Energiefactuur bedrijf
verhuizen water

Ga je binnenkort verhuizen? (Gratis dienst)

Bel CallMePower om je contracten te verhuizen: energie, telecom, water en verzekeringen!

Energiefactuur bedrijf
verhuizen water

Ga je binnenkort verhuizen? (Gratis dienst)

Bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur of laat je terugbellen door ons.

Compleet stappenplan voor de verhuizing

Geactualiseerd op
minuten lezen
verhuisdozen

Een verhuis plannen is een uitgebreide taak. Naast het inpakken en verplaatsen van al je bezittingen, zijn er ook tal van administratieve taken die moeten worden afgehandeld. Dit omvat het opstellen van een inventarisatie en het bijwerken van je adresgegevens. We hebben een uitgebreid stappenplan samengesteld om je verhuizing soepel te laten verlopen.

Verhuizing stap 1: dit regel je ruim van tevoren

Het is verstandig om de verschillende taken voor het regelen van de verhuizing te spreiden over een bepaalde periode. Op die manier voorkom je dat je overweldigd raakt en behoud je het overzicht. De volgende administratieve zaken kun je al enkele weken, of zelfs maanden, voordat de verhuizing plaatsvindt regelen. Denk hierbij aan de volgende dingen:

 • Het huurcontract. Ga je verhuizen naar een huurwoning? Zorg dan dat je het huurcontract zorgvuldig hebt gelezen en ondertekend.
 • De verhuisvergoeding. Controleer of je bij de verhuis naar de nieuwe woning recht hebt een verhuisvergoeding of huursubsidie. Deze financiële tegemoetkomingen kunnen je helpen de kosten van de verhuizing en eventuele huurverhogingen op te vangen.
 • Water- en energievoorzieningen. Regel de overdracht of stopzetting van je gas, water en elektriciteitsaansluitingen bij de desbetreffende leveranciers.
 • Telecom-abonnement. Plan de installatie van je internet- en televisieabonnement op je nieuwe adres, of regel de opzegging als je van provider verandert.
 • Regel een klein verlet. Controleer of je recht hebt op een klein verlet voor verhuizing bij je werkgever. Bekijk je arbeidscontract of de geldende cao, of neem contact op met de werkgever om dit te vragen.
 • Een verhuisfirma regelen. Een verhuisfirma kan het verhuisproces behoorlijk vergemakkelijken. Als je overweegt om een verhuisbedrijf in te schakelen, neem dan op tijd contact met ze op. Je kunt een kijkje nemen bij Dockx Movers of de Roeck.

Energiefactuur bedrijf
verhuizen water

Je contracten verhuizen in één keer geregeld! (Gratis dienst)

CallMePower helpt je met het opzeggen en afsluiten van je energie- en telecomcontracten.

Energiefactuur bedrijf
verhuizen water

Al je contracten verhuizen in één keer geregeld! (Gratis dienst)

Bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur of laat je terugbellen door ons.

Verhuizing stap 2: dit regel je kort van tevoren

Naast het fysiek verplaatsen van je meubilair, zijn er enkele administratieve taken die je moet afhandelen bij verschillende gemeentelijke instanties. Hierbij gaat het om de volgende stappen:

 • Controleer je documenten. Tijdens het inpakken van je spullen is het verstandig om te controleren welke documenten specifiek bij de woning horen en niet met je mee verhuisd hoeven te worden. Dit kan bijvoorbeeld gaan om bouwplannen, of de handleidingen van apparaten. Controleer daarom tijdens het inpakken van de inboedel welke documenten je moet bewaren en welke weggegooid kunnen worden.
 • De post verhuizen. Zorg ervoor dat je alle belangrijke instanties informeert over de adreswijziging. Verhuistip: je kunt hierbij eventueel gebruikmaken van de bpost verhuisdienst. Door deze dienst in te schakelen, wordt je post automatisch doorgestuurd naar je nieuwe adres, waardoor je belangrijke poststukken niet misloopt.
 • Plaatsbeschrijving. Bij een verhuizing naar een huurwoning is het belangrijk om een plaatsbeschrijving op te stellen.
 • De sleuteloverdracht. Zorg ervoor dat je met de verkoper of verhuurder een datum hebt afgesproken voor de laatste bezichtiging en sleuteloverdracht. Wil je deze eerder laten plaatsvinden? Stel dan een sleutelovereenkomst op.
 • Overig. Heb je kinderen of een moet je ook de kat verhuizen? Dit zijn bijkomstigheden waar je van tevoren goed over na moet denken.

Verhuistip: voer opmetingen uit! Het is best belangrijk om van tevoren te controleren of al je meubels wel door de verschillende ruimtes en deurposten passen. Een wasmachine verhuizen kan bijvoorbeeld een behoorlijke klus zijn. In sommige gevallen kan het voorkomen dat het meubilair niet door de deuropening past en alternatieve methoden nodig zijn, zoals het optillen door een raam. Het is daarom van essentieel belang om dit vooraf te weten.

Verhuizing stap 3: dit regel je erna

Enkele administratieve zaken hoeven pas te worden geregeld nadat de verhuizing heeft plaatsgevonden. Het gaat hierbij om het doorgeven van de verhuis aan verschillende gemeentelijke instellingen:

Tip: het is raadzaam om de administratieve taken zo snel mogelijk na de verhuis te regelen om eventuele problemen te voorkomen. Door je adreswijziging en gezinssamenstelling tijdig bij de gemeente door te geven, blijven je persoonlijke gegevens up-to-date en kunnen gemeentelijke instanties je beter van dienst zijn.

Energiefactuur bedrijf
verhuizen water

Ga je binnenkort verhuizen? (Gratis dienst)

Bel CallMePower om je contracten te verhuizen: energie, telecom, water en verzekeringen!

Energiefactuur bedrijf
verhuizen water

Hulp nodig met het verhuizen van je contracten? (Gratis dienst)

Bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur of laat je terugbellen door ons.

Verhuizing stappenplan als PDF-document

Om ervoor te zorgen dat je niets vergeet tijdens het organiseren van je verhuis, hebben we allen stappen voor de verhuizing op een rijtje gezet in een document. Het verhuis stappenplan-document kun je gratis downloaden PDF-bestand door te klikken op de onderstaande link.

Een verhuis in, of naar, België Bij een verhuis in België komt er over het algemeen minder kijken dan bij een verhuis vanuit het buitenland naar België. Bekijk ons artikel over het verhuizen naar België voor gedetailleerde informatie over wat je allemaal moet doen bij een emigratie.

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 40 stemmen vond de informatie nuttig.