Selectra background
Maaike Zahn

Maaike Zahn

Telecom expert

Maaike is een telecom expert die toegewijd is aan jou helpen het juiste telecom abonnement te vinden. Zij helpt jou graag met het vinden van antwoorden op al je vragen over internet, TV en telefonie en het vergelijken van alle telecom abonnementen.

Over Maaike

Maaike is in 2021 toegetreden tot het reactieteam van CallMePower met als doel om Belgische inwoners te informeren over alle procedures die komen kijken bij telecom, te helpen met alle telecom abonnementen te vergelijken en het beste abonnement voor jou te vinden en de Belgische en internationale telecommarkt begrijpelijk voor jou te maken. Haar doel is om informatie toegankelijk en begrijpelijk te maken.

Haar missie bij CallMePower

Maaike hoopt over het algemeen zoveel mogelijk antwoorden op jouw vragen te beantwoorden om het begrijpen van de Belgische telecommarkt zo eenvoudig mogelijk te maken en om zoveel mogelijk mensen te helpen met het vinden van het beste abonnement voor hun huishouden en te besparen op hun telecomfacturen.

Zij schrijft artikelen en werkt voortdurend informatie bij over telecom, zoals het

  • vereenvoudigen en uitleggen van de soms complexe procedures voor het beheer van je telecom abonnement in België;
  • helpen met het vergelijken van alle telecom provider en abonnementen in de Belgische markt;
  • geven van tips en advies rondom alle telecomdiensten;
  • uitleggen van alle complexe termen en onderdelen van de telecommarkt;
  • op de hoogte houden van alle ontwikkelingen in de Belgische en internationale telecommarkt.

Advies van Maaike

Hoe kan ik besparen op mijn telecomfactuur?

Het besparen op je telecomfacturen is erg eenvoudig. Ga eerst bij jezelf na welke diensten je precies nodig hebt en aan welke voorwaarden je abonnementen moeten voldoen. Door dit voor jezelf inzichtelijk te maken en goed op papier te zetten, zal het eenvoudiger worden om het beste abonnement te vinden.

Vervolgens zul je telecom abonnementen moeten vergelijken. Ga hiervoor op zoek naar het abonnement die het beste bij je eigen wensen en behoeften past.

Het is het beste om met enige regelmaat telecom abonnementen te vergelijken. Veel mensen blijven namelijk onnodig lang aan een telecom abonnement vast zitten. De telecommarkt is volop in ontwikkeling, waardoor er constant veel veranderingen plaatsvinden: abonnementen zijn veranderd, prijzen zijn veranderd, telecom providers zijn toegetreden tot de markt en er zijn nieuwe ontwikkelingen op het gebied van technologie.

Hoe kan ik een fiber abonnement afsluiten?

De netwerkoperatoren zijn momenteel druk bezig met alle huizen aan te sluiten op fiber. Glasvezel moet ervoor zorgen dat jij een hogere internetsnelheid kunt ontvangen thuis en dat je internetverbinding stabieler moet zijn.

Wanneer de netwerkoperator bij jou in de straat fiber komt aanleggen, kun je dit vaak gratis of tegen een lage prijs ook al in je woning laten installeren. Wil je dit later doen, dan betaal je hier vaak veel meer voor.

Het is dus zeker aan te raden om, zodra het mogelijk is, fiber al te laten installeren in je woning. Je hoeft nog geen glasvezel abonnement af te sluiten, maar je zult wellicht al wel beter, sneller en stabieler internet ervaren en bespaart op eventuele toekomstige kosten!

Het is in dit geval zeker aan te raden om fiber abonnementen te vergelijken. Het is in veel gevallen namelijk niet het geval dat een glasvezelabonnement duurder is dan een kabelinternetabonnement.

Hoe kan ik besparen op mijn TV abonnementen?

In België kijkt nog verreweg het grootste gedeelte van de huishoudens TV middels een TV-decoder. Meer en meer mensen kijken tegenwoordig echter enkel nog digitaal TV, via hun mobiele telefoon of computer, of maken gebruik van streamingplatforms zoals Netflix en Amazon Prime. Het afsluiten van een uitgebreid internet abonnement is dan vaak helemaal niet meer nodig.

Bij veel telecom providers is het daarom ook niet mogelijk om een los TV abonnement af te sluiten. In packs kun je daarbij vaak kiezen voor een TV abonnement met of zonder decoder. Een TV abonnement zonder decoder is veel goedkoper dan met decoder, maar biedt dan ook minder zenders en functionaliteiten aan. Enkel dat wat echt nodig is, is inbegrepen in het abonnement. Als jij dus niet zo heel vaak meer op een traditionele manier TV kijkt, is het dus zeker aan te raden om een TV abonnement zonder decoder af te sluiten.

Andere manieren om te besparen op je TV abonnement, is om te kijken naar de opties die je geactiveerd hebt. Veel opties worden niet of nauwelijks gebruikt, maar kosten wel enkele euro's per maand en verhogen daardoor onnodig je telecomfactuur. Het deactiveren van deze opties is een zeer eenvoudige manier om je kosten te verlagen.

Veel huishoudens zijn klant bij één van de traditionele telecom providers (Proximus, Telenet, Orange en VOO). Het overstappen naar een andere provider kan je echter helpen om honderden euro's per jaar te besparen. Het vergelijken van telecom abonnementen loont dus zeker!

Maaike Zahn

Expertisegebieden

Meest gelezen artikelen van Maaike

Maaike schrijft ook artikelen voor killmybill.be en selectra.nl.

Het redactieteam van CallMePower

Sebastian Matthijsen

Sebastian Matthijsen
Energie-expert
   

Yaël de Keijzer

Yaël de Keijzer
Verhuis- en waterexpert