Eneco verhuis regelen en zorgeloos verhuizen doe je hier!

Eneco verhuis

Ben je klant bij Eneco en ga je verhuizen? Of ga je verhuizen en wil je klant worden bij Eneco? Dan zal je deze leverancier hiervan op de hoogte moeten brengen. In dit artikel geven we je alle contactgegevens die je nodig hebt voor een Eneco verhuis en leggen we de procedures nauwkeurig uit. Ook kan je hier het Eneco energieovernamedocument downloaden.


Eneco verhuis telefoonnummer

Een Eneco verhuis kan je zeer gemakkelijk telefonisch regelen. In de onderstaande tabel vind je de telefoonnummers voor een verhuis en kan je ook gratis worden teruggebeld. De onderstaande telefoonnummers zijn te bereiken van maandag t/m van 08:00 tot 19:00h en op zaterdag van 08:30 tot 17:30h.

Telefoonnummers Eneco verhuis
📞️ Telefoonnummer
Telefoonnummer Eneco verhuis 02 585 31 31
Eneco klant worden bij verhuizing 02 585 31 31
Gratis terugbellen Bel mij (gratis) terug!
Verhuizen gas en licht

Hoe werkt Eneco verhuizen?

Als je gaat verhuizen, moet je rekening houden met een hoop verschillende zaken. Verhuisdozen moeten worden geregeld een verhuiswagen, en ga zo maar door. Een andere belangrijke zaak die geregeld moet worden is je energie.

Je zal de energiemeters moeten overnemen in je nieuwe woning en in de oude woning zal je deze moeten overdragen aan de nieuwe bewoners. Daarnaast moet je uiteraard ook je energieleverancier op de hoogte brengen van je verhuis. Hieronder geven we een overzicht van alle documenten en zaken waar je rekening mee moet houden tijdens een Eneco verhuis.

Eneco per stad Eneco Mechelen
Eneco Gent
Eneco Antwerpen
Eneco Oostende

Eneco energieovernamedocument voor je energiemeters

Met het Eneco energieovernamedocument moet je de energiemeters van je oude woning overdragen en de energiemeters van je nieuwe woning op eigen naam zetten. In dit document moet je de meterstanden en de EAN-codes van de meters noteren.

De meterstanden geven aan hoeveel energie er is verbruikt. Wij adviseren om de meterstanden op de dag van overdracht samen in te vullen. Op deze manier weet je zeker dat de meterstanden correct zijn. Je kan de meterstanden vinden op de voorkant van beide energiemeters.

De EAN-code is de identificatiecode van de gasmeter en/of elektriciteitsmeter. Beide meters hebben een aparte EAN-code. Met deze code kan je energieleverancier het leveringspunt identificeren en leveren aan het juiste adres. Je kan de EAN-code in de meeste gevallen vinden op de zijkant van de energiemeter op een metalen plaatje of sticker. Is dit niet het geval, staat de code in de meeste gevallen ook op de Eneco energiefactuur. De EAN-code voor energie begint altijd met 54.

Advies van CallMePower Bewaar het Eneco overnamedocument goed! Dit is namelijk het officiële bewijs van de actuele meterstanden op het moment van overdracht, mocht hier onenigheid over ontstaan.

De Eneco meterstanden doorgeven bij een verhuis

De Eneco meterstanden kan je doorgeven met het bovenstaande energieovernamedocument. Je kan de meterstanden ook heel gemakkelijk doorgeven in de online klantenzone van deze leverancier.

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco klant worden of extra informatie ontvangen?

Neem contact met ons op voor advies over de Eneco tarieven en om een energiecontract af te sluiten!

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco klant worden of informatie ontvangen?

CallMePower belt je gratis terug of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Eneco verhuis doorgeven

Uiteraard zal je ook Eneco moeten informeren over je verhuis. Meld je verhuis uiterlijk 30 dagen nadat je bent verhuisd. Maar, je kan Eneco al op de hoogte brengen voordat je gaat verhuizen. De verhuizing doorgeven kan heel gemakkelijk in de Eneco online klantenzone of telefonisch via het Eneco telefoonnummer. Een Eneco verhuis doorgeven gaat als volgt:

  1. Meld je verhuis telefonisch of online;
  2. Als er gegevens ontbreken contacteert Eneco je om de overige gegevens te achterhalen;
  3. Eneco stuurt je een bevestiging zodra de verhuizing is verwerkt;
  4. Je neemt je Eneco voordelen en energiecontract mee naar je nieuwe woning;
  5. Enkele weken na de verhuisdatum zal je de slotfactuur ontvangen voor je oude adres en de eerste voorschotfactuur voor je nieuwe adres.

Eneco verhuis naar het buitenland

Ben je klant bij Eneco en ga je verhuizen naar het buitenland? Dan zal je het Eneco energiecontract in België op moeten zeggen. Particulieren kunnen dit doen op het volgende telefoonnummer: 📞️ 015 25 66 66. Klanten van Eneco Business kunnen een Eneco contract opzeggen via het volgende telefoonnummer: 📞️ 015 25 66 88.

Verhuis je naar Nederland, Groot-Brittannië of Duitsland? Kijk dan op de lokale website van Eneco! Deze leverancier is namelijk ook in deze landen actief.

Energiecontract bij Eneco afsluiten na verhuis

Energiecontract Eneco

Ga je verhuizen en ben je momenteel klant bij een andere energieleverancier? Dan kan je nog steeds gemakkelijk Eneco klant worden! In België staan consumenten en KMO’s namelijk geheel vrij om te veranderen van energieleverancier. Ook, als de contractperiode nog niet is afgelopen.

Indien je klant bij Eneco wordt, zal Eneco het energiecontract met je oude energieleverancier automatisch opzeggen. Wel zo makkelijk!

Bekijk voordat je gaat overstappen de Eneco tarieven, zoals het Zon en Wind Flex tarief of het Zon en Wind Vast tarief. Vergelijk Eneco met andere energieleveranciers en lees de Eneco reviews. Deze energieleverancier staat namelijk bekend om haar klantendienst van hoge kwaliteit. Zo weet je zeker dat Eneco de juiste keuze is voor jou!

Denk ook na over de extra diensten die je eventueel af wilt nemen, zoals ketelonderhoud en Eneco zonnepanelen.

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco klant worden of extra informatie ontvangen?

Neem contact met ons op voor advies over de Eneco tarieven en om een energiecontract af te sluiten!

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco klant worden of informatie ontvangen?

CallMePower belt je gratis terug of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Eneco nieuwe aansluiting regelen

Gasmeter openen

Het kan voorkomen dat er in de nieuwe woning nog geen aardgasmeter of elektriciteitsmeter actief is, bijvoorbeeld in een nieuwbouwwoning. In dit geval zal je een nieuwe Eneco aansluiting moeten regelen. Dit doe je echter niet bij Eneco, maar bij de verantwoordelijke distributienetbeheerder. In Vlaanderen is dit Fluvius en in Brussel is dit Sibelga.

Zodra je de aanvraag bij de netbeheerder hebt ingediend, zal je een offerte ontvangen. Op deze offerte staat de EAN-code en deze kan je doorgeven aan Eneco. Zo kan Eneco beginnen met leveren zodra het activeren van de nieuwe aansluiting is afgerond.

De netbeheerder zal langskomen om de werken uit te voeren en hiermee zijn je energiemeters ook actief. Kijk voor meer informatie op onze pagina’s over de aardgasaansluiting en de elektriciteitsaansluiting.

Kosten nieuwe Eneco aansluiting

Eneco bepaalt de tarieven voor het aansluiten van een woning op het gas- en elektriciteitsnetwerk of voor het openen van een verzegelde meter niet zelf. Die tarieven worden in Vlaanderen vastgelegd door de VREG (Vlaamse regulator voor de energiemarkt), die heeft per gemeente verschillende tarieven bepaald. Op deze pagina over Fluvius kun je de tarieven voor jouw woonplaats consulteren.

Gasmeter of elektriciteitsmeter wel aanwezig maar niet actief?

Een elektriciteitsmeter waarop een zegel is aangebracht mag je zelf niet openen. Na het afsluiten van een contract met Eneco zal jouw distributienetbeheerder het bericht krijgen dat hij een technieker moet sturen om de meter te ontzegelen.

Dit zijn de termijnen waarop je moet rekenen: Het duurt gemiddeld twee werkdagen na het aanvragen van een contract voordat Eneco de distributienetbeheerder verwittigt. Daarom neem je best na drie werkdagen zelf contact op met de netbeheerder om een afspraak te maken. De meeste distributienetbeheerders zullen je binnen drie volgende werkdagen een afspraak kunnen voorstellen.

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco klant worden of extra informatie ontvangen?

Neem contact met ons op voor advies over de Eneco tarieven en om een energiecontract af te sluiten!

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco klant worden of informatie ontvangen?

CallMePower belt je gratis terug of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Geactualiseerd op