Eneco Gent contactgegevens, adres en tarieven

Geactualiseerd op
minuten lezen
Eneco Gent

Woon je in Gent, ga je naar deze stad verhuizen of ben je op zoek naar het kantoor van Eneco Gent? In dit artikel geven we je alle informatie over Eneco Gent en de contactgegevens van deze leverancier. Ook kijken we naar de verschillende energieleveranciers in Gent en hoe je een verhuis met Eneco naar Gent kan regelen.

Contact opnemen met Eneco Gent

Eneco is één van de grootste energieleveranciers die momenteel actief is in de regio Gent. Na de liberalisering van de energiemarkt zijn er namelijk een groot aantal nieuwe spelers bijgekomen. Eneco is sinds 2014 actief op de energiemarkt in Gent en biedt elektriciteit en aardgas aan voor consumenten en Eneco zakelijke klanten.

Contact opnemen met deze leverancier kan zeer gemakkelijk via de algemene telefoonnummers. In de tabel hieronder vind je een overzicht van alle Eneco telefoonnummers.

Eneco Gent telefoonnummers
Reden contact Telefoonnummer Eneco openingsuren
Eneco klant worden* Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 19:00 uur en zaterdag van 8:30 tot 17:30 uur
Informatie over Eneco tarieven*
Verhuis*
Algemene klantendienst Eneco 📞 015 25 66 66 Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00 uur
Vragen over je energiefactuur 📞 015 25 66 77
Gratis teruggebeld worden* Bel mij terug! Terugbellen gebeurt tijdens de openingsuren

*Telefoonnummers met een ster behoren tot CallMePower, een gratis vergelijkingsdienst voor energiecontracten in België. Het is mogelijk om een contract af te sluiten bij Eneco of informatie te ontvangen via CallMePower (gratis dienst) door een samenwerkingsverband.

Niet de contactgegevens gevonden die je zocht? Kijk voor een volledig overzicht van de Eneco contactgegevens op de Eneco contactpagina.

Eneco Gent adres van het kantoor

Gent is een bekende stad voor energieleverancier Eneco. Het bedrijf heeft hier namelijk haar zonnepanelen afdeling staan, genaamd Eneco Solar Belgium. Dit is geen klantenkantoor en is dus niet open voor bezoekers. Het kantoor van Eneco Solar Belgium in Gent is te vinden op het onderstaande adres.

Eneco Solar Belgium
Poortakkerstraat 25
9051 Gent
België

Eneco per stad Eneco Mechelen
Eneco Antwerpen
Eneco Oostende

Wat is Eneco Solar Belgium in Gent?

Eneco is een van de groenste energieleveranciers in België en zelfs de grootste producent van zonne-energie in ons land. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf investeert sterk in duurzame energie in alle landen waar deze energieleverancier en producent actief is. Jaarlijks investeert Eneco ruim 10 miljoen euro in zonnepanelen in België. Al deze investeringen en meer worden geleid vanuit het Eneco Solar kantoor in Gent.

Het Eneco Gent telefoonnummer

Het Eneco Solar Gent kantoor heeft geen speciaal telefoonnummer waarop het kantoor te bereiken is voor consumenten. Voor vragen over onder andere de Eneco zonnepanelen en andere diensten kan je contact opnemen met de Eneco klantendienst. Voor vragen over de Eneco tarieven of om Eneco klant te worden kan je contact opnemen met CallMePower via: 📞 02 585 31 31.

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco informatiedienst

Neem contact op voor vragen over het aanbod van Eneco of om een contract af te sluiten.

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco informatiedienst

Dien een terugbelverzoek in en een Eneco-expert belt je gratis terug tijdens onze openingsuren.

Stroomstoring of panne Eneco Gent

Indien je last hebt van een stroomstoring of je een gaslek vermoed, moet je geen contact opnemen met Eneco, maar met Fluvius. Dit is namelijk de verantwoordelijke distributienetbeheerder in Vlaanderen. Fluvius zal een interventieteam op pad sturen om het probleem op te lossen.

Vermoed je een gaslek? Informeer dan ook de brandweer en de buren! Een gaslek kan levensgevaarlijk zijn. Open alle ramen van de woning, gebruik geen elektrische apparaten en wacht buiten op hulp.

Noodnummers Eneco Gent / Fluvius Gent
Reden contact Telefoonnummer
Gasgeur 📞 0800 65 065
Storingen en defecten / stroompanne 📞 078 35 35 00
Storingen riolering 📞 078 35 35 00
Meteropname afspraak 📞 078 035 35 34

Indien de stroomstoring niet werd veroorzaakt door een probleem in de elektrische installatie of door gepland onderhoud, kan je mogelijk een vergoeding stroompanne ontvangen. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van het aantal uren dat je geen gebruik van elektriciteit hebt kunnen maken.

De tarieven van Eneco Gent

Eneco gent

De Eneco tarieven in Gent zijn hetzelfde als in andere delen van Vlaanderen. Wel kunnen de transport- en distributietarieven en de heffingen verschillen per regio. De prijs per kWh bij Eneco is wel in heel Vlaanderen gelijk. Bekijk onze Eneco tarieven pagina voor meer informatie. Interesse in het Eneco Flex tarief? Bekijk dan de Eneco Zon en Wind Flex pagina.

De hoogtes van onder andere de nettarieven verschillen doordat onderhoud en transport in elke regio anders kan zijn. Als de woning direct naast de elektriciteitscentrale staat, is het uiteraard een stuk gemakkelijker om de elektriciteit naar die woning te brengen dan als deze woning 100 km van de centrale af staat. Deze toeslagen worden betaald aan de netbeheerders en Elia Belgium.

Klant worden bij Eneco? Kijk voordat je overstapt naar Eneco hoe klanten en ex-klanten deze energieleverancier beoordelen. Je kan de Eneco beoordelingen vinden op onze pagina met de Eneco reviews.

Eneco verhuis naar Gent

Ga je verhuizen naar Gent of naar een ander gedeelte binnen Gent? Dan kan je klant worden of blijven bij Eneco! Deze leverancier levert namelijk in heel Vlaanderen en Wallonië. Enkel op de energiemarkt van Brussel is Eneco nog niet actief.

Een Eneco verhuis regelen kan heel gemakkelijk in de My Eneco klantenzone. Hier kan de meterstanden, EAN-codes en de verhuisdatum doorgeven. Je kan ook enkel de verhuisdatum doorgeven en zodra Eneco de overige gegevens nodig heeft, zal de klantendienst contact met je opnemen.

Wij adviseren om het Eneco energieovernamedocument ook op papier in te vullen. Dit is namelijk het officiële bewijs van de meterstanden op het moment van overdracht, mochten hier geschillen over ontstaan. Bewaar dit document dus goed!

telefoon eneco
telefoon eneco

Verhuizen en klant worden bij Eneco?

Bel om een Eneco contract af te sluiten voor je nieuwe woning en het overnemen van de energiemeters.

telefoon eneco
telefoon eneco

Verhuizen en klant worden bij Eneco?

Een Eneco-expert van CallMePower belt je gratis terug tijdens onze openingsuren.

Energiecontract opzeggen bij Eneco Gent verhuizing

Een Eneco contract opzeggen is in de meeste gevallen niet nodig. Enkel als je van Gent of een andere regio van België naar het buitenland zou verhuizen of samen gaat wonen zal je het energiecontract op moeten zeggen. In de overige gevallen zal je nieuwe energieleverancier het oude energiecontract automatisch opzeggen.

Eneco Gent vergelijken met andere energieleveranciers

Gas en stroom vergelijken

Voordat je gaat veranderen van energieleverancier is het aan te raden om de energietarieven van andere leveranciers te vergelijken. Bekijk naast de prijs van het tarief ook naar de voorwaarden. Het vergelijken van energietarieven is namelijk meer dan enkel de prijs per kWh. Bekijk de volgende Eneco vergelijkingen:

Is Eneco de beste energieleverancier in Gent?

Het is lastig te zeggen welke energieleverancier het beste is. Er zijn namelijk een groot aantal energieleveranciers actief op de Belgische energiemarkt die allemaal een speciale positie op de markt innemen. Sommige leverancier willen de laagste tarieven aanbieden, terwijl andere leveranciers juist de beste klantendienst aan willen bieden. De beste energieleverancier is dus een persoonlijke keuze.

Sommige consumenten geven wellicht de voorkeur aan groene stroom en willen een contract afsluiten bij een van de groenste energieleveranciers. Andere consumenten zijn weer op zoek naar de goedkoopste energieleverancier. De Eneco klantendienst staat bekend om haar kwalitatief hoge dienstverlening en vriendelijke medewerkers en ontvangt een beoordeling van 5/5 sterren van de Vlaamse energieregulator.

Denk naast de prijs en de oorsprong van de energie ook aan de eventuele extra diensten die je af wilt nemen. Zo is ketelonderhoud en mazoutketel onderhoud verplicht in heel Belgie. Dit is één van de diensten die Eneco aanbiedt, naast zonnepanelen, thuisbatterijen en isolatie.

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco klant worden

Bel om direct een contract af te sluiten voor gas en / of elektriciteit bij Eneco.

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco klant worden

Een Eneco-expert belt je gratis terug tijdens onze openingsuren.

Meer energieleveranciers in Gent bekijken? Lees dan ons artikel over ENGIE Gent!

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 28 stemmen vond de informatie nuttig.

Lees meer over Eneco

Vragen over Eneco?

Bel CallMePower voor gratis advies

Vragen over Eneco?

Bel de energie-experts van CallMePower voor advies over het aanbod van Eneco. Eneco is een officiële partner van CallMePower - (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

De energie-experts van CallMePower bellen je gratis terug tijdens onze openingsuren.