Energiefactuur bedrijf
verhuizen water

Ga je binnenkort verhuizen? (Gratis dienst)

Bel CallMePower om je contracten te verhuizen: energie, telecom, water en verzekeringen!

Energiefactuur bedrijf
verhuizen water

Ga je binnenkort verhuizen? (Gratis dienst)

Bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur of laat je terugbellen door ons.

De wasmachine verhuizen in 5 stappen

Geactualiseerd op
minuten lezen
wasmachine en sleutels

De wasmachine verhuizen is geen gemakkelijke klus. Het is een zwaar apparaat dat goed moet worden beschermd tegen beschaDigingen. Om er zeker van te zijn dat de verhuis van de wasmachine goed verloopt is het belangrijk om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Ontdek hoe je in enkele stappen succesvol de wasmachine verhuist.

Hoe de wasmachine verhuizen?

Verhuizen brengt tal van uitdagingen met zich mee, en sommige apparaten en meubels vereisen speciale aandacht, hetzij vanwege hun gewicht, hetzij vanwege hun breekbaarheid. Hier hebben we een stappenplan opgesteld om ervoor te zorgen dat de wasmachine verhuizen zonder problemen verloopt. Ontdek daarnaast onze extra tips.

Stap 1: De afmetingen van de wasmachine controleren

Voorafgaand aan de verhuizing is het raadzaam om te controleren of de wasmachine door alle ruimtes en deuropeningen van zowel je oude als nieuwe woning past. Een wasmachine is namelijk een groot apparaat, en hij past niet altijd door elk trapgat of deurpost. Gemiddeld is de standaard breedte van de wasmachine 50 centimeter, en de standaard breedte van een deur 70 centimeter.

Als van tevoren blijkt dat de wasmachine te groot is, kun je overwegen om contact op te nemen met een verhuisbedrijf om alternatieve oplossingen te bespreken. Zo zou je bijvoorbeeld eventueel gebruik kunnen maken van een verhuislift, en de wasmachine hiermee door een groot raam de woning in tillen.

Energiefactuur bedrijf
verhuizen water

Je contracten verhuizen in één keer geregeld! (Gratis dienst)

CallMePower helpt je met het opzeggen en afsluiten van je energie- en telecomcontracten.

Energiefactuur bedrijf
verhuizen water

Al je contracten verhuizen in één keer geregeld! (Gratis dienst)

Bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur of laat je terugbellen door ons.

Stap 2: Je wasmachine loskoppelen

Zorg ervoor dat er geen water meer in de wasmachine zit. Dit doe je door de waterkraan dicht te draaien, en vervolgens de aanvoerslang bij de waterkraan los te koppelen. Om het water uit de wasmachine te laten lopen, is het handig om een emmer in de buurt van de machine te zetten. Op deze manier kun je het water dat uit de afvoerslang komt direct opvangen.

Stap 3: De trommel van de wasmachine vastzetten

Je moet de trommel van de wasmachine vastzetten door middel van transportbouten. Zo voorkom je dat de trommel schudt en eventueel beschadigt tijdens het verplaatsen van het apparaat. De transportbouten worden geleverd bij de aankoop van een wasmachine. Door de transportbouten te gebruiken, wordt voorkomen dat de trommel tijdens de verhuizing gaat schudden en eventueel beschadigd raakt.

Plak de slang aan de wasmachine vast om te voorkomen dat er water uitlekt tijdens de verhuizing. Controleer eveneens of er geen water in de filter aan de voorkant van de machine zit.

Hoe de wasmachine verhuizen zonder bouten? Als je de transportbouten van de wasmachine kwijt bent, schaf dan nieuwe aan. Mocht het niet lukken om op tijd nieuwe transportbouten aan te schaffen, dan zijn er andere opties die je kunt overwegen. Haal de bovenkant van de wasmachine eraf en vul de lege ruimte met handdoeken op. Hiermee voorkom je dat de trommel gaat schudden en eventueel beschadigd raakt tijdens het verplaatsen van de wasmachine.

Stap 4: De wasmachine verplaatsen

blauwe verhuistrolley

Een wasmachine verplaatsen is niet gemakkelijk. Zo is niet alleen de vorm onhandig om op te tillen, maar is een wasmachine ook zwaar in gewicht. Gelukkig zijn er verschillende handige hulpmiddelen verkrijgbaar die het verplaatsen van de wasmachine kunnen vergemakkelijken. Zo kun je gebruikmaken van een speciale transportzak, waarmee je gemakkelijker de wasmachine naar beneden de trap af kunt tillen.

Moet je de wasmachine verplaatsen in huis? Dan kun je gebruikmaken van een speciale steekwagen. Een steekwagen is een soort karretje met wieltjes en een handvat waarmee je zware voorwerpen over de vloer kunt rollen. Deze kun je meestal huren bij een gereedschapswinkel of verhuisfirma.

Wanneer je de wasmachine wilt vervoeren in de auto of verhuiswagen, is het belangrijk dat je hem rechtop in de wagen zet. Zo is de kans op schade aan de trommel en de leidingen het kleinst. Eveneens is het een goed idee om de wasmachine vast te zetten in de verhuiswagen. Hiermee voorkom je schade aan de wasmachine en andere spullen die je vervoert. Bij gebrek aan ruimte kun je ervoor kiezen om de wasmachine liggend te vervoeren, maar dit vergroot de kans op beschaDigingen aanzienlijk. 

Hoeveel weegt een wasmachine? Hoeveel een wasmachine weegt, verschilt uiteraard per apparaat. Gemiddeld kun je uitgaan van een gewicht van ongeveer 75 kilo. Zorg er dus voor dat je het apparaat ten minste met twee personen tilt. Let daarbij in het bijzonder op een goede houding! Het tillen van een wasmachine kan namelijk behoorlijk belastend zijn voor je lichaam.

Energiefactuur bedrijf
verhuizen water

Ga je binnenkort verhuizen? (Gratis dienst)

Bel CallMePower om je contracten te verhuizen: energie, telecom, water en verzekeringen!

Energiefactuur bedrijf
verhuizen water

Hulp nodig met het verhuizen van je contracten? (Gratis dienst)

Bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur of laat je terugbellen door ons.

Stap 5: De wasmachine opnieuw aansluiten

Na het succesvol verplaatsen van de wasmachine naar de nieuwe woning, is het van groot belang om de transportbouten te verwijderen voordat je de wasmachine weer aansluit. Als je de transportbouten laat zitten en de wasmachine aanzet, zal dit direct schade aan de trommel toebrengen en de wasmachine stukmaken.

Wat kost het verhuizen van de wasmachine?

Uiteraard kost het verhuizen van de wasmachine niks wanneer je het zelf uitvoert. En hoewel bovenstaand stappenplan hopelijk het verhuizen van de wasmachine iets vergemakkelijkt, kan het in zijn totaliteit alsnog een hele klus zijn. Je kunt er ook voor kiezen om een verhuisfirma in te schakelen. Op die manier weet je zeker dat het verhuisproces goed verloopt, en kun je tijd besteden aan andere verhuistaken.

De kosten van een wasmachine verhuizen kunnen variëren van € 100 tot 200, afhankelijk van het aantal verdiepingen in de woning en de afstand tussen het nieuwe en het oude adres.

Wasmachine verhuizen, extra tips

Naast bovenstaand stappenplan zijn er nog enkele tips die het wasmachine verhuizen kunnen vergemakkelijken. Het gaat om de volgende tips:

  • Houd altijd een emmer en handdoek bij de hand. Er kan mogelijk water lekken tijdens het loskoppelen van de waterleidingen. 
  • Schaf een verhuisdeken aan. De wasmachine vervoeren is een moeilijke taak. Door hem om te wikkelen met een verhuisdeken kun je eventuele beschadegingen voorkomen.
  • Verminder het gewicht van de wasmachine. De meeste wasmachines zijn voorzien van betonnen gewichten, die, afhankelijk van het model, kunnen worden verwijderd om het gewicht van de machine te verminderen. Dit helpt met de wasmachine van de trap af verhuizen.
Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 24 stemmen vond de informatie nuttig.