Eneco telefoonnummer België: Hoe Eneco Bellen?

Eneco telefoonnummer

Het is niet altijd even makkelijk of mogelijk om al je vragen of problemen in de online klantenzone op te lossen. Daarom is het goed om te weten dat Eneco bellen ook mogelijk is! Als een van de grootste leveranciers van België zijn er namelijk meerdere Eneco telefoonnummers beschikbaar. In dit artikel geven we een overzicht van alle Eneco telefoonnummers en leggen we alle procedures uit.


Eneco telefoonnummer België

Eneco heeft als derde speler op de Belgische energiemarkt meerdere telefoonnummers waarop de Eneco klantendienst te bereiken is. Wel zo gemakkelijk, want hierdoor hoef je geen keuzemenu’s te doorlopen.

In de tabel hieronder geven we een overzicht van alle Eneco telefoonnummers en de Eneco openingsuren.

Telefoonnummers Eneco Belgium
Reden contact Telefoonnummer Eneco openingsuren
Eneco klant worden Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 19:00 uur en zaterdag van 8:30 tot 17:30 uur
Informatie over Eneco tarieven
Energie verhuis
Algemene klantendienst Eneco 📞 015 25 66 66 Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00 uur
Eneco facturatie telefoonnummer 📞 015 25 66 77
Gratis teruggebeld worden Bel mij (gratis) terug! Terugbellen gebeurt tijdens de openingsuren

Indien je vragen hebt over één van de energiediensten van Eneco, zoals de Eneco zonnepanelen of ketelonderhoud, kan je contact opnemen met het Eneco telefoonnummer van de algemene klantendienst.

Niet de contactgegevens gevonden die je zocht? Bekijk dan de Eneco contactpagina.

Is Eneco bellen gratis? Bij alle Eneco telefoonnummers betaal je het zonale tarief. Wat in dit geval de belkosten zijn, is afhankelijk van de voorwaarden van je mobiele abonnement.

Eneco telefoonnummer klant worden

Eneco klant worden is zeer gemakkelijk en kan in slechts enkele minuten worden geregeld. Het opzeggen van je oude energiecontract is niet nodig. Eneco zal dit automatisch doen zodra het nieuwe energiecontract is bevestigd. Eneco klant worden kan via het volgende telefoonnummer: 📞 02 585 31 31.

Meer weten over hoe klant worden werkt? Bekijk dan ons artikel over Eneco klant worden.

Eneco facturatie telefoonnummer

Heb je vragen over de Eneco factuur? In dat geval kun je contact opnemen met het Eneco facturatie telefoonnummer. Kijk voordat je telefonisch contact opneemt ook in de Eneco klantenzone. Hier kan je namelijk ook al je facturen inzien en onder andere je voorschotfactuur aanpassen.

Het Eneco facturatie telefoonnummer is: 📞 015 25 66 77.

Eneco zakelijk contact telefoonnummer

Zakelijke klant bij Eneco en heb je een vraag of probleem? Voor alle Eneco Business klanten heeft deze leverancier een apart telefoonnummer waarmee je met Eneco contact op kan nemen. De openingsuren van het Eneco zakelijk contact telefoonnummer zijn hetzelfde als de particuliere openingsuren.

Het Eneco zakelijk contact telefoonnummer voor kmo’s en professionelen is: 📞 015 25 66 88.

Nummer Eneco stroompanne of gaslek

Indien je te maken hebt met een stroompanne of een gaslek vermoedt, zal je contact op moeten nemen met de verantwoordelijke distributienetbeheerder en niet met Eneco. In Vlaanderen is de distributienetbeheerder Fluvius.

Voor een stroomstoring kan je bij Fluvius bellen naar: 📞 078 35 35 00. Voor een gaslek bel je bij Fluvius naar: 📞 0800 65 0 65.

Telefoonnummer Eneco meterstanden en verhuis

Persoon met tekstwolk

Indien je gaat verhuizen, zal je rekening moeten houden met een aantal belangrijke zaken. Naast je verhuisdozen, moet je ook enkele zaken betreffende je energiecontract regelen. De energiemeters moeten worden overgedragen aan de nieuwe bewoners en de meterstanden moeten worden doorgegeven.

Een Eneco verhuis kan je heel gemakkelijk regelen in de online klantenzone van deze leverancier. Het is dus niet nodig om telefonisch contact op te nemen om je verhuis door te geven.

Mocht je nog niet alle informatie hebben, kan je alsnog je verhuis doorgeven aan Eneco. Zodra de gegevens die je nog niet in hebt gevuld nodig zijn, zal Eneco zelf telefonisch contact met je opnemen.

Overnamedocument Eneco doorgeven verhuis

Bij een energie verhuis zal je ook het Eneco energieovernamedocument moeten invullen. In dit document noteer je de actuele meterstanden en de EAN-codes van de energiemeters. Deze vind je in de meeste gevallen op de zijkant van de meter op een metalen plaatje of op een sticker. Je kan de EAN-code ook terugvinden op de energiefactuur.

Download het Eneco energieovernamedocument gratis met de onderstaande knop.

Heb je hulp nodig bij je verhuis of regel je dit toch liever telefonisch? Neem dan contact op met het onderstaande telefoonnummer. De energieadviseurs van CallMePower helpen je gratis met het regelen van de verhuis. Zo heb je zelf meer tijd over voor andere zaken!

verhuizen
verhuizen

Internet, telefonie en energie verhuizen in één keer geregeld!

CallMePower helpt je kosteloos met het opzeggen en afsluiten van je energie- en telecomcontracten. Bel ons gratis voor geheel vrijblijvend advies!

verhuizen
verhuizen

Internet, telefonie en energie verhuizen in één keer geregeld!

Bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur of laat je gratis terugbellen door ons.

Eneco opzeggen na verhuis

Ga je verhuizen en wil je het contract bij Eneco opzeggen? Let dan wel op dat je ook de voordelen van de Eneco Comfort Bonus kwijtraakt. Bovendien raden we sterk aan om, voordat je gaat veranderen van energieleverancier, de energietarieven te vergelijken.

Vergelijk voordat je overstapt Bekijk onze energie vergelijkingspagina om energieleveranciers en tarieven te vergelijken.

Ook raden we aan om de Eneco tarieven en voorwaarden te bekijken, zoals het variabele Eneco Flex tarief of het Eneco Vast tarief. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt als je gaat overstappen.

Openingsuren Eneco klantendienst

Als je telefonisch contact opneemt met je energieleverancier, is het uiteraard wel zo handig dat de medewerkers van de klantendienst aanwezig zijn. Eneco is altijd op werkdagen te bereiken. De Eneco openingsuren zijn: maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00 uur. In het weekend en op feestdagen is de Eneco klantendienst niet aanwezig.

Eneco niet bereikbaar? Controleer of je tijdens de openingstijden belt en of je het juiste nummer hebt ingetoetst. Lost dit het probleem niet op? Kijk dan in de online klantenzone, de veelgestelde vragen op de website of stuur een e-mail via het contactformulier. Om klant te worden bel je naar: 📞 02 585 31 31.

Kwaliteit klantendienst Eneco Belgium

Eneco staat bekend om haar kwalitatief hoogwaardige klantendienst. Als een van de weinige leveranciers zal je bij Eneco een persoon aan de telefoon krijgen, in plaats van een keuzemenu. Daarnaast blijkt uit de Eneco reviews dat (ex-)klanten de medewerkers van deze leverancier zeer vriendelijk en bekwaam vinden. Een zeer goed punt van Eneco!

Naast België is Eneco ook actief in andere landen. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf biedt energiecontracten aan in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en uiteraard in België en Nederland. Ook in deze landen staat de Eneco klantendienst hoog aangeschreven.

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco klant worden of extra informatie ontvangen?

Neem contact met ons op voor advies over de Eneco tarieven en om een energiecontract af te sluiten!

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco klant worden of informatie ontvangen?

CallMePower belt je gratis terug of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Eneco bellen of My Eneco klantenzone?

Mobiele telefoon

In de Eneco klantenzone, ook wel de My Eneco klantenzone genoemd, kan je een groot aantal zaken zelf regelen. In veel gevallen is het gemakkelijker en sneller om in te loggen in de klantenzone dan Eneco te bellen.

Hieronder geven we enkele voorbeelden wanneer wij adviseren de klantenzone te gebruiken. Uiteraard is Eneco bellen altijd mogelijk als dat je voorkeur heeft.

  • aanpassen voorschotfactuur;
  • doorgeven verhuis;
  • aanpassen persoonlijke gegevens;
  • aanpassen energiecontract;
  • inzien energieverbruik.

Wanneer kiezen voor het Eneco klantendienst telefoonnummer?

Niet al je energiezaken zal je zelf kunnen regelen en niet alle antwoorden op je vragen staan op het internet. Er zijn dus een aantal gevallen waarin wij adviseren om met het Eneco klantendienst telefoonnummer contact op te nemen.

Dit kan het geval zijn als de My Eneco klantenzone niet werkt, je informatie wilt ontvangen over de tarieven, een incorrecte factuur hebt ontvangen of bij het doorgeven van een verhuis.

Geactualiseerd op