Eneco verhuis regelen en doorgeven + gratis overname PDF

Geactualiseerd op
minuten lezen
Eneco verhuis

Ben je klant bij Eneco en ga je verhuizen? Of ga je verhuizen en wil je klant worden bij Eneco? Dan zal je deze leverancier op de hoogte moeten brengen van je verhuis. In dit artikel geven we alle contactgegevens die je nodig hebt voor het regelen van een Eneco verhuis en leggen we alle procedures nauwkeurig uit. Ook download je hier gratis het Eneco overnamedocument.

Eneco verhuis contactgegevens

Het regelen van een Eneco verhuis kan je zeer gemakkelijk online doen in de klantenzone van Eneco. Daarnaast is het ook mogelijk om enkele gegevens betreffende je verhuis telefonisch door te geven. Indien je een nieuw contract bij Eneco af wilt sluiten, neem je contact op met één van de onderstaande telefoonnummers.

Eneco verhuis contactgegevens
Reden contact Telefoonnummer Openingsuren
Informatie aanbod Eneco* Maandag tot vrijdag van 8:00 tot 19:00 uur en zaterdag van 8:30 tot 17:30 uur
Eneco klant worden*
Energie verhuis doorgeven*

*Telefoonnummers met een ster behoren tot CallMePower, een gratis vergelijkingsdienst voor energiecontracten in België. Het is mogelijk om een contract af te sluiten bij Eneco of informatie te ontvangen via CallMePower (gratis dienst) door een samenwerkingsverband.

Niet de contactgegevens gevonden die je zocht? Bekijk de Eneco contactpagina voor een overzicht van alle contactgegevens van deze leverancier.

Hoe Eneco verhuis regelen?

Als je gaat verhuizen, moet je rekening houden met een hoop verschillende zaken. Verhuisdozen moeten worden geregeld een verhuiswagen, en ga zo maar door. Een andere belangrijke zaak die geregeld moet worden is je energiecontract.

Je zal de energiemeters moeten overnemen in je nieuwe woning en in de oude woning zal je deze moeten overdragen aan de nieuwe bewoners. Daarnaast moet je uiteraard ook je energieleverancier op de hoogte brengen van je verhuis. Hieronder geven we een overzicht van alle documenten en zaken waar je rekening mee moet houden tijdens een Eneco verhuis.

Eneco overnamedocument voor je energiemeters

Met het Eneco energieovernamedocument moet je de energiemeters van je oude woning overdragen en de energiemeters van je nieuwe woning op eigen naam zetten. In dit document moet je de meterstanden en de EAN-codes van de energiemeters noteren.

De meterstanden geven aan hoeveel energie er is verbruikt. Wij adviseren om de meterstanden op de dag van overdracht samen in te vullen. Op deze manier weet je zeker dat je alleen betaalt voor de energie die je ook daadwerkelijk zelf hebt verbruikt. De meterstanden zijn te vinden op de teller van de energiemeter.

De EAN-code is de identificatiecode van de energiemeter. Met de EAN-code kan je energieleverancier het leveringspunt identificeren en leveren op het juiste adres. De EAN-codes kan je vinden op de zijkant van de energiemeter op een metalen plaatje of op de Eneco factuur. De EAN-codes voor energie beginnen in België altijd met 54 en bevatten 18 cijfers.

Klik op de knop hieronder om het Eneco overnamedocument gratis te downloaden.

telefoon eneco
telefoon eneco

Verhuizen en klant worden bij Eneco?

Bel om een Eneco contract af te sluiten voor je nieuwe woning en het overnemen van de energiemeters.

telefoon eneco
telefoon eneco

Verhuizen en klant worden bij Eneco?

Een Eneco-expert van CallMePower belt je gratis terug tijdens onze openingsuren.

Hoe Eneco meterstanden doorgeven?

De Eneco meterstanden doorgeven doe je zeer gemakkelijk in de online klantenzone van deze leverancier. In de My Eneco klantenzone kun je alle gegevens invoeren, waarna Eneco deze zal verwerken.

Het is ook mogelijk om de Eneco meterstanden door te geven met het overnamedocument dat hierboven te downloaden is. Bovendien is het aan te raden om gebruik te maken van dit overnamedocument, aangezien je op deze manier de meterstanden officieel vastlegt, mocht hier onenigheid over ontstaan.

Hoe Eneco verhuis doorgeven?

Uiteraard moet je Eneco ook op de hoogte brengen van je verhuis. Meld je verhuis uiterlijk 30 dagen nadat je bent verhuisd. Het is ook mogelijk om een Eneco verhuizing door te geven voordat je gaat verhuizen. Een Eneco verhuis doorgeven kan heel gemakkelijk in de online klantenzone van deze leverancier of via het Eneco telefoonnummer. Een Eneco verhuis doorgeven gaat als volgt:

  1. Meld je verhuis telefonisch of online.
  2. Als er gegevens ontbreken contacteert Eneco je om de overige gegevens te achterhalen.
  3. Eneco stuurt je een bevestiging zodra de verhuizing is verwerkt.
  4. De Eneco voordelen neem je mee naar je nieuwe woning, zoals de Eneco Comfort Bonus.
  5. Enkele weken na je verhuisdatum zal je de slotfactuur voor je oude adres en de voorschotfactuur voor je nieuwe adres ontvangen.

Eneco verhuis naar het buitenland

Ben je klant bij Eneco en ga je verhuizen naar het buitenland? Dan zal je het Eneco energiecontract in België op moeten zeggen. Particulieren kunnen een Eneco contract opzeggen via: 📞️ 015 25 66 66.

Eneco Business klanten dienen een contract op te zeggen via: 📞️ 015 25 66 88.

Ga je verhuizen naar Nederland? Bekijk dan de lokale website van deze leverancier. Eneco is namelijk ook in Nederland actief.

Eneco verhuizen en klant worden

Ga je verhuizen en ben je momenteel klant bij een andere energieleverancier? Dan is het nog steeds mogelijk om over te stappen naar Eneco. Consumenten en kmo’s staan in België namelijk geheel vrij om te veranderen van energieleverancier wanneer ze dit willen. Ook als de looptijd van het contract nog niet is afgelopen, is overstappen zonder opzegvergoeding mogelijk.

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco klant worden

Bel om direct een contract af te sluiten voor gas en / of elektriciteit bij Eneco.

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco klant worden

Een Eneco-expert belt je gratis terug tijdens onze openingsuren.

Bekijk voordat je gaat overstappen naar Eneco ook de Eneco tarieven, zoals het Eneco Zon en Wind Flex tarief voor variabele prijzen.

Daarnaast is het ook aan te raden om de Eneco reviews te bestuderen om erachter te komen hoe klanten deze leverancier beoordelen.

Daarnaast is het ook mogelijk om aanvullende diensten af te nemen bij deze leverancier, zoals de Eneco zonnepanelen en ketelonderhoud.

Veranderen van leverancier? Energieleveranciers vergelijken doe je met CallMePower!

Eneco nieuwe aansluiting openen

gasmeter eneco

Het kan voorkomen dat er in de nieuwe woning nog geen aardgasmeter of elektriciteitsmeter actief is, bijvoorbeeld in een nieuwbouwwoning. In dit geval zal je een nieuwe Eneco aansluiting moeten regelen. Dit doe je niet bij Eneco, maar bij de verantwoordelijke distributienetbeheerder. In Vlaanderen is dit Fluvius en in Brussel is dit Sibelga.

Zodra je de aanvraag bij de netbeheerder hebt ingediend, zal je een offerte ontvangen. Op deze offerte staat de EAN-code en deze kan je doorgeven aan Eneco. Zo kan Eneco beginnen met leveren zodra het activeren van de nieuwe aansluiting is afgerond.

De netbeheerder zal langskomen om de werken uit te voeren en hiermee zijn je energiemeters ook actief.

Eneco bepaalt de tarieven voor het aansluiten van een woning op het gas- en elektriciteitsnetwerk of voor het openen van een verzegelde meter niet zelf. Die tarieven worden in Vlaanderen vastgelegd door de VREG (Vlaamse regulator voor de energiemarkt), die heeft per gemeente verschillende tarieven bepaald.

Energiemeter aanwezig, maar niet actief?

Een elektriciteitsmeter waarop een zegel is aangebracht mag je zelf niet openen. Na het afsluiten van een contract met Eneco zal jouw distributienetbeheerder het bericht krijgen dat hij een technieker moet sturen om de meter te ontzegelen.

Dit zijn de termijnen waarop je moet rekenen: Het duurt gemiddeld twee werkdagen na het aanvragen van een contract voordat Eneco de distributienetbeheerder verwittigt. Daarom neem je best na drie werkdagen zelf contact op met de netbeheerder om een afspraak te maken. De meeste distributienetbeheerders zullen je binnen drie volgende werkdagen een afspraak kunnen voorstellen.

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco informatiedienst

Neem contact op voor vragen over het aanbod van Eneco of om een contract af te sluiten.

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco informatiedienst

Dien een terugbelverzoek in en een Eneco-expert belt je gratis terug tijdens onze openingsuren.

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 37 stemmen vond de informatie nuttig.

Vragen over Eneco?

Bel CallMePower voor gratis advies

Vragen over Eneco?

Bel de energie-experts van CallMePower voor advies over het aanbod van Eneco. Eneco is een officiële partner van CallMePower - (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

De energie-experts van CallMePower bellen je gratis terug tijdens onze openingsuren.