Ga je binnenkort verhuizen? (Gratis dienst)

Bel CallMePower om je contracten te verhuizen: energie, telecom, water en verzekeringen!

Hulp nodig met het verhuizen van je contracten? (Gratis dienst)

Bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur of laat je gratis terugbellen door ons.

Verhuisdozen: Action, Gamma, Hubo, waar kopen?

Geactualiseerd op
minuten lezen
verhuisdozen en verhuisdozen

Bij verhuizen is veel organisatie nodig. Vergeten bezittingen duiken op, kasten worden leeggehaald en zolders uitgezocht. Verhuisdozen zijn cruciaal voor een vlotte verhuizing. Ontdek waar je goedkope, of zelf gratis verhuisdozen kunt verkrijgen. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om te weten waar je de beste verhuisdozen kunt kopen.

Verhuisdozen kopen: prijsoverzicht Action, Gamma, Hubo en meer

Een verscheidenheid aan winkels, zoals Hubo, Gamma, Action en Ikea, biedt verhuisdozen te koop aan. Toch is elke verhuisdoos anders, en daarom heeft elke verhuisdoos ook een andere prijs. Raadpleeg onderstaande tabel voor meer inzicht in de verschillende prijzen van verhuisdozen.

Overzicht verhuisdozen prijzen
WinkelsGemiddelde prijs
Action€ 0,99 voor verhuisdozen Action van 50 liter
Gamma€ 11,39 voor vijf verhuisdozen Gamma van 50 liter
Hubo€ 3,29 voor verhuisdozen Hubo van 50 liter
Ikea€ 2,49 voor een Ikea verhuisdoos van 54 liter
Ava€ 5,49 voor een Ava verhuisdoos van 55 liter
Hema€ 2,25 voor een Hema verhuisdoos van 55 liter

Energiefactuur bedrijf

Regel je verhuizing in slechts één gesprek! (Gratis dienst)

CallMePower helpt je kosteloos met het afsluiten of opzeggen van al je huishoudelijke contracten!

Energiefactuur bedrijf

Energie en telecom verhuizen in één keer geregeld! (Gratis dienst)

Bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur of laat je gratis terugbellen door ons.

Verhuisdozen soorten en maten

Bovenstaande tabel geeft een overzicht van verhuisdozen met een formaat van rond de 50 liter. Maar uiteraard bestaan verhuisdozen in veel soorten en maten. De twee meest gangbare maten worden hieronder vermeld:

 • Inhoud 50 liter: 48 x 32 x 36 cm: lengte x breedte x hoogte, draagwaarde van 30 kilo.
 • Inhoud 80 liter: 50 x 38 x 33 cm: lengte x breedte x hoogte, draagwaarde van 50 kilo

Bij het maken van je keuze is het essentieel om het draagvermogen van de doos te controleren. Verhuisdozen met een lager draagvermogen, zelfs al zijn het grote verhuisdozen, kunnen namelijk de neiging hebben om aan de onderkant open te klappen, wat kan leiden tot het onverwachts vallen van je spullen op de grond. Dat is uiteraard niet wat je wilt!

Welke draagkracht moet de verhuisdoos hebben? Verhuisdozen die een gewicht van 20 tot 30 kg kunnen dragen, zijn ideaal voor veelvoorkomend gebruik, zoals boeken, servies, kleding en andere reguliere bezittingen. Bij zwaardere items zoals boeken, gereedschap en kleine apparaten, is het verstandig om kleinere dozen te gebruiken en ze niet te zwaar te belasten. Voor lichtere en volumineuze spullen zoals beddengoed, kleding en kussens zijn grotere dozen meer geschikt.

Verhuisdozen bestellen via internet

Je hoeft uiteraard niet naar de winkel om verhuisdozen te kopen. Wanneer je ze online bestelt worden ze gemakkelijk bij je thuis bezorgd, waardoor jij zelf meer tijd aan de verhuizing zelf kunt besteden. Mocht je de voorkeur geven aan het online bestellen van verhuisdozen, dan zijn er diverse manieren waarop je dit kunt aanpakken:

 • Verhuisdozen online bestellen bij een van de eerder genoemde (verhuis)winkels.
 • Verhuisdozen online kopen op een tweedehandssite. Vaak zijn de verhuisdozen goedkoper op dit type websites.

Goedkope verhuisdozen huren

Vind je de prijzen in bovenstaande tabel te hoog? Dan kun je altijd nog alternatieven overwegen. Zo ben je niet verplicht om verhuisdozen te kopen, maar kun je ook verhuisdozen huren. Verhuisdozen huren doe je meestal bij een verhuisfirma. De betaling is doorgaans op wekelijkse basis, dus het is raadzaam om van tevoren een inschatting te maken van hoe lang je de dozen nodig zult hebben.

Het huren van verhuisdozen biedt diverse voordelen, naast de kostenbesparing ten opzichte van aankoop:

 • Milieuvriendelijk: het huren van verhuisdozen is doorgaans milieuvriendelijker.
 • Ruimtebesparend: wanneer je kiest voor verhuisdozen huren, kun je na de verhuizing de dozen weer terugbrengen. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken over het opslaan of weggooien van de dozen.

Er zijn echter ook nadelen aan het huren van verhuisdozen in vergelijking met kopen:

 • Huurkosten: Als je van plan bent om de verhuisdozen voor een lange tijd te gebruiken, kunnen de huurkosten na verloop van tijd oplopen en duurder uitvallen dan dozen kopen.
 • Verantwoordelijk voor schade: Verhuurbedrijven kunnen kosten in rekening brengen als de gehuurde verhuisdozen beschadigd raken tijdens het gebruik. Bij het kopen van nieuwe dozen heb je de vrijheid om ze op je eigen manier te gebruiken,

Verhuisdozen van de verhuisfirma Een verhuisbedrijf kan je niet alleen bijstaan met betrekking tot de verhuisdozen. Ze kunnen ook de volledige verhuizing voor je regelen, waardoor je je alleen hoeft te concentreren op het daadwerkelijke verhuisproces. Als je behoefte hebt aan advies over je verhuizing, kun je contact opnemen met een van onze verhuisexperts via het telefoonnummer hieronder vermeld.

Energiefactuur bedrijf

Regel je verhuizing in slechts één gesprek! (Gratis dienst)

CallMePower helpt je kosteloos met het afsluiten of opzeggen van al je huishoudelijke contracten!

Energiefactuur bedrijf

Energie en telecom verhuizen in één keer geregeld! (Gratis dienst)

Bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur of laat je gratis terugbellen door ons.

Hoe kom je aan gratis verhuisdozen?

Uiteraard ben je niet verplicht om verhuisdozen te kopen, in veel gevallen is het mogelijk om gratis verhuizen te verkrijgen. Je kunt bijvoorbeeld bij de supermarkt langsgaan en vragen of er nog kartonnen dozen zijn - let hierbij wel op de kwaliteit van de doos. Of controleer online platforms waar mensen gratis verhuisdozen aanbieden.

Je kunt uiteraard ook andere items gebruiken om je spullen te verpakken tijdens een verhuizing. Alternatieve verhuisdozen die je kunt overwegen:

 • Koffers en reistassen: dit is met name ideaal voor kleding en beddengoed.
 • Plastic opbergbakken: het voordeel van bakken is dat je ze na de verhuis kunt gebruiken om items op te bergen in de woning. Plastic bakken zijn tevens vochtbestendiger dan kartonnen dozen.
 • Boodschappentassen en rugzakken: dit is met name ideaal voor het vervoeren van kleine spullen.

Veelgestelde vragen over verhuisdozen

Hoeveel verhuisdozen moet je kopen?

Het is uiteraard van belang dat je van tevoren een goede inschatting maakt van hoeveel verhuisdozen je nodig hebt voor het inpakken van je spullen. Dat is best wel lastig inschatten, want je weet maar nooit hoe het gaat passen. Wij geven je een indicatie per huishouden waar je ongeveer rekening mee moet houden.

 • Voor een 1 persoons woning (1 a 2 slaapkamers) kan je het beste rekening houden met ongeveer 20 dozen
 • Als klein gezin kom je al snel op zo´n 50-70 dozen uit
 • Groot gezin van ouders met 2 of meer kinderen moet je rekening houden met 70-90 dozen

Je kan ook rekenen per kamer, voor een slaapkamer zijn al gauw 10 dozen nodig. Hiernaast heb je voor de keuken best wat dozen nodig, zo'n 10-15 stuks, met de badkamer en woonkamer erbij kan het al snel oplopen. Heb je bezittingen in opslag die ook mee moeten? Tel hier dan ook ruim genoeg dozen voor bij op.

Kan ik verhuisdozen hergebruiken?

Ja, verhuisdozen kunnen vaak hergebruikt worden. Hun herbruikbaarheid hangt af van de staat waarin ze na de eerste verhuizing verkeren. Zorgvuldige behandeling en opslag vergroten de kans op meerdere gebruikscycli.

Hoe recycleer ik verhuisdozen na de verhuizing?

Na de verhuizing kunnen kartonnen verhuisdozen eenvoudig worden gerecycled. Verwijder tape en labels en vouw de dozen plat. Breng ze naar een plaatselijke recyclinginzameling, milieustraat of recyclecentrum. Dit helpt bij het verminderen van afval en draagt bij aan milieuvriendelijke praktijken.

Welke materialen worden gebruikt voor verhuisdozen?

Verhuisdozen worden meestal vervaardigd uit stevig karton. Er zijn echter ook alternatieve opties beschikbaar, zoals plastic verhuisdozen die herbruikbaar zijn en extra bescherming bieden tegen vocht. Bovendien zijn er ook houten verhuisdozen of kratten beschikbaar, die duurzamer zijn maar meestal wat zwaarder en duurder. Echter is het zo dat wanneer je zware spullen wilt verplaatsen, het goed is om voor stevige verhuisdozen te gaan.

Kan ik speciale dozen krijgen voor breekbare items?

Ja, er zijn speciale verhuisdozen ontworpen om breekbare items veilig te verpakken. Deze dozen zijn vaak voorzien van extra beschermende lagen, zoals schuim of luchtkussenfolie, om te voorkomen dat breekbare spullen tijdens het transport beschadigd raken. Deze dozen zijn ideaal voor het inpakken van glaswerk, servies, beeldjes en andere kwetsbare voorwerpen. Ze helpen bij het minimaliseren van schade en bieden extra gemoedsrust tijdens de verhuizing. Daarnaast kun je ook speciaal verhuismateriaal aanschaffen om belangrijke spullen extra te beschermen.

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 31 stemmen vond de informatie nuttig.