Vraag over de plaatsbeschrijving? (Gratis dienst)

De CallMePower-adviseurs staan klaar om je vraag te beantwoorden.

plaatsbeschrijving
mobieltje

Vraag over de plaatsbeschrijving? (Gratis dienst)

De CallMePower-adviseurs staan klaar om je vraag te beantwoorden.

Wat is de plaatsbeschrijving prijs en wie betaalt?

Geactualiseerd op
minuten lezen
Plaatsbeschrijving prijs

De plaatsbeschrijving heeft geen kosten zolang de huurder en verhuurder deze samen opstellen. Wanneer er een expert wordt ingeschakeld is de plaatsbeschrijving prijs afhankelijk van de woning. Een plaatsbeschrijving voor een appartement kost doorgaans ongeveer 300 euro, terwijl de plaatsbeschrijving voor een gezinswoning 500 euro kan kosten. Ontdek alles over de prijs van de plaatsbeschrijving.

Plaatsbeschrijving prijs voor het invullen

huis met sleutels

Een plaatsbeschrijving invullen kan je zelf doen of uitbesteden aan een deskundige. Als je het document zelf invult, dan is dit uiteraard gratis. Je kan op onze website de plaatsbeschrijving gratis downloaden en deze invullen. Beide partijen, dus de huurder en verhuurder, moeten akkoord gaan met de manier waarop de plaatsbeschrijving wordt ingevuld.

Indien er wordt gekozen om het invullen uit te besteden, zullen de kosten van de plaatsbeschrijving verdeeld worden over de huurder en verhuurder. Elke partij zal de helft moeten betalen. De plaatsbeschrijving prijs is afhankelijk van de uurprijs van de deskundige en de eigenschappen van de woning.

Vraag over de plaatsbeschrijving? (Gratis dienst)

De CallMePower-adviseurs staan klaar om je vraag te beantwoorden.

plaatsbeschrijving
mobieltje

Vraag over de plaatsbeschrijving? (Gratis dienst)

De CallMePower-adviseurs staan klaar om je vraag te beantwoorden.

Hoeveel kost een plaatsbeschrijving?

De plaatsbeschrijving prijs is afhankelijk van de uurprijs van de gekozen deskundige en de oppervlakte van de woning. Een appartement neemt minder tijd in beslag om te controleren dan een groot vrijstaand huis. De kosten voor het opstellen van een plaatsbeschrijving van een appartement zullen al snel rond de 300 euro liggen. Voor een huis zal dit ongeveer rond de 500 euro zijn. Uiteraard is dit slechts een indicatie en verschillen de bedragen per woning en deskundige.

Om de exacte kostprijs van een plaatsbeschrijving te weten doe je een prijsaanvraag bij een bureau bij jou in de buurt. Indien een van de partijen beslist dat het aanstellen van een deskundige voor het invullen van de plaatsbeschrijving niet nodig is, staat de andere partij nog altijd vrij om dit wel te doen. Echter, zullen de kosten van de deskundige in dit geval voor eigen rekening zijn. De prijs van de plaatsbeschrijving is dus afhankelijk van een eigen keuze.

Kosten plaatsbeschrijving bij uittrede van de woning

contract en pen

Een plaatsbeschrijving is op twee momenten zeer belangrijk. Bij de intrede van de woning en de uittrede van de woning.

Bij uittrede van de woning wordt aan de hand van de plaatsbeschrijving gekeken wat de staat van de woning en meubels zijn en of hier tijdens de verhuurperiode schade aan is toegebracht. Indien de woning ongemeubeld is, wordt er uiteraard enkel naar de staat van de woning gekeken.

Bij uittrede geldt hetzelfde als bij intrede van de woning. Beide partijen staan vrij om een deskundige aan te stellen of om de plaatsbeschrijving bij uittrede zelf na te lopen. Als een van de partijen wel een deskundige aan wilt stellen, maar de andere partij niet, mag dit ook. De kosten zijn dan wel geheel voor de partij die de deskundige aanstelt.

De kosten voor een plaatsbeschrijving bij uittrede van de woning zullen in de meeste gevallen hetzelfde zijn als bij de intrede van de woning. Voor een appartement ligt dit dus rond de 300 euro en voor een huis rond de 500 euro.

Wie betaalt de plaatsbeschrijving?

Als zowel de huurder als de verhuurder ervoor kiezen om een deskundige aan te stellen voor het invullen van de plaatsbeschrijving, zullen de kosten worden verdeeld. Beiden zullen dus de helft van de kostprijs plaatsbeschrijving betalen. Het kan voorkomen dat een van de partijen geen deskundige aan wilt stellen. In dit geval mag de andere partij er alsnog voor kiezen een deskundige in te schakelen. Echter zijn de plaatsbeschrijving kosten dan wel geheel voor eigen rekening.

Wie de plaatsbeschrijving moet betalen is dus afhankelijk van wat de huurder en verhuurder samen beslissen. Dit betekent dus dat het niet altijd de huurder of de verhuurder is die de plaatsbeschrijving betaalt, maar dat dit afhangt van welke partij(en) een deskundige wilt aanstellen.

Kosten plaatsbeschrijving en verhuizen Bij een verhuizing moet je een groot aantal zaken regelen. Gebruik onze verhuischecklist om er zeker van te zijn dat je niks mist! Neem contact op met onze verhuis experts voor al je vragen over de plaatsbeschrijving of je verhuizing.

Vraag over de plaatsbeschrijving? (Gratis dienst)

De CallMePower-adviseurs staan klaar om je vraag te beantwoorden.

plaatsbeschrijving
mobieltje

Vraag over de plaatsbeschrijving? (Gratis dienst)

De CallMePower-adviseurs staan klaar om je vraag te beantwoorden.

Besparen op de plaatsbeschrijving prijs

Hoewel het invullen van een plaatsbeschrijving verplicht is, is het aanstellen van een deskundige niet verplicht. Om te besparen op de plaatsbeschrijving prijs kan je er dus voor kiezen om geen deskundige aan te stellen. Echter, zal je er in dit geval wel op moeten letten dat het document goed en nauwkeurig wordt ingevuld.

Als bij de uittrede van de woning blijkt dat het document niet goed of niet volledig was ingevuld, kan dit zorgen voor problemen. Zorg er daarom altijd voor dat de beschrijving met zoveel mogelijk detail is ingevuld en beide partijen de plaatsbeschrijving ondertekenen.

Kostprijs plaatsbeschrijving

De kostprijs van een plaatsbeschrijving zelf is zeer laag, namelijk niks! Bij CallMePower kan je gratis een plaatsbeschrijving downloaden die te gebruiken is voor een huurwoning. Als je hiernaast geen gebruik maakt van een deskundige voor het invullen van de plaatsbeschrijving, zijn er geen kosten! De plaatsbeschrijving kosten kunnen dus zeer laag zijn, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

Plaatsbeschrijving zonder kosten downloaden! Plaatsbeschrijving bij intrede
Plaatsbeschrijving bij vertrek

Prijs plaatsbeschrijving bij verhuur

Een verhuurder heeft betreffende de plaatsbeschrijving geen andere kosten dan de huurder. De verhuurder hoeft niet alle kosten van de plaatsbeschrijving op zich te nemen. Indien de huurder en verhuurder beiden een expert in willen schakelen, worden de kosten plaatsbeschrijving gelijk verdeeld. Enkel in het geval dat de verhuurder een deskundige in wilt schakelen en de huurder niet, zijn alle plaatsbeschrijving kosten voor de verhuurder.

Energiefactuur bedrijf
verhuizen water

Ga je binnenkort verhuizen? (Gratis dienst)

Bel CallMePower om je contracten te verhuizen: energie, telecom, water en verzekeringen!

Energiefactuur bedrijf
verhuizen water

Hulp nodig met het verhuizen van je contracten? (Gratis dienst)

Bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur of laat je terugbellen door ons.

Vond je deze informatie nuttig? 0% van de 0 stemmen vond de informatie nuttig.

Lees meer over de plaatsbeschrijving