals het seizoen, de locatie en de beschikbaarheid van verhuisbedrijven. Over het algemeen wordt aanbevolen om het verhuisbedrijf zo vroeg mogelijk te boeken, bij voorkeur minstens 6 tot 8 weken voor je geplande verhuisdatum. Dit geeft je voldoende tijd om offertes te vergelijken, de gewenste datum te reserveren en eventuele voorbereidingen te treffen.

Zijn er bepaalde items die het verhuisbedrijf niet zal verplaatsen?

Verhuisbedrijven hebben doorgaans een lijst van items die ze niet kunnen of zullen verplaatsen, meestal omwille van veiligheids- of wettelijke redenen. Dit omvat gevaarlijke materialen zoals chemicaliën en brandbare stoffen, levende wezens zoals huisdieren, bederfelijke goederen, waardevolle persoonlijke bezittingen, brandbare materialen, zware of omvangrijke items en niet-gemonteerde apparaten. Het is van cruciaal belang om deze beperkingen te bespreken met het verhuisbedrijf voordat je begint met inpakken en verhuizen, zodat je geschikte maatregelen kunt nemen om deze items veilig te verplaatsen of te behandelen.